Zoek hier je klusje
loodgieter inschakelen
Loodgieter

Kosten loodgieter

dinsdag 27 december 2022

Heb je een vermoeden van een lekkage of wil je een loodgieter inschakelen voor een verstopping of een andere klus? Dan is het handig om op de hoogte te zijn van de kosten. Je ontdekt het allemaal in dit artikel. Neem het door zodat je weet wat je moet verwachten!

Wat zijn de kosten van een loodgieter?

Wat een loodgieter kost, hangt af van bepaalde zaken. De kosten van een loodgieter bij een verstopping zijn namelijk niet hetzelfde als de kosten van een loodgieter bij de installatie van een cv-ketel. Bij Zoofy boek je een loodgieter vanaf 65 euro per uur. Maar deze prijs kan nog verschillen. Hieronder geven we je een concreter overzicht van de loodgieter kosten per uur.

Kosten loodgieter per uur

Type kosten Kosten
Gemiddelde kosten van een loodgieter per uur (inclusief btw)  65 euro
Servicekosten  24,95 euro
Kosten van een loodgieter per uur met spoed  86 euro
Servicekosten met spoed  24,95 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek een loodgieter

Hoelang duurt een loodgieter klus?

Nu dat je weet wat de loodgieter prijs per uur is, moet je natuurlijk ook weten hoelang een loodgieter bezig is. Alleen zo weet je wat je ongeveer zal moeten betalen. Meer info vind je terug in onderstaande tabel. Daarnaast rekenen loodgieters altijd minimaal één uur. Anders is het niet rendabel voor hen om langs te komen.

Verschillend klussen en hun duur

Type klus De duur van de klus
Lekkage  ongeveer 30 minuten
CV onderhouden  ongeveer 30 minuten
Dakgoot repareren  ongeveer 2 uur
Afvoer ontstoppen  ongeveer 1 uur
Riool ontstoppen  ongeveer 1 uur

Kosten loodgieter per klus


Ondertussen is het al wat eenvoudiger om uit te rekenen wat de loodgieter je gaat kosten. En we maken het je nog makkelijker door hieronder een prijsoverzicht te geven van de loodgieter prijzen per klus. Deze prijzen zijn inclusief btw.

Prijzen loodgieter per klus

Type klus Vaste prijs
Afvoer ontstoppen  vanaf 109 euro
Bad plaatsen of vervangen  vanaf 309 euro
Amerikaanse koelkast aansluiten  vanaf 225 euro

Boek een loodgieter

Kosten loodgieter spoed

De spoed loodgieter prijzen liggen doorgaans hoger. Je betaalt daarvoor zo'n 86 euro per uur in plaats van 65 euro per uur. Maar wanneer doe je beroep op een spoed loodgieter? Meestal wordt er gekozen voor een loodgieter met spoed wanneer er sprake is van bijvoorbeeld wateroverlast bij een lekkage en andere dringende zaken. Het fijne van de loodgieter spoedservice is dat je er echt 24 uur per dag terechtkan en dit 7 dagen per week.

Kosten loodgieter per uur

Wanneer een loodgieter inschakelen?

Loodgieters komen in verschillende situaties goed van pas. Waarschijnlijk weet je al dat ze sanitair kunnen installeren en lekkages kunnen verhelpen, maar er is nog zoveel meer klusjes die ze voor je kunnen uitvoeren. Hieronder een overzicht!

Verhelpen en opsporen van lekken

Een loodgieter kan niet alleen een lekkage verhelpen, maar ook opsporen via rookgasdetectie, camera inspectie of rookgasdetectie. Omdat een vakman daar de nodige apparatuur voor heeft, wordt het lek sneller gevonden dan als je het zelf doet.

Zodra de plaats van het lek wordt vastgesteld, kan de loodgieter het lek verhelpen. Ben je niet zeker of er wel sprake is van een lek? Dan blijf je beter niet te lang twijfelen. Schakel de loodgieter tijdig in voor inspectie zoveel mogelijk schade vermijdt.

Aanleggen of verleggen van leidingen

De loodgieter kan ook nieuwe leidingen aanleggen in een nieuwe woning of een oude woning die je laat renoveren. Heb je al de nodige leidingen, maar wil je deze verplaatsen? Dan kan hij of zij je ook helpen. Dit geldt bovendien niet alleen voor waterleidingen, maar ook voor gasleidingen. Bij nieuwe woningen legt de loodgieter eveneens de riolering aan.

Verhelpen van een verstopping

Heb je last van een verstopping in je riolering of afvoer? Dan kan je eveneens beroep doen op een loodgieter. Een verstopping in je riool herken je aan een borrelend geluid tijdens het afwassen of douchen en/of een vieze geur nadat het geregend heeft. Eens de verstopping opgespoord is, verwijdert de loodgieter de blokkade en reinigt hij of zij de rioolafvoer.

Indien de verstopping in je afvoer zit, merk je dit aan het water dat niet meer wil weglopen. Er kunnen verschillende oorzaken zijn, afhankelijk van de plaats waar de verstopping zich bevindt. Ook de werkwijze van de loodgieter hangt af van de plaats van de verstopping.

Onderhoud, reparatie en installatie van een cv-ketel

Voor het repareren en installeren van verwarmingsinstallatie is het eveneens mogelijk om beroep te doen op een loodgieter. Daarnaast kan je bij hem terecht voor het onderhoud. Dat is erg belangrijk als je de levensduur van je verwarmingsketel wilt verlegen.

Installeren van sanitair

Natuurlijk kan je ook beroep doen op een loodgieter voor het installeren van al je sanitair en de leidingen die daarvoor nodig zijn. Je denkt dus zelf na over de indeling en toont de loodgieter aan de hand van een tekening waar je je sanitair wilt hebben. Eens de leidingen en afvoeren op de juiste plek zitten, begint de loodgieter met het aansluiten van het sanitair.

Boek een loodgieter

Prijsbepalende factoren kosten loodgieter

De prijs van een loodgieter hangt dus erg af van het soort klus dat je laat uitvoeren en hoelang de vakman eraan bezig is, maar er zijn nog enkele andere belangrijke prijsbepalende factoren.

1. Spoedtarieven of weekendtarieven

Wanneer een loodgieter snel ter plaatsen dient te zijn rekenen loodgieters hier vaak hogere tarieven voor. Ook in het weekend of in de nacht gelden rekenen loodgieters hogere tarieven om langs te komen.

2. Extra kosten

Sommige loodgieters vragen voorrijkosten. Deze extra kosten kan je uitsparen door voor een loodgieter van Zoofy te kiezen. Want bij ons word je automatisch gekoppeld aan de dichtstbijzijnde vakman waardoor je daaraan geen geld verliest. Zo spaar je tientallen euro's uit.

3. Gebruikte materiaal

Bij sommige loodgieter klussen is meer materiaal nodig dan bij andere. En hoe meer materiaal de vakman gebruikt, hoe meer je betaalt. Het oplossen van een onschuldig lekje vergt bijvoorbeeld veel minder materiaal dan het plaatsen van een nieuwe boiler.

Hoe bespaar je op een loodgieter?

Of het nu gaat over de kosten voor een loodgieter bij een verstopping, een lekkage of het plaatsen van een cv-installatie of sanitair, je kan altijd op de kosten besparen. De eenvoudigste manier om dit te doen, is door te kiezen voor een lokale loodgieter via Zoofy zodat je geen voorrijkosten hoeft te betalen.

De tweede methode om geld uit te sparen is door zelf een handje mee te helpen. Op die manier heeft de vakman zelf minder werk. Doe wel enkel de eenvoudige klusjes waarbij je zeker niets verkeerd kan doen. Vooral als je zelf helemaal geen ervaring hebt.

Neem geen risico: kies voor een loodgieter van Zoofy

Het is erg belangrijk om niet zomaar de eerste de beste loodgieter te kiezen voor het uitvoeren van een klusje. Want wanneer de vakman niet bekwaam is, betaal je uiteindelijk meer. Je moet dan namelijk een nieuwe loodgieter inschakelen om de slechte klus op te lossen.

Vermijd dus extra kosten en frustraties door meteen te kiezen voor een vakman van Zoofy. Onze professionals garanderen je altijd de beste kwaliteit, omdat ze door ons grondig gescreend worden. Doordat je na het invullen van je gegevens meteen doorgestuurd wordt naar een loodgieter in je buurt, hoef je bovendien geen voorrijkosten te betalen. Niets dan voordelen dus!

Boek een loodgieter

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code