Zoek hier je klusje
Loodgieter kosten regenpijp vervangen kostenoverzicht

Kosten regenpijp vervangen

woensdag 28 december 2022

Het gemiddelde kostenbereik voor regenpijpafvoersystemen ligt tussen € 300 en € 600. Huiseigenaren betalen ongeveer € 480 voor vier 4 meter gegalvaniseerde stalen rechthoekige regenpijpen, geïnstalleerd. De lage kosten van dit project zijn € 100 voor vier 4 meter vinyl regenpijp, terwijl de hoge kosten € 1800 zijn voor vier meter koperen regenpijp.

Regenpijp Prijzen

Installatiekosten regenpijp Kosten
De gemiddelde kosten € 480
Gemiddeld bereik € 300 - € 600
Minimale kosten € 100
Maximale kosten € 1.800

Boek een loodgieter

Regenpijp prijs per type

Net als dakgoten zijn regenpijp er in verschillende vormen en stijlen en kosten ze € 10 tot € 200. Het type of de stijl van jouw regenpijp moet overeenkomen met de dakgoten, maar je kunt ook sommige stijlen mixen en matchen. De kosten fluctueren afhankelijk van de stijl en het materiaal.

Rechthoekige regenpijp

Rechthoekige regenpijpen zijn de meest voorkomende. Ze kosten gemiddeld  10 tot € 30 per stuk. Dit zijn een van de populaire en meest voorkomende typen. Ze zijn er in elk materiaal en in een volledige reeks kleuren. De meeste rechthoekige regenpijp hebben een licht gekrompen buitenkant, maar een paar hebben een gladde afwerking. Ze kunnen kant-en-klaar zijn en worden verkocht in lengtes van 10 voet of kunnen ter plaatse naadloos worden gemaakt.

 € 10 tot € 30 per stuk. Deze regenpijp werkt met goten in k-stijl, enkele van de meest populaire en meest voorkomende typen. Ze zijn er in elk materiaal en in een volledige reeks kleuren. De meeste rechthoekige regenpijpen hebben een licht gekrompen buitenkant, maar een paar hebben een gladde afwerking. Ze kunnen kant-en-klaar zijn en worden verkocht in lengtes van 10 voet of kunnen ter plaatse naadloos worden gemaakt.

Flexibele regenpijp

De meeste regenpijpen zijn stijf en vast. Ze lopen verticaal, van de goot naar de grond en strekken zich uit, wat meer veelzijdigheid biedt bij het sturen van het water. Je kunt hem verder omhoog bewegen, zodat het water naar beide kanten loopt in plaats van recht naar beneden. Door de flexibiliteit kun je hem anders positioneren om hem verder uit te breiden. Soms worden deze regenpijpen toegevoegd aan bestaande regenpijpen voor extra bereik. Ze kosten gemiddeld tussen de € 20 en € 30.

Ronde regenpijp

Je moet een ronde of halfronde goot combineren met een ronde regenpijp als je die hebt. Ronde regenpijpen zijn glad, gekrompen of gegolfd. Ze kosten gemiddeld tussen de € 65 en € 200. Meestal zijn de gladde versies duurder dan de soorten, zelfs in hetzelfde materiaal. Ronde stijlen zijn eerder te vinden in duurdere materialen zoals koper dan in rechthoekige regenpijpen.

Kosten regenpijp vervangen

Boek een loodgieter

Regenpijp kosten per materiaal

Regenpijp zijn verkrijgbaar in vele materialen. Stem het materiaal van jouw regenpijp af op de dakgoot voor de beste uitstraling. Net als dakgoten hebben regenpijpen een reeks kosten op basis van het materiaal. De kosten variëren van € 5 tot € 60 per strekkende meter.

Materiaal Gemiddelde kosten per strekkende meter
Vinyl/PVC € 5 - € 15
Aluminium € 5- € 36
Gegalvaniseerd staal € 7,50 - € 45
Koper € 36 - € 60

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

PVC regenpijp kosten

PVC- of vinylafvoerpijpen zijn een veelgebruikt materiaal dat past bij vinylgoten en kost tussen € 5 en  15 per strekkende meter, afhankelijk van de vorm. Dit zijn goedkope regenpijpen die meestal in het wit worden geleverd. Ze zijn meestal rechthoekig, maar zijn ook verkrijgbaar in een flexibele stijl. Vinyl werkt het beste in gematigde klimaten omdat het kan barsten in koude klimaten en zacht kan worden en krom kan trekken bij hitte. Het vereist echter niet veel onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken.

Aluminium regenpijp kosten

Aluminium is het meest gebruikte materiaal voor regenpijpen en goten. Deze goten variëren van € 5 tot € 36 per strekkende meter, afhankelijk van de stijl. Aluminium regenpijpen zijn er in zowel rechthoekige als ronde stijlen en zijn verkrijgbaar in vele kleuren. Dit helpt de ​​regenpijp in te passen in de gevelbeplating van jouw huis, waardoor deze minder opvalt. Aluminium is gemakkelijk te onderhouden, maar het deukt gemakkelijk.

Gegalvaniseerde stalen regenpijp Kosten

Gegalvaniseerde stalen regenpijpen komen minder vaak voor dan aluminium, maar zijn goed voor meer duurzaamheid. Ze kosten tussen de € 7,50 en € 45 per strekkende meter. Gegalvaniseerd staal is sterker en duurzamer dan aluminium, waardoor het minder snel deukt. Het roest ook minder snel dan traditioneel staal. Deze goten zijn rechthoekig of rond en typisch wit.

Koperen regenpijp kosten

Als je koperen dakgoten bij je thuis hebt, overweeg dan om koperen regenpijp aan te schaffen. Koper is een uniek metaal met een levende afwerking. Het corrodeert niet zoals andere metalen en kan eeuwenlang meegaan. Verwacht gemiddeld € 36 tot € 60 per strekkende meter te betalen voor koperen regenpijp. De afdronk wordt in de loop van de tijd langzaam donkerder van helder koper tot dof bruin om uiteindelijk lichtblauw/groen te worden. 

Kosten regenpijp installeren

In de meeste gevallen wordt jouw regenpijp geïnstalleerd met een volledig dakgootsysteem . Afhankelijk van de stijl van de regenpijp die je hebt, kunnen ze meestal worden geïnstalleerd voor € 3 tot € 15 per strekkende meter. Regenpijpen kosten iets meer om te installeren dan naadloos vanwege de extra aansluitingen. Het kost meer als je een eenvoudige installatie nodig hebt dan wanneer jouw regenpijpen speciale hangers of verlengstukken nodig hebben om het water te leiden.

Vervangingskosten regenpijp

De kosten van het vervangen van de regenpijp zijn meestal niet veel hoger dan het kopen van nieuwe. Regenpijpen van aluminium, koper en gegalvaniseerd staal kunnen worden gerecycled, dus jouw installateur rekent waarschijnlijk alleen arbeidsloon aan om ze te verwijderen, ongeveer € 1,50 tot € 3 per strekkende meter. Er is over het algemeen geen verwijderingsbijdrage. PVC- of vinylgoten hebben niet zoveel recyclingopties, dus het kan zijn dat u een extra toeslag moet betalen voor het verwijderen van € 3 per strekkende meter.

Nadat de oude regenpijp is verwijderd, zijn de kosten voor het installeren van een nieuwe regenpijp identiek - ongeveer € 480 voor 4 nieuwe stalen regenpijpen.

Verbetering en verbeteringskosten

Regenpijpschermen

Een regenpijpscherm is meestal gemaakt van aluminium en past in de regenpijp. Het apparaat voorkomt verstopping van de regenpijp. Een regenpijpscherm kost gemiddeld € 2 tot € 3 per stuk.

Uitbreiding regenpijp

Een verlenging van de regenpijp leidt de afvoer of een regenton om en leidt deze naar waar u hem wilt hebben. Het apparaat is meestal gemaakt van flexibel plastic en schuift op het uiteinde van de regenpijp. Je kunt de regenpijpverlenging ook gebruiken om hem aan te sluiten op ondergrondse afvoerleidingen om te voorkomen dat een kelder onder water komt te staan ​​of om drassig gras te voorkomen. 

Gootbeschermer

Een gootbeschermer gaat over het gootsysteem om te voorkomen dat vuil de goten en regenpijpen vult. De gootafscherming varieert in materiaal en uitvoering. De prijzen van de gootbeschermer zijn € 7 tot € 50 per strekkende meter.

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 13 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code