Zoek hier je klusje
Vloerspecialist Kostenoverzicht

Kosten ondervloer vervangen

maandag 06 september 2021

 

Hoeveel kost het om de ondervloer te vervangen

Ondervloeren zijn een belangrijk onderdeel van uw vloer, omdat ze helpen om uw vloer egaal te houden, extra stabiliteit te bieden, uw energie-efficiëntie te verbeteren en het geluid in uw huis te verminderen. Na verloop van tijd kunnen ondervloeren beschadigd raken door ouderdom, water of andere aanzienlijke vloerschade. Wanneer dit gebeurt, moet u uw ondervloer vervangen om verdere schade te voorkomen.

De kosten het vervangen van een ondervloer ligt tussen €500 en €2.500. De meeste huiseigenaren betalen ongeveer €1.500 voor een keuken of woonkamer. De prijzen starten vanaf € 150 om een kleine sectie in een slaapkamer te vervangen met multiplex, tot wel €3.000 om de ondervloer in de hele kelder te vervangen met behulp van hoogwaardige ondervloerpanelen.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Prijzen ondervloer vervangen

Kosten om ondervloer opnieuw te doen

Prijs om ondervloer te vervangen
Gemiddelde kosten € 1.500
Gemiddeld bereik € 500- € 2.500
Minimale kosten € 150
Maximale kosten € 3.000

​Kosten ondervloer per vierkante voet

De kosten van het vervangen van uw ondervloer hangt grotendeels af van de vierkante meters van het gebied. Gemiddeld kunt u verwachten dat u tussen € 5 en € 25 per vierkante meter betaalt om de ondervloer in uw huis te vervangen. De prijs die u betaalt, hangt af van waar de ondervloer zich bevindt, de gebruikte materialen en of de vloerenlegger de vloer al dan niet rond muren installeert.

Hieronder ziet u enkele veelvoorkomende maten van ondervloeren die mogelijk moeten worden vervangen en hun gemiddelde vervangingskosten. Het is mogelijk om kleinere ondervloerdelen te vervangen, maar dat gebeurt vaak tegen een vast tarief.

Grootte ondervloer Kosten om ondervloer te vervangen (inclusief arbeid)
50 vierkante meter €500 - €2.000
100 vierkante meter €900 - €3.600
200 vierkante meter €1.800 - €7.200
500+ vierkante meter €4.500 - € 20.000

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Vervangingskosten ondervloer per materiaal

Bij het bepalen van de kosten voor het opnieuw aanbrengen van de ondervloer, is een andere belangrijke factor die van invloed is op de kosten het gebruikte materiaal. Hoewel de prijzen voor elk type materiaal verschillen, verschillen ook de eigenschappen. Bij het beslissen welke te kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met de kenmerken en de prijs. Hieronder vindt u de meest voorkomende soorten ondervloermateriaal en de gemiddelde kosten die u per vierkante voet per stuk kunt verwachten.

Materiaal ondervloer Kosten per vierkante meter meter (Arbeid inbegrepen)
Hoogwaardige ondervloerpanelen € 10 - € 30
OSB € 15 - € 25
Multiplex € 15 - € 30
Beton € 18 - € 36

Kosten voor het vervangen van hoogwaardige ondervloerpanelen

Het vervangen van uw ondervloer door hoogwaardige ondervloerpanelen kost € 12 tot € 35 per vierkante meter. Dit type materiaal is vergelijkbaar met OSB, maar wordt met grotere precisie vervaardigd met behulp van harstechnologie. Dit proces zorgt voor extra bescherming, een betere balans tussen stijfheid en meer stabiliteit. Deze optie zorgt voor stabielere vloeren met een grotere waterbestendigheid dan OSB en kost slechts iets meer dan multiplex. Er zijn verschillende opties beschikbaar bij het kiezen van hoogwaardige ondervloerpanelen. 

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Kosten om OSB-ondervloer te vervangen

De kosten voor het vervangen van uw ondervloer met OSB bedragen tussen € 12 en € 24 per vierkante meter. Georiënteerde strandplaat is de goedkoopste optie voor ondervloeren en werkt op dezelfde manier als multiplex. Je kunt het kopen in zware, dikke panelen die net zo sterk kunnen zijn als multiplex. Het belangrijkste nadeel van OSB is dat het opzwelt met water, waardoor het kromtrekt als uw vloer waterschade heeft.

Kosten om multiplex ondervloer te vervangen

De kosten voor het installeren van multiplex ondervloeren bedragen tussen € 14 en € 30 per vierkante meter. Multiplex is sinds de jaren 50 het meest gebruikte ondervloermateriaal. De meeste bouwers kiezen voor een ¾ tand-en-groef hout dat in elkaar grijpt en een stevigere, stijvere vloer creëert. Multiplex kan worden gelijmd, genageld of geschroefd om het vast te zetten, waardoor het veelzijdig is voor elke installatie.

Kosten om betonnen plaatondervloer te vervangen

Als u uw ondervloer wilt vervangen door een betonnen plaat, dan liggen de tarieven tussen de € 18 en € 36 per vierkante meter . Een betonnen ondervloer is een populaire optie wanneer u op zoek bent naar een harde en extreem duurzame ondervloer. Met een betonnen ondervloer kunt u direct tegel- en stenen vloeren leggen, maar voor andere soorten zoals hardhout, tapijt of laminaat heeft u altijd een ondervloer nodig. Omdat betonnen vloeren gevoeliger zijn voor water, is een vochtscherm ook aan te raden. Beton heeft nog enkele andere nadelen, zoals het feit dat het koud is en weinig meegeeft. Het is ook vrijwel onmogelijk om er iets in te spijkeren en vereist een meer gecompliceerde installatie bij bepaalde soorten vloeren.

Prijs om ondervloer te vervangen op locatie

Een factor die een rol speelt bij de kosten die u betaalt om uw ondervloer te vervangen, is de ruimte waar vervanging nodig is. Bepaalde kamers vragen bijvoorbeeld meer voorbereidend werk, zoals het verwijderen van meubels. Andere kamers hebben meer kans op waterschade, wat leidt tot extra arbeidskosten bij het voorbereiden van het gebied. Hieronder ziet u de gemiddelde kosten voor het vervangen van een ondervloer, gebaseerd op het gebied waar de schade is ontstaan.

Plaats Gemiddelde kosten
om ondervloer
te vervangen (inclusief arbeid)
Slaapkamer (25 - 50 m²) € 300 - € 700
Badkamer (10 - 25 m²) € 400 - € 750
Woonkamer (50 - 100 m²) €500 - €1.200
Keuken (15 - 50 m²) € 700 - €2.500

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Kosten om ondervloer in de slaapkamer te vervangen

Het vervangen van een ondervloer in de slaapkamer is meestal een van de goedkoopste locaties, die € 300 tot € 700 kost. Meestal zien slaapkamers niet veel waterschade en is het vervangen van de ondervloer een eenvoudig proces. Een andere factor die de installatie minder kostbaar maakt, is het feit dat de meeste slaapkamers eenvoudig gevormd zijn. Ook zijn veel slaapkamers voorzien van vloerbedekking, waardoor je meer keuze hebt in het kiezen van de juiste ondervloer.

Kosten om ondervloer in badkamer te vervangen

Verwacht ongeveer tussen € 400 en € 750 te betalen om de ondervloer in de badkamer te vervangen. Hoewel badkamers doorgaans kleiner zijn dan de meeste kamers, kunnen ze om verschillende redenen meer kosten dan een slaapkamer. Het werk is moeilijker omdat er veel sanitaire voorzieningen nodig zijn om rond te werken. Om de badkamerondervloer rond het toilet te vervangen, kunt u een lager bedrag verwachten, aangezien het slechts een gedeelte is. De kosten lopen tussen de € 150 en € 200 , afhankelijk van de schade. Ook hebben deze kamers de neiging om de ondervloer te vervangen, vooral vanwege waterschade, wat extra arbeid vereist.

Kosten om ondervloer in de woonkamer te vervangen

Bij woonkamers verschillen de kosten van € 500 tot € 1.200 om een ​​ondervloer te vervangen, waarbij de kosten voornamelijk afhangen van het type ondervloer dat je kiest. Woonkamers zijn er in vele soorten vloeren, waaronder hardhout, laminaat en vloerbedekking. Dit speelt een rol bij het type ondervloer dat je kiest. Ze zijn vaak goedkoper per vierkante meter. vervangen dan een badkamer, omdat ze minder kans hebben op waterschade en er geen vaste armaturen zijn om omheen te werken. De totale kosten zullen meestal hoger zijn, aangezien woonkamers meestal de grootste kamers in huis zijn.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Kosten om ondervloer in keuken te vervangen

Verwacht €700 tot €2.500 te betalen om de ondervloer in uw keuken te vervangen. U betaalt meer als uw ondervloer vervangen moet worden vanwege waterschade. De professionals zullen het verrotte gebied moeten inspecteren en bepalen of verdere reparaties of inspecties nodig zijn. Een andere reden dat de kosten voor het vervangen van een ondervloer in de keuken hoger kunnen zijn, is dat de installateur te maken krijgt met en rond de aansluitingen van het apparaat moet werken.

Andere prijsgidsen
Gietvloer prijs
Kosten Veranda

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code