Zoek hier je klusje
Binnenmuren slopen
Timmerman Kosten binnenmuur verwijderen Kostenoverzicht

Hoeveel kost het om een binnen​​muur te verwijderen

donderdag 22 december 2022

Kosten binnenmuur verwijderen

De kosten voor het verwijderen van een binnenmuur variëren tussen de € 300 en € 1.000 om een ​​niet-dragende muur in het huis te verwijderen. De kosten voor het verwijderen van een dragende muur variëren tussen de € 1.200 en € 3.000 voor een huis met één verdieping. Hou rekening met prijsstijgingen tot € 3.200 tot € 10.000 voor huizen met meer dan één verdieping.

Boek nu een klusjesman

Zelfs als ze niet dragend zijn, zijn muren belangrijk voor de structuur van uw huis. Ze kunnen elektrische, sanitaire en andere ruimten huisvesten. Raadpleeg daarom altijd een professionele bouwkundig ingenieur om ervoor te zorgen dat de verwijdering de structurele integriteit van uw huis niet in gevaar brengt. Evenzo moet een erkende en ervaren vakman het werk uitvoeren.

Gemiddelde kosten voor het verwijderen van muren

Gemiddelde kosten € 1.200
Hoge kosten € 10.000
Goedkoop € 300

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten voor het verwijderen van een dragende muur

Als u een dragende muur verwijdert in een huis met één verdieping, variëren de projectkosten van € 1.200 tot € 3.000. Verwacht voor huizen met meerdere verdiepingen tussen € 3.200 en € 10.000 te betalen. De exacte prijzen zijn afhankelijk van de omvang en de wensen van het project.

Huiseigenaren kunnen er om verschillende redenen voor kiezen om in dit kostbare en tijdrovende project te investeren, waaronder:

 • om een ​​meer open plattegrond te creëren in een ouder huis,
 • om plaats te maken voor grotere bezittingen, zoals grote televisies en meubels,
 • om de doorverkoopwaarde te verhogen, en/of
 • potentiële kopers aan te spreken.

Boek nu een klusjesman

Kosten binnenmuur slopen

Kosten dragende muur vervangen door een balk

Kosten voor het plaatsen van een stalen balk variëren van € 1.300 tot € 5.000, maar zal variëren op basis van de grootte en het type stalen balk dat gekozen is en de arbeid die nodig is om het te installeren. De meer populaire en kosteneffectieve optie, balken van gelamineerd fineerhout, varieert in prijs van € 55 tot € 400 per stuk, exclusief installatie.

U kunt een dragende muur niet verwijderen zonder daarvoor in de plaats een alternatieve draagconstructie te plaatsen. Een vakman moet uw balk altijd op maat maken en installeren. Onjuist geïnstalleerde steunbalken kunnen leiden tot vastzittende deuren en ramen, doorhangende of gebarsten plafonds en oneffen vloeren. Wat nog belangrijker is, is dat uw huis structureel niet meer gezond is en zelfs kan instorten.

Halve muren en doorgangen tussen twee kamers creëren

Het creëren van een halve muur of doorgang kan ruimte tussen woonruimtes openen. Ook al verwijdert u slechts een deel van de muur, toch moet u een vakman raadplegen om ervoor te zorgen dat het goed wordt gedaan. Misschien wil je ook een aanrecht toevoegen om te gebruiken als ontbijtbar, een project variërend in prijs van € 1.850 tot € 4.150.

Boek nu een klusjesman

Gemiddelde kosten om een ​​niet-dragende muur af te breken

Gemiddeld betalen huiseigenaren € 300 tot € 1.000 om een ​​niet-dragende muur te verwijderen. Kostenfactoren waarmee rekening moet worden gehouden, zijn onder meer de grootte van het werk, het aantal servicelijnen dat een professional moet verplaatsen en de omstandigheden op de locatie.

U heeft geen ondersteunende structuur nodig, maar u moet toch een professional raadplegen, ook als u van plan bent het werk zelf te doen.

Interieur versus exterieur verwijderen

Alle buitenmuren van een woning zijn dragend. Omdat ze zich sinds de bouw bij het huis hebben gevestigd, kan het verwijderen van deze ondersteuningsstructuur het huis beschadigen op een manier die een interieur niet zou doen. Hierdoor worden buitenmuren zelden verwijderd.

Bij het bouwen van een aanbouw laten professionals de buitenstructuur meestal op hun plaats en installeren ze een deuropening voor de uitgang. Een professional kan de buitenmuur opnieuw afwerken zodat deze overeenkomt met de rest van het interieur, of hem laten zoals hij is.

Overwegingen bij het verwijderen van muren

De prijs voor het afbreken van een muur hangt af van het aantal en het type voorzieningen dat erin is gehuisvest, zoals elektrische leidingen of sanitaire leidingen. U kunt individuele vakmannen inhuren om elke dienst te verzorgen of u kunt een algemene aannemer inhuren om het hele project te coördineren. Het gebruik van een algemene aannemer kost over het algemeen meer, maar bespaart u tijd bij het lokaliseren, inhuren en beheren van meerdere handelaars.

Loodgieter

De gemiddelde kosten voor het inhuren van een loodgieter varieert van € 45 tot € 200 per uur, afhankelijk van de taak, timing en locatie. De exacte projecttarieven zijn afhankelijk van het aantal en type leidingen dat ze moeten verwijderen, vervangen of verplaatsen.

Elektrisch

de gemiddelde kosten om een ​​elektricien in te huren is tussen € 50 en € 100 per uur, afhankelijk van ervaring en licentietype. De totale kosten zijn afhankelijk van de complexiteit van het project. Veel elektriciens rekenen ook een minimumtarief van één tot twee uur voor elke rit naar de bouwplaats.

Bij het openen van muren in oudere huizen, kunt u verouderde of ondermaatse bedrading tegenkomen die wijst op problemen in de rest van het huis, wat de projecttarieven zou kunnen verhogen.

Nieuwe gipsplaat installeren

Kosten om een gipsplaat te installeren om delen van de muur te bedekken die door de verwijdering zijn blootgelegd, kost ongeveer € 5 per vierkante meter , of € 65 per plaat. Prijsfactoren zijn onder meer het type dat u kiest, evenals de structurele complexiteit van de klus. 

Boek nu een klusjesman

Kosten om een ​​muur in een huis te verplaatsen

Aangezien geen van de materialen van een verwijderde muur kan worden gebruikt om een ​​nieuwe te bouwen, is het verplaatsen van een muur niet echt een optie. Als je er een wilt demonstreren en een andere wilt bouwen, betaal je zowel de prijs om een ​​muur te plaatsen en de prijs om er een te verwijderen. Als u de projecten echter tegelijkertijd voltooit, kunt u geld besparen.

Zelf verwijderen versus een professional inhuren

Voor het verwijderen van een muur is in de meeste gevallen de kennis van een deskundige nodig. Als u zeker weet dat de scheidingswand niet dragend is, kunt u deze zelf demonstreren, maar u kunt nog steeds de hulp van professionele vakmensen nodig hebben om servicelijnen te verplaatsen. Probeer echter nooit zelf een draagconstructie te verwijderen.

Veelgestelde vragen

1. Hoeveel kost het om een ​​doorvoeropening tussen de keuken en woonkamer toe te voegen?

Het toevoegen van een doorgang tussen een keuken en woonruimte kan slechts € 500 kosten als u een klusjesman inhuurt om het project turnkey te voltooien. Een aannemer voor het renoveren van keukens en badkamers kan bijna € 1.000 in rekening brengen om het werk met meerdere handelaars te coördineren.

2. Hoe weet ik of mijn muur dragend is?

Alle buitenmuren zijn dragend. Om te bepalen welke interne plannen zijn, kijkt u naar de originele plannen van een huis of huurt u een bouwkundig ingenieur in om de structuur te beoordelen. Niet-dragende scheidingswanden hebben meestal geen muren, palen of andere steunen er direct boven of onder. In de meeste huizen bevatten dragende muren muren die:

 • direct boven metalen of meerlagige houten balken in een kelder
 • direct boven of onder bekende dragende of zolderkniewanden
 • loodrecht op vloerbalken.

Boek nu een klusjesman

3. Hoe bereken je de muurbelasting en maat een balk voor dragende?

Als u een huiseigenaar bent zonder expertise, moet u de belasting of de maat van een balk niet berekenen. Een bouwkundig ingenieur, ingehuurd door u of in dienst van uw hoofdaannemer, kan de berekeningen uitvoeren en indien nodig aanvullende aanbevelingen doen, zoals grotere funderingen voor steunkolommen. Een inspecteur zal de locatie bekijken, een vergunning afgeven en de constructie controleren voordat de afwerking begint.

4. Wat kost het inhuren van een bouwkundig ingenieur voor een dragende muur?

De gemiddelde kosten voor het inhuren van een bouwkundig ingenieur is ongeveer € 500, gemiddeld genomen variëren de tarieven van € 350 tot € 700. De exacte kosten zijn afhankelijk van het project. Het beste is een erkende, ervaren ingenieur te raadplegen voor elke klus met betrekking tot de structuur van uw huis, inclusief het bouwen van een nieuw huis of het verbouwen van een bestaand huis.

5. Welk type balk heb ik nodig?

Steunbalken zijn ofwel gelamineerd fineerhout, een product dat meerdere lagen dun hout combineert met lijmen, of staal.

6. Waar kan ik draagbalken te koop vinden?

U kunt draagbalken kopen bij houtzagerijen, staalfabrikanten of grote kisten.

Boek een vakman via Zoofy

Bij Zoofy geen gedoe met offerte. Zoofy staat voor klussen met transparante prijzen en garantiemogelijkheid. Zo weet je vooraf de uurprijs of vaak een vaste prijs voor de klus.

Boek nu een klusjesman

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
Kosten garagedeur schilderen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten gipsplaten repareren
Kosten kast montage
Kosten CV installeren

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code