Stucen wat kost het?
Stukadoor Wat kost een stukadoor kostenoverzicht

Wat kost stucen?

maandag 01 januari 2024

Kosten van stucwerk

Heb je al een idee van welk stucwerk je wilt laten toepassen? Dan ben je vast ook benieuwd naar de muren stucen kosten. Deze hangen echter af van verschillende factoren. Zo heeft niet alleen het soort stucwerk invloed op de prijs, maar ook de locatie, de omvang, enzovoort. Over het algemeen kan je rekenen op stukadoor prijzen tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter. Hieronder krijg je een beter overzicht op de exacte stukadoor kosten! Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte aan.

Ja, ik heb een stukadoor nodig »

Kosten per type stucwerk

Eén van de belangrijkste prijsbepalende factoren is het soort stucwerk dat je kiest. Spackspuitwerk is bijvoorbeeld veel goedkoper dan sierpleister. Hou ook rekening met de voorstrijkkosten. De exacte prijzen vind je in onderstaande tabel!

Kosten stucwerk per type

Bekijk hier de kosten voor de verschillende type stucwerken.

Spackspuitwerk  7 tot 12 euro per vierkante meter
Behangklaar of sausklaar stucen  8 tot 20 euro per vierkante meter
Pleisterwerk  8 tot 15 euro per vierkante meter
Raapwerk  15 tot 30 euro per vierkante meter
Sierpleister  12 tot 23 euro per vierkante meter
Schuurwerk  15 tot 20 euro per vierkante meter
Beton ciré  100 tot 150 euro per vierkante meter
Voorstrijken  2 tot 3 euro per vierkante meter

*Dit zijn indicatieve prijzen de uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Ja, ik heb een stukadoor nodig »

Prijsverschil muren en wanden stucen

Er is tevens een prijsverschil tussen het stucen van de muren en de wanden. Dat is logisch, want een wand is veel eenvoudiger om te stucen dan een plafond. Het prijsverschil ligt gemiddeld rond de 5 euro per vierkante meter. Dit verschil geldt ook voor andere moeilijke bereikbare plekken. Wil je weten wat het kost om te stucen per oppervlakte? Neem dan een kijkje in onderstaande prijzentabel! De prijzen zijn inclusief stukadoor kosten.

Prijzen stucwerk per ruimte

Bekijk hier de kosten voor de verschillende ruimtes om te stucen.

Muren slaapkamer  15 euro per vierkante meter 600 euro voor 40 vierkante meter
Muren woonkamer  15 euro per vierkante meter  780 euro voor 53 vierkante meter
Muren hal  15 euro per vierkante meter 390 euro voor 26 vierkante meter
Muren keuken  15 euro per vierkante meter  260 euro voor 24 vierkante meter
Plafond woonkamer  20 euro per vierkante meter  400 euro voor 20 vierkante meter
Plafond slaapkamer  20 euro per vierkante meter  320 euro voor 16 vierkante meter
Plafond keuken  20 euro per vierkante meter  180 euro voor 9 vierkante meter
Plafond hal  20 euro per vierkante meter  200 euro voor 10 vierkante meter

Boek direct een stukadoor »

Stucwerk: wat zijn de mogelijkheden?

Voordat je meer weet over de muren stucen kosten, is het handig om op de hoogte te zijn van de verschillende mogelijkheden. Zo kan je beter bepalen wat voor jou de beste optie is!

Spackspuitwerk

Eén van de vele mogelijkheden is spackspuitwerk. Dit is een goede keuze als je op zoek bent naar een goedkope en snelle manier om muren en/of plafonds af te werken. Het wordt in twee lagen geplaatst en je kan kiezen tussen een grove of fijne korrelstructuur. Voor deze techniek moet alles wel afgedekt worden. Het andere nadeel is dat er niet zo veel keuze is op vlak van structuur.

Boek direct een stukadoor »

Behangklaar en sausklaar stucen

Een andere mogelijkheid is behangklaar stucen. Als je graag je muren wilt afwerken met behang, is dit de beste optie. Stucwerk is in dat geval erg belangrijk, omdat het ervoor zorgt dat oneffenheden weggewerkt worden. Sausklaar stucen heeft hetzelfde doel, maar het verschil is dat het iets duurder is. Dat komt omdat de muren perfect glad moeten zijn voordat ze geschilderd worden. Dit vergt meer werk.

Sierpleister

Kies voor sierpleister als je op zoek bent naar de meest duurzame oplossing. Dit soort stucwerk is namelijk kras- en stootvast. Het andere voordeel van sierpleister is dat je kan kiezen uit verschillende structuren en kleuren. Je laat het dus eenvoudig bij je interieur passen. Er zijn verschillende soorten sierpleister om uit te kiezen, waaronder Granol, spachtelputz en rustiekputz. Spachtelputz heeft een grove structuur en is daarom ideaal voor een stoere uitstraling. Als het wat fijner en eleganter mag zijn, is rustiekputz de beste optie.

Schuurwerk

Als je het plafond wilt laten stucen kan je ook voor schuurwerk kiezen. In dat geval brengt de vakman de gipslaag in cirkelvormige bewegingen aan. Dit zorgt voor een uniek patroon dat de ruimte een elegante uitstraling geeft.

Boek direct een stukadoor »

Wat kost stucen

Buiten stucwerk kosten

Wat het je kost om te stucen, is ook afhankelijk van of je buiten of binnen stucwerk laat uitvoeren. Het stucen van de buitenmuren kost je namelijk meer. Dit komt omdat het beter bestand moet zijn tegen weersinvloeden. Voor het stucen van de buitenmuur mag je dus rekenen op 60 euro per vierkante meter. Deze prijs is exclusief voorstrijkkosten.

Boek direct een stukadoor »

Wat kost een stukadoor?

Als je wilt dat je stucwerk goed uitgevoerd wordt, is het aangeraden om dit door een stukadoor te laten doen. Maar wat zijn nu precies de stukadoor prijzen en hoeveel spaar je uit als je het toch zelf doet?

Gemiddelde stukadoor prijzen per m²

Type stucwerk Per vierkante meter
Spuitwerk  tussen de 7 en 12 euro
Stucwerk  tussen de 12 en 25 euro

Bijkomende kosten stukadoor

Wil je graag stucwerk laten uitvoeren door een stukadoor? Dan moet je er rekening mee houden dat bovenstaande prijzen niet de enigste kosten zijn die je zal betalen. Er zijn namelijk nog enkele onvoorziene kosten waarmee je rekening dient te houden.

Zo is er bijvoorbeeld het starttarief. Als je een oppervlakte kleiner dan 30 vierkante meter laat stucen, brengen stukadoors vaak een bedrag in rekening van ongeveer 250 euro. Daarnaast vragen vele stukadoors ook voorrijkosten voor de afstand die ze moeten afleggen. Om die reden is het goed om altijd voor een vakman uit je buurt te kiezen en dat is bij Zoofy supereenvoudig!

Kies voor een stukadoor van Zoofy en geniet van tal van voordelen

Een bekwame stukadoor vinden, is niet altijd even eenvoudig. Maar gelukkig is er Zoofy! Op onze website vind je namelijk enkel de beste vakmannen, omdat ze zorgvuldig gescreend worden! Doordat je aan de hand van enkele knoppen eenvoudig de beste vakman uit je buurt vindt, hoef jij ook al geen voorrijkosten meer te betalen. Je bespaart zo eenvoudig heel wat geld uit. Het loont dus zeker de moeite om voor een vakman van Zoofy te kiezen!

Boek direct een stukadoor »

Andere prijsgidsen
Wat kost een stukadoor
traprenovatie kosten
dakkapel kosten
trap bekleden kosten
Kosten openslaande deuren
Wat kost een PVC vloer leggen
Houten vloer schuren
laminaat leggen kosten

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code

Klussen scoren