Zoek hier je klusje
Sanibroyeur plaatsen
Loodgieter Kosten sanibroyeur Kostenoverzicht

Kosten sanibroyeur aansluiten

maandag 03 januari 2022

 

De kosten van een sanibroyeur aansluiten

Een sanibroyer, wat is dat eigenlijk? Waarom wordt er soms voor een sanibroyeur gekozen? Hoe werkt een sanibroyeur? Wie kan ik het beste voor de installatie van een sanibroyeur inschakelen en wat zijn de kosten hiervoor? Hoe moet ik een sanibroyeur onderhouden? In dit artikel gaan we op al dit soort vragen in.

Boek een loodgieter

Een sanibroyeur, wat is dat?

Sanibroyeur, dat klinkt aardig Frans en dat klopt. De Nederlandse vertaling van broyeur is breker. Een sanibroyeur is namelijk een pomp en/of vermaler. De Franse firma Sanibroyeur bracht als allereerste een wc-vermaler, of te wel een fecaliënvermaler, op de markt. De vermaler maakt het mogelijk om de compact vermaalde ontlasting en toiletpapier samen met het spoelwater door een smallere afvoerbuis dan gebruikelijk af te voeren. Een ware revolutie omdat hiermee mogelijk is geworden om op elke door jou gewenste plek een toilet te plaatsen. Een ingrijpende verbouwing of sloopwerkzaamheden zijn niet meer nodig en je toilet hoeft vanwege de kleinere diameter niet meer op de traditionele riolering te worden aangesloten. Een sanibroyeur kan zelfs op de afvoer van de wasmachine of de wastafel worden aangesloten.
Kortom, het is een voordelige, slimme en stille oplossing om op elke willekeurige plek en zonder ingrijpende werkzaamheden een sanitaire voorziening te realiseren.

Kosten sanibroyeur aansluiten

Eenvoudiger is het natuurlijk om een sanibroyeur aansluiten aan een vakman, zoals de vakman van Zoofy, uit te besteden. Daarmee bespaar je een hoop energie en tijd. De vakmannen en vakvrouwen van Zoofy installeren regelmatig sanibroyeurs. Deze klus is vaak al binnen twee tot vier uur geklaard. Als je weet dat het vanaf uurloon van een vakman of vakvrouw bij jou in de buurt € 79 bedraagt, weet je precies wat deze klus, eem sanibroyeur toilet aansluiten, jou kan gaan kosten. Sterker nog, voor het installeren van een sanibroyeur wordt bij Zoofy een vast tarief van € 275 inclusief btw berekend. De kosten sanibroyeur aansluiten, € 275, zijn inclusief btw en exclusief alle materialen en exclusief de sanibroyeur zelf.

Sanibroyeur installeren kosten

Boek een loodgieter

Hoe werkt een sanibroyeur?

Sanibroyeur is de naam van de fabrikant, maar in de volksmond wordt elk type vermaler een sanibroyeur genoemd. Een sanibroyeur kent dus diverse uitvoeringen. De bekendste is natuurlijk dat witte kastje dat achter een toilet is geplaatst. Er zijn inmiddels ook ingebouwde sanibroyeurs maar de werking is in principe gelijk. Na de toiletgang komt het toiletwater met inhoud na het doorspoelen in de sanibroyeur, het reservoir, terecht. De ingebouwde vlotter meet het waterpeil in het reservoir. Zodra dit peil hoog genoeg is, wordt door de vlotter de vermaler in werking gesteld. In de sanibroyeur begint het vlijmscherpe mes te draaien dat toiletpapier en faeces vermaalt. De inbouwde pomp perst vervolgens het restproduct, het water met het vermaalde vuil, onder flinke druk naar buiten naar de aangesloten afvoer. Ondanks de geringere afmeting van de afvoerleiding, hoef je dankzij het sterke pompsysteem niet bang voor verstopping te zijn. Het systeem staat garant voor soepel doorspoelen.

Een sanibroyeur aansluiten, hoe moet dat?

In principe kan iedereen met een beetje technische achtergrond een sanibroyeur zelf aansluiten. Enige verdieping in de installatie vooraf is wel wenselijk. Zo moet er onder andere rekening met de volgende zaken worden gehouden:

 • Plaats de sanibroyeur nooit verder dan 20 centimeter achter of onder de wc
 • Gebruik twee 45˚ graden bochten in plaats van een 90˚ bocht om drukverliezen te verminderen
 • Plaats de ontluchtingsklep zo hoog mogelijk. Hiermee wordt overheveling voorkomen
 • Verbind de afvoerleiding van de sanibroyeur alleen van bovenaf met de hoofdleiding
 • Combineer nooit andere afvoerleidingen met de afvoerbuis van de sanibroyeur
 • Leid de afvoerleiding verticaal naar boven. Er is vanaf het hoogste punt van de afvoerleiding minstens een verval van 1% nodig
 • Zorg altijd voor een veilige en schone werkomgeving

Onderhoud Sanibroyeur

Wanneer een sanibroyeur eenmaal vakkundig is geïnstalleerd, heeft het apparaat een levensduur van ongeveer 10 jaar. Het is wel van belang om je sanibroyeur twee tot vier maal per jaar te ontkalken, afhankelijk van de hardheid van het water. Anders bestaat de kans dat het membraan van de drukschakelaar door kalkaanslag stijf wordt. De membraan zorgt er namelijk voor dat op basis van waterdruk het vermaalsysteem start. Een niet flexibele membraan werkt minder goed omdat dat minder gevoelig voor de waterdruk is.
Een teken dat er ontkalkt moet worden, is als het doorspoelen langer dan normaal duurt. Gebruik bij voorkeur een speciale ontkalker. Hoe het ontkalken precies in zijn werk gaat, is afhankelijk van het type sanibroyeur. In principe gaat het ontkalken zo:

 • schakel de stroom van de sanibroyeur uit
 • doe ongeveer 1 liter reinigingsmiddel in het toilet
 • voeg vervolgens 3 tot 4 liter water toe en laat alles een paar uur intrekken
 • schakel de stroom weer in
 • spoel het toilet nog twee keer door

Verstopping sanibroyeur

Wanneer je je sanibroyeur normaal gebruikt en de aanbevelingen van de fabrikant in acht neemt, ontstaat er geen verstopping. Dat kan wel het geval zijn wanneer je vochtig toiletpapier, te zacht toiletpapier, keukenrol of tampons doorspoelt. Vermijd deze producten. Mocht er toch een verstopping optreden, dan kun je eerst zelf proberen of je deze verstopping kunt verhelpen.
Neem hiervoor een rubberen ontstopper. Spoel de rubber even af onder de warme kraan. Zet vervolgens de ontstopper op de afvoer van de sanibroyeur. Beweeg de ontstopper krachtig op en neer. Wanneer de blokkade los komt, is de missie geslaagd. Meng nu een liter heet water met een pak soda en spoel dit mengsel beetje bij beetje door de sanibroyeur. Laat het een 12 uur inwerken en spoel alles daarna nog eens met een liter warm water na. Gebruik NOOIT een WC-ontstopper. WC-ontstoppers kunnen agressief zijn en interne onderdelen aantasten. Het gevolg kan een lekkende of defecte sanibroyeur zijn.
Als je het zekere voor het onzekere wilt nemen, schakel dan voor het verhelpen van een ontstopping de vakmensen van Zoofy in. Voor je het weet staan ze bij jou op de stoep en is het probleem snel en vakkundig opgelost. Behalve voor een sanibroyeur aansluiten, zit je ook voor het ontstoppen of repareren van je sanibroyeur bij Zoofy goed.

Boek een loodgieter

Waarom je het beste Zoofy kunt inschakelen

Wil je een sanibroyeur aansluiten?

Goede vakmannen of vakvrouwen liggen niet voor het oprapen. Via Zoofy kun je echter heel makkelijk én snel een professional bij jou in de buurt inschakelen. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen is het doorgeven van drie momenten waarop de vakman contact met jou mag opnemen. Bij het platform van Zoofy is alleen plaats voor gescreende en goed scorende professionals. Die scoren gemiddeld liefst een 9,2, iets waar we bij Zoofy erg trots op zijn! Voorrijkosten? Daar doen we bij Zoofy niet aan. Het is altijd inzichtelijk wat het vanaf uurtarief van jouw vakman bedraagt.
Betalen hoef je pas achteraf wanneer jouw klus, bijvoorbeeld een sanibroyeur aansluiten, naar volle tevredenheid is geklaard. Dat gaat heel gemakkelijk met een Tikkie of een betaling via iDeal. Boek nu nog je vakman via Zoofy.nl. Al meer dan 200.000 tevreden klanten gingen je voor.

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code