Welke klus moet worden gedaan?
kosten laminaat leggen
Vloerspecialist kosten laminaat leggen kostenoverzicht

Wat kost een laminaat vloer leggen

maandag 01 april 2024

Een nieuwe laminaatvloer geeft je huis meteen een andere look. Zeker als je een ander huis hebt gekocht, kiezen veel mensen voor een andere vloer. Je kunt ervoor kiezen om laminaat zelf te leggen. Maar je kunt deze klus ook uitbesteden. In dit artikel gaan we in op de gemiddelde kosten voor het leggen van laminaat. Goed om te weten dat het laten leggen van laminaat per meter berekend wordt. Daarnaast is de manier van leggen en de soort plint ook van invloed op de prijs.

Nieuw! Gratis offertes aanvragen »

Ik boek liever direct een vloerspecialist

Kosten laminaat leggen

Je kunt ervoor kiezen om het laminaat door een vakman te laten leggen. Als je zelf over twee rechterhanden beschikt, kies je mogelijk voor het zelf leggen. Er zijn een aantal factoren waaraan je moet denken. Zo kost het leggen van laminaat tijd. Naast de oppervlakte van de ruimte, is het patroon ook van invloed hierop. Ook moet laminaat niet te strak gelegd worden. Het materiaal zet nog uit, waardoor het ruimte nodig heeft. Te strak gelegd betekent bollingen en meer kans op slijtage.

Gemiddelde kosten laminaat leggen

Vloerspecialisten rekenen gemiddeld deze kosten voor laminaat leggen:

Laminaat leggen  Gemiddelde prijs per m2
Laminaat leggen € 10,00
Laminaat en ondervloer leggen  € 12,00
 Laminaat, ondervloer en plakplinten leggen € 14,00
 Laminaat, ondervloer en overzetplinten leggen € 15,00
 Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten leggen € 15,00
 Laminaat diagonaal leggen € 14,00

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Ik boek direct een vloerspecialist

Laminaat leggen

De kosten voor laminaat per m2 lopen op naarmate je ook kiest voor de ondervloer en de plinten laten leggen.

Uitleg kosten laminaat per m2

Gemiddeld liggen de kosten laminaat per m2 dus tussen de €6,- en €11,-. Hierbij is van invloed welk type vloer je laat leggen en de ondervloer die je kiest. Maar ook het oppervlak van de vloer heeft invloed op de prijs. Een groter oppervlak heeft meer arbeid nodig. De afwerking van de vloer en de legwijze bepaalt hebben ook invloed op de prijs.

Kosten laminaat oppervlakte vloer

Wil je laminaat in meerdere ruimtes laten leggen? Dit kan natuurlijk. Extra mooi is het als je per verdieping voor één soort laminaat kiest. Dit om het geheel zo rustig mogelijk te houden. Voor een groter oppervlakte zullen de kosten van laminaat leggen hoger zijn. Dit omdat er meer arbeidstijd nodig is als voor een klein oppervlakte. Een klein oppervlakte met veel hoeken en randen kan echter ook voor extra werk zorgen. Dit omdat de plinten en het laminaat dan op maat gezaagd moeten worden.

Manier van laminaat leggen

Je kunt kiezen om laminaat in de breedte of lengte te laten leggen. Het diagonaal leggen van laminaat is steeds meer in opkomst. Dit komt omdat deze manier van leggen een ruimtelijk effect geeft. De ruimte lijkt er dus groter door. Diagonaal leggen van een laminaatvloer kost meer omdat het meer werk is voor de vloerenlegger.

Ik boek direct een vloerspecialist

Type laminaat leggen

Ben je eruit welk laminaat je wilt laten leggen? Er is een ruime keuze in laminaat. Je kunt kiezen voor een houtlook, met een speciale kleur, wel of geen V groef of met betonlook. Als je houdt van een glad resultaat zul je eerder kiezen voor laminaat zonder V groef. Bij dit laminaat zie je de naad niet tussen de planken.

Ieder pak laminaat geeft informatie over het soort gebruik. Zo is er laminaat wat geschikt is voor intensief gebruik. Leg je laminaat in je woning? Dan kies je voor ander laminaat als de zolderkamer op kantoor waar zelden iemand komt. Kijk goed op de verpakking van laminaat. Je ziet hierop het getal. Hoe hoger dit getal, hoe meer geschikt voor intensief gebruik. De AC waarde op de verpakking geeft informatie over de toplaag. Namelijk hoe slijtvast de toplaag is.

Als je laminaat nodig hebt die geschikt is voor intensief woongebruik, zul je dit terugzien in de prijs. Ook de slijtvastheid van de toplaag zie je terug in de prijs per pak.

Laminaat leggen met patroon

Een andere trend is laminaat leggen met patroon. Denk aan een tegelpatroon, welke je steeds meer in keukens of hallen terug ziet komen. Net als bij behangen moet een patroon naadloos tegen elkaar aan komen. Een arbeidsintensief klusje maar wel met prachtig resultaat!

Bevestigen van plinten en afwerking van de vloer

Onze tip is om altijd de plinten ook te laten leggen door de vakman. Dit lijkt een klusje wat je zelf kan doen. Maar vaak valt dit onder de klusjes die blijven liggen. Plinten beschermen je muur tegen beschadigingen. En daarnaast zien plinten er netter uit. Je vloer komt hierdoor nog meer uit de verf.
Je hebt deze opties als je kiest voor laminaat leggen:

Ik boek direct een vloerspecialist

Enkel laminaat laten leggen

De goedkoopste optie is de vakman alleen laminaat te laten leggen. Dit kan alleen als er al een goede ondervloer in de kamer aanwezig is. Anders moet de ondervloer eerst vervangen worden. Daarnaast moet je bij deze optie dus zelf de plinten bevestigen. Ondervloer en laminaat laten leggen. Je kunt een ondervloer zelf leggen als je wilt besparen. Kies je voor gemak en tijdswinst? Dan legt de vakman de ondervloer en het laminaat bij deze optie.

Ondervloer, laminaat en plakplinten laten leggen

Alle zorgen uit handen, dat is deze optie. De vloerenman legt de ondervloer. Daarna wordt de vloer in jouw wens gelegd. Ook de plakplinten worden aan de muur en vloer vast gemaakt. Ondervloer, laminaat en overzetplinten. Overzetplinten zijn de oplossing om kabels weg te werken. De vakman legt naast de complete vloer ook kabels weg. Zo heb je een strak en veilig eindresultaat.

Ondervloer, laminaat en MDF plinten

MDF plinten staan rechtop tegen de muur. Veel mensen kiezen hiervoor als ze een strakke, luxe uitvoering mooi vinden. Ook handig in huishoudelijk gebruik zijn deze plinten. Stofzuigen, dweilen en per ongeluk de muur raken? De MDF plint beschermt de muur tegen stoten en beschadigingen.

Ik boek direct een vloerspecialist

Verschillende soorten ondervloer

Een goede ondervloer kan ervoor zorgen dat geluid zoveel mogelijk gedempt wordt. Daarnaast heeft een ondervloer ook invloed op de levensduur van je laminaat. Je kunt voor verschillende soorten ondervloer kiezen. 

Ondervloer voor isolatie

Woon je in een appartement? Dan heb je te maken met onderburen. Een ondervloer met geluidsisolatie zorgt voor zo min mogelijk geluidsoverlast. Daarnaast kan een ondervloer de warmte isoleren. Dit zie je dan weer positief terug in je energie verbruik.

Laminaat leggen met vochtwerende werking

Heb je een betonnen vloer? We raden aan om dan extra goed stil te staan bij het kiezen van een ondervloer. Een ondervloer met vochtwerende werking voorkomt het intrekken van vocht in je laminaat.

Laminaat leggen om de vloer te egaliseren

Een vloer moet egaal zijn, wil laminaat gelegd kunnen worden. Als je vloer last heeft van oneffenheden, dan kun je voor een ondervloer kiezen die dit wegwerkt.

Ik boek direct een vloerspecialist

Verwijderen van de oude vloer

Iedere woning is anders. Mogelijk heb je een woning gekocht die nog oud tapijt heeft, wat bevestigd is met diverse spijkers. Je kunt de vakman altijd vragen om de oude vloer te laten verwijderen. Een vakman heeft dit over het algemeen snel voor je gedaan. Gemiddeld zijn de kosten voor de oude vloer verwijderen €1,- tot €5,- per m2. Hier komen de kosten voor het afvoeren van de oude vloer bij. Er zijn gemeentes waar je als particulier oud laminaat gratis kunt inleveren. Voor bedrijven kost dit echter geld. Daarom zal de vakman voor het inleveren van de oude vloer een vast bedrag aan je doorrekenen.

Het voordeel van Zoofy bij laminaat leggen

De juiste vakman voor het laten leggen van laminaat vind je bij Zoofy. We bieden een groot platform met vakmannen voor iedere klus aan. Laminaat laten leggen nemen we je graag uit handen. Daarnaast biedt Zoofy tegen een vast tarief de klushulp aan. Studenten komen je tegen een aantrekkelijk, vast uurtarief. 

Ik boek direct een vloerspecialist

Gerelateerde klussen:
Wat kost een PVC vloer leggen
Houten vloer schuren
Toilet renovatie kosten
wespennest verwijderen kosten
trap schilderen kosten
kozijnen schilderen kosten

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code