Zoek hier je klusje
Timmerman Kosten vaste trap naar zolder Kostenoverzicht

Kosten vaste trap naar zolder

woensdag 28 december 2022

Kosten vaste trap naar zolder

De kosten van een vaste trap naar zolder gaat vanaf €1.500. Dit is voor een rechte vaste trap. Wanneer er een draai in de trap zit gaat het bedrag omhoog. Een onder- of boven kwart trap gaat vanaf €2.000 en een dubbelkwart trap (onder en boven) vanaf €2.500,-.

Een vaste trap naar de zolder maken kan je doen vanuit esthetisch oogpunt maar gebeurt in de eerste plaats o.w.v. veiligheidsoverwegingen. Wat de exacte kosten zijn voor een vaste trap naar je zolder kan niet zomaar snel eventjes verteld worden omdat het prijskaartje hiervoor tot stand komt door meerdere factoren.

Wanneer je regelmatig op je zolder moet zijn, is de aanwezigheid van een vaste trap echt geen overbodige luxe. Een vaste trap is niet enkel veiliger maar is ook heel wat gebruiksvriendelijker dan een losse trap. Wat komt er allemaal kijken bij een vaste trap naar de zolder te maken en welke kosten gaan hiermee gepaard als je dit via Zoofy laat doen? Onderstaand artikel geeft je meer duidelijkheid.

Kostenoverizcht vaste trap naar zolder

Een vaste trap naar de zolder maken kan je doen vanuit esthetisch oogpunt maar gebeurt in de eerste plaats o.w.v. veiligheidsoverwegingen. Wat de exacte kosten zijn voor een vaste trap naar je zolder kan niet zomaar snel eventjes verteld worden omdat het prijskaartje hiervoor tot stand komt door meerdere factoren.

Type trap Kosten
Rechte trap  vanaf €1.500,- 
Onder- of boven kwart trap  vanaf €2.000,- 
Dubbelkwart trap (onder en boven)  vanaf €2.500,- 

*Bovenstaande kosten voor een vaste trap naar de zolder zijn inclusief levering, montage en btw. Het gaat hier om de gemiddelde prijzen in de uiteindelijke factuur kan afwijken.

vaste trap naar zolder

Rechte trap

Een trap die recht naar boven toe gaat, is makkelijker te plaatsen dan een draaitrap. Omdat een rechte trap snel en eenvoudig gezet kan worden, heeft onze vakman hier veel minder tijd voor nodig dan het geval is bij een draaitrap en dat verschil zie je terug op je factuur. De prijzen voor een rechte trap beginnen vanaf €1.500,-.

Onder- of boven kwart trap

Is het in jouw woning niet mogelijk om een rechte trap te plaatsen of zie jij gewoon graag een onder- of boven kwart trap? Voorzie dan een budget vanaf €2.000,- voor de plaatsing van je nieuwe trap.

Dubbelkwart trap

Een dubbelkwart trap is een trap die 2 keer in een hoek van 90 graden draait. Precies daarom is de plaatsing van deze trap vrij complex en gaat hier veel tijd aan voorbij. Een vaste trap naar de zolder in de vorm van een dubbelkwart trap is mogelijk vanaf €2.500,-.

Wat is van invloed op de prijs

Het spreekt vanzelf dat de berekening van de eindprijs voor jouw vaste trap naar de zolder niet stopt bij de keuze van het soort trap. Andere elementen, zoals de materialen, de decoratie en de afmetingen hebben evenzeer hun aandeel in de eindprijs voor jouw vaste trap naar de zolder.

1) Afmetingen van de trap

Voor een grotere trap betaal je meer, dat is logisch. Standaard bestaat een trap uit 14 treden maar dit is uiteraard afhankelijk van de staplengte en de hoogte van jouw trap. Ben jij niet tevreden met een standaard trap of is het in jouw woning niet mogelijk om een standaard vaste trap naar de zolder te plaatsen? Dan heb je te maken met afwijkende afmetingen en dat brengt een meerprijs met zich mee.

2) Open of gesloten trap

Zowel bij een rechte trap als bij een draaitrap heb je de keuze tussen een open of een gesloten trap. Onderstaand overzicht geeft de voor- en nadelen van beide opties weer:

Open trap
Voordelen: doet de ruimte groter lijken, goedkoper dan een gesloten trap
Nadelen: veel warmteverlies, minder veilig dan een gesloten trap

Gesloten trap
Voordelen: minder warmteverlies (en dus een lagere energierekening), elegant uitzicht, mogelijkheid tot opbergkast/opbergruimte onder de trap
Nadelen: duurder dan een open trap, minder ruimtelijk

3) Materiaal

Voor het plaatsen van een vaste trap naar je zolder kan je kiezen uit verschillende materialen. Een eiken trap is duurder dan een trap met tapijt maar heeft dan wel weer een mooie, natuurlijke uitstraling. Doorgaans wordt er gebruikgemaakt van de volgende materialen om een vaste trap naar de zolder te maken:

 • Laminaat: een trap in laminaat biedt je talrijke, interessante voordelen. Een laminaat trap gaat jarenlang mee, is relatief goedkoop en is gemakkelijk te onderhouden. Het nadeel van zo'n trap is dat het risico op uitglijden groter is dan bij andere materialen omdat laminaat vrij glad is.
 • Eikenhout: een eikenhouten trap oogt mooi in eender welk interieur en heeft een uitstekende kwaliteit. Daarom betaal je voor een eiken trap dan ook wel meer dan voor een trap in andere materialen.
 • Tapijt: tapijt is snel en gemakkelijk gelegd, uitglijden is zo goed als onmogelijk en het voelt bovendien heerlijk zacht en warm aan. Daar komt nog eens bij dat je geen geluidshinder ondervindt wanneer er iemand op je trap met tapijt loopt. Tapijt slijt wel redelijk snel en is moeilijker schoon te maken dan een eiken of laminaat trap.
 • Vinyl: vinyl heeft een geluidwerende werking, is onderhoudsvriendelijk en gaat jarenlang mee. Net zoals het geval is bij een laminaat trap, is vinyl ook glad waardoor je makkelijker kunt uitglijden.

4) Veiligheidsopties

Een vaste trap naar de zolder moet veilig zijn. En de veiligheid van jezelf en je familie verzeker je door je trap te voorzien van extra opties:

Anti-slipstrips  €3,- tot €15,- per meter 
Trapmatten  €20,- tot €55,- per mat 
Trapleuning  €50,- tot €100,- 

Hoeveel je precies betaalt voor je anti-slipstrips, voor je trapmatten en voor je trapleuning is afhankelijk van het door jou gekozen merk, de afwerking en de afmetingen.

5) Decoratieve opties

Naast je zoldertrap uit te rusten met extra's in het belang van je veiligheid kan je hem ook voorzien van een aantal decoratieve elementen.

Trap werkzaamheden Kosten
Traptreden verven  vanaf €15,- 
Traptreden verlichten  €15,- tot €35,- 
Trapwangen  afhankelijk van het gekozen materiaal (vraag ernaar bij onze vakmannen) 
Stickers  €15,- tot €75,- 
Traptreden bekleden   vanaf €80,- exclusief montage 


Bovenstaande prijzen zijn per traptrede, inclusief levering en btw.

6) Eventuele extra kosten

Trapgat

Is er al een trapgat aanwezig? Dan moet er uitgezocht worden of het trapgat de juiste afmetingen heeft om een vaste trap naar de zolder te plaatsen. Indien dit niet het geval is, dien je rekening te houden met extra kosten. Heb je nog geen trapgat naar je zolder? Dan moet er eentje gemaakt worden. De kosten hiervoor worden bepaald door de grootte van het trapgat en het soort vloer dat jij hebt liggen (een trapgat maken in een houten vloer is voor onze vakman een pak eenvoudiger dan een trapgat maken in een betonnen vloer).

Afwerking achteraf

Door een vaste trap naar je zolder te plaatsen, kunnen er beschadigingen en andere ongewenste effecten op je vloeren en muren ontstaan. Deze wil je achteraf natuurlijk graag verbergen d.m.v. stuc- of schilderwerk. Houd dus rekening met een extra budget voor de afwerking.

Vaste trap naar zolder maken: Zoofy voordelen

 • Uitsluitend vaste uurtarieven: wanneer je een klusbedrijf inschakelt, is het handig om op voorhand een duidelijk idee te hebben van de kosten waaraan je je kunt verwachten. Daarom werken wij, bij Zoofy, met vaste uurtarieven. Zo kan jij de kosten snel en gemakkelijk in je budget inplannen.
 • Voorrijkosten bestaan niet: de bijkomende kosten voor het vervoer tussen het klusbedrijf en de plaats waar de werken uitgevoerd moeten worden, zijn vaak een echte domper. Bij Zoofy heb je hier geen last van. Wij nemen de voorrijkosten steeds voor onze eigen rekening.
 • Je wordt snel geholpen: wil jij een trap naar je zolder maken, ben je op zoek naar een hovenier om je tuin eens grondig onder handen te nemen of is je vaatwasser verstopt? Het maakt niet uit waarvoor je onze klusjesman precies nodig hebt, lang wachten is nooit leuk. Wij zijn actief in heel Nederland en daarom kunnen wij jou altijd snel een vakman sturen.
 • Kwaliteit gegarandeerd: Zoofy heeft zijn goede naam te danken aan zijn ervaren vakmannen. Wij werken uitsluitend met klusjesmannen die over jarenlange, aantoonbare ervaring beschikken opdat jij, als klant, steeds zeker bent van een uitzonderlijke kwaliteit.
 • Reserveren is heel eenvoudig: bij ons hoef je geen dagenlang te wachten om een klusser te reserveren. Boek direct je klus op Zoofy via ons online invulformulier. Vul je persoonlijke gegevens in, geef een korte maar duidelijke omschrijving van wat er precies dient te gebeuren en geef aan wanneer jij onze vakman graag bij jou thuis wenst te ontvangen. 
 • Reserveer een spoedklus: in sommige situaties kan je zelfs geen twee dagen wachten op een vakman en heb je echt per direct iemand nodig. Daarom heb je bij Zoofy de mogelijkheid om een spoedklus te reserveren. Vraag zo'n klus aan en ontvang onze vakman dezelfde dag nog bij jou thuis.

Wil jij ook graag een vaste trap naar je zolder laten maken zonder dat je daarvoor al te veel geld uit hoeft te geven? Neem contact op met het Zoofy team en reserveer onmiddellijk een vakman! Geen ruitme voor een vaste trap? Bekijk hier de kosten voor een vlizotrap.

 

Andere prijsgidsen
Kosten zolder verbouwen
Kosten gashaard inbouwen
stukadoor kosten
Wat kost een stukadoor
Traprenovatie kosten
Dakkapel kosten
Kosten 3-fase aansluiting

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 11 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code