Welke klus moet worden gedaan?
Frans balkon maken
Klusjesman Kostenoverzicht

Kosten Frans balkon

dinsdag 11 juni 2024

Een Frans balkon, dat klinkt nogal deftig. Maar wat is dat eigenlijk een Frans balkon? In dit artikel lees je er alles over. Wat het is, wat de mogelijkheden zijn én wie je het beste voor het realiseren van een Frans balkon kunt inschakelen.

Wat zijn de kosten van een Frans balkon?

Hoewel een Frans balkon veel goedkoper is dan een gewoon balkon, is het erg lastigom een prijsindicatie af te geven. Het is altijd maatwerk. Dat komt omdat de kosten van vele factoren afhankelijk zijn. De kosten zijn afhankelijk van het soort hekwerk of glas, de diepte (afmetingen) van de richel en met name de constructie. De constructie van het ene Franse balkon kan volledig verschillen van een ander Frans balkon. Van invloed hierbij zijn muren, daken, deuren, kozijnen, de kwaliteit van de toegepaste materialen en andere variabelen.
Om je toch enig idee te geven over de mogelijk kosten, is onderstaande tabel ingevoegd. Genoemde prijzen zijn inclusief btw.

Soort kostenpost Frans balkon Prijs per onderdeel
Hekwerk € 200 tot € 400 per strekkende meter
Draaideuren € 500 tot € 2.500 per stuk
Arbeidsloon / montagekosten € 60 tot € 70 per uur

*In deze prijzen is er reeds rekening gehouden met de montage- en materiaalkosten en met de btw. Dit zijn indicatieprijzen o.b.v. eerder uitgevoerde klussen op Zoofy. De uiteindelijke prijs kan verschillen van de hiergenoemde prijzen.

De goedkoopste optie

Als je voor een klein Frans balkon, een goedkoop hekwerk en een naar binnen slaande deur kiest, bedragen de kosten hiervoor ongeveer € 1.500. Dit bedrag bestaat uit € 800 aan materialen, € 300 voor het hekwerk en het arbeidsloon voor het plaatsen, zijnde € 400.

De gemiddelde optie

Waarom zou je niet, als het budget het toelaat, direct voor een groter Frans balkon kiezen met meer lichttoetreding en een grootser effect? De kosten voor een Frans balkon van drie meter breed met een mooi afgewerkt hekwerk of een Frans balkon met glas bedragen inclusief het arbeidsloon al gauw € 3.500 tot € 4.000.

De duurste optie

Als je een volledig glazen muur met een paar luxe deuren en hiervoor een volledig hekwerk laat plaatsen, heb je de duurste optie te pakken. De gemiddelde kosten hiervoor liggen al gauw ergens tussen de € 6.000 en de € 7.000,-

Factoren die van invloed op de kosten zijn

Het soort materiaal

Hekwerken en kozijnen zijn in verschillende materialen verkrijgbaar. Kunststof is meestal de goedkoopste optie, staal en smeedwerk de duurste optie. Elke optie heeft daarnaast ook nog specifieke voor- of nadelen. Laat je van te voren goed hierover informeren. Goedkoop is helaas soms ook duurkoop.

De afmetingen

Hoe groter je nieuwe Franse balkon, des te duurder. Door voor een kleiner Frans balkon te kiezen, kun je vaak op de kosten besparen, zonder dat het indrukwekkende resultaat verloren gaat.

Een Frans balkon, wat is dat?

Een Frans balkon klinkt buitenlands en verwijst inderdaad naar de Franse balkonnen zoals in steden als Parijs. Franse balkons kwamen in opkomst omdat het in Frankrijk niet altijd toegestaan was een balkon dat over de straat heen stak, te plaatsen. Een Frans balkon geeft je het gevoel dat je toch buiten bent. Bovendien ontstaat er bij het plaatsen ervan behoorlijk wat meer daglichttoetreding en krijg je desgewenst meer verkoeling. Het zorgt optisch voor meer ruimte in de woning.

Laat je door de naam “balkon” niet op het verkeerde been zetten, je kunt op dit zeer ondiepe “balkon” helaas niet zitten. Wel kun je heerlijk naar buiten kijken en over de rand leunen. Omdat er geen ingewikkelde constructies bij de aanleg van een Frans balkon komt kijken, is het een goedkopere optie dan het realiseren van een echt balkon. Daarnaast is het niet overal toegestaan om een normaal balkon te laten plaatsen. Het plaatsen van een Frans balkon levert meestal geen problemen op. Raadpleeg hiervoor echter altijd even het omgevingsloket of dit vergunningsplichtig is of dat je alleen een meldingsplicht hebt. Het is uiteindelijk een verandering van de (voor-)gevel.
Een Frans balkon wordt alleen op een verdieping toegepast. Meestal is dat de tweede verdieping. Het balkon bestaat uit naar binnen slaande deuren én een balustrade met een klassiek (smeedijzeren) hekwerk of een glasplaat, een zogenaamd Frans balkon met glas. De laatste optie zorgt uiteraard voor nog meer lichtinval en een mooi effect. Het gekozen soort hekwerk is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak en het beschikbare budget.

Kosten frans balkon

Waar moet je op letten bij het laten plaatsen van een Frans balkon?

Als je het overweegt om een Frans balkon te laten plaatsen, moet je met een aantal zaken rekening houden. Om optimaal van de zon te kunnen genieten, heeft plaatsing van van een balkon op het zuiden de voorkeur boven plaatsing op het noorden. Verder moeten er om dit type balkon te kunnen realiseren, naar binnen openslaande deuren worden geplaatst. Is er hiervoor aan de binnenkant van de (woon-)kamer ook daadwerkelijk ruimte? Eventueel kan er voor een vouwwand of harmonicadeur worden gekozen. Denk ook alvast na over de beveiliging, het hekwerk. Ga je voor een klassiek hekwerk, een strak hekwerk of toch voor een Frans Balkon met glas? Heb je huisdieren of kinderen? Dan geniet de laatste optie misschien de voorkeur omdat tussen het glas geen handjes, voetjes, pootjes of speelgoed terecht kan komen.

Schakel Zoofy in voor het laten plaatsen van een Frans balkon

Zodra je hebt besloten een Frans balkon of een Frans balkon met glas te laten plaatsen, wil je dat natuurlijk zo snel mogelijk maar ook zo professioneel mogelijk laten uitvoeren.Het plaatsen van een Frans balkon vereist specialistische kennis en vakmanschap. Schakel daarom voor deze klus Zoofy in. Bij het platform van Zoofy zijn enkel professionals aangesloten die hun vak verstaan en jouw klus met de uiterste precizie kunnen uitvoeren. Daarnaast hoef je ook niet lang te wachten op een vakman bij jou in de buurt. Geef even drie momenten door waarop er contact met je mag worden opgenomen. Samen met de vakman kun je nog eens rustig alle detail van deze klus doornemen.
Wist je dat de vakmannen en vakvrouwen die bij het platform van Zoofy zijn aangesloten gemiddeld maar liefst een 9,2 scoren? Jouw vakman heeft daarom absoluut verstand van zaken. Voor je het weet kun jij van jouw nieuwe Franse balkon genieten. Ruim 300.000 tevreden opdrachtgevers gingen je al voor.

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code