Zoek hier je klusje
behangen kosten
Behanger Kosten behangen Kostenoverzicht

Wat kost een behanger

woensdag 28 december 2022

Gemiddelde kosten voor behangen

Het ophangen van behang kost tussen de  €285 en €732 , of gemiddeld ongeveer €509 . Behang met gecoate stof is duurder dan gewone vinyl-gecoate, paperbacked of solid-sheet-opties. De arbeidskosten voor het installeren van behang variëren gemiddeld van €3 tot €21 per vierkante meter. De kosten van dit project kunnen hoger zijn als de behanger reparaties aan de muur moet uitvoeren.

Kosten behangen

Boek een behanger

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Kosten om behang op te hangen

Gemiddeld lopen de kosten om behang op te hangen van € 25 tot € 35 per rol. De meeste behangers berekenen de prijs per rol of per vierkante meter. Je betaalt meer als de behanger eerst reparaties aan de muur dient uit te voeren alvorens hij aan de behangklus kan beginnen. Veel voorkomende reparaties aan de muur zijn gaten of putjes repareren., of als het papier moeilijk op te hangen is, zoals grasdoek of hennep. Hier is een overzicht van de kosten die behangers gemiddelde berekenen voor behang:

Maateenheid Gemiddelde kosten
Per uur € 49 - € 55
Per enkele rol € 25 - € 35
Per meter €6 - €21

Kosten om een ​​kamer te behangen

De kosten voor het kopen en installeren van behang lopen gemiddeld tussen de € 6 en € 21 per vierkante meter . Aangepast behang of duurder behang zullen de prijs verhogen. Je kunt een hieronder een inschatting zien van de kosten per type kamer.

Kamer Kostenbereik: Geschatte wandoppervlakte in vierkante meter
Slaapkamer € 200 - € 650 30
Badkamer € 180 - € 630 30
Woonkamer € 480 - € 1680 80
Eetkamer € 480 - € 1680 80
Gang € 150 - € 550 25
Keuken € 150 - € 550  25

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten behangpapier per rol

Het kost gemiddeld € 25 tot € 35 aan arbeidskosten om een ​​enkele rol behang op te hangen. De materiaalkosten per rol lopen van €10 tot enkele honderden euro's dit is afhankelijk van het type behang waar je voor kiest.

Kosten per uur om behang op te hangen

De gemiddelde kosten voor een behanger zijn €49 tot €55 per uur voor de arbeid. Behangers brengen mogelijk meer in rekening als ze moeite hebben om het door jou gekozen papier te plakken of als het installatiegebied moeilijk toegankelijk is. Moeilijke ruimtes zijn onder meer plafonds, krappe ruimtes of ruimtes waar veel uitsnijdingen nodig zijn.

behangkosten per vierkante meter

Je betaalt overal van € 3 tot € 21 per vierkante meter om je behang te installeren, naast de kosten van het papier zelf. Je koopt behang meestal per rol, en niet per vierkante meter.

Boek een behanger

Zelf behang ophangen versus behanginstallateurs inhuren

Behang ophangen is een goed doe-het-zelf project, zeker voor een ervaren doe-het-zelver. Als jij je echter zorgen maakt over luchtbellen onder het behang, niet-gecentreerde ophanging of andere onvolkomenheden, dan kun je het beste een professionele behanger inhuren om dit project aan te pakken. 

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het om behang te installeren?

Afhankelijk van de grootte van het project kan het project van het behang één tot twee dagen duren. Prep neemt een groot deel van dit tijdsbestek in beslag. Na het behangen duurt het enkele dagen voordat het papier volledig is opgedroogd.

Hoeveel kost het om behang in een badkamer te plaatsen?

Het kost gemiddeld €180 tot €630 om behang op 30 vierkante meter in een badkamer te plaatsen.

Verpest behang je muur?

Indien aangebracht en verwijderd door een professional, mag behang uw muur niet beschadigen.

Is schilderen of behangen goedkoper?

Verf is vaak goedkoper dan vooraf behangen. Behang kan echter na verloop van tijd langer meegaan als het correct wordt aangebracht.

Waarom is behang zo duur?

Behang is duur omdat het meestal een professionele plaatsing vereist, evenals het gebruik van duurdere materialen. Hier gaat het meeste van de kosten in zitten wanneer je kiest voor luxe behang. 

Boek een behanger

Boek nu met €20,- korting met kortingscode: PG2022

Andere prijsgidsen
Kosten radiator vervangen
Trap schilderen kosten
Wat kost een schilder
Kosten laadpaal thuis
Kosten gipsplaten plafond repareren

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code