Zoek hier je klusje
Plinten verwijderen
Vloerspecialist

Kosten plinten verwijderen

donderdag 29 december 2022

In huis valt of staat alles met een goede afwerking. Zo zijn veel vloeren vaak vakkundig gelegd en zien er prachtig uit. Maar als je werkelijk nog eens kritisch kijkt, zal al snel opvallen dat de afwerking met plinten nogal te wensen overlaat. Als er al plinten zijn aangebracht, een klusje dat vaak wordt vergeten, zeker als je de vloer zelf hebt gelegd. Een gemiste kans want plinten kunnen een vloer namelijk nog mooier laten uitkomen.

De kosten van plinten verwijderen

Voor het verwijderen van plinten zal de vakman óf een prijs per uur (uurtarief) in rekening brengen, soms met een minimale afname van minstens x-aantal uur.
Wanneer je via Zoofy een vakman bij jou in de buurt inschakelt, weet je precies wat het vanaf uurloon van deze vakman bedraagt. Deze vakman kan jou aangeven hoeveel uur er met het verwijderen van plinten is gemoeid en wat uiteindelijke kosten plinten verwijderen zullen bedragen.
Wanneer het om een omvangrijke klus gaat en er in de hele woning plinten moeten worden verwijderd, kan er wellicht een vaste prijs worden afgesproken.

Type klus Kosten per uur
Kosten plinten verwijderen  €         55
Kosten nieuwe plinten plaatsen  €         55

Waarom plinten verwijderen

Heb jij plinten die totaal niet bij je vloer passen of zijn de plinten aan vervanging toe? Laat ze dan door een vakman verwijderen. Het verwijderen van plinten vraagt namelijk om een voorzichtige handelswijze. Plinten die met schroeven op de muur zijn vastgezet, kunnen niet zomaar met een koevoetje eraf worden getrokken. Grote kans dat er grote brokken stucwerk meekomen en je na het verwijderen van de plinten de stucadoor mag bellen om alles netjes bij te werken. Ook gekitte plinten verwijderen is niet altijd even eenvoudig. We geven je daarom graag wat tips om gelijmde plinten te verwijderen.
Wanneer je er echt zeker van wilt zijn dat bestaande plinten professioneel worden verwijderd, kun je hiervoor het beste een vakman inschakelen, bijvoorbeeld via Zoofy.

plint verwijderen kosten

Zo worden plinten verwijderd zonder dat muren beschadigen

Niet alleen het soort plint, maar vooral de manier waarop de plint is gemonteerd, bepaalt op welke manier de plint het beste kan worden verwijderd. We bespreken vier verschillende soorten plinten.

Systeemplinten verwijderen

Dit zijn plinten die vooral voor het wegwerken van kabels worden gebruikt. Als eerste wordt er een montagesysteem op de wand bevestigd. Dat gebeurt meestal met schroeven. Daarna wordt de plint/voorzijde van het systeem eroverheen geschoven of geklikt. Het verwijderen van systeemplinten is kinderlijk eenvoudig. Je klikt de plint van het montagesysteem los en schroeft het montagesysteem van de muur. Klaar is kees.

Parket plinten verwijderen

Dit zijn platte, smalle plinten die worden met een zelfklevende strip op het parket worden geplakt. Door een plamuurmes onder of boven de plint te zetten kun je de plint eenvoudig verwijderen. Schuif steeds een stukje op. Eventueel achtergebleven plakstrip(-s) kun je proberen voorzichtig weg te krabben en de restjes met een beetje terpentine verwijderen. Let op dat het parket door de terpentine niet zwart uitslaat.

Gelijmde plinten verwijdren

Dit zijn plinten die met een speciale montage lijm tegen de muur worden geplakt. Als je bestaande, gelijmde plinten wilt verwijderen en door nieuwe plinten wilt vervangen zonder dat de muren beschadigen, dan moet er voorzichtig en doordacht te werk worden gegaan. Het kan een hele uitdaging zijn. Daarvoor is een hamer en een breed spackmes nodig, dat meestal voor het bepleisteren van wanden wordt gebruikt. Het spackmes moet op de plint en strak tegen de muur aan worden geplaatst. Vervolgens wordt het spackmes met een hamer voorzichtig tussen de muur en de plint in getikt. Het spackmes moet daarna steeds stukje bij beetje worden opgeschoven, totdat de plint van de muur loskomt.

Mocht de bovenstaande methode met het spackmes niet of niet zo goed werken? Misschien lukt het wel om gelijmde plinten met een fijne, sterke draad te verwijderen. Denk aan visdraad of nylon visdraad. Het einde van de draad moet tussen naad van twee plintendelen worden geduwd (let op dat daarbij werkhandschoenen worden gedragen). Door de draad nu heen en weer achter de plint te bewegen, zal de plint uiteindelijk volledig van de muur loskomen. Op de muur achtergebleven lijmresten kunnen eenvoudig met schuurpapier en een scherp plamuurmes worden verwijderd, nieuwe plinten kunnen nu probleemloos worden geplaatst.

Als laatste redmiddel om gelijmde plinten te verwijderen, kan een multitool worden ingezet. Dit praktische apparaat heeft een dun, pulserend mes dat de lijm of de kit los maakt. Voor je er erg in hebt zijn de gelijmde plinten verwijderd. Een multitool kun je huren als je deze klus zelf ter hand wilt nemen. Schakel je een vakman in, bijvoorbeeld via Zoofy, dan heeft die een multitool bij de hand. Bovengenoemde methodes kun je ook toepassen om gekitte plinten te verwijderen. Uiteraard kun je het ook eenvoudig uitbesteden aan een vloerspecialist; die exact weet wat die moet doen.

Hoge plinten verwijderen

Dit zijn hoge plinten die met montagekit of door te schroeven tegen de muur worden gemonteerd. De schroefgaten worden naderhand dicht geplamuurd en de plint worden vervolgens geverfd. Soms zijn hoge plinten ook met een betonspijker in de muur aangebracht. Met een koevoet, een hamer en een grote schroevendraaier kun je proberen hoge plinten te verwijderen.
De schroevendraaier wordt achter de plint geslagen en als de plint een stukje van de muur komt, kan de koevoet ertussen worden gezet. Er wordt een dun plankje tussen de muur en de koevoet geplaatst om de muur zo min mogelijk de beschadigen. De koevoet blijft zo staan, de schroevendraaier wordt uit de muur getrokken en iets verderop weer met de hamer achter de plint geslagen. Door voorzichtig trekken en een beetje wrikken zal de hoge plint van de muur loskomen.

Mocht het bovenstaande niet lukken dan kan met een scherpe beitel en een hamer worden geprobeerd de hoge plint te verwijderen. De beitel wordt dan ter hoogte van de spijker achter de plint geslagen, net zolang tot de betonspijker afbreekt. Op deze manier wordt de hele plint afgewerkt. Mocht er nog een stukje spijker in de muur achterblijven, dan kan dat de muur in worden geslagen of uit de muur worden getrokken.

Waarom je het beste Zoofy kunt inschakelen voor het verwijderen van plinten

Wanneer je twee linkerhanden hebt, geen zin om plinten te verwijderen of gewoon geen tijd, kun je het beste een vakman inschakelen. Doe dat bij voorkeur via Zoofy. Via het platform van Zoofy vind je namelijk snel en eenvoudig een vakman bij jou in de buurt. Die verwijdert snel en vakkundig elk type plint tegen het vooraf bekende uurtarief. Wel zo makkelijk in deze tijden dat een goede vakman lastig te vinden is of deze een overvolle agenda heeft. Als je drie momenten doorgeeft waarop er contact met jou mag worden opgenomen, kan jouw klus direct worden opgepakt. Je bent dan van vakwerk verzekerd omdat bij het platform van Zoofy alleen maar plaats voor goed scorende vakmannen en vakvrouwen is. Wist je dat die gemiddeld een mooie 9,2 scoren? Daar zijn we bij Zoofy natuurlijk enorm trots op.

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code