Welke klus moet worden gedaan?
kosten velux dakraam plaatsen
Timmerman Kostenoverzicht

Velux dakraam prijzen

woensdag 05 juni 2024

Wil jij jouw zolderruimte of het schuine dak in je slaap- of badkamer graag optimaal benutten? Dan is een Velux dakraam de aangewezen oplossing. Met een Velux dakraam sla je twee vliegen in één klap: meer ventilatie en tegelijkertijd ook meer daglicht. Wat komt er allemaal kijken bij een Velux dakraam plaatsen en wat zijn de prijzen hiervoor? In onderstaand artikel lees je meer!

Boek een timmerman

Velux dakraam plaatsen prijzen

Een Velux dakraam en de prijzen die hiermee gepaard gaan, kunnen we je niet in een-twee-drie vertellen omdat de exacte kosten afhankelijk zijn van meerdere factoren. Zo wordt de prijs om een Velux dakraam te plaatsen in de eerste plaats bepaald door de grootte van het dakraam, maar ook de manier van openen (= soort dakraam), het materiaal en de gekozen afwerking spelen een grote rol.

Velux dakraam plaatsen prijzen: houten tuimelvenster

Type Velux dakraam Kosten
Klein Velux dakraam plaatsen (55x78)   € 650,- tot € 750,-
Middelgroot Velux dakraam plaatsen (94x98)   € 800,- tot € 875,- 
Groot Velux dakraam plaatsen (134x140)  € 950,- tot € 1.200,- 

Velux dakraam plaatsen prijzen: kunststof tuimelvenster

Type Velux dakraam Kosten
Klein Velux dakraam plaatsen (55x78)   € 700,- tot € 800,-
Middelgroot Velux dakraam plaatsen (94x98)   € 900,- tot € 1.000,- 
Groot Velux dakraam plaatsen (134x140)  € 1.050,- tot € 1.300,- 


De bovenvermelde Velux dakraam plaatsen prijzen zijn inclusief btw en montagekosten. Ook de bijbehorende materialen, zoals Velux schroefjes en haakjes om het dakraam te bevestigen, zijn in deze prijzen inbegrepen.

Boek een timmerman

Prijzen voor een houten Velux dakraam

Al van oudsher wordt hout geassocieerd met een warme, natuurlijke look. Hout is goedkoper dan kunststof, maar gaat in het algemeen minder lang mee en moet iedere vijf jaar gelakt worden. Voor de plaatsing van een klein Velux houten dakraam betaal je gemiddeld tussen € 650,- en € 750,-. Vraagt jouw ruimte om een middelgroot dakraam? Houd dan een budget van € 800,- tot € 875,- klaar. Voor een extra groot houten Velux dakraam, van 134x140, moet je rekening houden met een prijskaartje tussen € 950,- en € 1.200,- voor de complete installatie.

Prijzen voor een kunststof Velux dakraam

De Velux dakraam prijzen voor een uitvoering in kunststof liggen ietwat hoger dan het geval is voor zijn houten tegenhanger. Dat komt omdat kunststof garant staat voor een langere levensduur, geheel onderhoudsvrij is en perfect voor vochtige ruimtes, zoals badkamers bijvoorbeeld. Een klein kunststof Velux dakraam kost gemiddeld tussen € 700,- en € 800,- terwijl je voor een middelgroot formaat tussen € 900,- en € 1.000,- betaalt. Heb jij jouw zinnen gezet op een zeer groot Velux dakraam in kunststof? Dan betaal je tussen € 1.050,- en € 1.300,-.

Welke andere factoren oefenen invloed uit op de prijs voor een Velux dakraam?


Je weet inmiddels al dat de grootte en het materiaal van jouw Velux dakraam de belangrijkste criteria zijn voor de prijsbepaling. Toch zijn er daarnaast nog andere elementen die evenzeer bepalend zijn voor de totaalprijs:

1) Soort Velux dakraam

Afhankelijk van de hellingshoek van jouw dak, de inrichting van de ruimte onder het dakraam en jouw persoonlijke voorkeur en budget heb je de keuze uit een Velux tuimelvenster of een Velux uitzettuimelvenster. We bespreken hieronder kort de verschillen:

Velux tuimelvenster

Een Velux tuimelvenster is uitermate geschikt voor daken met een grote hellingshoek, van meer dan 55 graden. Ook wanneer het Velux raam op een hoogte van 120 cm of meer van de grond gemonteerd wordt, is een tuimelvenster de juiste keuze. Vooral wanneer het je bedoeling is om meubels onder je dakraam te plaatsen, is een tuimelvenster ideaal. Dit venster wordt aan de bovenzijde bediend en is bijgevolg gemakkelijker te openen wanneer je een bureau of een ander stuk meubilair onder jouw dakraam hebt staan. De scharnieren van een tuimelvenster bevinden zich in het midden.

Velux uitzettuimelvenster

Een Velux uitzettuimelvenster is geschikt voor daken met een kleine hellingshoek, tot maximaal 55 graden. Dit soort raam wordt aan de onderzijde bediend en kan volledig naar buiten toe geopend worden. Hierdoor profiteer je altijd van een optimaal uitzicht en kan je zorgeloos onder je raam door lopen. De scharnieren van een uitzettuimelvenster zitten aan de bovenkant. Omdat je een uitzettuimelvenster naar buiten toe kunt openen, kost dit Velux dakraam iets meer dan een standaard tuimelvenster:

Velux dakraam prijzen: houten uitzettuimelvenster

Type Velux dakraam Kosten
Klein Velux dakraam (55x78)   € 800,- tot € 900,-
Middelgroot Velux dakraam (94x98)   € 950,- tot € 1.050,- 
Groot Velux dakraam (134x140)  € 1.150,- tot € 1.300,- Velux dakraam prijzen: kunststof uitzettuimelvenster

Type Velux dakraam Kosten
Klein Velux dakraam (55x78)   € 850,- tot € 950,-
Middelgroot Velux dakraam (94x98)   € 1.000,- tot € 1.100,- 
Groot Velux dakraam (134x140)  € 1.200,- tot € 1.400,- 


De prijzen voor een tuimelvenster vind je bovenaan in dit artikel.
Ook deze prijzen zijn inclusief btw, montagekosten en bijbehorende installatiematerialen.
Boek een timmerman

2) Aftimmering binnenzijde?

Of je nu een gewoon raam of een dakraam laat plaatsen, er bestaan heel wat vragen rond de afwerking vanbinnen. Wil jij graag een mooie, gelakte houten lijst aan de binnenkant of had jij een speciale sierlijst in gedachten? Voor deze extra opties dien je logischerwijze ook een extra budget in aanmerking te nemen. In de meeste gevallen zal een klassieke afwerking aan de binnenkant een meerprijs van ongeveer € 100,- genereren.

3) Soort beglazing

Wil jij een Velux (uitzet)tuimelvenster laten plaatsen met standaard beglazing of heb je liever veiligheidsglas in de vorm van dubbele of driedubbele beglazing? Voor veiligheidsglas betaal je automatisch meer.

4) Manuele of elektrische bediening?

Droom jij van uitstekend wooncomfort in jouw woning? Dan kies je voor een Velux dakvenster met elektrische bediening. Je Velux dakraam openen en sluiten met een afstandsbediening is eenvoudig en ideaal voor moeilijk bereikbare plaatsen. Het spreekt vanzelf dat een Velux dakvenster met een elektrische bediening meer kost dan eentje met een manuele bediening.

5) Optionele raamdecoratie

Zou jij jouw Velux dakraam graag laten afwerken met een mooie, functionele decoratie? Misschien denk je aan rolgordijnen, rolluiken of insectenhorren. Al deze soorten raamdecoratie zijn erg praktisch, maar leiden, hoe dan ook, tot extra kosten.

Velux dakraam laten plaatsen door Zoofy: voordelen

Wanneer je op zoek gaat naar een vakman voor de installatie van jouw Velux dakraam is het belangrijk dat je deze klus overlaat aan iemand met jarenlange, aantoonbare ervaring en iemand die jou de juiste prijs aanrekent. Heb je gekozen voor Zoofy voor de plaatsing van jouw Velux dakvenster? Dan profiteer je van een heleboel, onweerstaanbare voordelen:

Voordelen voor je portemonnee

 • Vaste uurtarieven: of je ons nu inschakelt voor de reparatie van je vaatwasser of voor het plaatsen van één of meerdere Velux dakramen, wij werken voor iedere klus met vaste uurtarieven. Op deze manier is het voor jou veel gemakkelijker om de kosten in jouw budget in te plannen.

Voordelen voor jouw comfort

 • Snel en eenvoudig een klus reserveren: klantvriendelijkheid begint bij het aanvragen van een klus. En dat hebben wij, bij Zoofy, maar al te goed begrepen. Bel jij graag eventjes op om een vakman te reserveren of zit je net voor je laptop en wil je graag online een vakman inhuren? Aan jou de keuze. Maak gebruik van ons online invulformulier en boek een klus wanneer het jou past. Geef aan wanneer jij wel (of niet) thuis bent en geef een korte omschrijving van de werken die bij jou thuis dienen te gebeuren.
 • Ervaren vakmannen: wat voor klus je ook laat uitvoeren, een vakman met kennis van zaken is essentieel. Alle Zoofy werkmannen worden, vooraleer ze bij ons aan de slag kunnen, onderworpen aan een grondige screening. Tijdens deze screening worden onze medewerkers getest op hun vakkennis en ervaring. Op deze manier ben jij altijd zeker van een correct uitgevoerde klus.
 • Korte wachttijden: in tegenstelling tot veel andere klusbedrijven, wonen de Zoofy werknemers verspreid over heel Nederland. Of jij nu aan de kust, in Brabant of in Amsterdam woont, bij ons hoef je nooit lang te wachten op een vakman.
 • Vraag een spoedklus aan: heb jij echt per direct een vakman nodig voor het plaatsen van jouw Velux dakvenster of voor een andere klus? Vraag een Zoofy spoedklus aan en ontvang onze werkman dezelfde dag al bij jou thuis.
 • Snel en eenvoudig een klus betalen: ook wat de betaalmogelijkheden betreft, houden wij van eenvoud en gebruiksgemak. Bij ons betaal je je factuur in slechts enkele seconden via de handige betaalapps Tikkie of iDeal.

Wens jij een Velux dakraam te laten plaatsen en ben jij daarvoor op zoek naar een betrouwbaar klusbedrijf met korte wachttijden? Neem contact op met het Zoofy team!

Andere prijsgidsen

Boek een timmerman

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code