Zoek hier je klusje
Garagedeur plaatsen
Klusjesman Kostenoverzicht

Garagedeur vervangen kosten

dinsdag 13 december 2022

Overweeg je om je garagedeur te vervangen? Of droom je ervan om je garage tot een mooie ruimte om te bouwen en wil je je garagedeur vervangen door een pui? Wil je weten welke mogelijkheden er allemaal zijn, welke kosten er eventueel aan verbonden zijn en waar je rekening mee moet houden? Lees er alles over in dit blog. Er is veel meer mogelijk dan je denkt.

Boek een garagespecialist

Garagedeur vervangen door kozijn

Als je je garagedeur gaat vervangen, kom je voor legio keuzes te staan. Wanneer we in dit blog spreken over vervangen, bedoelen we dat je bestaande garagedeur door een ander type deur, pui of kozijn wordt vervangen en er een andere indeling is.
Dit is meestal het geval wanneer je je garage tot een andere ruimte wilt ombouwen. Zo kun je van je garage een hobbyruimte maken, een tuinkamer of de garage bij de keuken betrekken. Een nieuwe bestemming van de garage vraagt ook om een doordachte keuze.

Kosten garagedeur vervangen door kozijn

Juist omdat er zo enorm veel mogelijkheden zijn, kunnen de kosten van vervanging van een garagedeur door een kozijn met deuren of ramen, enorm variëren. Ook het materiaal, het soort kozijn en het arbeidsloon zijn van invloed op deze kosten. Om je toch een idee van de garagedeur vervangen kosten te geven, is onderstaande tabel ingevoegd. Alle opties zijn voorzien van HR++ glas. De genoemde prijzen zijn exclusief btw.

Soort garagedeur Materiaal Afmeting Prijs
Tweedelige schuifpui Hout 1900 x 2250 cm € 2.008
Tweedelige schuifpui Kunststof 1900 x 2250 cm € 2.310
Tuindeuren Hout 1900 x 2250 cm € 1.500
Tuindeuren Kunststof 1900 x 2250 cm € 1.460
Twee vakken vast glas met achterdeur Hout 1900 x 2250 cm € 1.530
Twee vakken vast glas met achterdeur Kunststof 1900 x 2250 cm € 1.490
Twee draai-/kiepramen met vast glas en paneelvulling Hout 1900 x 2250 cm € 1.550
Twee draai-/kiepramen met vast glas en paneelvulling Kunststof 1900 x 2250 cm € 1.275

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Garagedeur plaatsen kosten

Waardoor laat je jouw garagedeur vervangen?

Wanneer je kiest voor het plaatsen van kozijnen, heb je heel veel mogelijkheden qua indeling. Je kunt kiezen voor volledig openslaande (tuin-)deuren. Een handige optie als je vaak met groot materiaal of grote meubels via de garage naar binnen of naar buiten wilt. Kies je voor het zoveel mogelijk plaatsen van glas voor optimale daglichttoetreding of ben je tevreden met minder licht en kies je voor meer privacy?
Allemaal zaken waar je van te voren goed over na moet denken. (Verkeerd) gemaakte keuzes qua indeling zijn in een later stadium wel aan te passen maar dat is niet echt de bedoeling. De garagedeur vervangen kosten kunnen onbedoeld onnodig hoog oplopen. Kijk eens rond bij andere woningen in je omgeving of maak op internet gebruik van een configurator. Zo kun je beter visualiseren hoe jouw garagedeur met kozijn eruit komt te zien. Je kunt hier natuurlijk ook met een van de vakmannen van Zoofy over sparren.

Boek een garagespecialist

Wel materiaal verdient de voorkeur?

Misschien vraag jij je af welk materiaal nu het meest geschikt is, hout of kunststof. Vaak wordt als advies gegeven om voor hout te kiezen wanneer je je garagedeuren door een kozijn wilt laten vervangen. Zeker wanneer je je garage voor opslag gebruikt en je regelmatig met grote voorwerpen heen en weer loopt, heb je kans dat er beschadigingen aan het kozijn ontstaan. Hout is redelijk eenvoudig te repareren of bij te werken, in tegenstelling tot kunststof kozijnen. Die zijn bij beschadiging lastiger bij te werken.
Natuurlijk is het bovenstaande niet het enige argument om voor een bepaald materiaal te kiezen. Wanneer de rest van jouw woning al kunststof kozijnen heeft, kies dan gewoon voor kunststof. Kunststof hoef je ook niet te schilderen.
Het is maar waar jij de voorkeur aan geeft.

Garagedeur vervangen door pui

Wanneer er over een pui wordt gesproken, wordt bedoeld een aanzienlijk deel van de geven dat met een kozijn is uitgevoerd. Meestal is een pui een groot kozijn met daarin ramen en/of deuren. Er zijn ook puien met schuifdeuren of openslaande deuren. De huidige puien zijn over het algemeen altijd voorzien van voldoende glas voor lekker veel licht en draai-/kiepramen. Dit soort puien hebben ook een moderne uitstraling. Wil je je garagedeur vervangen maar hoeft er geen (extra) licht meer in je garage te komen? Dan kun je er eventueel voor kiezen om een pui zonder glas te laten plaatsen. Er kan dan bijvoorbeeld een kozijn met een dichte garagedeur en een dicht paneel ernaast worden geplaatst. Dan heb je een grote pui, echter zonder glas.

Mogelijkheden kozijnen bij vervangen garagedeur

Ben je benieuwd welke mogelijkheden er allemaal zijn wanneer je hebt besloten om je aluminium garagedeur te vervangen?
Welk type kozijn uiteindelijk het beste aansluit bij jouw wensen en omstandigheden is afhankelijk van hoe je de ruimte wil gaan gebruiken. Wordt het een volwaardige woonruimte of blijf je de garage voornamelijk als opslagruimte gebruiken? Hieronder geven we je een aantal suggesties.

Garagedeur vervangen door openslaande deuren

Een vaak gekozen en populaire optie je garagedeur vervangen door openslaande deuren (tuindeuren). Een kozijn met tuindeuren is lekker groot. Bijkomend voordeel is dat je beide deuren, indien nodig, allebei kunt openen en je dan een grote opening ter beschikking hebt. De actieve deur kun je natuurlijk dagelijks als doorgang gebruiken. Normaliter worden je tuindeuren van HR++ glas voorzien maar je kunt er ook voor kiezen om die met panelen dicht te zetten. Het voordeel van een grote opening blijft, de lichttoetreding is echter nihil. Misschien kies je wel voor bovenlichten of zijlichten.

Deurkozijn met vast glas


Is het voor jou niet noodzakelijk om een grote opening te hebben? Dan kun je ook volstaan met een enkel deurkozijn. Voor extra lichttoetreding kunnen een of meerdere vakken met vast glas worden geplaatst of een meerdere vakken met een panelen.
Experimenteer eens met een configurator op internet en bepaal je eigen indeling.

Kozijn met vast glas, paneelvulling of ramen


Wil jij je garage tot extra leefruimte ombouwen, bijvoorbeeld een logeerkamer of ga jij je keuken naar de garage verplaatsen? Dan is een doorgang niet persé noodzakelijk. Dan kan er worden volstaan met het plaatsen van een kozijn zonder loopdeur maar met vast glas of met paneelvulling. Hier geldt ook dat er verschillende mogelijkheden zijn zoals het toevoegen van een draai-/kiepraam.

Schuifpui

Een schuifpui biedt weer andere mogelijkheden dan openslaande (tuin-)deuren. Omdat er geen rekening hoeft te worden gehouden met de draairichting van de deuren, houd je relatief veel meer ruimte over. Daar tegenover staat dat de vrije opening die een schuifpui biedt, veel kleiner is dan die van openslaande tuindeuren.

Boek een garagespecialist

Garagedeur vervangen door kozijn met deur vergunning nodig?

In sommige gevallen ben je vergunningsplichtig wanneer je een bestaande garagedeur gaat vervangen.

In de volgende situatie is het vervangen van je garagedeur vergunningsvrij:

Wanneer je garagedeur niet in een naar openbaar gebied gerichte zijgevel zit of in de achtergevel van het hoofdgebouw (je woning). Dat is ook het geval wanneer je garagedeur zich in de voorzijde van een bijgebouw bevindt en de gevel van dit bijgebouw ligt op het de achterzijde van je erf en op een afstand van minstens één meter vanaf toegankelijk openbaar gebied. Als er geen redelijke eis van de welstand van toepassing is, mag je je garagedeur vergunningsvrij vervangen.

In de volgende situatie is het vervangen van je garagedeur vergunningsplichtig:

Wanneer de garagedeur zich in de voorgevel bevindt of in de zijgevel die naar openbaar gebied gericht is. Ook wanneer de garagedeur zich in de voorgevel van een bijgebouw bevindt dat op minder dan één meter afstand van openbaar gebied ligt én ls er een redelijke eis van de welstand van toepassing is. Dit betekent dat de gemeente een welstandsnota heeft uitgevaardigd waarin wordt voorgeschreven waaraan een wijziging in de voorgevel, een zichtbare zijgevel of de voorgevel van een bijgebouw moet voldoen.
Bezit je een rijksmonument of is jouw woning onderdeel van een beschermd stads- of dorpsgezicht? Overleg dan altijd met de gemeente over jouw voorgenomen plannen.

Waarom Zoofy voor het laten vervangen van een garagedeur?

Het is niet altijd eenvoudig om snel een vakman bij jou in de buurt te vinden voor het uitvoeren van jouw klus. Omdat bij het platform van Zoofy zoveel uiterst bekwame vakmensen zijn aangesloten, vind je altijd snel en eenvoudig een vakman of vakvrouw bij jou in de buurt. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is drie momenten door te geven waarop er contact met je mag worden opgenomen.
Prettig om te weten is dat bij het platform van Zoofy alleen goed scorende vaklieden zijn aangesloten. Die scoren gemiddeld maar liefst een 9,2 en daar zijn we bij Zoofy heel trots op.
Voorrijkosten hoef je niet te betalen. Betalen doe je pas achteraf, als het vervangen van jouw garagedeur naar tevredenheid is afgerond. Dat kan heel eenvoudig via iDeal of een Tikkie.

Boek een garagespecialist

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code