kosten dakgoot vervangen
Loodgieter Kosten dakgoot vervangen Kostenoverzicht

Wat kost de dakgoten vervangen

dinsdag 04 juni 2024

Het vervangen van een dakgoot kost tussen € 300 en € 750 voor ongeveer 30 meter, of gemiddeld  500. Vinylgoten kosten  10 tot € 15 per strekkende meter. Aluminium dakgoten kost €20 tot €30 , stalen goten 25 tot €35 en koperen goten  35 tot € 40 of meer. Een van de mogelijke gevolgen van het bezitten van een huis is de natuurlijke verslechtering van de dakgoten. Goed onderhouden, hoogwaardige systemen kunnen tot wel 20 jaar meegaan. Als u echter merkt dat ze doorzakken of van uw huis wegtrekken, is het tijd om onderhoud te overwegen of ze helemaal te vervangen. Het proces lijkt misschien ontmoedigend, maar een huis zonder goede drainage is veel enger - en duurder.

Boek een loodgieter

Installatiekosten dakgoot

De schatting voor een ervaren loodgieter om de dakgoten van een huis van 40 tot 95 meter te installeren, kost tussen €1050 en € 2400, afhankelijk van materiaal van de dakgoot. Deze schatting omvat naast arbeid ook materialen. Je zou verwachten dat je ongeveer €30 per strekkende meter betaalt voor installatie; de prijs is echter afhankelijk van de kosten van levensonderhoud in uw regio. Uw dakhelling heeft ook invloed op de schatting en u kunt verwachten meer te betalen voor een steilere helling.

Hieronder vindt u een schatting van de gemiddelde kosten van het plaatsen van een goot (materiaal niet inbegrepen) op basis van het type en de omvang van het werk.

Installatie- of vervangingskosten voor dakgoten
Project Gemiddelde prijs*
Regenpijpen toevoegen aan bestaande goten €160
Voeg dakgoten toe aan bestaand dakgootsysteem € 30 per strekkende metert
Installeer nieuwe dakgoten waar er geen zijn € 1.750
Vervang bestaande dakgoten € 1.890

*Gemiddelde kosten worden geassocieerd met naadloze dakgootinstallatieprojecten met een grotere onderzoekspopulatie dan andere materialen. Andere materialen kunnen in prijs verschillen. Prijzen zijn afgerond op hele getallen.

Waarom de dakgoot vervangen 

Een constante stroom van regenwater veroorzaakt niet alleen frustratie bij huiseigenaren, maar tast ook de fundering van het huis aan. kelderlekkage, boeiboorden, daklekkage en beschimmelde zolders zijn allemaal gevolgen van falende dakgoten. Als u vermoedt dat u nieuwe dakgoten nodig heeft, is dat waarschijnlijk het geval.

Boek een loodgieter

Dakgoot vervangen kosten

Het inhuren van een loodgieter met een gemiddeld tarief van  €60 per uur zorgt ervoor dat de klus correct en met minimale ergernis wordt uitgevoerd. Een professionele installateur kan ongeveer 50 strekkende meter in zeven uur voltooien, wat betekent dat de installatie tussen de één en drie dagen kan duren, afhankelijk van de behoeften van het huis. 

Dakgoot prijzen

De kosten van gootmaterialen per strekkende meter zijn sterk afhankelijk van het type dat u kiest en de kwaliteit van het product. Er zijn vier grote keuzes.

Type gootmateriaal Gemiddelde kosten per stuk
vinyl €9-€15
Aluminium €18-€36
Roestvrij staal €27-€60
Koper* €75-€120 of meer

*Dit materiaal biedt de hoogste kwaliteit van allemaal en de prijs is afhankelijk van de fabrikant.

Boek een loodgieter

Kosten van dakgoten en regenpijpen

Dakgoten, die afhankelijk van het materiaal tussen de $ 9 en meer dan $ 120 per lineaire meter kunnen lopen , en regenpijpen, die tussen $ 15 en $ 75 of meer per stuk kosten , zijn essentieel om de fundering en muren van uw huis te helpen behouden. Ze voeren water weg van de fundering van uw huis en helpen stilstaand water te voorkomen. Zonder de juiste materialen loopt u het risico op funderingsschade, schimmel, houtschade en voortijdig afbrokkelen of barsten van het metselwerk. Dakgoten voorkomen ook erosie van uw eigendom door water naar het trottoir te leiden in plaats van uw landschap te laten overstromen.

De belangrijkste factor bij het bepalen van de installatiekosten is het materiaal dat u kiest. Aangezien de prijzen van professionele dakgoten meestal de installatiekosten omvatten, kunt u een goed idee krijgen van uw totale kosten door met een installatieprofessional te praten. De volgende zijn de vier belangrijkste types vermeld van duurste tot minst dure .

Koperen dakgoten en regenpijpen

koperen dakgoten kosten € 75 tot € 120 of meer per strekkende meter, en regenpijpen, die beginnen bij € 51 per voet. Ze zijn effectief in hun functie, maar zijn populair vanwege hun esthetiek. Koper is duurder dan andere gootmaterialen en huiseigenaren kiezen ze vooral vanwege hun schoonheid en charme. Houd er rekening mee dat koper meestal een patina ontwikkelt dat de kleur in de loop van de tijd zal veranderen, en je kunt niet altijd voorspellen hoe de kleur er later uit zal zien.

BELANGRIJK : Koperen goten kunnen in sommige gebieden het doelwit zijn van diefstal vanwege de waarde van het metaal.

Stalen dakgoten en regenpijpen

Stalen goten variëren van $ 27 tot $ 60 per strekkende meter, en regenpijpen gemiddeld ongeveer €30 per meter. Hoewel ze iets duurder zijn dan aluminium, zijn ze niet effectiever in hun vermogen om water weg te voeren van de fundering van uw huis. De belangrijkste voordelen van staal zijn duurzaamheid en een lange levensduur, terwijl het belangrijkste nadeel nogmaals de hogere kosten zijn. Overweeg staal als u in een deel van het land woont waar extreme weersomstandigheden heersen. Staal is sterker en zwaarder dan aluminium, dus het is bestand tegen zwaardere omgevingen en gaat langer mee. Staal heeft ook de voorkeur in gebieden waar veel activiteit is, zoals basketbal- of voetbalvelden, omdat het beter bestand is tegen beschadiging.

Boek een loodgieter

Aluminium dakgoten en regenpijpen

Huiseigenaren kiezen vaak voor aluminium dakgoten, die €18 tot €36 per strekkende meter kosten , en regenpijpen, €15 tot € 24 per meter, omdat ze de beste waar voor je geld van alle soorten zijn. Ze zijn licht van gewicht, eenvoudig te installeren en in staat om water van uw huis weg te voeren. Omdat het materiaal echter licht van gewicht is, kan aluminium in de loop van de tijd meer schade oplopen en moet daarom mogelijk eerder worden gerepareerd of vervangen dan duurzamere materialen.

Vinyl dakgoten en regenpijpen

Als een goedkope  €9 tot €15 per strekkende meter voor dakgoten en €15 tot € 24 per meter voor regenpijpen je aanspreekt, kies dan voor vinyl. Ze zijn een betaalbare optie voor diegenen die niet in een klimaat leven met extreme weersomstandigheden, zowel warm als koud. Als ze in goede staat zijn, zijn vinylgoten en regenpijpen effectief om water van uw fundering weg te voeren, maar ze missen de duurzaamheid van betrouwbaardere materialen. De belangrijkste reden om voor vinyl te kiezen is de prijs. Het negatieve is dat vinyl het goedkoopste materiaal is, wat betekent dat ze eerder moeten worden vervangen.

Regenpijp kosten

Wanneer je nieuwe dakgoten koopt, moet je ook regenpijpen kopen, die zich ongeveer elke 35 voet bevinden . Zoals hierboven vermeld, verwacht u tussen $ 5 en $ 8 per voet te betalen voor regenpijpen van vinyl en aluminium. Staal kost $ 9 tot $ 12 en koper kost $ 17 of meer per voet . Mogelijk moet u ook betalen voor extra accessoires, zoals spatblokken, afvoeren, gootstukken en hangers.

Naadloze metalen dakgoten

Alle goten vallen in twee categorieën: naadloos en sectioneel. Naadloze stijlen bestaan ​​uit één doorlopend stuk in plaats van meerdere aan elkaar vastgemaakte stukken. Een professionele installateur meet het dak van uw woning, bepaalt de benodigde lengte voor het naadloze gootstuk en snijdt het ter plaatse af met een speciale machine. Deze stijl past perfect op uw dak.

U kunt sectionele goten stuk voor stuk kopen in secties van meters. 3 meter is het populairst. Tussen de twee hebben naadloze modellen het voordeel omdat ze bestand zijn tegen lekken. Omdat ze de openingen missen die in doorsneden bestaan, zijn er geen kuilen waar water kan druppelen. Ook zijn alle goten op een lichte helling geïnstalleerd om het water naar de regenpijpen te leiden, zodat naadloze goten een perfecte visuele lijn vormen. Indien niet correct geïnstalleerd, kunnen sectionele goten een gekarteld uiterlijk hebben.

Als u kiest voor naadloze dakgoten, kunt u ergens tussen € €800 en €5.000 betalen , afhankelijk van het gewenste materiaal en vierkante meters van de buitenkant van uw huis. Deze prijs is inclusief soorten als aluminium, koper, vinyl en staal, dus het is een behoorlijk assortiment. Naadloze dakgoot kosten kan ook extra arbeid, levering en materialen omvatten, afhankelijk van uw situatie, dus vraag een installateur wat er in de offerte wordt gedekt wanneer u belt.

Boek een loodgieter

Goot vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van dakgoten bedragen ongeveer €100 voor verwijdering en verwijdering. U kunt proberen dit geld te besparen als u er zeker van bent dat u de verwijdering zelf probeert. Als u echter iets verkeerd doet, zal de loodgieter extra werk in rekening brengen. Dient de dakgoot alleen schoon gemaakt te worden? Bekijk dan deze pagina dakgoot schoonmaken.

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
Dakgoot repareren kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code