Zoek hier je klusje
Van gas naar inductie en inductiekookplaat installeren
Elektricien Van gas naar inductie ombouwen Kostenoverzicht

Van gas naar inductie ombouwen kosten

dinsdag 15 juni 2021

Er zijn verschillende redenen om over te schakelen op een inductie kookplaat. Inductie koken is energiezuinig, gebruiksvriendelijk en bovendien ook erg veilig. Maar wat komt er allemaal kijken bij het van gas naar inductie ombouwen en wat zijn de kosten die je hiervoor in rekening moet nemen? We leggen het je graag uit in dit artikel.

Wat kost van gas naar inductie ombouwen?

Hoeveel het je precies kost om van gas naar inductie over te schakelen, is afhankelijk van de aansluitingen die er nodig zijn in jouw keuken.

Boek een elektricien

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Van gas naar inductie ombouwen kosten: overzicht

Werkzaamheden Kosten
Aansluiting inductie kookplaat  €70,- tot €140,- 
Aanleggen groepenkast  €99,- tot €450,- 
Keukenblad frezen  €50,- 
Aansluitsnoer  €10,- tot €20,- 
Perilex stekker  €10,- tot €20,- 
Perilex stopcontact plaatsen  €85,- 
Verzwaring aansluiting stroomnet  €225,- 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Gas naar inductie ombouwen

Welke werkzaamheden zijn er bij gas naar inductie ombouwen

Aansluiting inductie kookplaat

Het spreekt vanzelf dat je een inductie kookplaat moet aansluiten om van gas naar inductie over te schakelen. De aansluiting is relatief goedkoop en heb je, door je verlaagde energierekening, vrij snel terugverdiend. De prijzen voor de aansluiting van een inductie kookplaat beginnen bij €70,- en kunnen oplopen tot €140,-, afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de installatie en van de grootte van de kookplaat.

Aanleggen groepenkast

Opdat je inductie kookplaat optimaal werkt, is het dikwijls zo dat je een extra groep in de meterkast moet voorzien. Voor een inductie kookplaat heb je nl. een elektrische groep nodig die een hoger vermogen aankan. Houd rekening met een prijskaartje tussen €99,- en €450,- voor het aanleggen van een bijkomende stroomgroep.

Keukenblad frezen

Opdat de inductiekookplaat in de inbouw van de keuken past, kan het nodig zijn om het keukenblad te frezen. Hiervoor betaal je doorgaans rond de €50,-.

Aansluitsnoer

Je inductie kookplaat aansluiten op je nieuwe stroomgroep doe je door middel van een daarvoor bestemd aansluitsnoer. De kosten voor zo'n snoer schommelen tussen €10,- en €20,-.

Perilex stekker

Verder heb je een perilex stekker nodig als je van gas naar inductie wilt veranderen. Woon jij in een vrij recente woning, die gebouwd is in de laatste 10 jaar? Dan is de kans groot dat je al over zo'n stekker beschikt. Heb er er nog geen? Dan kan je er eentje aanschaffen voor €10,- tot €20,-.

Perilex stopcontact plaatsen

Om je perilex stekker te kunnen gebruiken, moet je een perilex stopcontact plaatsen. Een perilex aansluiting is een elektrisch driefasenspanningsysteem dat bedoeld is voor (huishoudelijke) apparaten met een hoog vermogen, zoals inductieplaten bijvoorbeeld. Voor de installatie van een perilex stopcontact betaal je ongeveer €85,-.

Verzwaring aansluiting stroomnet

Een inductie kookplaat werkt pas echt goed wanneer hij aangesloten is op een stroomgroep met het juiste, hoge vermogen. Na het aanleggen van een extra stroomgroep zal je er dus ook voor moeten zorgen dat je aansluiting verzwaard wordt. Doe je dit niet? Dan kan je wel koken maar zal je heel veel tijd nodig hebben om een maaltijd klaar te maken. Het gaat hier in feite om de verandering van een 1-fase aansluiting naar een 3-fase aansluiting en hiervoor betaal je om en bij de €225,-.

Boek een elektricien

Waarom van gas naar inductie overschakelen?

Je weet inmiddels al wat er komt kijken bij het van gas naar inductie ombouwen wat de kosten betreft. Maar waarschijnlijk ben je ook benieuwd naar de voordelen die jij uit een inductie kookplaat kunt halen. Wij zetten ze hier voor jou op een rijtje:

 • Uitstekend rendement: inductie zorgt voor stroomopwekking op basis van een magnetisch veld. Dit betekent dat er nauwelijks energie verloren kan gaan omdat alle warmte direct naar de kookpan (of kookpot) geleid wordt. En bijgevolg profiteer jij, als gebruiker van de inductie kookplaat, van een bijzonder hoog rendement. Dat zie je natuurlijk ook terug op je energiefactuur.
 • Onderhoudsvriendelijk: inductie kookplaten zijn voor 100% vlak en bijgevolg snel en gemakkelijk te onderhouden.
 • Snelle werking: een inductie kookplaat reageert onmiddellijk. Zowel voor het opwarmen als voor het afkoelen hoef je slechts enkele seconden te wachten.
 • Veilige manier van koken: heb je een pot of een pan van het vuur gehaald maar ben je in alle haast vergeten om je vuur af te zetten? Dat is met een inductie kookplaat niet langer een probleem! Van zodra je een pot of pan van de plaat haalt, schakelt de kookplaat zichzelf automatisch uit. Zo kan niemand zich verbranden.
 • Extra overkookbeveiliging: de meeste inductie kookplaten zijn voorzien van overkookbeveiliging.
 • Kinderslot: om je keuken helemaal veilig te maken, koop je een inductie kookplaat. Deze kookplaten zijn uitgerust met een speciaal kinderslot.
 • Gebruiksvriendelijk: de gewenste temperatuur instellen gaat snel en eenvoudig met een inductie kookplaat.

Inductie kookplaat: nadelen?

Zoals met alles in het leven het geval is, brengt ook het plaatsen van een inductie kookplaat een paar nadelen met zich mee. De nadelen zijn wel heel klein i.v.m. het profijt dat je uit zo'n kookplaat haalt:

 • Extra stroomgroep nodig: je hebt hierboven al kunnen lezen dat het voorzien van een extra stroomgroep dikwijls nodig is om over te schakelen van gas naar inductie. En voor deze extra stroomgroep betaal je logischerwijze ook extra.
 • Speciale inductiepannen nodig: om te kunnen koken op een inductie kookplaat dien je te investeren in speciale inductiepotten en -pannen. Enkel geëmailleerde en roestvrijstalen potten en pannen zijn geschikt voor inductie koken omdat deze magnetische aantrekkingskracht hebben.

Van gas naar inductie ombouwen: Zoofy voordelen

Wie voor Zoofy kiest, kiest ervoor om in de watten gelegd te worden. En dan bedoelen we niet alleen dat je bij Zoofy, dag na dag, op een uitstekende service kunt rekenen. Bij Zoofy profiteer je ook van talrijke voordelen voor je portemonnee.

Financiële voordelen

 • Zeg maar vaarwel tegen voorrijkosten: Zoofy is één van de weinige klusbedrijven in Nederland dat geen voorrijkosten (= kosten voor het vervoer tussen het magazijn van het klusbedrijf en het adres waar de werken uitgevoerd dienen te worden) aanrekent. Bij ons betaal je pas vanaf het moment waarop onze vakman bij jou thuis aankomt.
 • Vaste uurtarieven: enkel door duidelijke, vaste uurtarieven te hanteren, weet jij, als klant, precies waar je aan toe bent. Of het nu gaat om het plaatsen van een inductie kookplaat, om het installeren van een nieuwe kraan of om het schilderen van je gevel(s), Zoofy werkt voor alle klussen met vaste uurtarieven.

Voordelen voor jouw comfort

Naast een feilloos uitgevoerde klus reken je bij Zoofy op nog veel meer, aantrekkelijke voordelen voor jouw comfort:

 • Enkel de beste vakmannen: om jou te kunnen garanderen dat je werk steeds correct en binnen de afgesproken termijn uitgevoerd wordt, zijn ervaren vakmannen een absolute must. En dat hebben wij, bij Zoofy, maar al te goed begrepen. Vooraleer dat wij een vakman in dienst nemen, ondergaat hij bij ons een gedetailleerde screening om zijn werkervaring na te gaan.
 • Snelle oplossing: wanneer je een klusjesman reserveert, heb je hem in de meeste gevallen vrij snel nodig en lang wachten is dan ook allesbehalve plezant. Zoofy is een enorm groot bedrijf met klussers verspreid over heel Nederland. Of je nu in Groningen, in Friesland of kort bij de Belgische grens woont, wij kunnen jou altijd snel een werkman sturen.
 • Spoedklussen zijn mogelijk: in bepaalde omstandigheden heb je echt onmiddellijk een klusjesman nodig. Denk maar aan het ontstoppen van een toilet of aan het leggen van het terras dat je wilt benutten voor jouw tuinfeest volgende week. In zulke gevallen kan je bij Zoofy een spoedklus reserveren. Wij sturen je dan dezelfde nog een vakman om aan jouw klus te beginnen.
 • Snel en eenvoudig een klus reserveren: een moeizaam reservatieproces kan ertoe leiden dat je overstapt op een ander klusbedrijf. Zoofy is een modern bedrijf dat helemaal met z'n tijd mee is en daarom is een klus reserveren bij ons dan ook heel simpel. Surf naar onze website en maak handig gebruik van ons online invulformulier. Vul je persoonlijke gegevens in, geef aan om welke klus het precies gaat en laat ons weten hoe snel jij iemand wenst te ontvangen bij jou thuis. Ben jij op bepaalde uren van de dag nooit thuis omdat je uit werken bent of zijn er bepaalde dagen van de week waarop wij echt niet langs kunnen komen? Al deze informatie kan je gewoon invullen op het formulier.

Wens jij beroep te doen op een ervaren vakman om het overschakelen van gas naar inductie zo vlot mogelijk te laten verlopen? Neem contact op met het team van Zoofy en boek onmiddellijk een klus!

Boek een elektricien

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
Kosten gashaard inbouwen
stukadoor kosten
Wat kost een stukadoor
Traprenovatie kosten
Dakkapel kosten
Kosten 3-fase aansluiting

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 4 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code