Zoek hier je klusje
wasmachinekraan plaatsen
Loodgieter Kostenoverzicht

Wasmachinekraan vervangen kosten

maandag 15 november 2021

Er zijn van die klusjes die maar af en toe voorkomen. Maar als ze voorkomen is het goed om op de hoogte te zijn van de mogelijkheden, van de te verwachten kosten en wie je het beste voor zo’n klus kunt inschakelen. In dit artikel lichten we alles toe rondom het vervangen, repareren of laten plaatsen van een wasmachinekraan. Als eerste leggen we het verschil uit tussen een wasmachinekraan en een gewone kraan.

Wasmachinekraan vervangen kosten

Wil je weten wat de kosten kunnen gaan bedragen wanneer je een wasmachinekraan moet laten vervangen? Dat is gelukkig geen rib uit je lijf. De prijs voor een standaard wasmachinekraan inclusief beluchter en terugslagklep ligt tussen de € 10 en € 20. Daar komen nog de kosten van montage door de loodgieter bij. Wanneer je een wasmachinekraan door een vakman van Zoofy laat vervangen, hoef je geen voorrijkosten te betalen. Ook weet je vooraf wat het vanaf uurloon van de vakman bij jou in de buurt bedraagt. Dat is in dit geval € 79.

  Kosten
Uurtarief vakman €79,-
Prijs wasmachinekraan €10 - €20,-
Vaste prijs €99.-

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een loodgieter

Wasmachinekraan

Het verschil tussen een gewone kraan en een wasmachinekraan

Het verschil tussen een wasmachinekraan en een gewone kraan zit hem in de beveiliging waarvan een wasmachinekraan is voorzien. Hierdoor kan geen vervuild water vanuit een wasmachine of vanuit een vaatwasser naar de waterleiding terugstromen, mocht onverhoopt de waterdruk wegvallen. In een wasmachinekraan is daarom een speciale beluchter en/of een speciale terugslagklep in het binnenwerk gemonteerd om dit terugstromen te voorkomen. Behalve voor het aansluiten van de wasmachine of de vaatwasser, is er voor het aansluiten van de zogenaamde Amerikaanse koelkasten ook een wasmachinekraan nodig.

De werking van de terugslagklep in een wasmachinekraan

De terugslagklep van de wasmachinekraan heeft wel dezelfde beveiligingsfunctie als een beluchter maar is wel een andere vorm van beveiliging. Bij het wegvallen van de waterdruk zorgt de terugslagklep ervoor dat het vuil water niet naar de drinkwaterleiding kan terugstromen. De terugslagklep zal op dat moment de waterleiding afsluiten. Wanneer de kraan lager is geplaatst dan de vaatwasser of de wasmachine wordt een wasmachinekraan met terugslagklep veel toegepast. Het veiligste is het echter om een wasmachinekraan met zowel een terugslagklep als een beluchter te laten plaatsen. Dan ben je dubbel beveiligd. Over de werking van een beluchter lees je hierna meer.

De werking van de beluchter in een wasmachinekraan

Mocht onvoorzien een vacuüm ontstaan in de waterleiding wanneer er in jouw straat een waterleiding springt, dan zorgt de beluchter ervoor dat dit wordt voorkomen. Wanneer een waterleiding springt, zullen de waterleidingen leeglopen met als gevolg dat water en lucht uit de aanwezige waterleidingen in jouw woning wordt gezogen. Daardoor kan vuil water van jouw wasmachine of jouw vaatwasser in de drinkwaterleiding terugstromen. De beluchter in een wasmachinekraan voorkomt dat en zorgt ervoor dat alleen lucht maar geen water wordt aangezogen. Waterleidingmaatschappijen hebben uit veiligheidsoverwegingen verplicht gesteld dat wasmachinekranen van een beluchter moeten zijn voorzien.

Boek een loodgieter

Kan een defecte wasmachinekraan worden gerepareerd?

Wanneer je wasmachinekraan gaat lekken, kan dat erop duiden dat de beluchter lek is. Het is mogelijk dat vuil tussen de bewegende delen van de beluchter terecht is gekomen. Niet alleen vuil, maar ook kalk kan de mogelijke boosdoener zijn. Misschien is de rubberen ring van de beluchter versleten waardoor de beluchter niet goed meer afsluit. De loodgieter, die je natuurlijk eenvoudig en snel via Zoofy regelt, kan het beste beoordelen of reparatie mogelijk is. Wanneer het euvel op een simpele manier is op te lossen, kan de loodgieter de reparatie uitvoeren. Mocht dat niet het geval zijn, dan zal de vakman je zeker adviseren de wasmachinekraan te vervangen.

Meestal wordt een wasmachinekraan niet dichtgedraaid. Doe je dat dan toch een keertje, bijvoorbeeld wanneer je op vakantie gaat of gaat verhuizen, dan bestaat de kans dat je op problemen stuit. Zo kan de wasmachinekraan bij het openzetten geen of maar beperkt water doorlaten. Meestal heeft dat met het verkalken van het binnenwerk te maken. Hoewel ontkalken een oplossing kan bieden, zal de vakman adviseren om de wasmachinekraan te vervangen. De kosten van de reparatie wegen namelijk niet op tegen de relatief goedkope vervangingskosten van een wasmachinekraan. Bovendien kun je de komende jaren weer zonder problemen vooruit.

Hoe gaat het vervangen van een wasmachinekraan in zijn werk?

Veel onderdelen en materialen zijn om een wasmachinekraan te vervangen niet nodig. Vanzelfsprekend is een nieuwe wasmachinekraan nodig. Verder een waterpomptang, teflon tap en wasbenzine. De wasmachinekraan vervangen kosten blijven dus binnen de perken. Voordat de wasmachinekraan kan worden vervangen, moet allereerst de hoofdwaterleiding worden afgesloten. Controleer altijd even of de druk ook daadwerkelijk van de waterleiding af is. Dit kan met behulp van elke willekeurige kraan. Draai die open totdat er geen water meer uitkomt.

Met de waterpomptang kan de oude wasmachinekraan nu eraf worden gedraaid. Verwijder vervolgens de oude teflontape. Met de wasbenzine moet de schroefdraad ontvet worden. De nieuwe teflontape wordt tegen de draairichting in om de schroef van de nieuwe wasmachinekraan gewikkeld. Trek tijdens het wikkelen de tape strak aan. Nu kan de wasmachinekraan met de klok mee worden bevestigd. De kunst is om de kraan noch te los, noch te strak te bevestigen. Draai de hoofdwaterleiding weer open en controleer of de kraan goed is gemonteerd en niet lekt. Vergeet ook niet de kraan die je ter controle hebt opengedraaid weer dicht te draaien.

Waarom Zoofy inschakelen om een wasmachinekraan te vervangen?

Het zal voor ervaren klussers geen grote uitdaging zijn om een wasmachinekraan te vervangen. In andere gevallen is het inschakelen van een loodgieter een goed idee, zeker omdat je hier met water te maken hebt. Dan weet je zeker dat deze klus vakkundig wordt uitgevoerd. Misschien moet ook wat leidingwerk worden verlegd. ovendien liggen de vakmannen tegenwoordig niet voor het oprapen. Gelukkig vind je op het platform van Zoofy snel en eenvoudig een loodgieter bij jou in de buurt. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is drie momenten via Zoofy door te geven waarop de vakman contact met jou mag opnemen. Bij het platform van Zoofy zijn alleen professionele vakmannen en vakvrouwen. Die scoren gemiddeld een 9,2!

Bij Zoofy staat vooraf het vanaf uurtarief van jouw vakman vast en worden geen voorrijkosten in rekening gebracht. En is je nieuwe wasmachinekraan gemonteerd? De rekening voor de wasmachinekraan vervangen kosten ontvang je pas achteraf. Betalen is eenvoudig en kan middels iDeal of een Tikkie.

Boek een loodgieter

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code