Zoek hier je klusje
Loodgieter Kosten gasleiding aanleggen Kostenoverzicht

Wat kost het verleggen van een gasleiding

woensdag 07 december 2022

Kosten verleggen gasleiding

Het verleggen van een nieuwe gasleiding kost gemiddeld €480. Het kan echter variëren van €100 tot €1.500,-. De meeste huiseigenaren besteden tussen de €250 en €850,-. Hou per m² rekening met een budget van ongeveer €15 tot €25 voor nieuwe en vervangende lijnen, inclusief de arbeid, leidingen en materialen. Je betaalt een loodgieter doorgaans tussen €60 en €75 per uur voor het werk. Hoewel de kosten voor verlenging en vervanging variëren per locatie, complexiteit en het type pijp dat geïnstalleerd is.

Boek een loodgieter

Overschakelen van elektrisch naar propaan of aardgas, of het toevoegen van apparaten aan uw huidige installatie vereist extra leidingen. Zelfs het toevoegen van een enkel apparaat aan een huis met bestaande leidingen kan nieuwe leidingen vereisen als de huidige leidingen te klein zijn. Het is een goedkope investering voor een efficiënte manier om uw huis te verwarmen of kachels, boilers en zelfs drogers te laten werken. Bespreek installatiemogelijkheden altijd meteen meester loodgieter of gasfitter.

Kosten voor het verleggen  van een gasleiding

de gemiddelde kosten voor het verleggen of repareren van gasleidingen zijn €480 of €100 tot €1.500. De gemiddelde kosten per meter gasleiding is gemiddeld €20, hoewel die kosten uiteraard kunnen stijgen, afhankelijk van de complexiteit van de installatie. Het graven van een greppel en het leggen van gasleiding pijpen in een rechte lijn is bijvoorbeeld veel goedkoper dan horizontaal gestuurd boren dat nodig is om nieuwe leidingen onder een bestaande oprit, weg of andere constructie te leggen. Er zijn twee aspecten bij het installeren en repareren van leidingen: arbeid en materialen.

Arbeidskosten gasleiding

Een loodgieter koste gemiddeld tussen €60 en €75 per uur met een gemiddelde van €75 tot €100 per uur. Zij zijn het best gekwalificeerd om elk type pijp te installeren. Arbeidsprijzen voor het installeren of repareren van lijnen kunnen binnen de standaard aannemersprijs liggen, met soms hele hoge uurtarieven.

Het verleggen en repareren van leidingen is een gevaarlijke klus waar veel kennis en ervaring voor nodig is, en dat zie je terug in de schatting van een aannemer. Deze kosten kunnen ook variëren afhankelijk van de locatie. Sommige loodgieters vragen misschien niet zoveel voor arbeid en kunnen kleine reparaties aan slangen uitvoeren. Voor omvangrijke projecten is echter waarschijnlijk meer gespecialiseerde arbeid nodig met een hoger prijskaartje.

Boek een loodgieter

Materiaalkosten voor verleggen van gasleidingen

De materiaalkosten voor het aanleggen of repareren van gasleidingen variëren van €5 tot €35 per meter, hoewel apparatuur voor horizontaal gestuurd boren en sleuven graven die prijs kan verhogen.

De uiteindelijke prijs is afhankelijk van:

 • Soort pijp. Dit is de belangrijkste factor.
 • Afmeting pijp.
 • Locatie van leidingen in uw huis.
 • Pijpverbindingsmethode. Sommige nieuwere methoden zijn aanzienlijk duurder dan traditionele snij- en draadleidingen, maar kunnen ook de arbeidskosten drastisch verlagen.
 • Aantal beurten. Dit verhoogt het aantal benodigde fittingen en andere klusbenodigdheden zoals schroefdraadafdichtingsmiddel. Het verhoogt ook de hoeveelheid tijd die nodig is voor installatie, aangezien elke pijp moet worden gemeten, gesneden en van schroefdraad voorzien voordat ze worden geïnstalleerd.
materiaal type - Gasleidingen Per meter Toepassingen
Flexibele gegolfde roestvrijstalen buizen €6-€12
 • Alleen in huis gebruikt, van stijve pijp tot apparaten.
Polyvinylchloride (PVC) en polyethyleen met hoge dichtheid (HDPE)** €1,50 - €4
 • Alleen voor ondergronds, buitengebruik.
 • Op sommige locaties is PVC niet toegestaan.
 • Goedkoop
 • Gebruikt om gas van straat naar huis te vervoeren.
Gegalvaniseerd staal en zwart ijzer €9-€24
 • Gebruikt in exterieur en interieur
 • Duur
 • Arbeidsintensief
Koper €3-€9
 • Codevereisten* beperken het gebruik ervan ernstig.

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten gasleiding leggen

Prijzen voor ondergrondse aardgasleidingen per meter

Ondergrondse aardgasleidingen kosten ongeveer €1,50 tot €24 per meter om te verleggen of aan te leggen.

PVC en HDPE

 • €1,50- €4 per lineaire meter.
 • Alleen exterieur, ondergrondse installaties.
 • Beschouwd als duurzamer dan metalen buizen voor lagedrukleidingen.

Zwart ijzer en gegalvaniseerd staal

 • €9-€24 per lineaire meter
 • Op grote schaal gebruikt voor hogedrukslangen van meer dan 500 PSI, omdat PVC het onder die omstandigheden niet goed doet.
 • Meest voorkomende type gevonden in huizen.
 • Meer arbeidsintensief.

Een lijn van straat naar huis toevoegen

Meestal liggen de kosten tussen de de €0 en €2500 om een ​​lijn van de hoofdstraat naar uw huis toe te voegen. Sommige bedrijven en gemeenten bieden een gratis of goedkope installatie aan voor korte afstanden om uw bedrijf te krijgen.

Hoewel de meeste installaties de €2.500 niet overschrijden, zijn er schattingen tot €50.000 gerapporteerd. Hoewel zulke hoge prijzen zeldzaam zijn en meestal niet bij particuliere opdrachten, is het mogelijk om meer dan €2.500 uit te geven, afhankelijk van verschillende factoren:

 • Gasleverancier - particulier bedrijf, openbare gemeente of coöperatie.
 • Afstand van uw huis tot de hoofdlijn.
 • Obstakels zoals een snelweg of gebouw.
 • Lokale bouwvoorschriften.

Vaak wordt de leiding tot en met de gasmeter geïnstalleerd, eigendom van en onderhouden door het gasbedrijf. Neem altijd contact op met uw plaatselijke gasbedrijf over leidingen en meters buiten uw huis.

Boek een loodgieter

Gratis of betaalbaardere hoofdgasleidinginstallaties

Hoewel de meeste huiseigenaren betalen voor hun eigen installatie, zijn er enkele minder gebruikelijke scenario's met een lagere of gratis installatie. Neem contact op met uw plaatselijke gasbedrijf voor details in uw regio:

 • Gratis installatie voor korte afstanden . In sommige gebieden kunnen afstanden van minder dan 10 meter met een bevestigde aansluiting op een verwarmingssysteem op gas een gratis installatie betekenen. Dit omvat zowel de lijn als de meter. Particuliere bedrijven investeren vaak graag een paar honderd in een lijn voor het reguliere maandelijkse rendement van energierekeningen.
 • Lijnen soms vrij tot aan de rand van uw eigendom . Jij bent verantwoordelijk voor de rest. Komt vaker voor op het platteland.
 • Eenmalig opladen voor meerdere woningen . Dit verdeelt effectief de kosten om een ​​hoofdlijn naar kleine groepen afgelegen huizen te leiden. Veel voorkomend in landelijke gebieden.

Een propaantank aansluiten op een gasleiding

Het aansluiten van een gasleiding, een werflijn genoemd, op een propaantank kost ongeveer €10 tot €75, afhankelijk van de lease-opties van uw plaatselijke gasbedrijf. Vaak zijn aansluitingen gratis of tegen een minimale vergoeding wanneer u een tank huurt of koopt van een gasleverancier. Alleen koperen of polyethyleen buizen zijn goedgekeurd voor propaangebruik. Een loodgieter of specialist in propaantanks heeft slechts enkele minuten nodig om de leiding aan te sluiten. In huurovereenkomsten staan ​​vaak deze cijfers.

Leasen versus een tank kopen - Als u ermee instemt om uw propaan bij één leverancier te kopen, is de tank te leasen tegen kosten tot €150 per jaar . Door een tank te kopen, kunt u winkelen voor de beste propaanprijzen. De aanschaf en installatie van een tank van 100 tot 250 liter kost tussen de €800 en €3.000.

Nieuwe gasmeterinstallatie

De installatie van een nieuwe gasmeter voor bij het huis zelden meer dan €500 bedragen. Omdat veel bedrijven de leidingen en meters bezitten, installeren en onderhouden, beperken ze de installatie tot de typen en aannemers die ze aanwijzen. Dit is voornamelijk bedoeld om metertypes consistent te houden voor draadloze uitlezingsdoeleinden. Als je moet betalen, is het relatief goedkoop.

 • Woonmeters: €100-€300. Geschikt voor 100 kubieke meter per uur.
 • Commerciële meters: €400-€1.200+ . Geschikt voor meer dan 100 m3.
 • Installatiearbeid: €150- €400.

Installatie gasafsluitklep

Installatie van gasafsluitkleppen kost ongeveer €300 to €500. De kosten voor de kleppen lopen op van €100 tot €300, afhankelijk van de pijpmaat en drukmogelijkheden. Arbeid is een extra €150 tot €200 en je betaalt ook voor diverse benodigdheden en pijp.

Afsluitkleppen worden vaak aangetroffen in een gassysteem, meestal een hoofdklep in de buurt van de meter en afzonderlijke kleppen voor alle apparaten. Ze worden gebruikt bij werkzaamheden aan een apparaat of het systeem als geheel.

Seismische afsluiters komen veel voor in aardbevingsgevoelige gebieden waar ze wettelijk verplicht zijn.

Redenen voor nieuwe gasleiding verleggen

Als u een nieuw apparaat aan een woning toevoegt, zoals een oven, boiler of kachel, heeft u nieuwe of verlengde leidingen nodig. Apparaten op gas zijn over het algemeen efficiënter en van hogere kwaliteit, maar als de infrastructuur van een huis niet de juiste maat buizen heeft om de installatie te ondersteunen, moet u deze achteraf aanbrengen.

Een van de redenen waarom veel mensen nieuwe leidingen installeren, is omdat ze een nieuw apparaat kopen. Ze willen misschien bestaande elektrische apparaten, zoals fornuizen of boilers, vervangen door een variant op gas.

Kosten om gasleiding voor keukenfornuis te installeren

Een keukenfornuis kost gemiddeld €20 per lineaire meter , hoewel er vaak een minimumbedrag is voor een loodgieter om naar het huis te komen. Verwacht ten minste €120 te betalen voor het hele project.

 • Keukenapparatuur krijgt gas via een flexibele stalen slang die is aangesloten op de stevige zwarte ijzeren pijp die uit de muur steekt.
 • De indeling van uw keuken en de complexiteit van de installatie kunnen de prijs meer dan verdubbelen.

Een lijn runnen voor een buitengrill of vuurkorven

Deze lopen meestal ondergronds of onder een dek voor €20 tot €25per lineaire voet. Buitenkeukens of vuurplaatsen maken gebruik van zwarte ijzeren buizen en flexibele buizen. Het kan goedkoper zijn om deze kosten op te nemen in het bouwen van een vuurplaats  of in een buitenhaard installatie.

Leidingen toevoegen voor een gashaard

Het installeren van een gashaard koste gemiddeld 2.100.

Gasoven, zwembadverwarmers en een lijn naar een garage leiden

Een oven, zwembadverwarming en garagelijnen kosten ongeveer €20 per lineaire meter inclusief arbeid en materialen. Uiteraard dient er in het budget rekening gehouden te worden met andere factoren die van invloed zijn op de installatie.

Hoeveel elektrisch naar gas om te zetten?

De kosten zijn afhankelijk van meerdere factoren. Verandert u slechts één apparaat, zoals een droger of een heel huis? Heeft u al een gasleiding naar uw woning met een meter geïnstalleerd? Praat met een meester loodgieter voor een specifieke offerte.

Reparatiekosten gasleiding lekkage

Het repareren van een gasleiding zal om verschillende redenen drastisch in prijs variëren.

 • Locatie van het lek . Een paar voorbeelden zijn:
  • een lek op een kruising achter een kachel is eenvoudig te verwijderen en te vervangen en kan 120 tot €250 kosten .
  • Lekken verborgen in muren en kruipruimtes hebben meer tijd nodig om te vinden en kunnen extra kosten met zich meebrengen. Denk hierbij aan gemiddeld €270 tot €760 extra kosten .
  • Begraven lijnen vereisen opgraving en landschapsarchitectuur. Voeg een extra €1.500 tot €5.000 toe .
 • Materiaalprijs . Het type pijp dat wordt gebruikt, samen met de lengte van de vervanging, voegen materiaalkosten toe aan uw totale factuur.

Bij lekkage is reparatie noodzakelijk. De geur van rotte eieren veroorzaakt door zwaveladditieven waarschuwt u voor eventuele lekken. Neem onmiddellijk contact op met een gekwalificeerde professional als u zwavel ruikt.

Buizen corroderen vaak na verloop van tijd, dit geldt vooral bij verbindingen waar het van het ene type materiaal naar het andere verandert.

Kosten gasleidingdruktest

Dit is meestal een oproep voor een loodgieter die varieert van  €75 tot €150 . In sommige gebieden zijn de codevereisten strenger en moeten ze 12 of 24 uur worden getest. Verwacht tot €500 te betalen voor deze langere tests. Nieuwbouw of toevoegingen zijn meestal inbegrepen in de installatieprijs.

Een druktest duurt ongeveer 20 tot 30 minuten . De loodgieter sluit alle kleppen van apparaten en verwarmingen af, verwijdert de dop van de hoofdleiding om een ​​manometer te bevestigen en neemt een meting. Dit controleert op lekken - als de druk daalt, is er een lek. Geen druppel geeft een correct geïnstalleerde lijn aan.

Kosten om een ​​gasleiding af te sluiten

Het aftoppen van een lijn kost slechts tussen €75 en €150 , hoewel sommige stedelijke gebieden hogere kosten hebben. Het zou normaliter niet meer dan 30 minuten mogen duren.

Het afdekken van een leiding is nodig bij het verwijderen van een apparaat of het overschakelen naar elektrisch en houdt alleen in dat er een dop op het uiteinde van een open leiding wordt geplaatst om lekken te voorkomen.

Een beschadigde gasleiding repareren of vervangen

Bij corrosie van oude leidingen of aardbevingsschade is vervanging van het gehele systeem noodzakelijk. Naast de kosten voor nieuwe installatie, betaalt u voor het verwijderen van de oude lijn voor €18tot €21 per meter .

In het geval van een eenvoudig lek kan het mogelijk zijn om dit te verhelpen door een enkel stuk leiding te vervangen. Wanneer een buis beschadigd is, is vervanging de enige optie. De kosten variëren sterk, afhankelijk van het type lijn, de omvang van de schade en de duur van de vervanging en toegankelijkheid.

Kosten voor het verplaatsen of omleiden van een gasleiding

Net als bij elke andere installatie, verwacht u tussen €45 en €75 per lineaire meter te betalen . Het verplaatsen of omleiden van een lijn is nodig bij het installeren van dingen zoals een ondergronds zwembad, het plaatsen van een aanbouw aan het huis of om te voldoen aan de bijgewerkte codevereisten bij het renoveren van uw huis.

Kosten om een ​​lijn te verlengen

De kosten om een ​​lijn te verlengen zijn afhankelijk van het type lijn en de lengte van de verlenging, samen met eventuele barrières waar de lijn doorheen moet.

Een andere factor die meespeelt, is de beslissing om een ​​bestaande lijn uit te breiden of een nieuwe terug te leiden naar de verdeler. Het verlengen van een bestaande lijn zal minder duur zijn omdat er minder leidingen nodig zijn, maar in sommige gevallen is dat misschien niet zo veilig of zo effectief. Het is aan het oordeel van de professional om te bepalen wat de beste manier van handelen is.

Factoren die van invloed zijn op de prijs

Andere overwegingen voor grotere klussen zijn onder meer het graven van sleuven voor het transport van gasleidingen naar buiten en ervoor zorgen dat de aannemer alle benodigde vergunningen verkrijgt van de stads- of provincieautoriteiten.

 • Sleuven graven €12 tot €36 per meter.
 • Betonstorting €75 per m3
 • Prijzen voor landschap architectuur €300 tot €10.00 met een gemiddelde van €3.400. Dit is sterk afhankelijk van het type landschap dat je hebt. Een stenen terras aanleggen is namelijk duurder dan dan alleen graszoden leggen.
 • Vergunningen variëren van €100 tot €300 of meer.
 • Complexe installaties verhogen de tijd die nodig is om zwart ijzer te snijden, draad te snijden en te installeren. Extra tijd betekent meer arbeidsuren op de rekening.

DIY versus een loodgieter inhuren

Het installeren en repareren van leidingen is een arbeids- en vaardigheidsintensief huisverbeteringsproject. Hoewel andere taken misschien de moeite waard zijn om zelf te maken,huur een gasleiding installatie provoor pijpreparaties of installaties. Het behandelt licht ontvlambare, potentieel dodelijke gassen en vereist de juiste materialen en de juiste procedures.

Gassystemen moeten worden gekalibreerd voor de juiste BTU en stroomniveaus. Fouten kunnen leiden tot lekken of de integriteit van de leidingen aantasten en leiden tot ernstige vernietiging van eigendommen. Zoek voor een veilige installatie eenloodgieter bij jou in de buurt.

Dingen om te overwegen wanneer u iemand inhuurt om gasleidingen te installeren of te repareren

Het installeren en repareren van leidingen is niet zomaar iets dat iedereen gemakkelijk kan doen. Het is een complex proces dat de hulp van een professional vereist. Met een professional kunt u voordelig lijnen installeren. Het inhuren van een professional vermindert de kans op lekken, explosies, ophoping van giftige gassen en corrosieve of brandschade aan het huis.

Jaarlijkse gassysteeminspecties

Een sanitair inspectie kost gemiddeld €150. Naast relatief kleine spoedklussen, is het altijd een goed idee om het hele systeem jaarlijks professioneel te laten inspecteren om er zeker van te zijn dat er geen zwakke punten of mogelijke lekkages zijn.Vind vandaag nog een lokale loodgieter.

Vragen en onderzoek voorafgaand aan aanwerving

Afhankelijk van de aard van het werk, kan het installeren of repareren van gasleidingen de nodige zorgvuldigheid van de kant van een huiseigenaar vereisen. Stel deze vragen voordat u een lokale aannemer kiest voor installatie:
 • Mag ik uw referenties zien?
 • Bent u verzekerd?
 • Mag ik je rijbewijs zien?
 • Bent u algemeen loodgieter of specialist in gasleidingen?
 • Wat zijn de eventuele vereisten?
 • Zorg jij voor alles lokale vergunningen?

Doe naast deze vragen verder onderzoek naar:

 • Beoordelingen en beoordelingen.
 • Lokale verordeningen.
 • Energie opties.

Een gasinstallatie hoeft niet gevaarlijk, duur of een kopzorg te zijn. De juiste vragen stellen aan uw aannemer kan jou helpen besparen bij het inhuren van een loodgieter.

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
Dakgoot repareren kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage

 

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code

Klussen scoren