Welke klus moet worden gedaan?
Glaszetter Kosten ventilatierooster raam kosten kostenoverzicht

Wat kost een ventilatierooster in het raam

dinsdag 04 juni 2024

Een ventilatierooster raam zorgt voor dat er een gezonder leefklimaat in een woning kan worden gecreƫerd. Door een ventilatierooster in een bestaand raam maken of een nieuw raam te voorzien van een ventilatierooster komt er een constante toevoer van frisse lucht in een ruimte. De roosters kunnen geheel in een raam worden weggewerkt zodat het minder opvalt. Wil jij een ventilatierooster raam vervangen of wil je ventilatierooster in bestaand raam maken? Dan kun je daarvoor het beste een vakman inschakelen. Onze vakmannen weten precies hoe je een ventilatierooster moet plaatsen en kunnen tevens ook het onderhoud verzorgen. Bij het uitbesteden van een ventilatierooster raam vervangen wil je vast weten wat de kosten ventilatierooster raam zijn. Wij geven je een indicatie van de kosten en leggen uit waar je rekening mee moet houden.

Wat is een ventilatierooster raam?

Een ventilatierooster is een rooster bestaande uit verschillende lagen die over elkaar heen liggen. Door deze lagen kan lucht worden verspreid. Vaak worden ze in het raamkozijn over het glas heen geplaatst. Een van de voordelen is dat je zo een luchtstroom in huis krijgt die geen vliegen of andere beestjes bevat. Je kunt de verschillende lagen open doen en dicht doen, in het laatste geval kan er geen lucht doorheen komen. Het ventilatierooster kun je vaak het gehele jaar open laten staan voor het verbeteren van de ventilatie en luchtkwaliteit. Het is vaak te bedienen met een schuifsysteem of door middel van een koord.

Je kunt een ventilatierooster ook combineren met ventilatiesysteem C. Dit is een centraal gestuurde ventilatiesysteem wat als taak heeft om door heel het huis te zorgen voor goede ventilatie. Zo zorgen ventielen in de muur ervoor dat de natte lucht uit ruimtes wordt gezogen en door de ventilatierooster in de ramen komt er nieuwe frisse lucht naar binnen. De nieuwste ventilatierooster zijn vaak volledig geluiddempend en waterdicht. Daarnaast zijn ze ook zelfregulerend, wat inhoudt dat het rooster altijd evenveel frisse lucht toelaat ondanks hoe hard de wind waait.

Ventilatierooster maken kosten

De kosten ventilatierooster raam

De kosten ventilatierooster raam hangen van verschillende factoren en van gemaakte keuzes af. Zo heeft het te maken met het merk dat je kiest, maar ook met de afmetingen die een ventilatierooster heeft. Daarnaast spelen de eigenschappen van een bepaald model mee en als laatste de kosten voor montage. Ventilatierooster worden meestal op maat gemaakt voor een raam. Toch kan er een geschatte prijs voor een ventilatierooster worden gegeven, er wordt dan vooral gekeken naar de grootte van het raam en ventilatierooster. We zetten hieronder de kosten ventilatierooster raam op een rij: 

Afmetingen   kosten ventilatierooster raam (inclusief plaatsing)
Klein ventilatierooster   30,- tot 8,- euro
Groot ventilatierooster   70,- tot 125,- euro.
prijs per vierkante meter   74,- tot 125,- euro.

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Je kunt een ventilatierooster in nieuwe ramen laten plaatsen maar je kunt er ook voor kiezen om ze in bestaande ramen te laten plaatsen. Bijvoorbeeld als je het glas van de ramen laat vervangen. Op het moment dat je kiest voor nieuwe kozijnen kun je kiezen uit diverse soorten roosters die bij de ramen en kozijnen passen. De kosten ventilatierooster in een bestaand raam zijn vaak lager dan die bij een nieuw raam. Moet een ventilatierooster raam vervangen dan komen er ook nog extra kosten bij om het oude ventilatierooster weg te halen. De kosten ventilatierooster raam vervangen hangt af van hoe veel tijd het kost om het rooster weg te halen. Wil je weten aan wat voor kosten je moet denken? Houd dan een uurprijs van 45 tot 55 euro per uur in gedachten.

De redenen voor het plaatsen van een ventilatierooster?

Waarom zou je kiezen voor een ventilatierooster raam plaatsen of vervangen? Allereerst heeft is het een investering die er voor zorgt dat je woont in een gezond klimaat. Voor een gezond klimaat is er voldoende frisse lucht nodig. Met een ventilatierooster raam kan er frisse lucht van buiten worden toegevoerd en circuleren in een ruimte. Daarnaast heeft een ventilatierooster nog een aantal voordelen. Zo kun je jouw huis of ruimte laten luchten, ook al het regent of er waait een harde wind. Een bijkomend voordeel is dat door een ventilatierooster geen vliegen of insecten naar binnen kunnen komen. Iets wat je bij een open raam wel hebt. Daarnaast heb je ook minder last van buitengeluiden, bij een open raam hoor je deze veel beter. En als laatste voordeel kun je een ventilatierooster ook open laten staan als je afwezig bent. Zo kun je er dus altijd voor zorgen dat het huis wordt gelucht.

Heeft een ventilatierooster ook nadelen?

Een ventilatierooster raam vervangen of plaatsen heeft ook een aantal nadelen. Zo kan het in de winter zijn dat je toch last hebt van een koude tochtstroom. Zeker wanneer de ventilatierooster tegen elkaar open staan kan dit als resultaat hebben dat er constant een koude luchtstroom is. Je moet dan harder stoken om het warmer in huis te krijgen. Daarnaast kan een open ventilatierooster ook alsnog voor geluidsoverlast zorgen. Immers een open ventilatierooster laat meer geluid door dan een raam wat dicht is. Maar gelukkig is er ook een oplossing voor: je kunt het ventilatierooster gewoon sluiten. Dan merk je niks van deze nadelen.

Verschillende soorten ventilatierooster

Er zijn verschillende ventilatieroosters die je kunt aanschaffen. Er wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen vlakke en ronde ventilatieroosters. In de volksmond worden de ronde ventilatieroosters ook wel eens tonnentjes genoemd. Deze roosters werden vroeger vaak toegepast maar tegenwoordig zie je dat de vlakke ventilatieroosters meer worden gebruikt. Dit komt omdat ze - zoals de naam zeg - niet naar buiten of naar binnen uitsteken. Hierdoor kunnen ze niet alleen gemakkelijk in een schuifpui of raam worden geplaatst maar ook in een draai-kiepraam. De vlakke ventilatieroosters zijn dan bij deze ramen ook een prima alternatief voor een insectenhor. Tegenwoordig zijn de ventilatieroosters in veel verschillende kleuren verkrijgbaar waardoor ze gemakkelijk aansluiten bij de rest van het exterieur.

Mogelijkheden ventilatierooster raam

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een ventilatierooster te plaatsen. Wil je een goed en gezond leefklimaat dan kun je er ook voor kiezen om een ventilatierooster te laten plaatsen en ook andere isolatie maatregelen uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren met het zetten van een nieuw HR raam, ventilatiesysteem of WTW. Er zijn verschillende soorten ventilatieroosters. Allereerst komen ze in verschillende soorten en maten. Elke ventilatierooster heeft verschillende functionaliteiten. Zo kan je bepalen wat de mate is van geluids- en waterdichtheid. Daarnaast heb je roosters die ervoor zorgen dat er een gelijkmatige en gecontroleerde luchtstroom naar binnen komt. Ook kun je natuurlijk gewoon kiezen voor een standaard ventilatierooster zonder allemaal poespas. Onze vakmannen kunnen jou adviseren wat voor jouw woning de beste keuze is.

Bespaartips

Wil je besparen op de kosten ventilatierooster raam? Dan zijn er een aantal handige tips. Zo kun je het beste kiezen voor een standaard kleur. Hoewel je keuze hebt uit tal van verschillende kleuren komt er vaak een meerprijs boven op. Daarnaast kun je het beste alle ventilatieroosters die je nodig hebt voor jouw woning in 1x aanschaffen. Vaak kun je dan een mooie korting regelen. Daarnaast is het slim om eerst online een vergelijkend warenonderzoek uit te voeren. Zo kun je kijken waar je het voordeligst de ventilatieroosters kunt aanschaffen. De laatste bespaartip heeft te maken met montage. Het lijkt wellicht voordeliger om het zelf te plaatsen. Maar als je veel ventilatierooster moet plaatsen kan het financieel aantrekkelijker zijn om het uit te besteden, bijvoorbeeld aan onze vakmannen.

Alternatieven voor ventilatierooster

Wil je geen ventilatierooster plaatsen dan kun je ook op andere manieren je huis ventileren. Bijvoorbeeld door gewoon een raam te openen. Maar je kunt ook kiezen om een ventilatiesysteem aan te schaffen. Daarnaast heb je ook nog een mechanische ventilatie die je in huis kunt plaatsen waardoor het gehele huis automatisch wordt geventileerd.

Onderhoud ventilatierooster

Wil je ervoor zorgen dat jouw ventilatierooster optimaal werkt dan is regelmatig onderhoud van belang Immers een ventilatierooster heeft als doel dat er altijd een constante toevoer is van frisse lucht. Op het moment dat een ventilatierooster niet meer zo schoon is of er zit stof in dan komt er vieze lucht naar binnen. Het onderhouden van een ventilatierooster is heel gemakkelijk. Maak het rooster regelmatig schoon met een doekje en wat sop. Zo kun je het stof en vuil verwijderd worden. Daarnaast kun je ook de scharnieren even voorzien van wat olie zodat het ventilatierooster gemakkelijk dichtgaat. OP die manier gaat het rooster lang mee en zijn de kosten voor reparatie of vervanging beperkt.

Schakel een klusjesman in

Wil jij een ventilatierooster laten plaatsen of vervangen en wil je niet te hoge kosten ventilatie raam betalen? Schakel dan een van onze vakmannen is. Onze vakmannen kunnen gemakkelijk en snel een ventilatierooster in bestaand raam plaatsen of een nieuw rooster plaatsen. Ze hebben de kennis en kunde om dit karweitje goed uit te voeren. Wil jij meer weten over kosten ventilatieraam of ben je benieuwd wanneer een van de vakmannen tijd hebt? Kijk dan op onze website en zie welke vakmannen er beschikbaar zijn? Er is altijd wel iemand bij jouw in de buurt beschikbaar voor een klus. De vakmannen staan binnen no-time voor de deur en zorgen ervoor dat jouw ventilatierooster wordt geplaatst, vervangen of goed wordt onderhouden.

Andere prijsgidsen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code