Zoek hier je klusje
Loodgieter Kosten riolering ontstoppen Kostenoverzicht

Wat kost het riool ontstoppen

maandag 07 november 2022

Riool ontstoppen kosten

Als je je riolering laat ontstoppen door een loodgieter liggen de kosten tussen de 180 en 240 euro. Gemiddeld kan je dus rekenen op riool ontstoppen kosten van ongeveer 210 euro.

Boek nu een loodgieter

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Uiteraard zijn er een aantal factoren die deze prijs beïnvloeden. In sommige gevallen is het bijvoorbeeld noodzakelijk om een loodgieter in spoed te laten komen. Daarvoor betaal je extra. Hieronder een overzicht van de gemiddelde kosten voor de riool te ontstoppen!

Gemiddelde kosten riool ontstoppen

Riool ontstoppen  €199,- vaste prijs
Riool ontstoppen met spoed of weekendtarief  €259,- vaste prijs 

*De bovenstaande prijzen zijn exclusief het materiaal dat eventueel benodigd is voor het vervangen van onderdelen. Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

De gevolgen van een verstopte riool

Een verstopte riool heeft allerlei nare gevolgen. Het water dat in de riool blijft liggen veroorzaakt na een tijdje vieze luchtjes die zich door het hele huis verspreiden. Daardoor wordt het onaangenaam om nog in je woning te vertoeven. Niets is zo vervelend als een verstopte riool. Gelukkig kan een bekwame loodgieter dit probleem snel voor je oplossen. Maar wat kost het riool ontstoppen je precies en waarvan hangt deze prijs af?

Bovendien kan je door een verstopping een tijdje geen gebruik meer maken van je toilet of gootsteen. Dat zorgt voor bijkomende ongemakken. Er zijn dus redenen genoeg om je riool zo snel mogelijk te laten ontstoppen!

Kosten riool ontstoppen, riolering

Prijsbepalende factoren riolering ontstoppen

Er zijn enkele factoren die een grote invloed hebben op de kosten van een riool ontstoppen. Het is handig om ze hieronder te ontdekken, zodat je een beter zicht krijgt op de exacte riool ontstoppen kosten!

Moeilijkheid van de klus

De kosten van een riool ontstoppen worden sterk beïnvloed door de moeilijkheid van de klus. Als het lastiger is om je riool te ontstoppen, heeft de vakman namelijk meer uren werk waardoor de kosten serieus oplopen.

Over het algemeen betaal je voor de loodgieter zo'n 60 tot 90 euro per uur en duurt de klus zo'n twee tot drie uur. Wil je tevoren een beter zicht op wat de exacte kosten van het ontstoppen van je riool precies zullen zijn? Spreek dan op voorhand een vaste prijs met de vakman af!

Ernst van het probleem

Voor een riool dat dringend ontstopt moet worden, betaal je meer. In dat geval moet je namelijk een loodgieter met spoed laten langskomen. Dit kost je gemiddeld zo'n 25 euro per uur extra. De arbeidsuren van de loodgieter liggen doorgaans tussen de acht uur 's ochtends en zes uur 's avonds.

Afvoer verstopt kosten

Het kan zijn dat de verstopping meer aan de oppervlakte ligt waardoor de riool ontstoppen kosten veel lager zijn. Je kan er dan voor kiezen om het zelf te verhelpen met een ontstoppingsmiddel, een ontstoppingsveer of soda. In dat geval kost het je bijna niets. Helaas is het niet altijd mogelijk om het probleem zelf op te lossen.

Als je hiervoor een loodgieter inschakelt, liggen de afvoer verstopt kosten ongeveer tussen de 90 en 130 euro. Ook in deze situatie worden ze beïnvloed door de tijdsduur, de mate van spoed en het nodige materiaal.

Boek nu een loodgieter

Zelf afvoer ontstoppen

In sommige gevallen is het mogelijk om een ontstopping in de afvoer zelf op te lossen. Het eerste wat je dan kan doen, kijken of er vuil of etensresten in de sifon zitten. Dit doe je door de sifon los te draaien en een emmer onder de afvoer te plaatsen.

Als je nog steeds met een verstopping zit, kan je een ontstoppingsveer gebruiken. Breng het met draaiende bewegingen in de afvoer en beweeg het enkele centimeters op en neer. Als ook dit niet helpt, probeer je het best onderstaande tips uit.

Tips ontstoppen riolering

Onderstaande tips helpen je verstoppingen van de riolering op te lossen en te voorkomen. Als je nadien nog steeds een probleem hebt, kan je het best beroep doen op een loodgieter!

Tip 1: Trek een verstopt toilet niet door

Een verstopt toilet kan je het best niet doortrekken. Het water en de viezigheid verdwijnt zo niet, maar komt naar omhoog. Je maakt de situatie dus alleen nog maar erger.

Tip 2: Onderhoud je riool

Je riool wordt door de gemeente onderhouden, maar je kan zelf je steentje bijdragen door je leidingen eens goed door te spoelen. Dit doe je door de wasbak of gootsteen één keer per maand of één keer om de twee maanden met soda en heet water te vullen.

Tip 3: Voorkom verstoppingen

Voorkomen is altijd beter dan genezen. Zorg er dus voor dat je vuil, zoals voedsel-, haar-, en zeepresten zo snel mogelijk verwijdert uit het putje. Doe dit zowel in de keuken als in de badkamer. Op die manier heb je minder snel te maken met een verstopping.

Tip 4: Warm de ontstoppingsveer op voor gebruik

Voordat je je riolering ontstopt, is het een goed idee om de ontstoppingsveer op te warmen door het in heet water te plaatsen. Zo wordt de ontstoppingsveer losser en lukt het je eenvoudiger om zelf je riool te ontstoppen.
Onthoud wel dat het werken met een veer niet zonder gevaar is. De kans bestaat namelijk dat je schade aanbrengt aan je toiletpot. Als je dit wilt vermijden, schakel je het best van de eerste keer een loodgieter in.

Kies voor een loodgieter van Zoofy en bespaar op de voorrijkosten

Zie je het niet zitten om zelf je toilet te ontstoppen? Maak het jezelf dan makkelijk en kies voor een loodgieter van Zoofy. Er zijn op onze site meer dan bekwame vakmannen genoeg uit jouw regio, waardoor je geen voorrijkosten moet betalen!

De geschikte loodgieter vinden is bij Zoofy bovendien erg eenvoudig. Al wat je hoeft te doen, is je gegevens invullen en je wordt automatisch gekoppeld aan de beste loodgieter uit je buurt. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over de betrouwbaarheid, want al onze vakmannen worden grondig gescreend. Door voor een loodgieter van Zoofy te kiezen, bespaar je jezelf dus heel wat gedoe én kosten!

Boek nu een loodgieter

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code