Zoek hier je klusje
Deur schilderen verven
Schilder kosten binnendeur schilderen kostenoverzicht

Wat kost een binnendeur schilderen

vrijdag 21 oktober 2022

Ben je van plan om je deuren te verven? Dan ben je waarschijnlijk erg benieuwd naar wat het je kost om een binnendeur te schilderen en wat de mogelijkheden zijn. Hieronder vind je de nodige informatie!

Waarom binnendeur verven?

Er zijn verschillende redenen om je deuren te schilderen. Allereerst is er het esthetische aspect. Een binnendeur dat net geverfd is, ziet er veel mooier uit dan eentje waarvan de verf begint af te bladeren. Een nieuw kleurtje heeft bovendien een positieve impact op je interieur.

Maar je deur verven heeft nog een andere belangrijke functie: de verflaag zorgt voor extra bescherming tegen slijtage. Hierdoor gaan je deuren langer mee. In ruimtes waar er veel vocht is, zoals de badkamer en keuken, zal een verflaag ook beschermen tegen kromming of schimmelvorming.

➡️ Boek direct een schilder »

Deuren schilderen: de verschillende mogelijkheden

Of je nu verf- of opdekdeuren gaat schilderen, er zijn eindeloze mogelijkheden op vlak van kleur. Het is daarbij wel belangrijk om te weten dat het tegenwoordig voor een professional verplicht is om watergedragen verf te gebruiken tijdens het schilderen. Dit geldt niet voor een particulier. Als je je deur zelf gaat schilderen, mag je dus ook met synthetische verf werken.

Het grote verschil tussen beide verfsoorten is dat synthetische verf een groter vloeiend vermogen heeft dan watergedragen verf, maar slechter is voor de gezondheid en sneller verkleurt. Een verf op waterbasis is dus sterk aangeraden. De bekendste voorbeelden van watergedragen verfsoorten zijn latex- en acrylverf.

Welke kleur kies je het best?

De beste kleur voor je deuren, hangt uiteraard af van wat je zelf mooi vindt en van wat er bij je interieur past. Toch is het verstandig om bij kleinere ruimtes de deuren in een lichtere tint te verven.

Kijk bij het kiezen van de perfecte kleur ook naar de kleur van de raamkozijnen. De mooiste look creëer je door voor een kleur te kiezen dat hier mooi bij aansluit. Het is natuurlijk ook mogelijk om meerdere kleuren te gebruiken. Zo kan je je kozijnen in een andere kleur verven dan de deur zelf om het geheel meer te laten opvallen. Als je totaal niet weet wat te kiezen, kan de schilder je adviseren!

kosten binnendeur schilderen

➡️ Boek direct een schilder »

Kosten binnendeur schilderen

Je bent vast wel heel nieuwsgierig naar de prijs van binnendeuren verven. Deze hangt echter af van enkele factoren. Een exacte prijs van binnendeuren verven bepalen, is dus niet eenvoudig. Je kan wel rekening houden met de gemiddelde kosten van een binnendeur schilderen om er een goed idee van te krijgen. Deze liggen tussen de 75 en 125 euro. De prijs is inclusief werkuren en materiaal.

Gemiddelde prijs binnendeur verven

Bekijk hieronder de prijzen van het schilderen voor één deur. 

Deuren schilderen  137 tot 155 euro
Deurkozijn schilderen  49 tot 60 euro

Prijsbepalende factoren deuren schilderen

Om een nog beter zicht te krijgen op wat een binnendeur verven je kost, is het belangrijk om de prijsbepalende factoren te kennen. We sommen ze voor je op!

➡️ Boek direct een schilder »

Het soort deur

Eén van de belangrijke prijsbepalende factoren is het type deur dat je wilt schilderen. Opdekdeuren schilderen is bijvoorbeeld moeilijker dan het verven van een vlakke verfdeur. Dat wil zeggen dat de schilder langer bezig is waardoor je meer betaalt.

De staat van de deur

De staat van je deur heeft eveneens een invloed op de prijs. Als je deur er slecht aan toe is, doet de schilder er namelijk langer over. Hij moet dan extra verflagen aanbrengen en/of de deur eerst uitvoerig schuren. Dit neemt veel tijd in beslag. Ook als de deur van een donkere naar lichte kleur geschilderd moet worden, betaal je meer. In dat geval zijn er ook meerdere lagen nodig voor een mooie resultaat.

Deurkozijn schilderen of niet?

Als je deurkozijnen ook geschilderd moeten worden, dan kost dit je uiteraard meer. Hiervoor betaal je tussen de 40 en 60 euro extra. De deurkozijn schilderen kosten zitten namelijk niet standaard in de prijs inbegrepen.

Verfsoort

De kosten van een deur schilderen, hangen ook af van de verfsoort. Vooral als je van plan bent om zelf je deuren te verven of als je de verf voor de schilder voorziet. Hieronder een prijsoverzicht over de kosten van de verschillende soorten verf.

➡️ Boek direct een schilder »

Kosten verfsoorten

Grondverf  20 tot 40 euro per liter/ goed voor 8 tot 12 vierkante meter
Dekkende verf  20 tot 50 euro per liter/ goed voor 3 tot 16 vierkante meter
Beits en lak  20 tot 55 euro per liter/ goed voor 10 tot 16 vierkante meter

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten speciale verfsoorten

Magneetverf  35 tot 50 euro per liter
Metallic- of glitterverf  20 tot 35 euro per liter
School- of krijtbordverf  35 tot 60 euro per liter

Tips om geld te besparen op schilderwerk

Deuren schilderen is dus niet zo heel goedkoop, maar er zijn wel verschillende manieren om op de kosten van je schilderwerk te besparen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om schilderwerk te combineren voor een korting, beroep te doen op een btw-verlaging of de schilder al een handje te helpen!

➡️ Boek direct een schilder »

Schilderwerk combineren

Het komt je duurder uit als je verschillende schilderwerken laat uitvoeren op diverse tijdstippen. Je kiest er beter voor om dit allemaal in één keer te laten doen. Schilders geven namelijk vaak een interessante korting voor grote klussen.

Zelf een deel van het werk doen

Als je zelf niet goed kan schilderen, laat je dit het best aan een professional over. Maar dat wil niet zeggen dat je hem niet al een handje kan helpen. Door ervoor te zorgen dat de schilder meteen met het werk kan beginnen, bespaar je veel geld. Plaats dus alle meubelen al aan de kant en dek de vloer goed af.

Btw-verlaging

Als je huis ouder is dan 2 jaar en het schilderwerk bedoeld is voor onderhoud, kan je gebruikmaken van het verlaagde btw-tarief. Dat wil zeggen dat je maar 9% in plaats van 21% op het schilderwerk moet betalen. Als je veel werk in één keer laat uitvoeren, scheelt dit veel!

Zelf binnendeur schilderen of laten doen

Misschien overweeg je om je deuren zelf te schilderen. Dat is uiteraard mogelijk, maar onderschat de klus niet. Deuren schilderen is namelijk een precisiewerkje en voor het mooiste resultaat, kan je er beter voldoende kennis van hebben. Het laatste wat je wilt, is dat je deuren vol lelijke strepen staan. Dit vermijd je eenvoudig door meteen een vakman in te schakelen!

Het schilderen van deuren kost bovendien veel tijd. De scharnieren, deurkruk en cilinder moeten eerst uit de deur gehaald worden. Vervolgens dient alles goed geschuurd te worden. Door op een ervaren professional te rekenen, spaar je kostbare tijd uit én maak je het jezelf makkelijk!

➡️ Boek direct een schilder »

Met een schilder van Zoofy speel je op zeker

Geen zin om zelf je deur te schilderen? Kies dan voor een vakman van Zoofy. Op die manier ben je steeds zeker van het mooiste resultaat. Wij zorgen namelijk altijd voor een grondige screening van al onze professionals! Bij Zoofy vind je bovendien eenvoudig een vakman uit je buurt. Hierdoor spaar je geld uit aan voorrijkosten. Waarom zou je meer geld uitgeven als dat niet nodig is? Binnendeur laten plaatsen? Regel dat ook via Zoofy.

Andere prijsgidsen
Trap schilderen kosten
Kozijnen schilderen kosten
Binnendeur plaatsen kosten
Meubels stofferen
Stukadoor kosten
Wat kost een stukadoor
Traprenovatie kosten

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code