Zoek hier je klusje
kosten schilderen
Schilder Wat kost een schilder Kostenoverzicht

Wat kost een schilder

dinsdag 20 december 2022

Schilderwerken, in ons leven krijgen we er allemaal wel eens mee te maken. Op het internet worden we overspoeld met verfbenodigdheden en -technieken maar de meest gestelde vraag luidt "wat kost een schilder per uur?" In dit artikel leggen we je uitvoerig uit aan welke kosten je je kunt verwachten wanneer je je schilderwerken overlaat aan de professionele schilders van Zoofy.

➡️ Boek direct een schilder »

Kosten voor een schilder

Hoeveel de kosten voor een schilder precies bedragen hangt af van de manier waarop de prijs voor het schilderwerk berekend wordt. Voor bepaalde klussen rekenen we kosten aan voor het schilderen per m² terwijl er voor andere projecten met een uurtarief gewerkt wordt. In specifieke gevallen kan je ook direct een offerte aanvragen voor de volledige projectprijs.

Kosten schilder: overzicht

kosten schilder op basis van projectprijs   € 75,- tot € 1.000,-
kosten schilder per uur   € 49,- tot € 55,- 
kosten schilder per m²   € 10,- tot € 35,- 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
De kosten vermeld in bovenstaande tabel zijn exclusief btw en zijn gebaseerd op gemiddelde prijzen van eerder uitgevoerde klussen bij Zoofy.

Wat kost een schilder

Kosten schilder op basis van projectprijs

Wanneer het gaat om het schilderen van een bepaald oppervlak, zoals een deur of een trap wordt er in de praktijk meestal direct een offerte opgesteld met de totaalprijs van het project. De prijzen voor het schilderen van een deur bijvoorbeeld beginnen bij € 75,- en kunnen oplopen tot € 125,-. Een stijldeur in slechte staat heeft meer verf nodig dan een vlakke deur die in uitstekende conditie verkeert. Wil je je trap laten schilderen? Dan dien je rekening te houden met een kostenplaatje tussen €400,- en €1.000,-

➡️ Boek direct een schilder »

Kosten schilder per uur

Voor het schilderen van meerdere deuren, ramen of meubilair tegelijkertijd maken we meestal gebruik van vaste uurtarieven. Er wordt in dit geval een verschil gemaakt tussen binnen- en buitenschilderwerk.

Binnenschilderwerk

Zowel voor het schilderen van een paar oude stoelen als voor het herschilderen van een volledige ruimte en voor het schilderen van meerdere ruimtes of woningen tegelijkertijd, kan je beroep doen op een binnenschilder. Een binnenschilder schildert absoluut alles. Van wanden en plafonds tot raam- en deurwerk en klein en groot meubilair. Doorgaans betaal je voor een binnenschilder tussen € 30,- en € 40,- per uur.

Buitenschilderwerk

Ben je van plan om je gevel van een vers laagje verf te voorzien of is het de hoogste tijd om je garage of je terras opnieuw te schilderen? Dan moet je uitkijken naar een buitenschilder. Voor een buitenschilder betaal je gewoonlijk tussen € 30,- en € 40,- per uur.

➡️ Boek direct een schilder »

Kosten schilder per m²

Vooral voor het schilderen van grote oppervlakten, zoals gevels, wanden of plafonds wordt er in de praktijk veelal gebruikgemaakt van een vaste prijs per m². Onderstaande tabel geeft weer aan welke prijzen je je kunt verwachten voor de meest voorkomende schilderwerken (prijzen uitgedrukt per m²):

Binnenmuren   € 6,- tot € 15,-
Plafonds   € 7,- tot € 15,- 
Buitenmuren   € 20,- tot € 35,- 

Welke factoren zijn bepalend voor de kosten van een schilder?

Je weet inmiddels al op welke manieren de prijzen voor schilderwerk binnen of buiten berekend kunnen worden. Er zijn echter meerdere factoren die invloed uitoefenen op het totale prijskaartje voor jouw schilderwerken:

➡️ Boek direct een schilder »

1) De omvang van de schilderwerken

Bij dit punt is niet veel extra uitleg nodig. Het spreekt vanzelf dat het schilderen van een complete woning duurder zal uitvallen dan het schilderen van één enkele muur. Hoe groter de klus, hoe hoger de prijs van de schilderwerkzaamheden.

2) De duur van de schilderwerken

De duur van de schilderwerken stijgt evenredig met de omvang van de schilderwerken. Hoe meer meubels/oppervlaktes je laat schilderen, hoe langer de benodigde tijdsduur. Niet enkel het aantal te beschilderen oppervlaktes zijn bepalend voor de duur van de werkzaamheden maar ook de complexiteit ervan. Het schilderen van een hellend dak met veel hoekjes en kantjes bijvoorbeeld is een pak moeilijker dan het schilderen van een vlakke muur in de woonkamer. Bijgevolg heeft de schilder in de eerste situatie dan ook meer tijd nodig.

3) De gewenst afwerking

Zijn er veel verschillende kleuren en soorten verf nodig voor jouw schilderwerken of kan alles in dezelfde kleur geschilderd worden? Heb jij gekozen voor een erkende schilder met een uitstekende reputatie of heb je je verfwerken uitbesteedt aan een jonge schilder die pas begonnen is? Schilders met jarenlange ervaring in het vak zijn normaal gezien duurder dan nieuwkomers en verschillende kleuren kosten logischerwijze meer dan één enkele kleur. Ook de gewenste verftechniek speelt hier een rol. Wil jij een muur met sjablonen of met een zigzag effect of wil jij je gevel laten kaleien? Voor decoratieve, moderne verftechnieken betaal je meer dan voor standaard schilderwerken.

➡️ Boek direct een schilder »

Schilderen over reeds bestaande muurbekleding

Wanneer het gaat om schilderwerken in een reeds bestaand pand dient er over de huidige muurbekleding heen geschilderd te worden. Afhankelijk van het soort muurbekleding dat jij hebt gaan hier andere prijzen (uitgedrukt per m²) mee gepaard:

Behang  € 6,- tot € 12,-
Spachtelputz  € 7,- tot € 15,- 
Gipsplaten  € 7,- tot € 17,- 
Plavuizen en tegels  € 15,- tot € 37,50,- 

Schilderen van andere oppervlaktes

Radiatoren schilderen

Zijn je radiatoren verkleurd, vertonen ze roestplekken of heb je je muren opnieuw geschilderd en past de kleur van je radiatoren absoluut niet bij jouw gloednieuwe muurverf? Om al deze redenen kan je besluiten om je radiator(en) te laten verven. Afhankelijk van de bereikbaarheid van de radiator, de grootte en het type radiator en last but not least de staat waarin hij verkeert, kost dit je tussen € 100,- en € 250,- per radiator.

Keuken schilderen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun keuken een nieuwe look te geven door ze opnieuw te schilderen. Op deze manier sla je twee vliegen in één klap: je hebt een totaal nieuw uitzicht en het is een pak goedkoper dan een nieuwe keuken aanschaffen. Voor het schilderen van een keuken gelden de bovengenoemde tarieven voor de plafonds en voor de muren. Wanneer je je keukenkastjes en/of lades laat overschilderen kost dit je tussen de € 30,- en € 50,- per kastje/lade.

➡️ Boek direct een schilder »

Zo bespaar je op de kosten voor jouw schilderwerken

Maak het onze schilder(s)gemakkelijk

Spaar tijd en geld uit door voorbereidend werk uit te voeren. Zet alle meubels uit de weg en verwijder schilderijen en andere muurdecoratie.

Laat regelmatig schilderwerken uitvoeren

Wacht niet tot je verf helemaal begint af te bladderen om een schilder in te huren. Regelmatig onderhoud zorgt voor minder werk en dat haalt de kosten automatisch naar beneden.

Zelf schilderen of toch maar uitbesteden?

Als je echt een handige Harry bent zou je zelf kunnen beginnen aan je schilderwerken. Toch raden we je ten zeerste aan om je schilderwerken uit te besteden aan onze vakmannen. Zij weten als geen ander welke verf geschikt is voor ieder oppervlak en ze zijn daarnaast ook uitgerust met al het nodige materiaal.

➡️ Boek direct een schilder »

Waarom kiezen voor Zoofy?

Financiële voordelen

 • Voorrijkosten bestaan niet: wanneer je een klusbedrijf inschakelt dien je in bijna alle gevallen rekening te houden met de zogenaamde voorrijkosten. Dit zijn de kosten die aangerekend worden voor het transport tussen het magazijn van het bedrijf en jouw woning. Bij Zoofy hoef je je hier geen zorgen over te maken. Wij nemen deze kosten steeds voor onze eigen rekening.
 • Vaste uurtarieven: iedereen leeft met een budget en dat begrijpen wij maar al te goed. Daarom hanteren wij vaste uurtarieven voor jouw schilderwerken. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent.

Voordelen voor jouw gemak

 • Ervaren schilders: bij Zoofy komen enkel de beste schilders aan de bak. Al onze vakmannen ondergaan een gedetailleerde screening vooraleer dat ze bij Zoofy aan de slag gaan. Zo zijn onze klanten steeds zeker van schilderwerken van hoogwaardige kwaliteit.
 • Schilders in heel Nederland: bij ons hoef je nooit lang te wachten op een schilder. Ons klusbedrijf is zo groot dat onze schilders zich over heel Nederland bevinden. Het maakt niet uit of je in Amsterdam, in Brabant of in Friesland woont, wij kunnen jou altijd snel iemand sturen.
 • Snel en eenvoudig een klus reserveren: heb je een schilder nodig voor jouw muren, plafonds of keuken? Neem telefonisch contact op om een klus vast te leggen of maak handig gebruik van ons online invulformulier. Op het formulier kan je snel en eenvoudig aangeven op welke tijdstippen/dagen je beschikbaar bent en wat er precies dient te gebeuren.
 • Spoedservice: komt jouw schoonmoeder overmorgen op bezoek of heb je volgende week een tuinfeest en heb je daarom echt onmiddellijk een schilder nodig? Bij Zoofy heb je de mogelijkheid om een spoedklus te reserveren. In dit geval komt één van onze schilders dezelfde dag nog tot bij jou.


Ben je zelf op zoek naar een professionele schilder voor jouw schilderwerken binnen of buiten? Doe een beroep op Zoofy en geniet jarenlang van de sublieme resultaten!

➡️ Boek direct een schilder »

Andere prijsgidsen
Kozijnen schilderen kosten
Binnendeur schilderen kosten
Meubels stofferen
Stukadoor kosten
Wat kost een stukadoor
Traprenovatie kosten
Kosten garagedeur schilderen
Trap bekleden kosten
Kosten openslaande deuren

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code