Zoek hier je klusje
Stukadoor Kostenoverzicht Kosten behangklaar stucen

Kosten behangklaar stucen

woensdag 28 december 2022

 

Behangklaar opleveren, ook wel behangklaar stucen genoemd, is een van de afwerkingsniveaus dat een stukadoor kan toepassen. Maar wat is behangklaar opleveren nu precies? En wat is het verschil met sausklaar stucen? Dat kom je hieronder allemaal te weten!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een stukadoor

Wat is behangklaar stucen?

Behangklaar stucen betekent, zoals de naam al doet vermoeden, dat je muur aan de hand van stucwerk klaargemaakt wordt om te behangen. Maar behangklaar stucen is ook een goede optie als je wilt spackspuiten of spachtelsputz wilt laten aanbrengen.

Bij behangklaar stuckwerk vult en egaliseert de stukadoor grote beschadigingen en oneffenheden in je muur zodat het vlak wordt. Eerst wordt de raaplaag aangebracht. Vervolgens wordt de stuclaag behangklaar gemaakt door middel van sponsen en af-filmen of afmessen. Daarna is de muur reeds klaar om te behangen.

Is behangklaar stucwerk de beste optie voor jou?

Misschien vraag jij je af wanneer je voor behangklaar stucwerk moet kiezen. Maar twijfelen is eigenlijk niet nodig, want het is heel simpel. Als je je muren of plafond wilt laten behangen, is deze afwerking altijd de beste keuze. Je kan het ook toepassen als je de muren wilt laten voorzien van een andere afwerking, zoals spackspuiten.

Kosten behangklaar stucen

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een stukadoor

Wat is sausklaar stucen?

Sausklaar stucen is een alternatief op behangklaar stucen. Het betekent dat de stukadoor een pleisterlaag aanbrengt die geschikt is om over te schilderen. Dat doet hij door de wand eerst haaks en recht te maken en vervolgens meermaals te sponsen en af te messen. Het lijkt dus een beetje op behangklaar stucwerk. Na deze lagen komt er echter nog een dunne pleisterlaag om de laatste oneffenheden mee weg te werken. Er is dus een duidelijk verschil.

Wanneer kies je voor sausklaar stuckwerk?

Behangklaar opleveren is niet zo geschikt als je je muren wilt schilderen, omdat je dan nog teveel oneffenheden zal zien. Sausklaar stukwerk is in dat geval dus een betere optie. Bij sausklaar stucwerk worden alle oneffenheden namelijk weggewerkt. Vaak wordt er nadien gekozen voor een latex muurverf. Deze verf kan op verschillende manieren aangebracht worden, waaronder door te rollen, sauzen of spuiten. De methode die de stukadoor kiest, heeft echter geen invloed op het eindresultaat.

Behangklaar en sausklaar stucen: dit zijn de verschillen

Het verschil tussen behangklaar en sausklaar stucwerk is dus het afwerkingsniveau. Sausklaar stucwerk is veel gladder en daarom ideaal om op te schilderen. Verf kan namelijk nooit beschadigingen en grote oneffenheden helemaal verbergen. Sausklaar stucwerk is dus belangrijk voor een mooi resultaat.

Behangklaar stucwerk is minder glad en perfect om af te werken met behang of spackspuitwerk, omdat deze materialen grotendeels oneffenheden verbergen. Tussen de twee afwerkingniveaus zijn er eveneens prijsverschillen. Behangklaar stucen gaat namelijk heel wat vlotter dan sausklaar stucen waardoor het je minder kost.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een stukadoor

Prijsverschil behangklaar en sausklaar stuckwerk

Bij sausklaar stucwerk komt meer werk kijken dan bij behangklaar stucwerk, omdat er nog een extra eindlaag aangebracht wordt. Deze wordt zodanig afgewerkt dat er geen oneffenheden meer zichtbaar zijn. Het spreekt dan ook voor zich dat deze optie wat duurder is. Wil je weten hoeveel het je exact gaat kosten? Dan ontdek je dit in onderstaande tabellen!

Kosten behangklaar stucen

Behangklaar stucwerk kosten Kosten per m²
Gemiddelde prijs behangklaar stucwerk  tussen de 8 en 15 euro per vierkante meter
Behangklaar stucwerk wand  tussen de 8 en 12 euro per vierkante meter
Behangklaar stucwerk plafond  tussen de 12 en 15 euro per vierkante meter

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een stukadoor

Kosten sausklaar stucen

Kosten sausklaar stucen Kosten per m²
Gemiddelde prijs sausklaar stucwerk  tussen de 9 en 23 euro per vierkante meter
Sausklaar stucwerk wand  tussen de 9 en 20 euro per vierkante meter
Sausklaar stucwerk plafond  tussen de 14 en 23 euro per vierkante meter

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kan je behangklaar stucwerk verven?

Is je muur of plafond behangklaar gemaakt met stucwerk, maar wil je het nu graag behangen? Dan vraag jij je waarschijnlijk af of dat überhaupt wel mogelijk is om dit te doen. Het is zeker mogelijk om te schilderen over behangklaar stucwerk. Of dat een goed idee is, is echter een andere kwestie. Door je behangklare muur te verven, zie je namelijk nog steeds oneffenheden en dat is uiteraard niet mooi.

Je kan dus het best je muur of plafond alsnog sausklaar laten stucen. Een andere optie is om te kiezen voor spackspuiten. Deze afwerking is eveneens verkrijgbaar in heel wat verschillende kleuren en kan makkelijk op behangklaar stucwerk worden aangebracht. Je kan natuurlijk ook je muur of plafond behangen met behang dat je kan overschilderen. Er zijn dus voldoende oplossingen!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een stukadoor

Zelf stucwerk uitvoeren of laten doen?

Wil jij heel graag je muur behangen, maar zijn er te veel oneffenheden? Dan mag je behangklaar stucwerk zeker niet overslaan. Anders zal het resultaat te wensen overlaten. Maar moet je dit nu zelf doen of laat je dit beter over aan een vakman? Dat hangt een beetje af van hoe handig je bent en hoeveel kennis je hieromtrent hebt.

Met twee linkerhanden waag je je bijvoorbeeld beter niet aan de klus. Je zal er alleen maar lang aan bezig zijn en wie weet doe je iets verkeerd waardoor de kosten hoog oplopen. Als het gaat over het behangklaar maken van het plafond is dit bovendien een erg intensief klusje. In de meeste gevallen laat je dit dus beter over aan een ervaren en bekwame stukadoor.

Behangklaar of sausklaar stucen? Kies voor een stukadoor van Zoofy!

Of je je muur of plafond nu behang- of sausklaar wilt maken, je laat dit altijd het best over aan een goede stukadoor. Maar waar vind je die? Bij Zoofy natuurlijk! Bij ons ben je namelijk zeker van een prachtig en duurzaam eindresultaat, omdat onze stukadoren grondig gescreend worden. We hebben bovendien heel wat verschillende stukadoren die bij ons aangesloten zijn, waardoor je er altijd eentje vindt dicht bij jou in de buurt.

Daar hoef je zelfs niet naar te zoeken, want door je gegevens in te vullen, word je automatisch gekoppeld aan de beste stukadoor bij jou in de omgeving. Dat heeft als groot bijkomend voordeel dat je geen voorrijkosten hoeft te betalen. Door voor een stukadoor van Zoofy te kiezen speel je dus niet alleen op zeker, maar spaar je ook nog eens heel veel geld uit!

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een stukadoor

 

Andere stukadoorsklussen op Zoofy
Plafond stucen
Stucwerk
Loodgieters

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code