Tuinonderhoud prijzen gras maaien
Hovenier Tuinonderhoud prijzen Kostenoverzicht

Wat kost tuinonderhoud

donderdag 02 mei 2024

Een goed onderhouden tuin nodigt veel meer uit dan een weelderige hof. In een keurig onderhouden tuin kan je volledig ontspannen en bovendien werk je zo een maximale levensduur van al je bloemen en planten in de hand. Heb jij nu eenmaal geen groene vingers of ontbreekt het je aan tijd om zelf aan de slag te gaan in jouw buitenwoonkamer? Laat deze klus aan de Zoofy tuinmannen over en geniet het hele jaar door van een prachtige, kleurrijke tuin. Wat zijn de gangbare tuinonderhoud prijzen en wat komt er allemaal te pas aan de kosten voor tuinonderhoud? In dit artikel leggen we het jou uit.

Kosten tuinonderhoud prijzen

Wat kost tuinonderhoud?

Tuinonderhoud prijzen zijn logischerwijze afhankelijk van de oppervlakte van je tuin maar hebben daarnaast ook veel te maken met de eigenlijke werkzaamheden zelf. Heb jij veel gazon en relatief weinig bloemperkjes? Dan zal onze tuinman minder werk hebben dan wanneer het gaat om een tuin vol bloemen en struiken. Wil jij jouw tuin eenmalig laten onderhouden of wens je een periodiek contract af te sluiten? Al deze factoren oefenen invloed uit op de kosten voor jouw tuinonderhoud.

Tuinonderhoud prijzen: overzicht

Uurtarief hovenier  €50,- tot €56,- 
Tuinaanleg   €40,- tot €80,- per m2

*De tuinonderhoud prijzen uit bovenstaande tabel zijn inclusief btw en benodigde materialen. Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een hovenier

Uurtarief hovenier

Het uurtarief dat de hovenier aanrekent is één van de factoren die bepalend zijn voor de prijzen van jouw tuinonderhoud. Afhankelijk van wat er precies dient te gebeuren (gazon maaien, snoeien, bemesten, onkruid verwijderen, etc.) kunnen de uurtarieven variëren van €50,- tot €60,-.

Tuinaanleg

Wil je een stukje van je tuin vernieuwen met bijvoorbeeld een vijver of een levendig bloemperk? Dan gaat het niet meer om tuinonderhoud maar om tuinaanleg. De gemiddelde prijzen voor tuinaanleg liggen tussen de €40,- en €80,- per m2.

Tuinonderhoud prijzen per klus

Door een advertentie te plaatsen in de vorm van "tuinonderhoud gezocht" zal je weinig reactie krijgen. Om een realistisch idee te krijgen van de prijzen voor tuinonderhoud en/of tuinaanleg dien je aan te geven wat er precies moet gebeuren in jouw tuin. We geven je hieronder meer uitleg over de meest voorkomende tuinwerkzaamheden en hun bijbehorende prijzen.

Gazon maaien (100 m2)  €25,- tot €30,- 
Gazon verticuteren  €100,- tot €140,- 
Boom kappen  €400,- tot €800,- 

Prijzen gazon maaien

Gazon maaien, het is een tijdrovende klus waar velen onder ons op hun vrije dag dan ook niet graag aan beginnen. Bij Zoofy betaal je tussen €25,- en €30,- voor het maaien van een grasperk met een oppervlakte van 100m2.

Prijzen gazon verticuteren

Door toedoen van de tijd en het weer ontstaat er een laag van gedroogd gras, onkruid en mos op je gazon en dat is niet bepaald een prettig gezicht. Daar komt nog eens bij dat je gazon zo kan verstikken en dan ben je helemaal bij af. Om dit ongemak te voorkomen is het verstandig om je gazon tweemaal per jaar te laten verticuteren. Meestal wordt dit aan het einde van de winter en in het midden van de zomer gedaan. Voor deze klus betaal je tussen €100,- en €140,- als het gaat om een gazon van om en bij de 100m2.

Prijzen boom kappen

Staat er een boom in jouw tuin die het zicht op jouw buitenwoonkamer behoorlijk blokkeert of ben je van plan om een vijver of een verhard terras aan te leggen op de plaats waar de boom nu staat? Dan heb je geen andere keuze dan de boom te kappen. En dat is niet bepaald een gemakkelijke klus. Bovendien heb je hier speciale apparatuur en grondige vakkennis voor nodig om ongelukken te voorkomen. De Zoofy tuinmannen voeren deze klus graag voor jou uit. Houd er wel rekening mee dat het kappen van een boom je tussen de €400,- en €800,- zal kosten omdat dit een tijdrovende en complexe klus is.

Andere klussen, zoals onkruid verwijderen, planten bemesten en terrassen schoonmaken behoren in de meeste gevallen tot standaard tuinonderhoud en vallen bijgevolg onder de gewone uurtarieven van onze hoveniers.

Boek een hovenier

Wanneer is tuinonderhoud nodig?

Hoe dikwijls je je tuin moet laten onderhouden is afhankelijk van het soort tuinonderhoud. Gaat het om het seizoensklaar maken van je tuin of om het verticuteren van je gazon? Dan volstaat een (twee)jaarlijks onderhoud. Wil jij het hele jaar door genieten van een mooie tuin die er altijd keurig bij ligt? Dan ga je best voor een periodiek contract waarbij onze tuinmannen wekelijks tot bij jou komen om jouw volledige tuin te onderhouden.

Het belang van tuinonderhoud

Je denkt misschien dat tuinonderhoud in de meeste gevallen puur uit esthetisch oogpunt gedaan wordt maar er zijn ook nog andere, misschien zelfs nog belangrijkere, redenen voor een regelmatig tuinonderhoud door de hoveniers van Zoofy:

 • Veilige tuin: bij stormweer kan het geburen dat bomen omwaaien met alle gevolgen van dien voor jouw tuin. Door je tuin goed en regelmatig te laten onderhouden voorkom je verzwakte bomen en is het risico op omwaaien en (eventuele) schade veel kleiner.
 • Zorg voor exotische planten: heb jij een Zuiderse tuin met veel cactussen en palmbomen of is jouw tuin versierd met zeldzame plantensoorten? Een ervaren tuinman weet precies hoe deze, voor jou vreemde planten, onderhouden moeten worden en zorgt zo voor een maximale levensduur.
 • Meer vrije tijd: door je tuinonderhoud uit te besteden aan onze tuinmannen geniet je van meer vrije tijd. In plaats van urenlang zelf in je tuin te werken kan je op deze momenten nu heerlijk ontspannen in je tuin.
 • Verminderd risico op ziektes: ziektes en plagen in je tuin leiden tot een vroegtijdige dood van je bomen en planten en dat leidt op zijn beurt tot een minder mooie tuin. Door tuinonderhoud uit te laten voeren op regelmatige tijdstippen verminder je het risico op planten- en bomenziektes.

Eenmalig of periodiek tuinonderhoud

Hoewel het op het eerste gezicht misschien goedkoper lijkt om je tuin eenmaal per jaar aan een grondig onderhoud te onderwerpen, is niets minder waar. Periodiek onderhoud zorgt niet alleen voor een mooie en gezonde tuin het hele jaar lang maar kost je uiteindelijk ook veel minder dan wanneer je kiest voor een eenmalig onderhoud. Iets dat je niet mag vergeten wanneer je een beroep doet op onze hoveniers!

Waarom kiezen voor Zoofy?

 • Ervaren klusjesmannen: wanneer je een vakman inhuurt voor het onderhoud van je tuin of voor een andere klus heb je naar alle waarschijnlijkheid hoge verwachtingen. En bij Zoofy beantwoorden wij aan jouw verwachtingen. Al onze klusjesmannen ondergaan, voordat ze bij ons in dienst genomen worden, een grondige screening om hun ervaring en vakkennis na te gaan. Op deze manier ben jij als klant steeds zeker van een correct uitgevoerde klus.
 • Eenvoudige werkwijze: het is niet nodig dat je persoonlijk bij ons langskomt om een klus te boeken. Surf naar onze website en maak handig gebruik van het online invulformulier. Geef snel en moeiteloos aan welke klus jij wenst te boeken, wanneer wij bij jou kunnen langskomen en wanneer je zeker niet thuis bent. Gewoon eventjes telefoneren kan uiteraard ook altijd.
 • Korte wachttijden: heb jij een hovenier nodig voor jouw tuinonderhoud of ben je op zoek naar een andere vakman om een klus uit te voeren bij jou thuis? Onze vakmannen bevinden zich in alle uithoeken van Nederland. Het maakt niet uit of jij in Friesland, in Brabant of in Flevoland woont, wij kunnen jou altijd snel een klusjesman sturen.
 • Spoedklussen mogelijk: heb jij overmorgen een familiefeest gepland en ligt jouw tuin er nogal weelderig bij? Bij Zoofy heb je de mogelijkheid om een spoedklus te boeken. In dat geval komt onze hovenier dezelfde dag nog bij jou langs.
 • Geen voorrijkosten: bij Zoofy betaal je helemaal geen voorrijkosten! Jouw rekening begint pas te lopen vanaf het moment waarop onze vakman bij jou thuis aan de slag gaat.


Ben jij op zoek naar een betrouwbare hovenier voor jouw tuinonderhoud? Neem contact op met het team van Zoofy!

Boek een hovenier

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code