Zoek hier je klusje
Klusjesman Kosten binnendeur plaatsen Kostenoverzicht

Wat kost een binnendeur plaatsen?

maandag 26 april 2021

Wil je alles weten over het plaatsen van een binnendeur? Waarom het nuttig is en welke werkzaamheden ervoor verricht moeten worden? Wil je ook weten wat de kosten binnendeur plaatsen bedragen maar ook hoe je snel en eenvoudig een vakman hiervoor via Zoofy kunt inschakelen? Lees dan vooral even verder.

Kosten binnendeur plaatsen

Ben je benieuwd wat de kosten voor het plaatsten van een stompe deur of het plaatsen van een opdekdeur gaan bedragen? Dat zie je in het volgende schema. Let op, de kosten van de deur zelf, het deurbeslag, het loopslot en scharnieren zijn niet in dit schema opgenomen.

Binnendeur plaatsen of vervangen Gemiddelde prijs per deur
Afhangen opdekdeur inclusief montage van hang- en sluitwerk € 149 tot € 249
Afhangen stompe deur inclusief montage van hang- en sluitwerk € 149 tot € 700
Kozijnen plaatsen in bestaande uitsparing of geheel vervangen € 50 tot € 349

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een binnendeuren plaatsen

Niet alleen bij nieuwbouw

Het plaatsen van een binnendeur is niet alleen een klus die exclusief bij nieuwbouwwoningen voorkomt. Er zijn natuurlijk heel veel bestaande woningen die voor en na worden opgeknapt of verbouwd worden. Wanneer er een aanbouw wordt geplaatst of er is een ruimte in de woning waar je met een deur een doorgang wilt creëren, dan krijg je zeker te maken met het plaatsen van een binnendeur. Dan wil je natuurlijk wel een binnendeur die vakkundig is geplaatst. Mooie en goed geplaatste binnendeuren kunnen de (nieuwe) ruimte een compleet andere uitstraling geven. Daarom dient het ook kiezen van de juiste binnendeur met zorg te gebeuren. Daarover verderop meer.

Hoe gaat dat in zijn werk, een binnendeur plaatsen?

Wanneer we spreken over het plaatsen van een binnendeur, komt daar vaak wel iets meer aan werkzaamheden om de hoek kijken dan alleen het vervangen van een binnendeur.
Wanneer het een volledig nieuwe ruimte betreft, wordt door de vakman als eerste het kozijn geplaatst en gesteld, rekening houdend met de maten van de (nieuwe) binnendeur. Bij het plaatsen in een bestaand kozijn zal de timmerman de sponningmaat opmeten zodat de deur op de juiste maat kan worden gezaagd. Ook wordt het bestaande kozijn aan een grondige controle onderworpen en krijg je eventueel het advies om het kozijn te vervangen.

Vervolgens zal de vakman de scharnieren of de paumellen op de juiste plek in het kozijn frezen en kan de nieuwe of bestaande deur erin worden gehangen. Het is natuurlijk mogelijk dat de deur zelf moet worden ingekort of dat er bij een bestaande deur ook nieuwe scharnieren moeten worden aangebracht. Wanneer je de deur wilt afsluiten en de deur beschikt niet standaard over een slot, moet dat ook nog in de deur worden aangebracht.

Daarna wordt de deur in het kozijn geplaatst en vervolgens keurig afgehangen. Dat is een nauwkeurig werkje. Niets vervelender als een deur die niet sluit, slecht sluit of scheef hangt. Gelukkig vind je via Zoofy alleen de beste vakmannen voor jouw klus. Ze scoren maar liefst een 9,2!

Boek een binnendeuren plaatsen

Wat kost een binnendeur plaatsen?

De kosten voor het plaatsen van een binnendeur zijn ook afhankelijk van het soort deur dat je gaat (laten) plaatsen. Misschien heb je nog ergens een bestaande deur staan? Dan kan de vakman er voor zorgen dat die keurig wordt geplaatst en afgehangen. Maar wil je zelf alvast een binnendeur uitzoeken? Dan is het handig om het verschil tussen stompe deuren en opdekdeuren te weten. Hierna volgt een korte uitleg.

Wat is een stompe deur?

Dit zijn de kernmerken van een stompe deur:

 • een stompe deur wordt afgehangen met platte scharnieren
 • een stompe deur kan zowel rechts- als linksdraaiend worden afgehangen
 • een stompe deur heeft geen opdekrand en is aan beide zijden glad
 • een stompe deur valt in het kozijn
 • een stompe deur wordt anders gemeten dan een opdekdeur
 • een stompe deur wordt vrijwel altijd als voordeur toegepast omdat ze minder inbraakgevoelig zijn

Wat is een opdekdeur?

Dit zijn de kernmerken van een opdekdeur:

 • een opdekdeur wordt afgehangen met paumelle scharnieren
 • een opdekdeur kan alleen maar links óf rechtsdraaiend worden afgehangen
 • een opdekdeur heeft een opdekrand en valt dus deels over het kozijn
 • een opdekdeur wordt in de lengte gemeten met opdekrand en in de breedte zonder opdekrand
 • een opdekdeur laat minder tocht door
 • een opdekdeur is relatief makkelijk te plaatsen

Boek een binnendeuren plaatsen

Welke binnendeur moet ik kiezen?

Nu je het verschil weet tussen een stompe deur en een opdekdeur is de keuze waarschijnlijk niet meer zo moeilijk. Wel moet je dan nog een keuze maken voor welke kwaliteit deur je kiest. Bij een bouwmarkt heb je vaak al goedkope vurenhouten binnendeuren vanaf € 80 maar er zijn ook hardhouten binnendeuren verkrijgbaar die wel € 600 per stuk of zelfs meer kunnen kosten. Neem in je beslissing binnendeur plaatsen ook mee voor welke ruimte de deur bedoeld is en of de deur vaak gebruikt wordt . Moet de deur kidsproof zijn of gaat het om een deur die maar af en toe hoeft te worden gebruikt?
Bij de allergoedkoopste deuren is het mogelijk dat deze iets minder van kwaliteit zijn. Soms komen ze uit een grote partij, zijn wellicht wat krom of hebben een afwijkende maat. Opletten dus. Raadpleeg bij twijfel even de vakman die je via Zoofy boekt. Tenslotte heb je niets aan een goedkope deur als er uren aan moet worden vertimmerd om een goed resultaat te behalen. Dan is de prijs binnendeur plaatsen ineens een stukje duurder.

Waarom kiezen voor Zoofy het plaatsen van een binnendeur

Wat de uiteindelijke kosten gaan bedragen, kan de timmerman je aangeven nadat de situatie in kaart is gebracht. Het uurtarief bij Zoofy voor een timmerman start vanaf € 50 inclusief btw. Houd ook rekening met eventuele bijkomende kosten zoals het schilderen van je binnendeur of het plaatsen van glas.
Zoofy verstrekt geen offertes maar brengt je wel snel met een vakman in contact.
Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is een drietal tijdstippen aan te geven die jou schikken waarop de vakman jou kan bezoeken. Bij Zoofy betaal je ook geen voorrijkosten en kun je jouw klus gemakkelijk via Ideal of een Tikkie afrekenen.

Boek een binnendeuren plaatsen

Andere prijsgidsen
Dakgoot repareren
Toilet renovatie kosten
wespennest verwijderen kosten
trap schilderen kosten
kozijnen schilderen kosten
binnendeur schilderen kosten

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code