Klusjesman Kosten plafondventilator installeren Kostenoverzicht

Wat kost een plafondventilator installeren

dinsdag 04 juni 2024

Hoeveel kost het om een ​​plafondventilator te installeren?

De installatie van een plafondventilator kost gemiddeld €230 en kost meestal tussen € 140 en €350. Moeilijk toegankelijke of complexe installaties kunnen zelfs oplopen tot €600. De Arbeidskosten variëren meestal tussen de €100 tot €250. Plafondventilatoren kosten meestal tussen de €50 tot €1.400 met ventilatoren die zelfs meer dan €3.500 kosten. Het plaatsen van bedrading en een schakelaar voegt nog eens €150 tot €500 of meer toe, afhankelijk van de complexiteit van de installatie.

Boek een klusjesman

Installatiekosten plafondventilator

Installaties van plafondventilatoren kosten €100 tot €2.000, inclusief zowel arbeid als de ventilator zelf. Het is mogelijk de prijs laag te houden door een goedkoop type te kiezen en het ergens te plaatsen met gemakkelijke toegang en reeds bestaande elektrische aansluitpunten heeft.

Kosten voor het installeren van een plafondventilator
Plafondventilator kosten € 50 - € 1.400
Arbeid €50 - €600
Gemiddeld totaal € 100 - € 2.000

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Plafondventilator kosten

Kosten voor het installeren van een plafondventilator zonder bestaande bedrading

Het installeren van een plafondventilator zonder bestaande bedrading kost meestal tussen de €350 en €2.000. Bij werkzaamheden waar geen aansluitpunten bestaan zijn de additionele kosten gemiddeld €1.000 tot € 2.000. De vakman moet namelijk gaten in de muren openen, gaten boren, draden leggen, contactdozen installeren en de laatste aansluitingen doen bij de aansluitdoos.

Boek een klusjesman

Kosten voor het installeren van een plafondventilator met bestaande bedrading

Het installeren van een plafondventilator met bestaande bedrading kost gemiddeld €100 tot €300 voor een basisinstallatie. Design kan een rol spelen bij de prijs, er zijn ventilatoren di€1.400 of meer kosten voor comfort op designerniveau. De vakman installeert de unit op een bestaande aansluiten. Hierbij plaatsen ze plaatsen een beugel in het plafond als de doos niet geschikt is om het gewicht van de hele eenheid te dragen. Hoewel minder duur, heb je je licht en ventilator niet op aparte schakelaars. Om schakelvermogen te krijgen, moet er een andere lijn gebruikt worden en een grotere doos.Het installeren van een schakelaar kost €100 tot €200 .

Een andere optie om het licht en de ventilator afzonderlijk te bedienen zonder extra bedrading te installeren, is door een ventilator aan te schaffen die wordt geleverd met een afstandsbediening. De meeste variëren tussen €150 en €300 zonder installatie.

Kosten om twee plafondventilatoren te laten installeren

Het installeren van twee plafondventilatoren kost gemiddeld €200 tot €600, maar kan oplopen tot €4.000 voor designer merken. Soms bespaar je een beetje geld door meerdere fans in te zetten. Voorbeelden hiervan zijn:

 • Eerste uur tarieven: Elektriciens rekenen vaak 1,5 tot 2 keer hun uurtarief voor het eerste uur service om reiskosten te dekken. Dus, bespaart je €50 tot €100 als u meer dan één gedaan op hetzelfde moment. (Elektriciens via Zoofy rekenen geen voorrijkosten en bespaar je dus al direct)
 • Nieuwe circuits: als u er twee in dezelfde kamer plaatst, betaalt u minder om de draden te leggen, omdat u maar één set gaten hoeft te openen om de draden voor beide units te laten lopen. Het betekent ook slechts één set schakelaars en één schakelkast, waardoor zowel materiaal als tijd wordt bespaard.

Plafondventilator met lamp installeren kosten

Het installeren van een plafondventilator met een lamp kost gemiddeld €100 tot €300 . Met nieuwe bedrading om de bladen van het licht op verschillende schakelaars te scheiden, betaalt u gemiddeld €500 of meer. Wanneer u een lamp vervangt door een combinatie van licht plus ventilator, gebruikt u vaak gewoon de bestaande bedrading en neemt u genoegen met de trekketting op het apparaat om de bladen te starten, of gebruikt u de afstandsbediening als het apparaat er een heeft.

Kosten om plafondventilator te vervangen

Het vervangen van een plafondventilator door een andere unit kost gemiddeld €100 tot €300. Je hebt geen bedrading of steunen nodig. Het zal een simpele vervanging zijn. Het is wel aan te raden om tijdens het vervangen een upgrade van de bedrading te doen en de steunen te versterken. Dit is niet in alle gevallen nodig.

Kosten om een ​​plafondventilator te repareren

Reparaties aan plafondventilatoren kosten gemiddeld €80 tot €200 . U kunt een beetje besparen op het repareren van wat u heeft in plaats van het te vervangen. Vaak omvat dit proces het plaatsen van nieuwe onderdelen, maar het opslaan van de totale eenheid.

Arbeidskosten om plafondventilator te installeren

Arbeidskosten voor de installatie van de ventilator aan het plafond zijn gemiddeld 50 tot €200. Een klusjesman kosten ongeveer €35 tot € 55 per uur, terwijl een erkende elektricien varieert van €50 tot €100 per uur.

Prijzen variëren op basis van hoe moeilijk de installatie is. Arbeid en materialen (exclusief de prijs van de ventilator) variëren op basis van installatie complexiteit:

 • Basisinstallaties: €100- €300. Inclusief het vervangen van een eenvoudige lamp door een ventilator, het plaatsen van een beugel, maar met alle bedrading en schakelaars die al aanwezig zijn. Het kan ook betekenen dat u er een in een plafond plaatst met een open zoldertoegang erboven. Deze kunnen 1 tot 2 uur duren met minimale of geen rommel.
 • Complexe installaties: €300 - €600. Vereist vaak nieuwe bedrading, dozen en schakelaars. Betekent vaak beperkte toegang. Deze kunnen 2 tot 4 uur duren, vereisen extra materialen en het snijden van kleine gaatjes in de muur of het plafond.

Boek een klusjesman

Kosten van elektricien om plafondventilator te installeren

Een elektricien kost gemiddeld €50 tot €100 per uur, maar rekent vaak € 150 tot € 200 voor het eerste uur. Velen van hen hebben vaste tarieven voor het installeren van een plafondventilator, vaak is dit rond de €200 tot €300. Voor het eenvoudig trekken en vervangen is het goedkoper om met een klusjesman te gaan. Maar voor alles wat te maken heeft met het installeren van nieuwe circuits, panelen of aansluitdozen, heeft u een erkende elektricien nodig.

Plafondventilator versus airco kosten

Plafondventilatoren kosten gemiddeld slechts €250 om te installeren, inclusief het apparaat. Dat is 4% van de kosten voor het installeren van centrale lucht. Om nog maar te zwijgen van het feit dat het veel minder duur is om te gebruiken.

Zelfs als je er zes laat installeren voor een totaal van € 1.500 tot € 2.000, dan nog is dat ongeveer 25% van de prijs om een airco in te zetten.

DIY-plafondventilatorinstallatie versus een professional inhuren

Het is gevaarlijk voor doe-het-zelf elektrische systemen, tenzij je ervaren en gekwalificeerd bent om thuiscircuits aan te sluiten. Als je ooit een wiebelige, hangende ventilator hebt gezien, is dat waarschijnlijk het werk van een onervaren installateur. Ze moeten niet alleen correcte bedrading hebben, maar ook correcte steunen met een vlakke installatie om trillingen te verminderen. Loop niet het risico uw plafond of uzelf te beschadigen. Huur een lokale plafondventilator-installateur, een lokale klusjesman of vind een elektricien bij jou in de buurt.

Veelgestelde vragen

Hoeveel kost een plafondventilator voor buiten?

Het toevoegen van een ventilator aan een pergola, tuinhuisje of andere buitenruimte kost €100 tot €300. Als u bedrading nodig heeft, verwacht dan ergens tussen de €500 en €1.500 meer te betalen voor het circuit, de schakelaar en de elektriciteitskasten. Je moet er ook voor zorgen dat je er een aanschaft die specifiek voor buiten is en een weerbestendige constructie heeft.

Heb je een elektricien nodig om een ​​plafondventilator te installeren?

Je hebt niet altijd een elektricien nodig om een ​​plafondventilator te installeren. Afhankelijk van uw lokale codevereisten, kunt u er vaak een laten installeren door een klusjesman.

Welke stijl plafondventilator moet ik hebben?

Je zou een plafondventilator moeten kopen die past bij de inrichting van je huis. Misplaatste stijlen vallen op en kunnen later afbreuk doen aan de verkoopbaarheid van het huis. Als je niet zeker weet welk ontwerp je moet kiezen, neem dan contact op met een ontwerper. Binnenhuisarchitecten kosten €2.000 tot €12.000, maar voor die prijs maken ze een plan voor je hele huis. U kunt kiezen uit elke mogelijke stijl, van traditioneel gebeeldhouwd eikenhout tot glad roestvrij staal, tot ventilatoren die lijken op de propellers van oude vliegtuigen.

Welk formaat ventilator moet ik hebben?

Ze verdelen de lucht gelijkmatig door een kamer, zodat de grootte van uw kamer de grootte van de bladen en motor kan bepalen. Overweeg in uitzonderlijk grote kamers om er meer dan één te plaatsen. Gebruik de volgende tabel om de grootte van de ventilator te bepalen die u moet kopen:

Ventilatorgrootte Grootte van de kamer in vierkante meter
29" - 36" Tot 10
42" - 48" 10 - 15
52" - 56" 15 - 30
60"+ 30+

Hoeveel kost een plafondventilator om te draaien?

Een ventilator kost €44 tot €88 per jaar als je hem non-stop laat draaien. Dat gaat ervan uit dat het ongeveer €0,05 tot €0,09 kost om elk uur een ventilator te laten draaien op basis van een bereik van 50 tot 80 kilowatt per uur en een gemiddeld nationaal tarief van €0,11 per KWH voor elektriciteit.

Hoe installeer je een plafondventilator?

Opmerking: elektriciteit kan extreme schade en de dood veroorzaken. Als je geen ervaring hebt met het werken met elektrische bedrading, bel dan een elektricien.

Om een ​​plafondventilator te installeren, moet u bepalen of u deze op een plaats met bestaande bedrading en dozen plaatst of nieuwe draden installeert. Volg deze stappen voor bestaande dozen, draden en algemene vervanging:

 • Schakel de stroom naar het circuit uit bij de stroomonderbreker.
 • Verwijder de oude lamp en koppel de bedrading los.
 • Installeer steunen om het gewicht van de unit te dragen.
 • Installeer de behuizing op de bestaande doos.
 • Bedraad de unit volgens de code en de vereisten van de fabrikant.
 • Monteer het apparaat volgens de bijgevoegde instructies.
 • Schakel de stroom weer in en test het.

Boek een klusjesman

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code