glaslatten laten vervangen
Kozijnspecialist Kostenoverzicht

Kosten glaslatten vervangen

donderdag 04 april 2024

Door je glaslatten te vervangen zorg je ervoor dat je kozijnen langer meegaan en ze inbraakveiliger worden. Het is daarom een belangrijke klus die je niet mag overslaan. Voordat je ze laat vervangen, is het natuurlijk wel zo handig om de glaslatten vervangen prijs te kennen en meer info te vergaren. Alles wat je moet weten om je goed voor te bereiden, ontdek je alvast hieronder!

Boek een klusjesman

Wat zijn de glaslatten vervangen kosten?

Je bent vast wel benieuwd naar de kosten van glaslatten vervangen als je van plan bent om dit te laten doen. Het is echter wel zo dat de glaslatten vervangen prijzen erg afhangen van de vakman die je inhuurt. Daardoor is het niet eenvoudig om er een specifieke prijs op te plaatsen. Het vervangen van de glaslatten wordt namelijk zelden alleen uitgevoerd. Het wordt meestal gedaan samen met een andere klus.

Je kan bijvoorbeeld een glaszetter de glaslatten laten vervangen als je ook nieuw glas laat zetten. Een schilder kan eveneens de laten vervangen, wanneer hij schilderwerk voor je uitvoert. De timmerman doet dit dan weer als onderdeel van het plaatsen van je nieuw kozijn. Hieronder vind je een overzicht van de kosten van glaslatten vervangen per vakman!

Kosten glaslatten vervangen en schilderen

Buiten schilderen hout  tussen de 49 en 55 euro per uur
Binnen schilderen hout  tussen de 49 en 55 euro per uur

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten glaslatten vervangen door timmerman

Tarief timmerman: tussen de 55 en 65 euro per uur

Kosten glaslatten vervangen

Boek een klusjesman

Wanneer moet je glaslatten vervangen?

Je glaslatten vervangen is geen overbodige luxe, want het verlengt de levensduur van je kozijn en maakt ze inbraakveiliger. Maar wanneer moet je ze nu precies vervangen? Als je merkt dat je houten glaslatten beginnen te rotten, is het uiteraard duidelijk tijd voor nieuwe latten.

Aluminium en kunststof glaslatten moeten dan weer vervangen worden wanneer ze zichtbaar beschadigd zijn. Vervangen is natuurlijk niet nodig bij een klein krasje, maar scheuren of afwijkende vormen zijn wél een teken dat je glaslatten dringend aan vervanging toe zijn.

Glaslatten plaatsen: werkwijze

Het plaatsen van glaslatten gebeurt afhankelijk van het materiaal waaruit ze gemaakt zijn. Houten glaslatten vervangen gebeurt dus anders dan het vervangen van glaslatten uit aluminium. Hieronder ontdek je de werkwijze per materiaalsoort!

Glaslatten uit hout vervangen

Om glaslatten uit hout te vervangen, worden de verouderde latten eerst weggehaald door de kitrand los te maken met behulp van een scherp mes. De lat kan daarna eenvoudig losgewrikt worden. Vervolgens worden de spijkers verwijderd en het kozijn en raam goed schoongemaakt.

Wanneer het kozijn schoon en ontvet is, wordt de glaslat op maat gezaagd en beplakt met isolatieband. De lat wordt daarna vastgemaakt met beglazingskit en de resten worden verwijderd. Na het 24 uur drogen van de kit, wordt het geheel afgewerkt door het kozijn lichtjes te schuren en schilderen.

Glaslatten uit kunststof vervangen

Voor het vervangen van glaslatten uit kozijn wordt er een plamuurmes gebruikt om de lat los te krijgen. Eén punt wordt daarbij tussen de glaslat en het kozijn geplaatst en met de hamer wordt ertussen gewrikt. Daarna kan het plamuurmes gekanteld worden en de glaslat met het mes gedraaid worden. Op die manier komt het rubber makkelijk vrij.

Om de nieuwe glaslatten te plaatsen wordt er gestart bij de korte kant van het kozijn. De hoeken van de lat worden vervolgens in de hoeken van het kozijn geplaatst. Met een kunststof hamer wordt de glaslat dan vast geklopt. Als laatste stap wordt de lange zijde van het kozijn onder handen genomen.

Glaslatten uit aluminium vervangen

Bij kozijnen uit aluminium worden de glaslatten verwijderd door de rubberdichting tussen het glas en de glaslat te verwijderen. Er wordt bij een hoek gestart, omdat dit makkelijker gaat. Ter hulp van het verwijderen, kan een schroevendraaier gebruikt worden.

Wanneer de latten verwijderd zijn, wordt de nieuwe lat in de opening geplaatst door het te buigen in de richting van het glas en het op de juiste plaats te klikken. Vervolgens wordt de rubberdichting opnieuw geplaatst tussen de glaslat en het glas. Het is daarbij belangrijk dat de stijlen niet krom geduwd worden en dat de rubberdichting niet uitgetrokken wordt.

Boek een klusjesman

Zelf glaslatten vervangen of laten doen?

Hierboven kon je al zien dat er best veel komt kijken bij het vervangen van glaslatten. Als jij het gevoel hebt dat je het eenvoudig zelf kan, is het uiteraard mogelijk om dit te proberen. Onthoud dan wel dat er de mogelijkheid bestaat dat je iets verkeerd doet. Hierdoor kan de uiteindelijke glaslatten vervangen prijs hoog oplopen.

Door voor een vakman te kiezen speel je dus altijd op zeker. Bovendien spaar jij jezelf zo heel wat gedoe en tijd uit. Zoals je ziet loont het dus zeker de moeite om op een professional te vertrouwen. Vooral wanneer er ook nog andere werken uitgevoerd moeten worden!

Kies voor een professional van Zoofy en betaal geen voorrijkosten

Of je nu nieuwe kozijnen en glaslatten wilt laten plaatsen door een timmerman, schilderwerken wilt laten uitvoeren en ondertussen de latten wilt laten vervangen of zowel je ramen als latten wilt laten vervangen, bij Zoofy vind je altijd de geschikte vakman. Simpel en snel, want het volstaat om je gegevens in te vullen!

Doordat je bij ons automatisch doorgestuurd wordt naar een vakman dicht bij jou in de buurt, hoef jij ook geen voorrijkosten te betalen. Kiezen voor een vakman van Zoofy is dus niet alleen zeker zijn van kwaliteitswerk, maar ook geld besparen!

Pelletkachel installeren prijs
Markiezen prijzen
Kosten veranda - Boek direct je vakman
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Ventilatierooster raam kosten
Kosten dakpannen leggen of vervangen
Hoeveel kost het om een ​​boiler te repareren?
Elektrische screens buiten prijzen

Boek een klusjesman

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code