Loodgieter Kosten pelletkachel installeren kostenoverzicht

Pelletkachel installeren prijs

woensdag 05 juni 2024

Overweeg je de aanschaf van een pelletkachel, bijvoorbeeld als vervanging van je open haard of een houtkachel? Ben je benieuwd wat de kosten voor het installeren van een pelletkachel gaan bedragen en hoe de kosten zijn samengesteld? Wil je weten welke werkzaamheden er bij het installeren van een pelletkachel kunnen komen kijken? Zoofy informeert je graag over een pelletkachel installeren en alles wat daarbij komt kijken.

Verschillende opties om een pelletkachel te installeren

Een pelletkachel installeren kan op twee verschillende manieren. Een pelletkachel kan zowel als vrijstaande pelletkachel of als ingebouwde pelletkachel worden geïnstalleerd. Is er in de woning al een bestaande haard (met een goed werkend rookgaskanaal) aanwezig? Dan kan er in die bestaande haard rechtstreeks een inbouw pelletkachel worden geplaatst. Dit is de voordeligste optie. Er hoeft dan geen extra afvoerpijp op het rookgaskanaal te worden aangesloten. Wanneer er geen bestaande haard aanwezig is, kun je voor een vrijstaande pelletkachel kiezen. Is er een bestaand rookkanaal aanwezig? Dan kan de vrijstaande pelletkachel door middel van het plaatsen van een afvoerpijp op het rookkanaal worden aangesloten.

Boek een loodgieter

Wat wanneer geen rookkanaal aanwezig is

Wanneer er geen rookkanaal aanwezig is, zal die nieuw moeten worden aangelegd. Een andere optie is om de afvoerpijp rechtstreeks naar buiten te brengen en langs de buitenmuur een afvoerpijp te plaatsen. Hieraan zijn wel wat voorwaarden verbonden en deze optie verdient ook niet de voorkeur. De vakman, die je natuurlijk via Zoofy boekt, kan je er alles over vertellen. Voor de goede orde, de benaming rookgaskanaal is hier eigenlijk niet juist. Wanneer de pelletketel door de vakman goed is aangesloten (en daar kun je bij een vakman die je via Zoofy hebt geboekt van op aan)en je kwalitatief goede pellets gebruikt, zal jouw brandende pelletketel niet roken. De enige rook die een pelletketel ontwikkelt is bij het starten. Deze rookontwikkeling duurt ongeveer een minuut.

Pelletkachel installeren prijs

Pelletkachel installeren prijs

De prijs voor het installeren van een pelletkachel ligt gemiddeld tussen de € 150 en € 950 euro. De kosten voor de installatie wordt voornamelijk door de aan- of afwezigheid van een al bestaand rookkanaal bepaald. Wat de gemiddelde kosten voor het plaatsen van een pelletkachel bedragen, kun je in de onderstaande tabel aflezen. De prijzen zijn inclusief het arbeidsloon van de vakman en inclusief btw. Het vanaf arbeidsloon van de vakman bij Zoofy bedraagt € 75. Voorrijkosten worden bij Zoofy nooit in rekening gebracht.

Onderdeel Gemiddelde kosten
Pelletkachel € 1.500 tot € 6.000
Installeren inbouw pelletkachel € 150 tot € 450
Installeren vrijstaande pelletkachel € 550 tot € 950

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een loodgieter

Wat beïnvloedt de gemiddelde kosten van het plaatsen van een pelletkachel?

De kosten van het installeren van een pelletkachel worden, zoals hierboven al even aangehaald, grotendeels bepaald door de aan- of afwezigheid van een rookkanaal. Een goed werkend rookkanaal is van groot én levensbelang voor het bewaren en bewaken van de luchtkwaliteit in je woning. Bij de verbranding van pellets komt immers CO2 en fijnstof vrij.
Is er een bestaand rookkanaal in je woning aanwezig maar is dat al een tijdje buiten gebruik? Laat dan eerst een inspectie door een deskundige uitvoeren. Die kan beoordelen of het rookkanaal zonder aanpassingen als afvoerkanaal door je pelletkachel kan worden gebruikt of dat er aanpassingen moeten plaatsvinden. Reken op een prijs van ongeveer € 150 euro voor de inspectie van een bestaand rookkanaal.

Heeft je woning geen rookkanaal? Dan kun je een rookkanaal laten aanleggen. Doorgaans is voor een pelletkachel een geïsoleerde afvoerbuis met doorsnede van 80 mm voldoende. De vakman (van Zoofy) voert deze klus graag voor je uit. De afvoerbuis dient verticaal te worden geplaatst en moet minimaal boven de dakrand uitkomen. Behalve wanneer je een gelijkvloerse woning hebt, betekent dit dat het rookkanaal door meerdere verdiepingen komt te lopen. De gemiddelde prijs voor het aanleggen van een nieuw rookkanaal bedraagt tussen de € 500 en de € 1.000. De prijs hiervan is afhankelijk van de volgende factoren:

 • De totale lengte van het rookkanaal
 • Het aantal verdiepingen waar doorheen moet worden geboord
 • Het materiaal waar doorheen moet worden geboord(beton, gips, hout of isolatiemateriaal)

Wat is het grootste voordeel van een pelletkachel?

Een van de grootste voordelen van het aanschaffen en het laten plaatsen van een pelletkachel is dat dit type kachel veel energiezuiniger is dan andere houtkachels. Een pelletkachel heeft een hoog rendement van wel 85% (dit betekent dat 85% van de pellets in warmte wordt omgezet). Vergeleken met het rendement van een houtkachel, dat gemiddeld 70% is of dat van een open haard (10%), ligt het rendement van een pelletkachel erg hoog. Een ander voordeel is dat je niet met hout hoeft te slepen of een grote houtvoorraad hoeft aan te leggen. Je hoeft enkel een zak pelletkorrels in de voorraadbak te doen. Die pellets worden door de pelletkachel zelf van de voorraadbak naar het verbrandingsgedeelte gevoerd. Zolang de voorraadbak is gevuld, hoeven er geen pellets meer te worden toegevoegd.

Waarom je voor het installeren van een pelletkachel het beste Zoofy kunt inschakelen

Wil je een pelletkachel installeren? Heb je nog meerdere werkzaamheden in en rondom huis? Al jouw klussen kun je het beste aan Zoofy uitbesteden. Zoofy is namelijk hét platform waarbij alleen plaats is voor professionals. Met een gemiddelde score van liefst 9,2 zit je bij Zoofy dus goed. Bij Zoofy heb je niet met lange wachttijden te maken. Bij Zoofy boek je snel en eenvoudig een vakman bij jou in de buurt. Voor je het weet staat jouw vakman al voor de deur. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is drie momenten door te geven waarop de vakman contact met jou kan opnemen. Zoofy heeft alle disciplines onder één dak. Van timmerman tot loodgieter of van elektricien tot stukadoor, je vindt jouw vakman via Zoofy. Voor eenvoudige werkzaamheden zijn onze klushulpen heel geschikt. Betalen hoef je pas achteraf, als jouw klus naar tevredenheid is afgerond. Dat gaat heel eenvoudig via iDeal of een Tikkie. Voorrijkosten? Daar hebben we bij Zoofy nog nooit van gehoord.

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code