Loodgieter Kosten daklekkage opsporen Kostenoverzicht

Wat kost een daklekkage laten repareren?

woensdag 22 mei 2024

Last van lekkage aan je dak? Dan raden we je aan om snel een vakman hiervoor in te schakelen. Lekkage aan je dak kan zorgen voor grote schade aan je woning als je hier te lang mee wacht. Veel mensen vragen zich af wat de kosten daklekkage zijn. Met name de plat dak lekkage kosten kunnen behoorlijk prijzig uitvallen. Wij vertellen je meer over de gemiddelde kosten. Ook kun je bij ons terecht voor de juiste vakman. Zodat je snel van die nare daklekkage af bent!

Kosten daklekkage

Het is afhankelijk per situatie hoe hoog de kosten daklekkage laten repareren zullen uitvallen. Wat ten eerste van invloed is, is de grootte van de lekkage. Is het zo dat het hele dak vervangen moet worden? Of kan de lekkage plaatselijk gedicht worden? Een lekkage kan ook de dakconstructie aantasten. In dit geval zullen de kosten daklekkage gemiddeld hoger uitvallen. Dit omdat er dan een geheel nieuw dak in moet. Ook het soort dak (plat of schuin) en het materiaal op het dak zijn van invloed op de prijs. Het is slim om niet te lang te wachten. Een daklekkage repareren kan alleen als de dakconstructie nog niet is aangetast. Als je een plat dak hebt, kan het lijken of de kosten laag uitvallen. Het kost een plat dak repareren voor een vakman heel wat arbeidsuren. Mocht je een plat dak hebben met waterschade, ga dan na of je verzekerd bent voor deze lekkage.

Kostenoverzicht daklekkage repareren

Wat kost een plat dak renoveren of repareren? In dit overzicht een gemiddeld kostenoverzicht:

Werkzaamheden Kosten per m²
Reparatie schuin dak  €130 - €210
Reparatie plat dak  €225-€285
Renovatie schuin dak  €10 - €150
Renovatie plat dak  €25 - €80

*Bovenstaand kostenoverzicht is de prijs per m2, inclusief btw en is een indicatieprijs. Een reparatie valt per vierkante meter hoger uit. De vakman kan met je meedenken in de beste oplossing. Zodat je zeker weet dat de lekkage verholpen hebt. En dat je duurzaam van een lekvrij dak kunt genieten.

Kosten daklekkage repareren

Uitleg kosten reparatie schuin dak

Het repareren van een schuin dak kost tussen de €130 en €210 euro per m². De dakdekker zal bij een reparatie plaatselijk te werk gaan. Je kunt een plaatselijke daklekkage hebben door een stevige stormwind. Hierdoor zijn enkele dakpannen van je dak afgewaaid. Zonder speciaal dakfolie heb je dan snel een lekkage. Een daklekkage repareren gebeurt meestal door de missende dakpannen te vervangen. We adviseren de vakman niet alleen te laten kijken naar de daklekkage. Maar ook om hem een dakinspectie te laten uitvoeren. Zo weet je zeker dat je tot de beste, duurzaamste keuze komt. Het kan namelijk dat een dakinspectie uitwijst dat het vervangen van een dak op termijn goedkoper uitvalt dan alleen de reparatie.

Plat dak lekkage kosten

Als je een plat dak hebt, komt de vraag ook vast boven. Wat kost een plat dak repareren? Als de dakgoot de boosdoener is, is een renovatie noodzakelijk. Zo kan de dakgoot het water weer goed afvoeren. Een plat dak kan ook gedicht worden met dakleer. Het kan ook zo zijn dat je dak zo beschadigd is dat een nieuw dak noodzakelijk is. De reparatie van een plat dak kost tussen de €225 - €285 per m2. Een behoorlijke uitgave. Het is een arbeidsintensief werk. De dakdekker vervangt zowel de onderconstructie, als het dakbeschot en de dakdekking. De plat dak lekkage kosten zijn gemiddelden, je kunt het beste de vakman vragen naar de prijs in jouw situatie.
Het voordeel van een daklekkage repareren is in dit geval dat je het meteen grondig doet. Je kunt er zo van verzekerd zijn dat je dak na reparatie in optimale staat zal zijn. Minder kwijt aan een plat dak lekkage kosten, omdat je budget niet toereikend is? Overleg dan met de vakman of het mogelijk is om renovaties uit te voeren.

Wat kost een plat dak verzekeren?

Het is niet voor iedereen bekend of je de kosten van een lekkage zelf moet betalen. Als je verzekerd bent, kun je contact opnemen met je verzekering. Soms kun je namelijk de waterschade zo verhalen. Als er een hevige storm met veel neerslag de oorzaak is van jouw daklekkage bijvoorbeeld. Je krijgt de kosten niet terug als blijkt dat je gedeeltelijk zelf aansprakelijk bent. Denk aan het niet jaarlijks schoonhouden van de goten. Of aan het te lang wachten met het laten oplossen van de lekkage. Verzekeren loont dus zeker als je het onderhoud van je woning goed laat bijhouden. Is het schoonhouden van de goten een lastige klus voor je? Dan kun je bij Zoofy ook gebruik maken van de klussendienst. Met een vast uurtarief van €29 en zonder voorrijkosten worden je goten weer bladvrij gemaakt.

Oorzaken van een daklekkage

Er zijn verschillende oorzaken waardoor een daklekkage kan ontstaan. Naast slecht weer, zoals een hevige storm met veel neerslag, zijn er andere mogelijkheden. Zo kan het zijn dat het dak van je buren in slechte staat is, waardoor de goot het niet meer aankan. Of dat je eigen goten lekken en hierdoor een lekkage veroorzaken. Ook de dakbedekking kan oud zijn en scheurtjes vertonen. Hierdoor krijgt water de kans om naar binnen te druppen en zo schade te veroorzaken. Onvoldoende afschot op het dak kan ook een reden zijn waarom het water niet meer weg kan stromen. Wat de oorzaak ook is: de vakman geeft je advies en kijkt mee hoe dit zo snel mogelijk verholpen kan worden. Waterschade die ontstaat door slechte goten of een slecht dak van de buren, is op hun verhaalbaar. In de andere situaties ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten. Wat kost een plat dak als je de lekkage lang door laat gaan? In het kort gezegd: hoe langer de lekkage, hoe meer schade. En hoe groter de kans dat je gehele dak vervangen moet worden.

Waarom Zoofy je met deze klus kan helpen

Een dak laten vervangen is een klus waar bijna iedereen wel tegenop ziet. Niet alleen uit prijstechnisch oogpunt, maar ook omdat het goed gebeuren moet. Je wilt van die nare lekkage af. Ook kan het zijn dat je zolder je werkkamer is waar net die nare lekkage doorkomt. In dat geval kun je ook bezorgd zijn om je spullen en hoe je dat naar een andere kamer gesjouwd krijgt. Zoofy biedt naast vakmannen ook de klushulp aan. Studenten komen dan je spullen van de zolderkamer afsjouwen naar de gewenste ruimte. Dit alles zonder voorrijkosten. Het vaste uurtarief van €29 is voor nog klussen inzetbaar. Wil je hulp bij het opruimen van je zolderkamer of schuur? Ook hiervoor kun je de klushulp inschakelen. Daarnaast biedt Zoofy een breed netwerk aan vakmannen aan. Van loodgieters tot dakbedekkers en van stukadoors tot hoveniers. Zo klaren we elke klus voor je.

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
Dakgoot vervangen kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage

 

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code