Welke klus moet worden gedaan?
kosten dakgoot vervangen
Loodgieter Kosten dakgoot reparatie kostenoverzicht

Wat kost een dakgoot reparatie

vrijdag 23 december 2022

Kosten dakgoot reparatie

De gemiddelde kosten voor een dakgoot reparatie zijn afhankelijk van het soort dakgoot en het aantal strekkende meters. Voor een kunststof dakgoot betaal je €50 tot €100 per strekkende meter. Voor een zinken dakgoot betaal je al snel €75 tot €150,- per strekkende meter. De meest kostbare variant is zinken binnengoot reparaties hieraan kosten €100,- tot €200,- per strekkende meter.

Boek direct een vakman »

Gemiddelde dakgoot reparatie kosten in een overzicht

Ben je benieuwd naar de kosten dakgoot vervangen, een zinken goot repareren of een andere dakgoot reparatie? In de onderstaande tabel kun je dat eenvoudig aflezen.

Soort dakgoot Gemiddelde prijs per strekkende meter
Kunststof dakgoot met beugels € 50 tot € 100
Zinken dakgoot met beugels € 75 tot € 150
Dakgoot met zinken binnengoot € 100 tot € 200

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Boek direct een vakman »

Wanneer de dakgoot repareren

Ben jij een trotse woningbezitter of bezitster? Dan moet je woning voorzien zijn van deugdelijke en niet lekkende dakgoten. Niet onbelangrijk in deze tijden waarin de regenbuien steeds heftiger lijken te worden. De dakgoot vangt namelijk het water op dat van het dak afloopt. Dit water wordt via de regenpijp verder afgevoerd. Wanneer je dakgoten in goede conditie zijn, kan er geen water via de gevel weglopen of daar komen waar het niet de bedoeling is. Toch kun je vroeger of later te maken krijgen met een dakgoot reparatie, zeker wanneer je al een wat oudere woning hebt.

Normaal gesproken worden dakgoten zeker een keer per jaar schoongemaakt en kun je zelf meestal wel een goede inschatting van de conditie van je dakgoot maken.
Zodra je goten bij een plensbui echter het water niet keurig via de regenpijp afvoeren maar het water ergens halverwege de goot naar buiten komt zetten, is er werk aan de winkel. Voor de vakman van Zoofy wel te verstaan. Ook bij andere visuele veranderingen, bijvoorbeeld wanneer de dakgoot scheelt hangt is een inspectie en een dakgoot reparatie noodzakelijk. Alleen zo kun je verdere schade aan je woning, zoals vochtige muren, rottend hout of schimmels voorkomen. Op een lekkage dakgoot zit niemand te wachten.

Boek direct een vakman »

kosten dakgoot reparatie

Wat is bepalend voor de uiteindelijke dakgoot reparatie kosten?

Welke kosten je in totaal moet betalen, hangen van een aantal factoren af. Het type dakgoot en soort materiaal, de afmetingen van de dakgoot, materiaalkosten en eventuele speciale wensen bepalen samen de totale kosten.

Type dakgoot

Het soort dakgoot is op de totale kosten van invloed. Heb je een kunststof dakgoot of een metalen dakgoot? Onder kunststof dakgoten verstaan we dakgoten van plastic, polyester of PVC. Onder metalen dakgoten vallen dakgoten van koper, aluminium, RVS of zink. De reparatie van metalen dakgoten is gemiddeld genomen €50,- duurder dan de reparatie van een kunststof dakgoot.

Boek direct een vakman »

Type reparatie

Zit er slechts een klein scheurtje of breuk in je dakgoot of meerdere? Is de regenpijp of de houten bak van de dakgoot beschadigd? Moeten er beugels worden vervangen? Kan de klus zonder hoogwerker worden uitgevoerd? Allemaal zaken die van invloed op de kosten kunnen zijn. Laat je daarom van te voren goed door de vakman informeren.

Extra werkzaamheden of materialen

Door te kiezen voor extra opties, zullen de kosten hoger uitvallen. Wil je het dak direct uitvoerig laten inspecteren? Daarvoor wordt meestel € 100 in rekening gebracht. Wil je een rooster over de dakgoot laten aanbrengen, een zogenaamde gootdrain, houdt dan rekening met een bedrag van € 5 per strekkende meter. Wil je de dakgoot laten bekleden? Daarvoor wordt ongeveer € 60 per strekkende meter in rekening gebracht.

Met welke dakgoot reparatie kun je te maken krijgen?

Natuurlijk loop je wanneer je constateert dat er water uit de goot loopt waar dat niet de bedoeling is al achter de feiten aan. Zaak is het om dan zo snel mogelijk inzichtelijk te krijgen waardoor het probleem is ontstaan. Geen zin om zelf de ladder op te kruipen of last van hoogtevrees? De vakmannen van Zoofy regelen het graag voor je.
Mogelijke oorzaken kunnen zijn:

1. Een lekkage -> Door slijtage of ouderdom kunnen er na verloop van tijd zwakke plekken of zelfs gaten in de dakgoot ontstaan.
2. Losse dakgoot ->Door loszittende onderdelen of niet meer waterdichte verbindingen loopt het water willekeurig ergens uit de dakgoot.
3. Een verstopte afvoer -> Bladeren of vuil kunnen voor een verstopte afvoer zorgen, waardoor het water niet optimaal kan worden afgevoerd.
4. Corrosie -> Door langdurige blootstelling aan lekkages of condens kan er op oude, zinken dakgoten zogenaamde vochtigheidscorrosie ontstaan.

Boek direct een vakman »

Een lekkage aan de dakgoot verhelpen per type dakgoot

In het algemeen kunnen met speciale reparatieproducten zoals reparatietape en rubber seal lekkages bij diverse soorten dakgoten worden verholpen. Bepaalde materialen zoals zink vragen echter om het toepassen van specifieke reparatietechnieken. Hieronder geven we per soort materiaal een overzicht.

Zinken dakgoot

Zinken dakgoten worden al heel lang geplaatst. Zink gaat lang mee, is sterk en is goed te repareren. Een zinken goot blijft goed zitten. Het enige nadeelvan een zinken dakgoot is dat je op den duur van corrosie last kunt krijgen. Corrosie ontstaat door de langdurige inwerking van vocht op het oppervlak waardoor het zink dunner wordt en er uiteindelijk gaatjes in ontstaan. Corrossie is herkenbaar aan de witte kleur.

Een lekkage in een zinken dakgoot is meestal het gevolg van een beschadigde of zwakke soldeernaad. Deze naad kan opnieuw worden gesoldeerd of worden verstevigd met vloeibaar zink, ookwel coatings zinkrenovatie genoemd. Dit vloeibare zink is ook ideaal om kleine gaatjes of haarscheurtjes in een zinken dakgoot te dichten.

Wanneer het om een kleine lekkage gaat, kan de vakman ook een lapje roofing gebruiken om het lek te dichten. De roofing wordt op het zink gebrand. Hoe ouder de zinken goot echter is, hoe moeilijker dit gaat. Bij dun zink kan namelijk heel gemakkelijk een gat bij het opbrengen van de roofing ontstaan.
Laat altijd een zinken goot repareren door een ervaren dakwerker, die je snel en eenvoudig via Zoofy kunt inschakelen.

Boek direct een vakman »

Dakgoot van PVC

Een dakgoot van PVC gaat gemiddeld vrij lang mee en is tegen alle weersomstandigheden bestand. Een dakgoot van PVC is stevig en onderhoudsvriendelijk en makkelijk schoon te maken.
Mocht er een lekkage aan een dakgoot van PVC ontstaan dan kan die gemakkelijk met PVC lijm worden verholpen. Is de PVC dakgoot echter al jaren oud, dan wordt het materiaal door de weersinvloeden “kort” en kan het ook makkelijker beschadigen. In plaats van het te repareren, kan beter in de aanschaf van een nieuwe PVC dakgoot worden geïnvesteerd. De kosten dakgoot vervangen zullen lager uitvallen dan wanneer de vakman uren en reparatiematerialen in rekening moet brengen.

Dakgoot van aluminium of koper

Aluminium dakgoten zijn licht in gewicht en gemakkelijk te plaatsen en is goed bestand tegen corrosie. Wel vergt een aluminium dakgoot jaarlijks onderhoud en is de levensduur korter dan die van een dakgoot van PVC. Aluminium dakgoten zijn met polyester afgewerkt. Heeft jouw aluminium dakgoot zwakke plekken in de afwerkingslaag? Met een polyester reparatie set kunnen deze zwakke plekken eenvoudig worden verstevigd.
Koperen dakgoten zijn echter blikvangers. Het materiaal is goed te onderhouden en gaat lang mee. Helaas hebben dieven het vaak op deze goten gemunt. Laat ze extra goed door de vakman bevestigen.
Mocht er sprake van een lekkage aan een koperen of aluminium dakgoot zijn, kan die met een reparatietape of rubber seal (vloeibaar rubber) worden verholpen.

Boek direct een vakman »

Lekkage goot door verstopping

Wanneer het water door een verstopping niet op de normale manier kan worden afgevoerd, moeten allereerst de goten grondig worden schoongemaakt. Vaak is de lekkage of het overlopen van de goot al opgelost. Je kunt dit (soms smerige) klusje zelf oppakken maar natuurlijk ook aan een van de vakmannen van Zoofy uitbesteden. Zeker wanneer de goten zich op grotere hoogte bevinden is dat niet onverstandig. Mocht de goot, nadat de bak grondig is schoongemaakt niet of nog niet voldoende aflopen, dan zit de verstopping waarschijnlijk in de regenpijp. De vakman zorgt ervoor dat de verstopping wordt verholpen.

Bij een hele grote lekkage kan dat op losse onderdelen wijzen, maar helaas ook op een slechte conditie van je dakgoot.
Is je dakgoot ouder dan 25 jaar? Dan adviseren wij je om de dakgoot in zijn geheel door de vakman te laten vervangen. Repareren is vaak dweilen met de kraan open en de problemen en lekkages zullen steeds weer (en nog erger) terugkomen.
Ben je er van bewust dat een reparatie vaak slechts een tijdelijk oplossing is. Het eerste lek is vaak de voorbode van meerdere lekkages of scheurtjes.

Boek direct een vakman »

Waarom een vakman via Zoofy inschakelen?

Wanneer je te maken krijgt met een dakgoot reparatie of het vervangen van een dakgoot, kun je hiervoor het beste een vakman via Zoofy inschakelen. De vakmannen die bij het platform van Zoofy zijn aangesloten scoren gemiddeld een 9,2. Zoofy houdt de kwaliteit van de aangesloten vakmannen nauwlettend in de gaten en bij eventuele benedenmaatse prestaties wordt een vakman onverbiddelijk van het platform verwijderd.
Je komt snel met een vakman in contact door het opgeven van drie contactmomenten. Bij Zoofy betaal je geen voorrijkosten en betalen doe je eenvoudig achteraf met Ideal (QR code of factuur per mail).

Andere prijsgidsen
Onkruid verwijderen
Binnendeur plaatsen
kunststof kozijnen kosten
Airco kopen en laten installeren
Kosten vloerverwarming
Waterleiding aanleggen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 9 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code