Zoek hier je klusje
Klusjesman Kostenoverzicht

Kosten elektrische poort

donderdag 15 december 2022

Overweeg je om een elektrische poort te plaatsen? Dan ben je vast nieuwsgierig naar de kosten en mogelijkheden. Hieronder kom je er alles over te weten. Zo weet je alvast wat je te wachten staat!

Kostenoverzicht elektrische poort plaatsen

Ben je van plan om een elektrische poort te plaatsen of wil je je elektrische poort vervangen? Dan wil je waarschijnlijk alles weten over de prijs. Houd er wel rekening mee dat het moeilijk is om een exact bedrag te kleven op de kosten van een elektrische poort, omdat deze afhangen van een aantal factoren.

Om je toch een idee te geven: het simpelste model kan je al krijgen voor ongeveer 350 euro. Voor een dubbele elektrische all-in poort betaal je tussen de 1.000 en 3.000 euro. Een elektrische schuifpoort is dan weer een stukje duurder. De gemiddelde kosten liggen in dat geval tussen de 3.000 en 7.000 euro. Deze prijzen zijn inclusief plaatsing. Onderstaande tabel geeft je een overzicht van hoeveel elk onderdeel kost.

Boek een vakman

Kosten elektrische poort per onderdeel

Prijs dubbele draaipoort   350 en 3.550 euro
Prijs schuifduur   2.000 en 3.500 euro
Prijs basis motor   250 en 1.250 euro
Prijs knikarmmotor   500 en 750 euro
Prijs ondergrondse motor   1.000 en 3.000 euro
Prijs motor schuifpoort   500 en 2.000 euro
Prijs plaatsing   300 en 1.750 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Prijsbepalende factoren elektrische poort

Als je een nog beter overzicht wilt van de kosten van een elektrische poort, is het handig om op de hoogte te zijn van de prijsbepalende factoren. Hieronder geven we je een overzicht!

Soort poort

Eén van de belangrijkste prijsbepalende factoren is de soort elektrische poort die je kiest. Een draaipoort is over het algemeen bijvoorbeeld goedkoper dan een schuifpoort, maar het neemt wel meer plaats in beslag.

Motor

Ook de motor die je kiest heeft een invloed op de kosten van een elektrische poort. Zo is een ondergrondse motor het duurste, maar het is wel volledig onzichtbaar. Esthetisch gezien is dit dus de beste keuze. Wil je liever geld besparen op de motor? Dan kan je kiezen voor een basismodel. Dit kan je al krijgen vanaf 250 euro.

Openingsmogelijkheden

Er zijn ook verschillende mogelijkheden om je poort te openen. Zo kan je het laten openen aan de hand van een handzender, via een telefoon of met de intercom. Als je kiest voor de opening met telefoon, wordt er in de poort een soort simkaart geplaatst met een eigen telefoonnummer. Daarop kan je nummers zetten. Wanneer één van deze nummers de poort belt of sms't, gaat het open. Dit systeem is erg handig, maar ook duur. De goedkoopste oplossing is een elektrisch alarmslot wat je tussen de 50 en 400 euro kost. Voor de intercom betaal je tussen de 200 en 300 euro.

Elektrische poort repareren of een nieuwe poort plaatsen?

De kosten van een nieuwe elektrische poort plaatsen, liggen heel wat hoger dan de kosten van het repareren van je bestaande poort. Als er bijvoorbeeld iets aan de motor scheelt, kan je alleen deze laten vervangen, waardoor je enkele honderden euro's uitspaart.

Boek een vakman

Waarom een elektrische poort laten plaatsen?

Een elektrische poort plaatsen heeft een aantal interessante voordelen. Zo is het erg makkelijk in gebruik. Je hoeft je voertuig namelijk niet uit om de poort te openen. Daarnaast is het erg veilig, want het is voor een inbreker veel moeilijker om een elektrische poort te openen dan een handmatige poort.

Als je kiest voor een elektrische schuifpoort neemt het bovendien weinig ruimte in beslag. En dan is er nog het esthetisch aspect. Een elektrische poort ziet er erg trendy en stijlvol uit. Eigenlijk heeft dit soort poort dus alleen maar voordelen. Het is wel wat duurder in aankoop, maar het is dan ook een goede investering!

Verschillende soorten elektrische poorten: wat is voor jou de beste keuze?

Zoals je hierboven al kon zien hangt de prijs van een elektrische poort vooral af van het type poort dat je kiest. We geven je hieronder een duidelijk zicht op de mogelijkheden, zodat je kan beslissen welke elektrische poort voor jou de beste optie is en dat je ook kan inschatten wat je zal moeten betalen.

Automatische schuifpoorten

De automatische schuifpoort is het duurst. Hiervoor betaal je tussen de 3.000 en 7.000 euro. Het grote voordeel van dit soort poort is dat het plaats bespaart. Ze zijn daarnaast verkrijgbaar in heel wat afwerkingsmaterialen.

Automatische draaipoorten

De draaipoort is over het algemeen veel goedkoper. Ook dit soort poort bestaat in heel wat afwerkingsmaterialen. Een draaipoort neemt echter wel meer plaats in dan een schuifpoort. Je kan zowel kiezen voor een enkele als dubbele geautomatiseerde draaipoort. Een enkele draaipoort kan je al hebben vanaf 350 euro in het geval dat je een simpele motor gebruikt. Voor een dubbele poort betaal je al snel tussen de 1.000 en 3.500 euro.

Welke poort is dan de beste optie?

Welke elektrische poort voor jou de beste optie is, hangt vooral af van je budget. Maar houd er ook rekening mee dat een schuifpoort heel wat minder ruimte inneemt. Dat is in sommige gevallen erg handig. Vraag jezelf dus af wat er voor jou het belangrijkste is. Kan je toch niet kiezen? Vraag dan raad aan één van onze professionals. Zij helpen je graag!

Goed alternatief: bestaande poort automatiseren

Heb jij al een poort die niet elektrisch is? Dan kan je deze laten automatiseren. Dit komt je heel wat goedkoper uit. Het maakt daarbij ook niet uit of het om een draaideur of schuifduur gaat. Je kan je bestaande poort al laten automatiseren voor ongeveer 650 euro.

Boek een vakman

Neem geen risico: laat je elektrische poort plaatsen door een vakman van Zoofy!

Als je zelf geen verstand hebt van het plaatsen van een elektrische poort, laat je het beter over aan een vakman. Het is namelijk belangrijk dat dit goed gedaan wordt, zodat het eindresultaat duurzaam en veilig is. Naar de beste vakman hoef je alvast niet lang te zoeken, want bij Zoofy is er meer dan keuze genoeg!

Bij Zoofy ben je bovendien zeker van een betrouwbare professional, omdat vakmannen bij ons steeds grondig gescreend worden. De beste vakman vinden dicht bij jou in de buurt is bij ons ook erg eenvoudig. Hiervoor dien je alleen maar enkele gegevens in te vullen en de rest gebeurt automatisch. Je verliest dus geen tijd!

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code