Zoek hier je klusje
gevel schoonmaken met reiniger
Gevelspecialist Kostenoverzicht

Gevelreiniging kosten

maandag 12 december 2022

 

Je gevel reinigen is een goede manier om je woning opnieuw aantrekkelijk te maken. Het verbetert bovendien de staat van je huis. Ben je ook van plan om je gevel te laten reinigen? Dan is het interessant om hieronder eerst de mogelijkheden en de gevelreiniging kosten te ontdekken!

Wat zijn de kosten voor gevelreiniging?

Voordat je je gevel laat schoonmaken, is het handig om alles te weten te komen over de gevelreiniging kosten. Omdat er zoveel verschillende reinigingstechnieken zijn, is het moeilijk om er een vaste prijs op te plakken, maar doorgaans kan je rekenen op kosten tussen de tussen € 5 en 22 per vierkante meter. Hieronder een overzicht van de gevelreiniging kosten per methode!

 

Boek een gevelspecialist

Gevelreiniging kosten per methode

Type reiniging Kosten per m²
Stoomreinigen  5 tot 10 euro per m²
Zandstralen  10 tot 20 euro per m²
Vochtstralen  12 tot 22 euro per m²
Nevelstralen  15 tot 20 euro per m²
Chemisch reinigen  15 tot 20 euro per m²

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Waarom is gevelreiniging belangrijk?

Gevelreiniging is belangrijker dan je denkt, want door je gevel regelmatig te reinigen, vermijd je schade. Het is tevens de ideale manier om vroegtijdig problemen op te sporen en zo hogere kosten te voorkomen.

Wil je graag de waarde van je woning verhogen? Ook dan is gevelreiniging een goede manier. Ideaal als je van plan bent om je huis ooit te verkopen. Na het reinigen, kan je een extra beschermende laag aanbrengen om je gevelbekleding nog langer te laten meegaan!

Boek een gevelspecialist

Gevelreinigen kosten

Gevelreiniging: welke methodes zijn er?

Wanneer het tijd is om je gevel te reinigen, zijn er verschillende methodes om dit te doen. Welke methode voor jou de beste is, hangt vooral af van de gevelbekleding en de ernst van vervuiling!

Methode 1: zandstralen

De eerste methode van gevelreiniging is zandstralen. Daarbij worden kleine korrels zand onder hoge druk tegen de gevel gespoten. Het grote voordeel van deze techniek is dat het milieuvriendelijk is.

Het kan ook toegepast worden wanneer de gevel sterk vervuild is. Zandstralen is echter geen goede keuze voor poreuze gevelbekleding. Voor het zandstralen van een gevel betaal je ongeveer 10 euro per vierkante meter.

Methode 2: vochtstralen

Een andere mogelijkheid is om je gevel te vochtstralen. Deze methode is een klein beetje duurder dan zandstralen, maar wel een betere optie voor poreuze gevelbekleding. Vochtstralen wordt namelijk met een mengeling van zand en water gedaan. Daardoor is het heel wat zachter.

Je kan zandstralen bovendien eenvoudig aanpassen. Het is namelijk mogelijk om de dikte van de korrels, de verhouding en de druksterkte in te stellen. Voor het vochtstralen van een gevel betaal je ongeveer 12 euro per vierkante meter.

Methode 3: nevenstralen

Bij de gevelreiniging van een historisch gebouw kies je het best voor nevenstralen. Dit is namelijk de zachtste techniek waarbij er gebruik gemaakt wordt van indirecte stralen. Je kan het bovendien erg nauwkeurig instellen, want het is mogelijk om de korrelvorm en spuitmonden te kiezen. Nevenstralen kost je ongeveer 15 euro per vierkante meter.

Methode 4: stoomreinigen

Stoomreinigen is nog een ander alternatief. Hierbij wordt de kracht bepaald door de temperatuur van het water. Doorgaans schommelt deze tussen de 100° en 150° Celsius. Doordat er enkel water gebruikt wordt, is dit vooral een erg goedkope manier van reinigen. Het kost je gemiddeld 5 euro per vierkante meter. Houd er wel rekening mee dat deze techniek enkel toepasbaar is bij minder vervuilde gevels.

Methode 5: chemisch reinigen

De laatste techniek is chemische reiniging. Er wordt in dat geval gebruikgemaakt van biologische of chemische middelen die afgestemd worden op de ondergrond. Op die manier wordt er geen schade aan je gevel aangebracht. Het voordeel van deze methode is dat het erg effectief is. Je betaalt hiervoor ongeveer 15 euro per vierkante meter.

Boek een gevelspecialist

Prijsbepalende factoren gevelreiniging kosten

De kosten van een gevelreiniging hangen ook sterk af van enkele andere factoren. Het is handig om ook hiervan op de hoogte te zijn, zodat je beter kan inschatten wat je uiteindelijk moet betalen voor je reiniging.

Reinigingsmethode

Zoals je hierboven al kon zien heeft de methode die je kiest voor het reinigen van je gevel, een grote invloed op de prijs. De goedkoopste manier is je gevel stoomreinigen, maar dat is niet in elke situatie aangeraden. Wil je weten welke reinigingsmethode de beste keuze is voor jouw gevel? Laat je dan gerust adviseren door één van onze vakmannen!

Voegen

Bij het reinigen van de gevel komen vaak extra klussen kijken, zoals voegen vervangen of renoveren. Dit is namelijk het ideaal moment om dit aan te pakken. Als je ook je gevel opnieuw wilt laten voegen, kost dit je uiteraard extra. Je betaalt hiervoor gemiddeld tussen de 10 en 15 euro per vierkante meter meer.

Impregneren

Na het reinigen van je gevel kan je ervoor kiezen om deze te laten impregneren. Het is niet verplicht, maar het aanbrengen van een beschermlaag is wel aangeraden. Het zorgt er namelijk voor dat vocht minder kans maakt, waardoor je gevelbekleding langer meegaat. Voor het impregneren van je gevel betaal je tussen de 6,50 en 15 per vierkante meter extra.

Zelf gevel reinigen of laten doen?

Zelf je gevel reinigen is uiteraard een mogelijkheid, maar als je er zeker van wilt zijn dat je niets beschadigt, laat je het toch beter aan een professional over. Op die manier kan je ook altijd rekenen op het beste resultaat.

Wanneer je de reiniging aan een vakman overlaat, heb je eveneens geen problemen met bereikbaarheid en kan er tijdig ingegrepen worden wanneer er zich schade aan je gevel bevindt. Het werk uit handen geven, heeft dus heel wat voordelen. Het laten reinigen van een gevel is bovendien niet duur. Je neemt dus beter geen enkel risico!

Laat je gevel reinigen door een vakman van Zoofy en vermijd voorrijkosten!

Ben je ervan overtuigd dat je je gevel het best door een vakman laat reinigen? Kies dan voor één van de professionals van Zoofy. De vakmannen op onze site worden namelijk grondig gescreend, waardoor je zeker bent van een optimaal resultaat. Doordat je bij ons eenvoudig de beste vakman uit je buurt vind, betaal je bovendien geen voorrijkosten!

Boek een gevelspecialist

Andere prijsgidsen 
Pelletkachel installeren prijs
Markiezen prijzen
Kosten veranda - Boek direct je vakman
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat
Kosten dakpannen leggen of vervangen
Hoeveel kost het om een ​​boiler te repareren?
Elektrische screens buiten prijzen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code