Stukadoor Kostenoverzicht

Spachtelputz prijzen

woensdag 08 mei 2024

 

Wil je graag spachtelputz aanbrengen in je woning? Dan is het handig om op voorhand meer te weten te komen over de voordelen en de mogelijkheden. Hieronder ontdek je niet alleen dat, maar ook de spachtelputz prijzen. Ideaal, want op die manier kan jij je goed voorbereiden!

Boek een stukadoor 

Wat kost spachtelputz

Voordat je gaat spachtelputz aanbrengen, is het fijn om meer te weten te komen over de spachtelputz prijzen. Op die manier kan je het beter vergelijken met de alternatieven en je tevens goed voorbereiden op je mogelijke uitgaven.

Maar wat kost spachtelputz dan precies? Over het algemeen kan je rekenen op spachtelputz prijzen tussen de 12 en 23 euro per vierkante meter. Wil je een nog gedetailleerder overzicht van de kostprijs? Bekijk dan onderstaande tabel. Je ontdekt er eveneens de prijzen voor het glad maken en verven van het materiaal!

Oppervlakte Kosten
Spachtelputz aanbrengen wand   12 - 18 euro per m²
Spachtelputz aanbrengen plafond   15 - 23 euro per m²
Spachtelputz glad maken   11 euro per m²
Spachtelputz verven   7 - 15 euro per m²

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Prijsbepalende factoren

De kosten van Spachtelputz hangen sterk af van verschillende factoren. Allereerst is er een prijsverschil tussen het behandelen van de muren en plafonds. Dat is logisch, want het is nu eenmaal veel eenvoudiger om de pleister aan de wanden aan te brengen. Daarnaast zijn er nog een aantal andere belangrijke prijsbepalende factoren. Welke dat zijn, kom je hieronder te weten!

1. De staat van de muren of het plafond

Eén van de grootste prijsbepalende factoren is de staat van de muren of het plafond. Als deze oneffenheden en beschadigingen hebben, moeten ze eerst weggewerkt worden. Hetzelfde geldt voor resten van behangpapier en een oude laag stucwerk. Spachtelputz breng je namelijk het best aan op een kale muur voor het mooiste resultaat. Als de vakman dus veel voorbereidingswerk moet doen, betaal je hiervoor een stuk meer.

2. Grootte van de oppervlakte

Daarnaast is uiteraard ook de grootte van de te bewerken oppervlakte van invloed op de spachtelputz prijs. Daarbij is het interessant om te weten dat het voordeliger is om spachtelputz te laten aanbrengen op een groter oppervlakte. Dat komt, omdat de professional hiervoor meestal minder aanrekent. Het is voor de stukadoor namelijk makkelijker om de spachtelputz in één keer op grotere oppervlaktes aan te brengen.

3. Vakman inschakelen of zelf spachtelputz aanbrengen

Je kan ervoor kiezen om het stucwerk door een stukadoor te laten aanbrengen of om het zelf te doen. Als je kiest voor een professional kost het je natuurlijk heel wat meer, maar het aanbrengen van sierpleister is geen eenvoudige klus. Je neemt in dat geval dus het risico dat je uiteindelijk meer moet betalen.

Ontdek de voordelen van spachtelputz

Steeds meer personen kiezen ervoor om spachtelputz aan te brengen op hun muren of plafonds en dat is ook niet zomaar. Dit soort pleisterwerk heeft namelijk heel wat voordelen. Zo kan je het laten aanbrengen in diverse korrelstructuren en kleuren waardoor het altijd perfect bij je interieur past.

Daarnaast is het stoot- en schrobvast. Dat wil dus zeggen dat als je het vuil maakt, je het zonder moeite kan schoonmaken. Om die reden is het geschikt voor zowel binnen- als buitenmuren. Heb je weinig budget? Dan is het ook een goede keuze, want de spachtelputz prijzen liggen laag en toch gaat het materiaal lang mee. Redenen genoeg dus om te kiezen voor spachtelputz in je woning!

Spachelputz: dit zijn de mogelijkheden

Spachtelputz aanbrengen? Dat kan zowel op de muren als plafonds. Je kan het zelfs gebruiken op de buitenmuren. Het pleisterwerk kan namelijk zonder probleem op verschillende ondergronden aangebracht worden. Het is daarbij enkel belangrijk dat de ondergrond goed stofvrij en egaal gemaakt is. Loszittende stukjes moeten dus eerst weggehaald worden en vaak wordt er een voorstrijkmiddel gebruikt. Naast de diverse plaatsen waar spachtelputz kan worden aangebracht, zijn er ook enkele aanvullende mogelijkheden. Je ontdekt ze hieronder!

Kleurrijk spachtelputz

Twijfel niet tussen verven en spachtelputz aanbrengen, want je kan kiezen voor de laatste optie en er kleur aan laten toevoegen voor een fraaier effect. Als je liever een glad uitzicht hebt, is het zelfs mogelijk om spachtelputz glad te maken. Er zijn bovendien diverse kleurmogelijkheden. Kies bijvoorbeeld voor stoer zwart, rustgevend blauw, gewaagd rood of één van de vele andere kleurtjes.

Het grote voordeel van gekleurde spachtelputz in vergelijking met verf is dat het heel wat duurzamer is. Het blijft ook kleurvast, doordat het pigment netjes verdeed wordt over het gehele mengsel. Bij schade zie je dus niet meteen dat er een stukje ontbreekt, want de kleur van de onderliggende pleister is dezelfde.

Glitter spachtelputz

Mag het voor jou nog meer opvallen? Dan is het ook mogelijk om te kiezen voor spachtelputz met glitter. Ideaal om je wanden en plafonds een unieke uitstraling te geven. Je kan het bijvoorbeeld gebruiken om een prinsessenkamer voor je kind te ontwerpen of gewoon om een speciaal accent te leggen in je woonkamer. De glitters worden aangebracht na de bepleistering van de muur aan de hand van een compressor. Het is mogelijk om zelf de hoeveelheid glitters en de kleur te bepalen.

Spachelputz alternatieven prijzen


Ben je nog aan het twijfelen tussen spachtelputz en ander pleisterwerk? Dan is het een goed idee om ook de prijzen van de alternatieven te kennen. Hieronder krijg je een handig overzicht!

Type stucwerk Kosten
Spuitpleister  5 - 20 euro per m²
Spachtelputz  10 - 25 euro per m²
Granol  10 - 25 euro per m²
Sierpleister  15 - 85 euro per m²

Wat is voor jou de beste optie?

Er zijn dus verschillende alternatieven voor spachtelputz, maar wat is nu voor jou de beste keuze? Elk stucwerk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Spachtelputz is bijvoorbeeld een goede keuze als je duurzaam pleisterwerk wilt voor een lage prijs. Toch is spuitpleister de meest goedkope optie.

Met sierpleister bereik je dan weer een uniek cirkelvormig resultaat. Ben je nog niet helemaal zeker over wat er voor jou nu precies de beste optie is? Aarzel dan niet om raad te vragen aan één van onze specialisten. Zij helpen je graag!

Reken op het mooiste resultaat met een stukadoor van Zoofy

Zelf spachtelputz op je muren aanbrengen? Dat is niet onmogelijk, maar wel een heel karwei. Maak het jezelf dus liever makkelijk en kies ervoor om je stucwerk te laten uitvoeren door een professional van Zoofy.

De geschikte vakman vinden uit je buurt is bij ons bovendien echt niet moeilijk. Je hoeft enkel je gegevens in te vullen en de rest gebeurt vanzelf. Doordat je op onze site gekoppeld wordt aan een stukadoor dicht bij jou in de buurt, hoef je ook nooit voorrijkosten te betalen en dat is altijd mooi meegenomen!

Andere prijsgidsen
Kosten hor plaatsen
carport prijzen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code