Zoek hier je klusje
Hovenier Kosten pergola maken Kostenoverzicht

Wat kost een pergola maken

donderdag 29 december 2022

Kosten voor het bouwen van een pergola

De kosten voor het bouwen van een pergola variëren van gemiddeld € 2.128 tot € 5.800 . Grote pergola's, op maat gemaakte constructies of die met hoogwaardige materialen kunnen  €10.000 of meer kosten. Een prieel is meestal een kleinere structuur en begint bij ongeveer €200 voor een kit. Een vrijstaand trellis kan tussen de € 100 en € 1.500 of meer kosten.

Pergola Prijzen per type

Type pergola Gemiddelde kosten
Standaard €90-€180 per vierkante meter
pergola met lamellen  € 60- € 150 per vierkante meter
Slim €180-€190 per vierkante meter
Oprolbaar € 900- € 3.000 of meer totaal*

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt. Intrekbare daken voor pergola's zijn er in vele maten. Praat met een professional om te zien welke maat het beste werkt voor uw structuur.

Boek nu een hovenier

Pergola met lamellen kosten

Een pergola met lamellen kost gemiddeld € 60 tot € 150 per vierkante meter voor een automatisch systeem. Het dak kan open en dicht bij zon, regen of andere weersomstandigheden.

Slimme pergolakosten

Een slimme pergola kost van € 180 tot € 190 per vierkante meter, geïnstalleerd. Deze pergola's openen en sluiten afhankelijk van het weer en kunnen worden bediend met een afstandsbediening of uw smartphone.

Pergola met oprolbaar dak prijzen

Een oprolbaar dak varieert van € 800 tot € 3.000 of meer . Deze optie heeft een dak dat volledig kan worden teruggetrokken vanaf de bovenkant van een pergola.

Materiaalkosten pergola

Pergola-materiaal Gemiddelde kosten per vierkante meter
Aluminium €30-€90
hardhout €120-€150
Cedar hout € 75- € 110
vinyl €30-€90

pergola maken

Aluminium Pergola

Een aluminium pergola van 20 vierkante meter loopt meestal van €600 tot € 1.800 . Dit is een van de goedkopere bouwmaterialen voor pergola's.

Hardhout Pergola

Een pergola van 20 vierkante meter gemaakt van hardhout kan tussen de €2.400 en € 3.000 kosten. Dit populaire materiaal is insecten- en rotbestendig.

Cedar hout Pergola Kosten

Net als hardhout zijn cedar pergola's ook bestand tegen insecten en rot en lopen ze meestal van €1.500 tot €3.500 voor een model van 20 vierkante meter.

Vinyl pergola

Vinylpergola's lopen meestal van €600 tot € 1.800 voor een model van 100 vierkante voet. Dit materiaal is populair vanwege het onderhoudsarme karakter.

Boek nu een hovenier

Pergola installatiekosten

De totale installatiekosten voor een pergola variëren gemiddeld van €2.000 tot € 6.000 . Arbeidskosten lopen meestal van €500 tot €1.000, maar kunnen hoger zijn, afhankelijk van de complexiteit van het project. Verwacht te betalen van €1.000 tot €5.000 voor materialen. Hoe groter het project, hoe hoger uw materiaalkosten zullen zijn.

Kosten voor het bouwen van een pergola boven een terras of terras

Het bouwen van een pergola boven een terras of terras zal iets duurder zijn dan het bouwen van een op zichzelf staande structuur. U moet de extra kosten betalen voor houten banden, metalen beugels en/of plaatankers om ervoor te zorgen dat de structuur stabiel is.

Stand-alone versus pergola's die aan een huis zijn bevestigd

Stand-alone pergola's kunnen hogere materiaalkosten hebben dan die aan een huis. Dit komt omdat voor stand-alone opties vier palen nodig zijn om te staan, terwijl gekoppelde opties slechts twee palen nodig hebben.

Het is belangrijk om een lokale pergola vakman als u een aangebouwde pergola overweegt. Bijgevoegde ontwerpen kunnen de structurele integriteit van uw huis aantasten als ze onjuist worden geïnstalleerd. Voor de meeste bijgevoegde ontwerpen is ook een vergunning vereist.

Kosten pergola op maat

Een op maat gemaakte pergola zal duurder zijn dan een uit een kit of een geprefabriceerde structuur - het kan € 10.000 of meer kosten . De prijsverhoging varieert afhankelijk van hoe aangepast de structuur is. Enkele aanpassingsopties zijn onder meer:

 • Verschillende kolomontwerpen en stijlen
 • Beitsen of schilderen
 • Afwerkingen
 • Hardware
 • Elektrische bedrading voor verlichting, buitentelevisies of plafondventilatoren
 • Sanitair voor buitenkeuken opstellen keuken
 • Intrekbare hoes
 • Ingebouwde stoelen

Veelgestelde vragen

Hoe krijg ik de beste prijs voor een pergola?

Koop uw pergola in de herfst of winter voor meer kans op korting. En kijk of uw aannemer het buiten het seizoen voor een betere prijs kan installeren.

Hoeveel kost een terras en pergola?

De kosten om een ​​terras aan te leggen naar uw huis loopt van € 4.000 tot € 16.000 . Het toevoegen van een bekleding aan een kaartspel kan  €3.000 tot € 10.000 extra kosten .

Zijn pergola's de moeite waard?

Pergola's kunnen waarde toevoegen aan uw tuin, afhankelijk van waar u woont. Waardeer uw huis om te zien hoe het bouwen van een pergola de ROI in uw regio zal beïnvloeden.

Pergola's zijn een geweldige manier om schaduw en stijl toe te voegen aan uw tuin.

Wat is het beste hout voor een pergola?

Het beste hout voor een pergola hangt af van de individuele behoeften van uw huis. Dennen en red cedar zijn beide populaire opties.

Is het moeilijk om zelf een pergola te bouwen?

Het bouwen van een pergola kan moeilijk zijn, afhankelijk van het ontwerp dat u kiest. Massief houten constructies die je helemaal opnieuw bouwt, zijn moeilijker dan een pergola uit een bouwpakket.

Is het goedkoper om je eigen pergola te bouwen?

Het is in veel gevallen goedkoper om uw eigen pergola te bouwen, omdat u arbeidskosten kunt besparen. Het bouwen van een pergola kan echter een ingewikkeld project zijn en het inhuren van een professional kan helpen voorkomen dat u voor fouten en reparaties betaalt.

Hoeveel kost het om een ​​pergola te schilderen of te beitsen?

De kosten om een ​​pergola te schilderen loopt van € 6 tot € 15 per vierkante meter. U betaalt € 6 tot € 12 per vierkante meter om een ​​pergola te bevlekken.

Boek nu een hovenier

Waarom Zoofy

De juiste vakman voor het maken van een pergola vind je bij Zoofy. We bieden een groot platform met vakmannen voor iedere klus aan. Een pergola plaatsen nemen we je graag uit handen. Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9,2! Daarnaast bieden wij ook een goede garantie mocht er onverhoopt toch iets mis gaat.

Andere prijsgidsen
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Onkruid verwijderen
Binnendeur plaatsen
Kunststof kozijnen kosten

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 7 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code