Timmerman Kostenoverzicht

Veranda kosten

woensdag 05 juni 2024

We weten allemaal dat je met de aanwezigheid van een veranda meer leefruimte creëert en dat de waarde van je woning bijgevolg ook stijgt. Maar wat zijn de gangbare veranda prijzen, hoe komen ze tot stand en welke factoren oefenen invloed uit op de eindprijs voor jouw veranda aan huis? We leggen het jou uit in dit artikel.

Boek een timmerman

Wat kost een veranda?

Je begrijpt dat er geen algemeen geldend antwoord bestaat op deze vraag. Het exacte kostenplaatje van een veranda is afhankelijk van meerdere factoren. Wil jij een houten of een aluminium veranda, hoe groot zal jouw veranda zijn, wens je een veranda als uitbreiding op je bestaande woning of gaat het om een bijgebouw, etc. Onderstaande tabel geeft de gemiddelde prijzen voor een veranda weer.

Veranda kosten: overzicht

Hoeveel je precies betaalt voor een veranda, hangt in de eerste plaats af van het materiaal waaruit ze vervaardigd wordt:

Type materiaal veranda Kosten
Houten veranda   € 1.500 tot € 8.000 
Aluminium veranda   € 2.500 tot € 9.000 
Stalen veranda   € 3.500 tot € 10.000 *In deze prijzen is er reeds rekening gehouden met de montage- en materiaalkosten en met de btw. Dit zijn indicatieprijzen o.b.v. eerder uitgevoerde klussen op Zoofy. De uiteindelijke prijs kan verschillen van de hiergenoemde prijzen.

Veranda

Boek een timmerman

Houten veranda

Zoals je kunt afleiden uit bovenstaande tabel, is een houten veranda het voordeligste. Dat is te wijten aan het feit dat een houten veranda in het algemeen minder lang meegaat dan een stalen of een aluminium veranda en dat je een veranda in hout regelmatig aan een grondig onderhoud moet onderwerpen. Positief aan een houten veranda is de gezellige warmte die hout afgeeft en de mogelijkheid om je veranda na verloop van tijd een ander kleurtje verf te geven. Voor een standaard veranda in een goedkope houtsoort zal het prijskaartje rond de € 1.500 schommelen. Voor een op maat gemaakte, eikenhouten veranda met zijwanden zal de prijs eerder tegen de € 8.000 aanleunen.

Aluminium veranda

Een aluminium veranda heeft een langere levensduur dan een houten veranda en dat zie je ook terug aan de prijs. Een goedkope veranda in aluminium kost rond de € 2.500. Wil jij graag een heleboel extra opties, zoals een veranda met een glazen schuifdak, een schuin dak of zijwanden? Houd dan een budget van ongeveer € 9.000 klaar. Aluminium is een zeer sterk materiaal dat je woning direct een luxe, moderne uitstraling geeft. Bovendien vraagt een aluminium veranda nauwelijks om onderhoud en dat is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Stalen veranda

Wil jij het neusje van de zalm voor jouw veranda? Dan is een stalen veranda precies wat jij zoekt! Staal is onderhoudsvriendelijk, supersterk en laat zich moeiteloos combineren met andere materialen. Daar komt nog eens bij dat de sterkte het mogelijk maakt om te kiezen voor minimalistische constructies met slanke profielen. Bij een houten of een aluminium veranda is dit zeer moeilijk en in de meeste gevallen zelfs onmogelijk. Om al deze redenen betaal je voor een stalen veranda dan ook meer dan wanneer je kiest voor een veranda in een andere materiaalsoort. De gemiddelde prijs voor een stalen veranda varieert van € 3.500 tot € 10.000, afhankelijk van de grootte, de extra opties, etc.

Boek een timmerman

Veranda prijzen: andere prijsbepalers

Niet enkel het materiaal dat je kiest voor jouw veranda, maar ook de grootte, het soort veranda en de gewenste opties spelen een rol in de eindprijs.

1) Oppervlakte

Deze factor vraagt amper om extra uitleg. Wanneer je een kleinschalige veranda laat construeren ben je logischerwijze minder kwijt dan wanneer je je zinnen hebt gezet op een veranda met de afmetingen van een woonkamer.

2) Soort veranda

Gaat het in jouw geval om een veranda aan huis, die direct tegen je woning aangebouwd wordt, of wens jij een veranda te laten zetten als bijgebouw? Omdat een bijgebouw vraagt om een heel nieuwe constructie, zal dit je automatisch meer kosten dan een aanbouw. Vergeet ook niet dat je in sommige gevallen een vergunning dient aan te vragen voor het zetten van een bijgebouw en ook dat genereert extra kosten.

3) Dak van de veranda

Wil je een glazen dak dat je open kunt schuiven of ga je voor een polycarbonaat dak? Al deze elementen zijn van invloed op de prijs voor jouw veranda.

4) Gewenste afwerking

Zoals het geval is voor iedere constructie, heb je ook voor een veranda de keuze uit diverse, voordelige of duurdere, afwerkingen. Wat voor verlichting wil jij in je veranda, moeten er dakgoten aangebracht worden, had je graag zonwering gehad, etc. Hoe minder extra opties je wilt, hoe goedkoper je veranda.

Veranda monteren: zelf aan de slag of uitbesteden aan een vakman?

Hoewel je misschien denkt dat zelf aan je veranda beginnen je een pak geld bespaart, is dat dikwijls niet het geval. Denk maar eens aan al het materiaal en gereedschap dat je zult moeten aanschaffen om het nog niet te hebben over al je werkuren. Bovendien vraagt de constructie van een veranda om specifieke vakkennis. Veranda's bestaan in alle denkbare vormen, materialen en uitvoeringen en zijn voor amateurs nu eenmaal niet zo simpel om te bouwen. Als je zelf aan de slag gaat, loop je een groot risico op een slechte constructie en de kosten om dit weer te herstellen, kunnen aardig oplopen. De vakmannen van Zoofy beschikken over jarenlange aantoonbare ervaring in de constructie van alle soorten veranda's en helpen je graag verder.

Veranda laten zetten: voordelen

Speel jij met de gedachte om een veranda aan huis of als bijgebouw te laten zetten maar ben je nog niet helemaal zeker? Ontdek hier de voordelen van een veranda:

 • Ruimte met eindeloze mogelijkheden: dacht jij aan een veranda als verlengstuk van je woonkamer, als studeerkamer voor je kind(eren) of als atelier om te knutselen? Misschien wil je hier wel graag een grote tafel plaatsen voor jouw familiefeesten? Een veranda is een extra ruimte die je kunt benutten zoals je dat zelf wil.
 • Meer leefruimte: jij wilt rustig een boek lezen in je comfortabele zetel maar je partner wil tegelijkertijd naar de voetbal kijken? Komt dit je bekend voor? Door een extra leefruimte te creëren, in de vorm van een veranda, kunnen jullie beiden je eigen ding doen in dezelfde woning.
 • Mogelijk als bijgebouw: wens jij jouw veranda gescheiden te houden van je woning? Een veranda kan ook perfect als bijgebouw geconstrueerd worden.
 • Hogere woningwaarde: is jouw woning voorzien van een veranda? Dan krijgt jouw pand automatisch een hogere marktwaarde.
 • Kleinere grens tussen binnen en buiten: een veranda is een aanbouw aan je woning met grote glaspartijen. Zo kan je het buitenleven binnen ervaren en kan het binnenleven naar buiten gebracht worden.
 • Beschut buiten zitten: vind jij het heerlijk om urenlang te genieten van jouw tuin zonder dat je nat wordt? Met een veranda kan je beschut buiten zitten in de gewenste temperatuur.
 • Betere woningisolatie: een veranda zorgt voor een toevoeging aan de isolatie van je woning.
 • Voor iedere smaak en budget: een veranda kan je volledig naar je eigen smaak inrichten. Heb jij een groot budget en wil je graag een stalen veranda of ben je tevreden met een veranda in hout? Veranda's bestaan in alle prijsklassen.

Boek een timmerman

Waarom Zoofy?

 • Kwaliteit gegarandeerd: wanneer je een veranda laat zetten, besteed je deze klus niet uit aan de eerste de beste firma. De Zoofy vakmannen beschikken over jarenlange ervaring in de constructie van alle soorten veranda's.
 • Vaste uurtarieven: of het nu gaat om het installeren van een extra kraan of om het bouwen van een veranda, bij Zoofy hanteren we vaste uurtarieven.
 • Boek en betaal eenvoudig: bij Zoofy geloven we dat een goede klantenservice begint bij het gebruiksgemak voor onze klanten. Om een klus vast te leggen kan je gewoon eventjes bellen of maak je gebruik van het online invulformulier waarop je al jouw specifieke wensen kunt opgeven. Ook voor het betalen van je factuur kennen wij geen ingewikkelde processen. Bij ons betaal je snel en eenvoudig met de handige betaalapps Tikkie of iDeal.
 • Je bent snel geholpen: wij zijn actief in heel Nederland en hebben bijgevolg altijd een vakman ter beschikking bij jou in de buurt.


Heb jij besloten om jouw dromen over een praktische veranda eindelijk te veranderen in werkelijkheid en ben je op zoek naar een betrouwbaar klusbedrijf bij jou in de streek? Neem contact op met Zoofy!

Andere prijsgidsen
Gietvloer prijs

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code

Klussen scoren