Zoek hier je klusje
ikea kast in elkaar zetten
Keukenspecialist Kosten IKEA keuken plaatsen Kostenoverzicht

Wat kost een IKEA keuken plaatsen

zondag 25 december 2022

Bij IKEA vind je honderden keukens aan betaalbare prijzen in de vorm van een bouwpakket. Zou jij best wel wat hulp kunnen gebruiken om jouw IKEA keuken te monteren en ben je benieuwd naar de kosten hiervoor? In onderstaand artikel leggen we je uit met welke factoren je rekening dient te houden om jouw IKEA keuken prijs te kennen.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Wat kost een IKEA keuken plaatsen?

De ene IKEA keuken is de andere niet. En daarom kunnen de prijzen om jouw IKEA keuken te monteren dan ook aardig verschillen. Hoe groot is de IKEA keuken die jij wilt laten plaatsen, moet onze vakman leidingen verleggen en is er een oude keuken aanwezig die eerst afgebroken moet worden? Al deze elementen hebben hun aandeel in de eindprijs om jouw IKEA keuken te plaatsen.

IKEA keuken prijs: overzicht

Werkzaamheden Kosten
Gemiddelde prijs IKEA keuken monteren   € 1.100,- tot € 2.500,- 
Bijkomende kosten voor het verleggen van de leidingen   € 100,- tot € 200,- 
Bijkomende kosten voor het demonteren van de oude keuken   € 450,- tot € 550,- 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Gemiddelde prijs IKEA keuken monteren

Hoeveel je precies betaalt voor het laten monteren van jouw IKEA keuken is grotendeels afhankelijk van de afmetingen van de keuken. Heb jij een grote keuken gekocht? Dan zal onze vakman logischerwijze meer tijd nodig hebben dan wanneer het gaat om een relatief kleine keuken. Ook de hoeveelheid kasten, deuren en lades heeft invloed op de prijs voor de montage. Je begrijpt dat het plaatsen van een keuken met veel kastjes langer duurt dan het plaatsen van een eenvoudige keuken met weinig kasten en lades. De kosten voor een kleine, standaard IKEA keuken te plaatsen beginnen bij € 1.100,- en kunnen oplopen tot zo'n € 2.500,- voor een grote, complexe keuken.

IKEA keuken laten plaatsen kosten

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Bijkomende kosten voor het verleggen van de leidingen

Elke keuken heeft een ander ontwerp en daarom is het dikwijls zo dat er leidingen verlegd moeten worden om de apparatuur van de nieuwe keuken aan te kunnen sluiten. Gelukkig betaal je voor deze klus gemiddeld slechts tussen € 100,- en € 200,- extra.

Bijkomende kosten voor het demonteren van de oude keuken

De totale kosten om een IKEA keuken te plaatsen liggen hoger wanneer de oude keuken eerst afgebroken moet worden. Afhankelijk van de grootte en het exacte aantal kasten en lades van je oude keuken, betaal je hiervoor tussen € 450,- en € 550,-.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

IKEA keuken monteren: zelf doen of uitbesteden?

Hoewel je je een mooi bedrag kunt uitsparen als je je IKEA keuken zelf monteert, is het toch raadzaam om dit karwei uit te besteden aan onze vakmannen. Zij weten precies waar ze op moeten letten opdat alles in jouw keuken optimaal functioneert en zij zijn daarnaast uitgerust met al het nodige gereedschap.

IKEA keuken monteren: werkwijze van de vakspecialist

1) Demonteren van de oude keuken

Het feit dat jij je huidige keuken wilt vervangen door een nieuwe, meer moderne keuken betekent niet dat jouw keuken niet langer bruikbaar is. Misschien wil je ze wel doorverkopen of weggeven. Als je je keuken laat demonteren door één van onze ervaren vakmannen, ben je er zeker van dat ze geen schade oploopt en dat ze probleemloos hergebruikt kan worden. Ook zorgt onze professional ervoor dat je muren, leidingen en plafonds onbeschadigd blijven.

2) Leidingen verleggen

Wanneer je een IKEA keuken gekocht hebt, is het waarschijnlijk dat onze klusjesman één of meerdere bestaande leidingen zal moeten verleggen opdat alle apparatuur correct aangesloten kan worden. Wil jij je leidingen onder de kastjes weg laten werken? Dan betaal tussen € 100,- en € 200,- extra. Je leidingen in de muur laten frezen kan ook maar dit kost wel een beetje meer.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

3) Extra groep in de meterkast

In de meeste gevallen betekent kiezen voor een nieuwe keuken ook meteen kiezen voor een keuken met meer moderne apparatuur, zoals een Amerikaanse koelkast, een vaatwasser of een inductieplaat. In deze gevallen moet onze vakman een extra stroomgroep voorzien in je meterkast en daar hangt automatisch een hoger prijskaartje aan vast.

4) Correcte afzuiging en ventilatie

Is de afzuigkap en/of de ventilatie van je oude keuken niet bruikbaar voor je nieuwe keuken? Dan zal onze klusser hier de nodige aanpassingen voor uitvoeren.

5) Staat van de muren controleren

Om een IKEA keuken correct te kunnen plaatsen, is het belangrijk dat de muren egaal zijn. Is dit niet het geval in jouw (verouderde) woning? Dan brengt onze vakman dit graag in orde voor jou.

6) Montage

Eens de voorbereidende werken afgerond zijn, kan het echte werk beginnen. Onze vakman zet alle kasten en lades in elkaar.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

7) IKEA keuken plaatsen

Na de montage van alle kasten, deuren en lades volgt de eigenlijke plaatsing van de keuken. Onze vakman bevestigt de rails tegen de muren en installeert je keuken hierop. Achteraf maakt en plaatst hij een aanrechtblad op maat.

8) Aansluiten van de keukenapparatuur

In je IKEA keuken prijs betaal je naast de montage en de plaatsing ook voor het aansluiten van al je apparatuur. Het spreekt vanzelf dat onze vakman zich hier met plezier over ontfermt.

9) Afwerking

Eens alles gemonteerd, geplaatst en aangesloten is, is het tijd voor de esthetische afwerking. Alle deuren en lades worden waterpas bevestigd en uitgelijnd en eventuele loze ruimtes worden afgedekt met panelen in dezelfde stijl als de rest van de keuken.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Waarom kiezen voor Zoofy?

De dag van vandaag bestaan er zodanig veel klusbedrijven dat het voor jou, als klant, soms moeilijk kan zijn om er eentje uit te kiezen. Bij Zoofy profiteer je van meerdere, interessante voordelen voor je portemonnee en voor je comfort:

Voordelen voor jouw portemonnee

 • Géén voorrijkosten: Die betaal je bij Zoofy niet. Ook niet bij de klus IKEA keuken plaatsen;
 • Uitsluitend vaste uurtarieven: of je nu een IKEA keuken wilt laten plaatsen, een leiding wilt laten ontstoppen of een centrale verwarmingsketel wilt laten schoonmaken, wij hanteren voor alle klussen vaste uurtarieven. Op die manier is het voor jou veel gemakkelijker om de kosten voor je klus in je budget in te plannen.

Voordelen voor jouw comfort

 • Vakmannen met jarenlange ervaring: wie een Zoofy vakman inhuurt, is zeker van een vlotte service van uitstekende kwaliteit. Al onze vakmannen worden onderworpen aan een uitgebreide screening voordat ze bij ons aan de slag kunnen want voor onze klanten zijn enkel de meest ervaren vakmannen goed genoeg.
 • Korte wachttijden: wanneer je een beroep doet op een klusjesbedrijf om een IKEA keuken te laten plaatsen of om een terras aan te laten leggen, is het niet echt prettig als je lang moet wachten op een vakman. Zoofy is een enorm groot klusbedrijf met vakmannen verspreid over heel Nederland. Of je nu in Brabant, in Groningen of in Friesland woont, wij kunnen jou altijd snel een werkman sturen.
 • Wij voeren spoedklussen uit: komt jouw schoonmoeder komend weekend of bezoek, heb je een familiefeestje op het programma staan of is er een andere reden waarom jouw IKEA keuken echt per direct geïnstalleerd zou moeten worden? Bij Zoofy heb je de mogelijkheid om een spoedklus te boeken. In dat geval kunnen wij jou dezelfde dag nog een klusser sturen.
 • Eenvoudig reserveren: heb jij een vakman nodig? Bij Zoofy reserveer je 'm snel en eenvoudig door eventjes te bellen of door handig gebruik te maken van het online invulformulier dat je terugvindt op onze website. Geef hier kort maar duidelijk aan om welke klus het precies gaat, laat je adresgegevens achter en laat ons weten wanneer jij onze vakman(nen) graag ontvangt bij jou thuis. Ben jij op bepaalde tijdstippen van de dag niet thuis? Ook dat kan je hier gewoon aangeven.
 • Snel en eenvoudig betalen: ook betalen is zeer eenvoudig bij Zoofy. Ben jij al helemaal vertrouwd met de meest moderne betaalplatformen, zoals Tikkie en iDeal? Betaal jouw klus dan via deze betaalmethodes. Betaal jij toch liever met een gewone bankoverschrijving of met een kredietkaart? Dat kan uiteraard ook altijd.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een keukenspecialist

Conclusie voor IKEA keuken plaatsen

De kosten om een IKEA keuken te plaatsen zijn vooral afhankelijk van de grootte van je keuken. Maar vergeet niet dat ook het al dan niet verleggen van leidingen, het al dan niet voorzien van extra stroomgroepen en het al dan niet moeten afbreken van je oude keuken, bepalend zijn voor de uiteindelijke kosten om een IKEA keuken te plaatsen.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare vakman voor het monteren en plaatsen van jouw IKEA keuken in Nederland? Neem contact op met het Zoofy team en boek vandaag nog een klusjesman!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code