Welke klus moet worden gedaan?
kosten kastmontage kasten monteren
Klusjesman Kosten kastmontage Kostenoverzicht

Wat kost een kastmontage

donderdag 07 oktober 2021

Kosten kasten monteren gemiddeld

De kosten voor voor een kastmontage hangen af van de afmetingen van de kast. De montage van een eenvoudige boekenkast kost €50,- tot €60,- Een grote kledingkast of TV meubel kunnen tot €150,- kosten. Boek direct hier je klusjesman.

Boek een klusjesman

Om even vergelijkend warenonderzoek te doen. Wat kost een kast laten monteren gemiddeld? Het fijne van het monteren van meubels is, dat de vakman dit zelfstandig kan. Als je tijdens de montage zelf in de buurt bent, kan het zijn dat de arbeidstijd korter wordt. Denk aan het klaar leggen van het benodigde gereedschap. Het helpen met een plank vasthouden zodat de klusservice dit voor je kan bevestigen. Maar ook heel praktisch: aanwijzen waar je de kast graag wilt hebben. Op welke hoogte je de planken wilt hebben. En het is natuurlijk heel fijn als je zorgt voor voldoende ruimte om de kast te laten monteren. Daarnaast is een schone vloer en een huisdiervrije ruimte ook een aanrader. De prijs van meubelmontage hebben we voor je in een tabel onderverdeeld in het soort meubel.

Kostenoverzicht kastmontage

Bekijk hieronder het overzicht van alle kosten per kast. Er zit een prijsverschil in het formaat van de kast.

Type kast Kosten voor montage
Eenvoudige boekenkast  €50 - €60,-
Eenvoudige tv meubel   € 125- €150,-
Overige eenvoudige kasten   € 125,- - €150,-
 Standaard kledingkast   € 125,- - €150,-
 Bedmeubel ( indien eenvoudig )   €50 - 70,-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Hulp bij kastmontage 

Kasten zijn ontzettend handig. Je kunt er alle spullen netjes in opbergen. In iedere ruimte van je huis kun je wel een opbergkast kwijt. Stel dat je nu twee grote kasten hebt uitgezocht. Maar het monteren van de kast is een klus waar je als een berg tegenop ziet? Of als je het heel druk hebt en je deze klus graag zou willen uitbesteden? Weet dan dat wij van Zoofy een mooi aanbod voor je hebben. Bij ons kun je de klusservice vinden. Dit zijn scholieren met spierballen en inzicht. Zij komen met een vast uurtarief van €29,- je graag helpen om al je kasten te monteren. Je hoeft dus de aankoop van je droomkasten niet langer uit te stellen. Of het nu om een boekenkast of kledingkast gaat, de klusservice van Zoofy weet er wel raad mee. De kosten kast monteren in dit artikel zijn gemiddelden. Ze geven wel een goede indicatie per kast om hoeveel arbeidstijd het gaat.

Boek een klusjesman


Kosten kastmonage

Uitleg kosten eenvoudige boekenkast

Het laten monteren van een eenvoudige boekenkast is één van de goedkopere montage opties. Over het algemeen geldt voor meubelmontage: hoe meer vorm en complexiteit, des te hoger de kosten.
Ook de beschikbare ruimte, hulp en de hoogte van het plafond zijn van invloed op de prijs.

1. Eenvoudige staande boekenkast

Is jouw boekenkast 1 meter breed en 2 meter hoog? Dan valt dit onder de eenvoudige staande boekenkast. Gemiddeld kost het in elkaar zetten van deze boekenkast de vakman niet veel tijd. Voor hogere en / of bredere boekenkasten komt er een meerprijs bij. Gemiddeld kan een vakman een half uur tot één uur langer bezig zijn met een grotere boekenkast.

2. Eenvoudige hangende boekenkast

Een hangende boekenkast, hoe eenvoudig ook, is een ander verhaal. Precisie en meetwerk zijn hierbij belangrijk. Het is zeer belangrijk dat de boekenkast waterpas bevestigd wordt en stevig gemonteerd wordt. Bij een hangende boekenkast zijn een aantal boren in de muur onmisbaar om de kast goed te kunnen monteren. Dit geldt zelfs voor nieuwbouw huizen. Een eenvoudige hangende boekenkast zal gemiddeld één uur werk door de vakman kosten. Het is fijn als hij hier een handje bij geholpen wordt. Enkel hulp bij het ophangen is voldoende.

3. Kosten TV meubel en andere eenvoudige meubelen

TV meubelen en overige kasten vallen onder hetzelfde kostenplaatje. Reken bij staande modellen op een uur werk, bij hangende kasten kan dit oplopen tot twee uur werk.

Boek een klusjesman

Kosten kledingkast monteren

Er is een groot verschil in kledinkasten. Zo heb je eenvoudige kledingkasten met een hang en leggedeelte. Maar ook grote schuifkledingkasten. Of een combinatie van deze twee. Als je voor een kledingkast kiest met ingebouwd licht, zal het meer arbeid kosten.

Kosten monteren standaard kledingkast

Onder een standaard kledingkast verstaan we een kast van 1 meter breed en 2 meter hoog. De kast heeft dan twee openslaande deuren. Verder heeft de kast een beperkt aantal legplanken. Deze kast in elkaar zetten is relatief eenvoudig. Hoe groter de kast en des te meer opties: hoe meer kosten. Maar ook: hoe meer werk je uit handen genomen wordt. Een standaard kledingkast zal gemiddeld qua montagekosten tussen de €125 en €150,- kosten.

Brede kledingkast monteren kosten

Een brede kledingkast laten monteren? Kasten met een breedte tussen de 1 en 2 meter zijn meer werk. De meerkosten zijn bij deze kledingkasten €40 tot €75,-. Je kunt de prijs eventueel wat naar beneden bijstellen als je helpt bij het vasthouden van de planken.

Kosten kledingkast met schuifdeuren monteren

Alle schuifkasten moeten afgesteld worden. Dit afstellen is een precies werkje. De vakman heeft hiervoor extra tijd nodig. Een standaard kast met schuifdeuren kost gemiddeld €50,-. Kasten die breder zijn of met meerdere schuifdeuren, zijn complexer. Reken dus op een meerprijs bij een bredere kledingkast met schuifdeuren. De extra kosten zullen gemiddeld tussen de €75,- tot €100,- liggen.

Kledingkast met extra's monteren

Mooie verlichting in de kast. Een uitschuiflade waar de schoenen in opgeborgen kunnen worden. Een inlegmand voor lingerie. Tegenwoordig kunnen er steeds meer extra's bij de montage van een kledingkast gerealiseerd worden.
Denk aan deze extra's:

 • schoenenplanken
 • inlegmanden
 • ophangroeden
 • spiegels
 • stropdashouders
 • riemhouders
 • verlichting

Al deze extra's hebben één ding gemeen. De vakman doet dit graag voor je! En om dat te realiseren gaat hij secuur te werk. Niets zo vervelend als een schoenenplank die niet soepel uitschuift. Of verlichting die het niet blijkt te doen na montage. Een gemiddelde prijs is lastig te berekenen voor deze extra's. Het beste kun je overleggen met de vakman. Bekijk ook de pagina voor een kast op maat.

Boek een hulp voor kastmontage

Waarom kiezen voor Zoofy?

Kasten laten monteren door de klusservice van Zoofy is een uitstekend idee. Ten eerste omdat er met een vast uurtarief gewerkt wordt. Zo kom je niet voor extra en ongewenste prijsverrassingen te staan. Ten tweede rekent Zoofy géén voorrijkosten. Dit betekent dat kosten kast monteren bij Zoofy beduidend lager liggen als bij de concurrent. Deze zal namelijk wel voorrijkosten rekenen. Onze klusservice arriveert per fiets. Het zijn studenten die van aanpakken weten. Ze helpen graag met je kast in elkaar zetten. Daarbij kunnen ze ook ingezet worden voor andere klussen. Zowel in als rond het huis. Is de schuur een bende? Ook hiervoor is de klussenservice een uitkomst. Het is mogelijk dat de klussenservice je schuur weer netjes op orde maakt. Een kast in elkaar zetten op de zolder of in de schuur? Ook geen probleem voor de klusservice! Er is ook sjouwhulp bij onze klusservice. Denk ook aan klussen als het gras maaien, de rookmelders ophangen of de zolder opruimen. Allemaal klussen tegen hetzelfde voordelige uurtarief van €29,-. Kasten laten monteren was nog niet eerder zo eenvoudig.

Andere prijsgidsen
Wat kost een stukadoor
Traprenovatie kosten
Dakkapel kosten
Trap bekleden kosten
Kosten openslaande deuren
Wat kost een PVC vloer leggen
Houten vloer schuren
laminaat leggen kosten

Boek een hulp voor kastmontage

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code