Loodgieter Kosten toilet plaatsen of vervangen kostenoverzicht

Wat kost een toilet plaatsen

woensdag 05 juni 2024

Je wilt je oude toilet slopen en een nieuw toilet laten plaatsen. Een belangrijke afweging hierbij is: wat zijn de kosten toilet plaatsen in mijn situatie? Zoofy biedt de juiste vakman voor elke klus. Of het nu de loodgieter is, die de afvoer voor je aanlegt. Of de tegelzetter die je tegels strak op de muren aanbrengt. Wij kunnen je verder helpen.

Boek een loodgieter

Kosten toilet vervangen

In veel huizen vindt je hangende toiletten. Maar er zijn ook huizen waar nog een staande toilet aanwezig is. Wil je ook een hangend toilet? En ben je benieuwd naar de vraag: hoeveel gaat een hangend toilet plaatsen kosten in mijn situatie? Het ligt er allereerst aan wat je wilt verbouwen. Wil je gaan voor een beperkte verbouwing? Je kunt dan denken aan het vervangen van de tegels of een andere wc plaatsen. Maar ook een grotere verbouwing is mogelijk. Van de toiletruimte strippen en alles nieuw laten plaatsen, jij bepaalt. Een toilet plaatsen kosten zijn afhankelijk van de verbouwwensen die je hebt. Hoe meer werk en materiaal er nodig is, hoe hoger de kosten zullen uitvallen.

Voor het verbouwen van je toilet is het verstandig om een vakman in te huren. Zo weet je zeker dat de aansluitingen goed aangelegd worden. Daarnaast is netjes tegelen en kitten iets wat de tegelzetter perfect voor je kan uitvoeren. Gemiddeld zijn toilet plaatsen kosten tussen de €100 en €500 euro. Benieuwd naar de kosten van een volledige toiletrenovatie? Bekijk dan de prijsgids over de kosten van een volledige toiletrenovatie.

Kostenoverzicht kosten toilet vervangen

Onderstaande kostentabel biedt een overzicht van de gemiddelde kosten toilet vervangen.

Verwijderen toilet   €40 - €80
Verwijderen fontein   € 10 - €30
Waterleiding aanleggen €20 - €30
 Aanleg riool voor fontein  €20-€30
Volledig toilet monteren  €100-€200
 Toiletrolhouder monteren € 10
 Monteren van kraan en fontein   €50 - €100
Kitwerk €40 - €100

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

toilet plaatsen of vervangen kosten

Boek een loodgieter


Bovenstaande prijzen uit het kostenoverzicht zijn gemiddelde prijzen. Het kan dat een vakman een ander uurtarief rekent. Verder zijn de kosten als tegels, de fontein, de kraan en andere materialen niet inbegrepen bij de prijs. Dit kostenoverzicht is gebaseerd op een wc van 2 m2. Het is verstandig om altijd aan de vakman te vragen hoeveel hij tijd nodig denkt te hebben voor de verbouwing van jouw toilet.

Uitleg kosten toilet vervangen muur en wandtegels

Gemiddeld zijn de kosten voor het verwijderen van muur en wandtegels tussen de €150 en €300 euro. Als je een klein toilet hebt, ben je vaak minder geld kwijt als bij een groot toilet. Leidend voor de kosten zijn de totale vierkante meters die je toilet telt. De prijzen zijn gebaseerd op een toilet van 2 m2. Een groter toilet betekent meer arbeid en materialen. En dus ook hogere kosten.

Het kan zijn dat je wegens budget overwegingen de tegels zelf van de muur wilt slopen. Overleg dit altijd met de vakman. Het slopen van de muur kan onbedoeld leiden tot beschadigingen. Hierdoor kunnen er hogere kosten bijkomen, voor de herstelwerkzaamheden. Een muur die beschadigd is dient eerst behandeld te worden met bijvoorbeeld stucwerk. Ben je niet erg handig maar wil je wel graag besparen? Vraag dan de vakman waarop er te besparen valt. Mogelijk dat je zelf de toiletrolhouder aan kunt sluiten.

Kosten toilet plaatsen leidingen vervangen of plaatsen

Met het plaatsen van een nieuw toilet, vraagt dit ook iets van het leidingenwerk. Een loodgieter is de vakman die leidingen aansluit. Ook kan deze kranen aansluiten. Het is erg belangrijk dat de leidingen goed aangelegd worden en ook optimaal werken. Dit om een lekkage te voorkomen.

Kies je ervoor om een hangend toilet te plaatsen? De totale hangend toilet plaatsen kosten zijn afhankelijk van of dit toilet op de oude plek geplaatst wordt. Het kan zijn dat je een toilet in de badkamer hebt en liever in een aparte ruimte een nieuw toilet laat plaatsen. Dit betekent dat de loodgieter hier meer werk aan heeft.
De kosten voor het aanleggen van leidingen liggen aan deze 2 factoren:

 • warm en koud stromend water
 • afstand tot de hoofdleiding


Als je kiest voor warm én koud water, betekent dit dat je ook hogere kosten hebt. Dit komt omdat de loodgieter voor het aanleggen van koud en water water een dubbele tijd bezig is. Kies je voor enkel koud of warm water? Dan levert dit je een forse besparing op.

Daarnaast is de afstand tot de hoofdleiding ook bepalend voor de kosten van je toilet plaatsen. Hoe groter de afstand tot de hoofdleiding, hoe meer arbeidstijd de vakman nodig zal hebben. Verder zal er ook meer materiaal nodig zijn.
Boek een loodgieter

Hangend toilet plaatsen kosten

Veel mensen die een hangend toilet plaatsen, kiezen ook voor andere tegels. Het voordeel van een hangend toilet is dat je het beter kunt schoonhouden. Zo kun je ook onder de toiletpot de vloertegels dweilen. In vergelijking met een staand toilet, kost een hangend toilet meer. Als er al een hangend toilet in de ruimte is, kan de vakman deze ook naar de gewenste hoogte verstellen. Uit hygiënisch oogpunt kun je er ook voor kiezen om een nieuwe wc bril op het hangend toilet te laten plaatsen. Bijvoorbeeld als je na een verhuizing in een andere woning trekt.

Kosten tegels plaatsen renovatie toilet

Gemiddeld gaat 40% van je budget op aan tegels. Dit is inclusief het werk door de tegelzetter.
Je kunt kiezen uit drie soorten tegels:

 • Stucwerk
 • Natuursteen tegels
 • Keramische tegels

Als je kiest voor stucwerk, dan komen de kosten van het stucen hier nog bovenop. Je kunt zowel een gedeelte van de muur laten stucen als de hele muur. Je kunt verschillende soorten stuc op je muur laten aanbrengen. De soort stuc en het aantal vierkante meters die je hiermee wilt behandelen, bepalen de prijs.

Met natuursteen tegels heb je een luxe afwerking in je toiletruimte. Deze tegels zien er mooi uit, zijn duurzaam. Deze optie is wel duurder als de keramische tegels.

Met keramische tegels heb je een ruime keuze uit verschillende maten en soorten. De kosten van keramische tegels zijn lager als die van een natuursteen tegel. Daarbij zijn ze zeer onderhoudsvrij.

Waarom Zoofy

Zoofy biedt een groot platform met vakmensen voor iedere klus. Bij het verbouwen van een toilet heb je diverse vakmensen nodig. Een loodgieter om de leidingen aan te leggen, de tegelzetter voor het zetten van de tegels. En als je muur stucwerk nodig heeft een stukadoor. Wil je meteen andere verlichting aanbrengen? Dan kan een elektricien je hierbij helpen. Maar ook als je een ander kleur verf op de deur wilt, is bij ons de schilder te vinden. En heb je in een nieuwe toilet behoefte aan een timmerman die planken voor je maakt of een nieuw kozijn erin zet? Ook daarvoor kun je bij Zoofy terecht. Dat maakt Zoofy zo geschikt. Daarnaast zijn klanten en vakmensen enthousiast over onze dienstverlening.

Boek een loodgieter

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
kosten hr++ glas inclusief plaatsen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten keuken demonteren
Kosten kast montage
Kosten riool ontstoppen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code