Zoek hier je klusje
Kosten hor plaatsen. Lees meer over de kosten van een hor laatsen in onze prijsgids.
Klusjesman Kosten hor plaatsen Kostenoverzicht

Wat kost een hor plaatsen

vrijdag 23 december 2022

Kosten horren plaatsen

De kosten van horren plaatsen zijn niet alleen afhankelijk van het formaat. De gemiddelde kosten voor een hordeur zijn €250,- tot €300,-. Het soort hor en of de hor al dan niet gemakkelijk in het frame kan worden geplaatst, hebben mede invloed op de kosten. Horren op maat zijn duurder dan horren in een standaardmaat. In de onderstaande tabel kun je de aflezen wat de verschillende soorten horren kosten. Genoemde kosten voor horren plaatsen zijn inclusief btw en inclusief het arbeidsloon van de vakman.

Soort klus of service Gemiddelde kosten
Hordeur € 250 tot € 300
Inzethor € 40 tot € 90
Klemhor € 50 tot € 100
Rolhor € 45 tot € 95
Raamhor € 100 tot € 150
Inmeten hor € 40 tot € 60
Hordeur plaatsen € 75 tot € 125 per stuk
Raamhor plaatsen € 50 tot € 75 per stuk

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten hor plaatsen

Waarom een hor plaatsen

Herken je dit? Ben je lekker aan het koken of zit je lekker te eten, wordt je door een grote zwarte bromvlieg geterroriseerd. Om nog maar over de kleinste plaaggeesten te zwijgen, muggen! Die zijn helemaal uiterst vervelend. Houden ze je ´s nachts niet wakker met hun gezoem, dan hebben ze je ´s ochtends wel helemaal lek geprikt. Maar ook wespen, wantsen en motten zijn personages die je liever buiten de deur houdt. Wanneer je je ramen en deuren wilt openzetten maar van al die ongewenste insecten verschoond wilt blijven, is horren plaatsen een goede oplossing. De frisse lucht kan toch je woning inkomen maar indringers blijven buiten de deur (raam). Horren kunnen prima passend op maat worden gemaakt. Wil je alles weten over de mogelijkheden van horren plaatsen, in welke ruimtes de horren het beste geplaatst kunnen worden, de kosten van horren op maat plaatsen en hoe je snel en eenvoudig een vakman hiervoor kunt boeken? Hieronder lees je er alles over.

Verderop vind je een uitgebreide beschrijving van de verschillende type horren en hordeuren.

De goedkoopste optie

De goedkoopste soort horren zijn inzethorren. Door het klemsysteem zijn deze eenvoudig zelf te monteren. Aan te bevelen wanneer je draai/kiepramen van kunststof hebt. Er is al een kleine inzethor verkrijgbaar vanaf € 40.

Een duurdere optie, het laten plaatsen van een raamhor

Het laten plaatsen van een raamhor is een duurdere optie. Een raamhor wordt voor het raamkozijn geplaatst en gaat open en dicht van links naar rechts. Een goede keuze wanneer je een naar buiten draaiend raam hebt of een uitzet dakraam. Houdt er rekening mee dat je voor het laten plaatsen van een raamhor minstens € 200 kwijt bent, een klus die je prima aan de vakman van Zoofy kunt uitbesteden.

De duurste optie, een hordeur

Het laten plaatsen van hordeuren is de duurste optie. Dat komt omdat deze horren erg groot zijn. Bovendien zijn er verschillende soorten hordeuren verkrijgbaar. Houdt er rekeningen dat je voor het laten plaatsen van een hordeur zeker € 375 kwijt bent. Om horren te laten plaatsen boek je snel en eenvoudig een vakman via Zoofy.

Keuzes die de prijs van horren beïnvloeden

Wil je nieuwe horren laten plaatsen of horren op maat? De volgende keuzes zijn van invloed op de uiteindelijke kosten.

Installeren

Wanneer je een hor of hordeur zelf plaatst, scheelt dat behoorlijk in de kosten van horren plaatsen. Sommige horren, zoals inzethorren, kun je gemakkelijk zelf plaatsen. Dat scheelt je toch al gauw ruim 35% van de totale kosten.

Type gaas

Behalve verschillende type horren, kun je ook nog uit verschillende typen gaas kiezen. Behalve het standaard hor gaas, wat het goedkoopste is, kun je voor een aluminium gaas kiezen (dat is sterker) of gaas met kleinere mazen (dat pollen tegen houdt).

Op kleur

Horren zijn maar in beperkte kleuren verkrijgbaar. Wanneer je een afwijkende kleur wilt bestellen, dan betaal je daar natuurlijk ook meer voor. Hoewel de prijs hoger is, krijg je wel een product dat 100% bij jouw (kleur-)wensen aansluit.

Alle soorten horren op een rijtje

Voorzethor

Een voorzethor wordt doorgaans gebruik bij ramen die naar buiten en naar binnen draaien en die weinig worden geopend. De hor wordt op binnen of buiten op het kozijn gemonteerd door middel van een handig klemsysteem.

Inzethor

Een inzethor is uitermate geschikt voor draai/kiepramen en behoort tot de goedkoopste opties. Een inzethor is geschikt voor ramen die naar binnen opendraaien of naar binnen kiepen. Een inzethor kan eenvoudig in de raamopening worden geklemd én worden verwijderd. Schroeven of boren is daardoor niet nodig.

Hor met een scharnier

Een hor kan ook scharnierend worden bevestigd. Het wordt dan op het kozijn gemonteerd. Het is een ideale oplossing wanneer jouw ramen naar buiten draaien. Een scharnierende hor wordt aan de ene kant met scharnieren bevestigd, aan de andere kant wordt meestal een magneetsluiting toegepast.

Rolhor

Een rolhor is voor elk type raam geschikt. Een rolhor kan zowel op als in het kozijn worden bevestigd. Een rolhor werkt met een systeem waarbij het gaas in een cassette op- en afrolt. Door middel van twee handgrepen kan de rolhor gemakkelijk van boven naar beneden of van beneden naar boven worden opgerold. Maar behalve horizontaal, kan een rolhor ook verticaal worden bevestigd. Dan kan de rolhor van links naar rechts of van rechts naar links worden bediend.

Plisséhor

Een plisséhor lijkt qua bediening en mogelijkheden op de rolhor. Dat betekent bevestiging zowel in als op het kozijn en de mogelijkheid om de plisséhor zowel horizontaal als verticaal te plaatsen. Een plisséhor is een hele decoratieve manier om insecten te weren. Het gaas vouwt, net zoals bij andere plisse systemen, in en uit. Een plisséhor kan bovendien in elke willekeurige positie blijven staan. Zon- én warmtewerend, de duo plissé hor. Een slimme alles-in-één oplossing is wellicht een duo plissé hor. Behalve vervelende insecten, houdt dit soort hor ook de zon en de warmte tegen. Een ideale toepassing voor onder andere je slaapkamer.

Hordeuren

Met open deuren zonder horren is het voor ongewenste gasten wel heel gemakkelijk binnenkomen. Daar zijn gelukkig verschillende type hordeuren voor verkrijgbaar.

Lamellenhor

Een lammelenhor is een hor met verticale stroken gaas die elkaar een beetje overlappen. De verticale stroken zijn aan de onderkant verzwaard. Daarmee wordt voorkomen dat ze alle kanten op wapperen. Een groot voordeel is dat je er gemakkelijk doorheen kunt lopen. Handig als je je handen vol hebt.
Dit type hor is geschikt voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren.

Rolhordeur

Een rolhordeur is voor elke deur geschikt en is in opgerolde toestand nauwelijks zichtbaar. Er hoeft geen rekening met de draairichting van de deur te worden gehouden. De hor rolt zich in de cassette op, ongeacht of die nou links of rechts is geplaatst.

Plissé hordeur

Heeft jouw woning dubbele tuindeuren of een schuifpui? Dan is de plissé hordeur de ideale oplossing om ongedierte buiten de deur te houden. Bovendien heeft een plissé hordeur bovendien een moderne uitstraling. De hor kan eenvoudig worden samengevouwen.

Vaste magneet hordeur

Ook een vaste magneet hordeur is voor elk type deur geschikt. Een vaste magneet hordeur blijft wel altijd zichtbaar en is geschikt voor naar binnen en naar buiten draaiende deuren. Een ideale hordeur voor openslaande deuren.
Heb je huisdieren die niet naar buiten mogen? Laat dan een vaste magneet hordeur monteren. Dit is namelijk het enige type hordeur dat huisdieren binnen houdt.

Horren plaatsen? Laat dat aan de vakman van Zoofy over

Het horren laten plaatsen kun je het beste aan een vakman overlaten. Een vakman weet precies hoe een hor moet worden ingemeten en hoe een hor moet worden gemonteerd. Hij of zij zal eerst jouw situatie bekijken en daarna de juiste oplossing voorleggen. Wat is de draairichting van het raam of de deur? Wat zijn jouw wensen? Wanneer je een vakman inschakelt, ben je er zeker van dat je het juiste type hot kiest en dat deze hor ook perfect past.

Een vakman bij jou in de buurt om horren te plaatsen boek je snel en eenvoudig via Zoofy. Heel eenvoudig, door het aangeven van drie momenten waarop de vakman contact met jou mag opnemen. Omdat op het platform va Zoofy alleen plek is voor goed scorende vakmannen, ben je ervan verzekerd dat jouw klus professioneel wordt uitgevoerd. De vakmannen van Zoofy scoren gemiddeld een 9,2, Voorrijkosten worden je bij Zoofy nooit in rekening gebracht en betalen hoef je pas achteraf, als het plaatsen van horren naar volle tevredenheid is uitgevoerd. Dat kan met een Tikkie of via iDeal. Ruim 200.000 tevreden klanten gingen je al voor.

Andere prijsgidsen
veranda kosten

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code