Welke klus moet worden gedaan?
Klusjesman kostenoverzicht

Balkon renovatie kosten

donderdag 11 januari 2024

 

Heb jij een appartement, een flat of een huis met een balkon? Dan krijg je vroeg of laat mogelijk met een balkon renovatie te maken. Dat kan bij achterstallig onderhoud op een grote balkon renovatie uitdraaien, maar het kan ook om een kleinere balkon renovatie gaan, bijvoorbeeld het aanbrengen van een nieuwe toplaag op de balkonvloer.Met welke eventuele werkzaamheden je rekening moet houden, hoe een en ander in zijn werk gaat en wat de kosten om een balkon te renoveren mogelijk kunnen gaan bedragen, leggen we je graag in het volgende artikel uit.

Boek een klusjesman

Balkon renovatie kosten

Wat exact een balkon renovatie kost of wat de kosten van het herstel van het balkon zullen bedragen, is per situatie steeds verschillend. Een rol speelt de mate van de staat waarin het balkon verkeerd , de grootte van het te repareren oppervlak en andere omstandigheden, bijvoorbeeld de inzet van een hoogwerker. De prijs de balkon renovatie zijn dus onder meer afhankelijk van de aard van de betonreparatie. Of wellicht wil je nieuwe vlonders laten leggen.

Onderstaand een voorbeeld berekening van de gemiddelde prijs voor het herstellen van betonrot. Deze kosten zijn inclusief arbeidsloon, materiaal en btw.

omvang reparatie herstellen van gemiddelde kosten
grote reparatie balkon € 500 tot € 1.200

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.
Als er sprake is dat de werkzaamheden omvangrijker zijn, gaan de balkon renovatie kosten helaas verder omhoog. Daarvan is meestal het geval wanneer er sprake is van:

 • onvoorzien meerwerk
 • het inboren en het vervangen van bewapening van het balkon
 • het stutten van de betonnen constructie van het balkon

Meestal kan er door de vakman van te voren een realistische inschatting van de te verwachten kosten voor het herstel van je balkon worden gemaakt. Als je via Zoofy een vakman inschakelt, weet je van te voren altijd wat het vanaf uurloon bedraagt. In dit geval bedraagt het vanaf uurloon € 69. Natuurlijk kun je deze vakman ook inschakelen wanneer je een balkon wilt verbouwen.

Balkon renovatie

Boek een klusjesman

Balkonrenovatie nodig?

De eerste tekenenen dat het wellicht nodig is om jouw balkon te renoveren, is betonrot. Betonrot is de naam voor een bepaalde schade die in beton of betonnen constructies voorkomt. In betonnen constructies zit, ter versteviging, altijd een bewapening van staal of ijzer. Die metalen versteviging kan na verloop van tijd gaan roesten. Door deze roestvorming zet het metaal uit en wordt het beton rondom de bewapening langzaam maar zeker weggedrukt. Hierdoor zullen er (haar-)scheurtjes in het beton ontstaan. Lees hier meer over betonrot.

Laat het aangetaste beton van je balkon herstellen

Omdat betonrot zonder ingrijpen helaas gewoon verder gaat, kun je de aangetaste betondelen in je balkon het beste laten repareren. Hiervoor moet je bij voorkeur een specialist inzetten, zoals de vakman of vakvrouw die je via het platform van Zoofy snel en eenvoudig inschakelt. Normaal gesproken hoeft niet je hele balkon vervangen te worden. Dat is best ingrijpend. Het wegkappen van het de aangetaste betondelen volstaat meestal al. De vakman reinigt vervolgens de metalen bewapening grondig en vult de gaten met een twee componenten mortel op. Het is mogelijk dat er na het verstrijken van een periode van 10 jaar mogelijk de volgende reparatie moet worden uitgevoerd. Welke kosten er mogelijk mee gemoeid zijn kun je hieronder aflezen.

Waarom je voor een betonreparatie het beste Zoofy kunt inschakelen

Goede vakmannen liggen niet voor het oprapen. Gelukkig zijn deze professionals allemaal binnen één platform verenigd, het Zoofy platform. Want bij Zoofy is alleen plaats voor goed scorende vakmannen en vakvrouwen. Die scoren gemiddeld een mooie 9,2, waar we bij Zoofy uiteraard enorm trots op zijn. De professional in jouw woongebied voor het uitvoeren van een betonreparatie of om je balkon te verbouwen, regel je snel en eenvoudig via Zoofy. Geef dus snel drie momenten door waarop er contact met je mag worden opgenomen. Binnen no time staat de vakman bij jou op het balkon.
Bij Zoofy is het altijd inzichtelijk wat de kosten van jouw klus of het vanaf uurloon van de vakman gaan bedragen. Voorrijkosten? Die worden je bij Zoofy nooit in rekening gebracht. Betalen hoef je pas achteraf, als de werkzaamheden naar volle tevredenheid zijn uitgevoerd. Heel eenvoudig, via iDeal of een Tikkie.

Boek een klusjesman

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 8 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code