Zoek hier je klusje
houten terras aanleggen kosten
Hovenier Kosten houten terras plaatsen Kostenoverzicht

Wat kost een houten terras aanleggen

woensdag 02 juni 2021

De kosten voor het plaatsen van houten terrasplanken bij €9,41 - €12,20 per m². De werkelijke prijs is afhankelijk van de grootte van de opdracht, de voorwaarden en de afwerkingsopties waarvoor gekozen wordt. Ondanks de toenemende belangstelling voor composietproducten, blijven houten terrassen de meest populaire keuze onder huiseigenaren. In de afgelopen 10 jaar hebben traditionele houten terrassen een opleving doorgemaakt. 

Houten terrasplanken plaatsen: de gemiddelde kosten

De gemiddelde materiaalkosten voor het installeren van houten terrasplanken zijn €3,83 per vierkante meter, met een bereik tussen € 3,15 tot € 4,51. De totale prijs voor arbeid en materialen per vierkante meter is €9,42. De vierkante meterprijs ligt gemiddeld tussen de €8,21 en €10,64. Een gemiddeld project van 100 vierkante meter kost €942 met een bereik van €821,- tot €1.064,-. Uw werkelijke prijs is afhankelijk van de, taakomvang, omstandigheden en afwerkingsopties die u kiest.
Kosten Om Houten Terrasplanken Te Installeren
Gem. Materiaalkosten per vierkante meter € 3,83
Gem. Kosten ( arbeid en materialen ) voor 100 vierkante meter € 942
kostenbereik ( arbeid en materialen ) voor 300 vierkante meter € 821 tot €1.064,-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek nu een hovenier

Houten terras plaatsen kosten

Voordelen van een houten terras

Dekken gemaakt van hard- en zachthout bieden tal van voordelen. Ze zijn aantrekkelijk en duurzaam als ze goed worden onderhouden. Veel huiseigenaren merken dat ze de warme, gastvrije uitstraling van natuurlijk hout verkiezen boven synthetische materialen en bewerkt hout.

 • Hout kost minder dan composiet terrasplanken of geëxtraheerd aluminium, wat het potentiële investeringsrendement verhoogt.
 • In tegenstelling tot synthetische materialen neemt hout niet veel warmte op, waardoor het comfortabel aanvoelt.
 • Redwood, ceder en onder druk behandeld grenen zijn natuurlijke keuzes voor huiseigenaren die op zoek zijn naar authentieke, karakterrijke materialen.
 • Wanneer goed onderhouden, verouderen houten dekken sierlijk en krijgen ze een gedistingeerd verweerd uiterlijk dat opgaat in de omgeving.

De kosten van het installeren van een houten terras

De kosten voor het installeren van een houten terras zijn afhankelijk van de grootte van de constructie en de complexiteit van het ontwerp. Idealiter zou het dek groot genoeg moeten zijn om comfortabel stoelen, een tafel, een grill en andere accessoires te kunnen herbergen. Het type materiaal heeft ook invloed op de kosten. Onder druk behandelde zuidelijke gele den is de meest voorkomende optie vanwege de betaalbaarheid, beschikbaarheid en ongediertebestendige eigenschappen. Redwood en ceder hebben de voorkeur van puristen, terwijl tropisch hardhout, zoals ipe, cumaru en massaranduba, geschikt zijn voor hoogwaardige toepassingen.

Werken met een terrasinstallateur

In de meeste gebieden zijn bouwvergunningen vereist bij het aanleggen van een terras. Werken met een professional vereenvoudigt dit proces en zorgt ervoor dat de voltooide structuur aan alle codevereisten voldoet. Hvoeniers zijn experts in het selecteren van materialen en het gebruik van constructiemethoden die kromtrekken, verzakken en barsten voorkomen. Onjuiste installatie kan de omringende structuur beschadigen en gevaarlijke omstandigheden creëren. In de meeste gevallen is het werken met een erkende hovenier de beste manier om ervoor te zorgen dat het dek voldoet aan de voorschriften en structureel gezond is.

Boek nu een hovenier

Waarom Zoofy

De juiste vakman voor het laten leggen van een houten terras vind je bij Zoofy. We bieden een groot platform met vakmannen voor iedere klus aan. Een houten terras leggen nemen we je graag uit handen. Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9,2! Daarnaast bieden wij ook een goede garantie mocht er onverhoopt toch iets mis gaat.

Andere prijsgidsen
Kosten tuinaanleg
Kosten schuifpui plaatsen
Kosten kast montage
Onkruid verwijderen
Binnendeur plaatsen
Kunststof kozijnen kosten

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code