Zoek hier je klusje
kosten cv onderhoud
CV Monteur Kosten CV onderhoud Kostenoverzicht

Wat kost cv ketel onderhoud

zaterdag 26 november 2022

Een cv-ketel die optimaal werkt is onmisbaar in ons landje. Opdat je jarenlang plezier beleeft aan jouw cv-ketel is het van fundamenteel belang dat je hem regelmatig onderwerpt aan een grondig onderhoud. Hoeveel kost een cv ketel onderhoud en welk soort contracten bestaan er allemaal? In dit artikel kom je alles te weten over het onderhoud van een cv ketel en de kosten die hierbij komen kijken als je een beroep doet op de cv monteurs van Zoofy.

Onderhoud cv ketel kosten

Je zou misschien denken dat de kosten voor een cv ketel onderhoud afhankelijk zijn van de grootte van je cv-ketel, het soort cv-ketel dat je hebt en de exacte locatie van je ketel. In feite hebben al deze elementen weinig of niets te maken met de prijzen voor een cv onderhoud. Wat echter wel bepalend is voor de prijs is het al dan niet beschikken over een onderhoudscontract en het soort contract dat je hebt afgesloten. We geven je hieronder een gedetailleerd overzicht van de verschillende opties voor een cv ketel onderhoud.


Boek nu een CV monteur

Onderhoud cv ketel kosten: overzicht

Werkzaamheden Kosten
Onderhoud   € 70 tot € 90
Eénmalige onderhoudsbeurt cv-ketel   € 50 tot € 90 per jaar
Meerdere malig onderhoud  € 70 tot € 130 per jaar

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

 

Onderhoud van de cv ketel

Het onderhoud van een cv ketel versus de kosten hiervoor is uiteraard het goedkoopste wanneer je kiest voor een eenmalig onderhoud zonder dat je aan een contract gebonden bent. Deze optie wordt in de praktijk meestal gekozen wanneer het gaat om een vrij recente cv-ketel waarvan verwacht wordt dat hij de komende jaren geen beschadigingen en/of defecten zal vertonen. De meeste mensen laten zo'n onderhoud standaard om de twee jaar uitvoeren. Dit cv ketel onderhoud is dan wel het goedkoopste maar je bent zelf verantwoordelijk voor alle (potentiële) schade na het onderhoud. De prijs voor dit cv onderhoud varieert van € 70 tot € 90.

Eenmalige onderhoud

Een standaard onderhoudscontract is het kleinst mogelijke contract. Dit contract geeft je recht op een algemeen cv ketel onderhoud om de 2 jaar. Is je cv-ketel zodanig beschadigd/verouderd dat er onderdelen vervangen moeten worden? Deze kosten zijn niet inbegrepen in het standaard contract en zijn dus geheel voor je eigen rekening. De prijzen voor dit soort contract schommelen tussen € 50 en € 90 per jaar.

Meerdere onderhoudsbeurten

Vanaf dat je cv-ketel 4 jaar oud is, is het raadzaam om geregeld de CV-ketel na te laten kijken en onderhouden. Bij Zoofy boek je eenvoudig een CV-monteur die voor een scherp tarief jouw ketel kan nakijken. Een gedeelte van de kosten voor de reparatie van de mankementen en/of de vervanging van de defecte onderdelen is echter wel voor je eigen rekening. Voor een servicebeurt betaal je gemiddeld tussen € 70 en € 130 per jaar. Het onderhoud is in één dag gedaan.

Boek nu een CV monteur

Kosten CV ketel onderhoud

Onderhoud cv ketel kosten: hoe komen de kosten tot stand?


De prijzen voor het cv onderhoud worden in grote lijnen bepaald door drie verschillende factoren:

1) Onderhoudscontract?

Er zijn veel mensen die twijfelen aan het al dan niet afsluiten van een onderhoudscontract. Hoe ouder je cv-ketel, hoe groter het risico op defecten. Daarom zou je deze beslissing vooral af moeten laten hangen van de leeftijd van jouw ketel.

 • Onderhoudscontract: om achteraf niet opgezadeld te zitten met onvoorziene kosten is het altijd een goed idee om een contract aan te gaan voor je cv ketel onderhoud. Ongeveer 10% van de cv-ketels vertonen gebreken in de eerste jaren. En dat is niet de enige goede reden om een contract af te sluiten. Als je een onderhoudscontract hebt, heb je recht op een garantieperiode. Zonder onderhoudscontract is dat meestal niet het geval.
 • Geen onderhoudscontract: wanneer je pas een nieuwe cv-ketel hebt laten installeren is het begrijpelijk dat je niet direct geld wilt uitgeven aan een onderhoudscontract. Houd er wel rekening mee dat het risico op technische problemen aan je cv-ketel na verloop van tijd steeds groter wordt. Via Zoofy boek je eenvoudig een cv-monteur die snel ter plaatse kan zijn.

2) Welk onderhoudscontract?

Stel, je hebt besloten om op zeker te spelen en je wenst een contract af te sluiten voor je cv ketel onderhoud. Dan dien je een keuze te maken tussen de verschillende soorten mogelijkheden. Ook hier is de leeftijd van je cv-ketel opnieuw het belangrijkste punt dat je in acht moet nemen. Vooral wanneer je cv-ketel al iets ouder is, is het verstandig om een servicecontract. Het risico op onherstelbare schade aan bepaalde onderdelen is in dit geval immers het grootste. Is je cv-ketel nog vrij nieuw en wil je de kosten voor jouw onderhoud binnen de perken houden? Dan kan je opteren voor een éénmalige onderhoud en dit periodiek. 

3) Onderhoud of nieuwe cv-ketel?

Als je cv-ketel ouder dan 5 jaar is en je hebt in het verleden geen all-in contract afgesloten is het soms verstandiger om een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. De prijs voor de te vervangen onderdelen kan in sommige gevallen zo hoog oplopen dat je er baat bij hebt om ineens een nieuwe ketel te kopen. Daarnaast zijn de modernere ketels ook een pak zuiniger als de oudere varianten en dit verschil zie je terug op je energierekening.

Bij Zoofy kan je terecht voor de vakkundige installatie van de volgende energiezuinige cv-ketels:


HR ketel  € 1.800 tot € 3.000
HRe ketel  € 8.000 tot € 12.000

HR ketel

Een HR ketel, beter gekend als een hoogrendementsketel, is een meer gesofisticeerde versie van een cv-ketel. Hij is een pak efficiënter dan een klassieke cv-ketel en zet tot maar liefst 107% van de gas om in warmte.

HRe ketel

Een HRe ketel is een hoogrendementsketel die daarnaast ook nog eens elektriciteit opwekt. Deze ketel zet 140% van de gas om in warmte én elektriciteit.

Besparen op cv ketel onderhoud

 • Groepsonderhoud: heb jij geen contract voor je cv ketel onderhoud en woont er iemand bij jou in de straat die dat ook niet heeft? Vraag dan op dezelfde dag een onderhoud aan.
 • Nieuwe cv-ketel: vervang je verouderde ketel door een energiezuiniger model en spaar zo een aardig bedrag uit op je energiefactuur.

Waarom Zoofy?

Door je cv ketel onderhoud over te laten aan de monteurs van Zoofy geniet je niet alleen van talrijke gemaksvoordelen maar profiteer je ook nog eens van fantastische, financiële voordelen:

Financiële voordelen

 • Wij kennen geen voorrijkosten: een klusbedrijf dat geen voorrijkosten aanrekent, het bestaat! Wij nemen de kosten voor het transport tussen onze magazijnen en jouw adres volledig voor onze rekening. Dit resulteert in een knappe besparing op jouw factuur.
 • Vaste uurtarieven: wij, van Zoofy, hanteren steeds vaste uurtarieven voor het onderhoud van een cv-ketel. Zo heb jij als klant een reëel idee van de kosten en kan je deze uitgave dus beter inplannen in je budget.

Gemaksvoordelen

 • Eenvoudig een cv ketel onderhoud boeken: maak gebruik van ons handig online invulformulier om vanaf je laptop of smartphone snel een cv onderhoud aan te vragen. Ben jij in de namiddag niet thuis omdat je uit werken bent of kunnen wij op een bepaalde dag niet langskomen? Al deze zaken kan je simpelweg aangeven op het formulier. Wil jij liever gewoon eventjes opbellen? Dat kan natuurlijk ook altijd!
 • Snel en eenvoudig betalen: geen gedoe meer met het zoeken en ingeven van lange bankrekeningnummers. Bij Zoofy kan je in een tijdspanne van enkele seconden betalen via de gebruiksvriendelijke apps iDeal en Tikkie.
 • Snel een monteur ter beschikking: als je cv-ketel een defect vertoont wil je dit uiteraard zo snel mogelijk opgelost hebben. Wij hebben vakmannen verspreid over heel Nederland. Daarom kunnen wij altijd snel iemand naar jou thuis sturen.

Heeft jouw cv-ketel dringend een onderhoudsbeurt nodig, wil je graag een onderhoudscontract afsluiten of ben je van plan om een nieuwe cv-ketel te laten plaatsen? Vertrouw op de professionele service van Zoofy!

Boek nu een CV monteur

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Kosten riool ontstoppen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code

Klussen scoren