Zoek hier je klusje
Tegelzetter Kosten wand betegelen Kostenoverzicht

Hoeveel kost het om een wand te betegelen

donderdag 29 december 2022

Kosten wand betegelen

De kosten voor het betegelen van een wand met wandtegels zijn ongeveer €41 - €126 per vierkante meter. De werkelijke prijs is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de opdracht, de voorwaarden en de gewenste afwerkingsopties.

Het betegelen van een wand met  nieuwe wandtegels kan het uiterlijk van een keuken of badkamer opfrissen zonder de tijd en kosten van een uitgebreider renovatieproject. Nieuwe wandtegels kunnen een ruimte een traditionele uitstraling geven en zijn gemakkelijk schoon te maken. Voor huiseigenaren die van plan zijn om binnenkort te verkopen of te verbouwen, kan het installeren van nieuwe wandtegels helpen om het huis weer een frisse look te geven.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Gemiddelde kosten wand betegelen

De gemiddelde materiaalkosten voor het plaatsen van wandtegels om een wand te betegelen zijn €25 per vierkante meter, met een bereik tussen €25 en €60 per m². De totale prijs voor arbeid en materialen per vierkante meter is ongeveer €40 tot €65 per m2. Een typisch project zoals een kleine badkamer kost ongeveer €1.500 en een grotere badkamer kost al gauw €4.900. De werkelijke prijs is afhankelijk van locatie, taakomvang, omstandigheden en gewenste afwerkingsopties.

Kosten Om Wandtegels Te plaatsen
Gem. Materiaalkosten per vierkante meter €40
Gem. Kosten (arbeid en materialen ) voor kleine badkamer €1.500
Gem. Kosten (arbeid en materialen ) voor gemiddelde badkamer €3.000
Gem. Kosten (arbeid en materialen ) voor grote badkamer €5.000
Gem. kostenbereik (arbeid en materialen ) voor ee badkamer  €1.500 - €5.000
*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
.Wandtegel zetten

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Voor het betegel van wanden is er de keuze uit vele soorten wandtegels. Lees hieronder de belangrijkste eigenschappen per wandtegel.

 • Keramiek: gemakkelijk schoon te maken en duurzaam, deze tegels zijn een uitstekende keuze voor rommelige ruimtes zoals keukenachterwanden of badkamermuren.

 • Porselein: deze tegels zijn bijna waterdicht, waardoor ze een slimme optie zijn voor badkamermuren. Ze kosten over het algemeen meer dan keramische tegels.

 • Mozaïeken: wanneer ze zijn geïnstalleerd, zien deze tegels eruit als duizenden kleine tegels. Ze zijn meestal relatief duur omdat ze moeilijker te produceren zijn.

 • Natuursteen: Marmer, kwarts en andere natuurstenen zijn mooi, maar schoonheid heeft een prijs. Deze tegels kunnen extreem duur zijn.

Kostenfactoren wand betegelen

Hoewel de kosten van de tegels een aanzienlijk deel van de projectkosten zullen uitmaken, zijn er nog andere factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Als de tegelzetter eerst bestaande tegels moet verwijderen en het gebied moet voorbereiden, verwacht dan hogere kosten. De grootte van de ruimte is een andere belangrijke bijdrage aan de kosten, aangezien tegels en het werk vaak per vierkante meter worden geprijsd.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

Kies voor een betrouwbare en gekwalificeerde professional

Wandtegels moeten juist gelegd worden omdat scheve of oneffen tegels een serieuze impact kunnen hebben op het eindresultaat. De juiste hoeveelheid tegels moet worden besteld om te voorkomen dat de tegels halverwege het project opraken. Nadat de tegels zijn gelegd, moet een geschikt type voegmiddel in de juiste hoeveelheden worden aangebracht. Voor de beste resultaten moeten huiseigenaren overwegen om voor dit project samen te werken met een betrouwbare en gekwalificeerde tegelzetters van wandtegels.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

➡️ Ik boek liever direct een tegelzetter

 

Andere prijsgidsen
Stukadoor kosten
Trap schilderen kosten
Kosten badkamer betegelen
Kosten gipsplaten repareren
Kosten gipsplaten plafond repareren

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code