Zoek hier je klusje
rolluiken plaatsen met Zoofy
Klusjesman Rolluiken prijzen Kostenoverzicht

Rolluiken prijzen

woensdag 28 december 2022

Rolluiken bieden je talrijke, interessante voordelen: van meer privacy tot een verkleind risico op inbraak en een daling op je energiefactuur. Wat zijn tegenwoordig de gangbare rolluiken prijzen inclusief montage en wat is het verband tussen het soort rolluiken en de kosten die hierbij komen kijken? Wij, van Zoofy, leggen het jou graag uit in dit artikel.

Wat kosten rolluiken?

Wat de exacte rolluiken prijzen zijn, kunnen we niet onmiddellijk zeggen omdat het kostenplaatje bepaald wordt door meerdere factoren. Zo worden de rolluiken prijzen beïnvloed door het type rolluik dat je kiest, de bedieningsopties, de kosten voor de montage en de (eventuele) extra opties. Onderstaande tabel geeft je een realistisch idee van de gemiddelde rolluiken prijzen inclusief montage.

Rolluiken kosten: overzicht

Rolluik zelf   €90,- tot €600,- 
Bediening  €10,- tot €250,- 
Montage   €100,- tot €200,- 
Totaal   €200,- tot €1.050,- 

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt. Deze rolluiken prijzen zijn gebaseerd op de gemiddelde prijs per rolluik inclusief btw. 

Rolluiken prijzen plaatsen

Prijs per type rolluik

Het spreekt vanzelf dat je voor een grotere rolluik meer zal moeten neertellen dan voor een klein model. En ook het materiaal waaruit de rolluik gemaakt is, speelt een grote rol in de prijs van je rolluik.

Type rolluiken Kosten
Kunststof rolluik van 100 x 100 cm  €90,- tot €150,- 
Aluminium rolluik van 100 x 100 cm  €100,- tot €250,- 
Kunststof rolluik van 200 x 200 cm  €250,- tot €350,- 
Aluminium rolluik van 200 x 200 cm  €350,- tot €600,- 


Deze tabel maakt ons duidelijk dat de rolluiken prijzen voor een aluminium rolluik van dezelfde grootte als een kunststof rolluik beduidend hoger liggen. Toch kiezen de meeste mensen voor aluminium rolluiken vanwege de vele voordelen. Aluminium rolluiken zijn geluidswerend, isoleren beter, zijn geschikt voor kleine en grote oppervlakken en hebben een zeer lange levensduur.

Bediening

Een andere factor die bepalend is voor de rolluiken prijzen is het soort bediening dat je kiest. Handmatige bediening is het goedkoopste maar is minder gebruiksvriendelijk dan elektrische bediening.

Handbediening

Al vanaf €10,- heb je een standaard handbediening met slingerstang. Wil jij liever een rolluik met band of koord? Dat kan voor €20,-.

Elektrische bediening

De rolluiken kosten voor een rolluik met elektrische bediening liggen hoger omdat je een buismotor aan dient te kopen. Het exacte prijskaartje van de buismotor wordt bepaald door de grootte van je rolluik. Hoe groter de rolluik, hoe hoger de prijs van de buismotor. Naast de kosten voor een buismotor moet je tevens een budget voorzien voor de bijkomende benodigdheden, zoals schakelaars en/of afstandsbedieningen. Onderstaande tabel geeft je een realistisch beeld van de gemiddelde prijzen voor elektrische bediening.

Onderdeel Kosten
Buismotor  €60,- tot €150,- 
Draaischakelaar  + €20,- 
Sleutelschakelaar  + €50,- 
Tijdschakelaar  + €50,- 
Afstandsbediening  + €100,- 
Totale kosten elektrische bediening  €80,- tot €250,- 

Montage

Je weet inmiddels dat de kosten voor de montage kunnen variëren van €100,- tot €200,-. Deze kosten zijn voornamelijk afhankelijk van de manier van plaatsen (inbouw, opbouw of voorzet) en van de verdieping(en) waar de rolluik(en) geplaatst moet(en) worden. Een rolluik plaatsen op een tweede (of hogere) verdieping vraagt om een steiger en de extra kost hiervoor (zo'n €30,-) zie je terug op je factuur. Wens jij gebruik te maken van een opmeetservice om zeker te zijn dat je de juiste rolluik bestelt? Houd dan rekening met een meerprijs van ongeveer €40,-. Dikwijls is het wel zo dat deze extra kost wegvalt wanneer je besluit om de opmeting en de installatie door ons te laten doen (= afhankelijk van het aantal rolluiken).

Rolluiken prijzen: extra opties

Naast de prijs van de rolluik zelf, het type bediening en de kosten voor de montage zijn er nog andere factoren die invloed uit kunnen oefenen op de eindprijs. Het gaat hier om talrijke, extra opties die jou en je familie meer wooncomfort bieden.

 • Anti-optilveren tegen inbraak: voor €5,- extra per rolluik koop je veren die het voor inbrekers onmogelijk maken om jouw rolluik op te tillen.
 • Lakstift: vind jij het vervelend om tegen kleine beschadigingen op jouw rolluiken aan te moeten kijken? Voor €12,- heb je een lakstift waarmee je deze beschadigingen kunt verbergen.
 • Valse vensterbank(en): wens jij één of meerdere rolluiken te voorzien van een valse vensterbank voor een luxe uitstraling? Dat kan voor een meerprijs van €12,50,- per stuk.
 • Bandvertrager: een bandvertrager maakt het openen en sluiten van een rolluik met handmatige bediening veel gemakkelijker. Een bandvertrager kost ongeveer €40,-.
 • Insectenhor: vooral in de zomer is een insectenhor geen overbodige luxe. Deze horren kosten je ongeveer €75,- per rolluik.
 • Zonnesensoren: vind jij het leuk om het zonnetje tot bij jou binnen te laten schijnen of wens je je rolluiken juist te sluiten wanneer de zon (te fel) schijnt? Door zonnesensoren van €180,- per rolluik aan te kopen, kan je dit snel en eenvoudig instellen.
 • Bewegingsmelder: niet enkel door anti-optilveren te plaatsen maar ook door je rolluik(en) uit te rusten met een bewegingsmelder, houd je inbrekers op afstand. Een bewegingsmelder zorgt ervoor dat je rolluik automatisch sluit wanneer een (potentiële) inbreker langdurig bij jouw raam blijft staan. Deze melder kost ongeveer €250,-.
 • Home motion systeem: met een home motion systeem kan je je rolluiken snel en eenvoudig bedienen via je tablet of je smartphone, ook wanneer je niet thuis bent. Dit systeem kost ongeveer €500,- per rolluik.

Rolluiken kosten: besparingstips

Heb jij een beperkt budget en zou je toch graag profiteren van de vele, aantrekkelijke voordelen die rolluiken met zich meebrengen? Met de volgende tips kan je besparen op de aankoopprijs van jouw rolluiken:

 • Korting op de montage: je doet er goed aan om alle gewenste rolluiken in één keer te laten installeren. Zo spaar je een mooi bedrag uit op de kosten voor de montage.
 • Handmatige bediening: rolluiken met een handmatige bediening hebben een vrij eenvoudige werking en zijn een pak goedkoper dan rolluiken met een elektrische bediening. Bovendien zorg je zo ook voor extra spieren en dat is mooi meegenomen toch?!

Rolluiken laten installeren door Zoofy: voordelen

Economische voordelen

Iedereen leeft met een budget en besparen waar het kan is dan ook de boodschap. En dat hebben wij, bij Zoofy, maar al te goed begrepen. Bij ons geniet je van de volgende financiële voordelen:

 • Wij betalen de voorrijkosten: bij zo goed als elk klusbedrijf in Nederland dien je rekening te houden met de zogenaamde voorrijkosten (= kosten voor het vervoer tussen het klusbedrijf en de plaats waar de werken uitgevoerd moeten worden). In het geval van Zoofy hoef je je hoofd hier niet over te breken. Wij nemen de voorrijkosten voor onze eigen rekening.
 • Vaste uurtarieven: of het nu gaat om het installeren van rolluiken, om het ontstoppen van een toilet of om het schilderen van een radiator, wij hanteren vaste uurtarieven. Zo kan jij de kosten voor jouw klus veel handiger in je budget inplannen.

Voordelen voor jouw comfort

Naast geld uitsparen zijn er natuurlijk ook andere zaken, zoals de wachttijd, de service en de bekwaamheid van de vakman die een rol spelen in de keuze van jouw klusbedrijf. Bij Zoofy geniet je van de volgende gemaksvoordelen:

 • Vakmannen met jarenlange ervaring: Zoofy is een klusbedrijf met een uitstekende reputatie. En dat is grotendeels te wijten aan onze ervaren vakmannen. Vooraleer wij iemand in dienst nemen, ondergaat deze persoon een grondige screening om zijn vakkennis en ervaring na te gaan. Zo zijn onze klanten steeds zeker van optimale kwaliteit.
 • Wij kennen geen lange wachttijden: Zoofy is inmiddels uitgegroeid tot een enorm groot klusbedrijf met werkmannen verspreid over heel Nederland. Daarom hoef jij nooit lang te wachten op een klusjesman.
 • Spoedklussen bestaan ook: heb jij echt onmiddellijk een klusjesman nodig om een rolluik bij jou te komen installeren of voor een andere klus? Reserveer dan een spoedklus en ontvang onze vakman dezelfde dag nog bij jou thuis.
 • Komt goed garantie: is één van onze vakmannen bij jou thuis langs geweest om een klus uit te voeren maar ben je niet tevreden over het resultaat? Kan je zijn nalatigheid aantonen? Neem zo snel mogelijk contact op met ons team en doe een beroep op onze "komt goed garantie". Wij sturen jou direct een andere vakman om de klus naar behoren af te werken.
 • Moderne betaalopties: bij Zoofy kan je niet alleen betalen d.m.v. een gewone bankoverschrijving of met een kredietkaart, maar ook via de meest moderne betaalplatformen, zoals Tikkie en iDeal.

Ben jij op zoek naar een betrouwbare partner met een gerenommeerde reputatie voor de installatie van jouw rolluiken in Nederland? Neem contact op met het team van Zoofy en reserveer direct een vakman!

 

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
inductiekookplaat aansluiten kosten
Kosten tuin leeghalen
vlonder aanleggen kosten
Kosten tuinaanleg
Kosten gipsplaten repareren
Kosten kast montage
Kosten CV installeren

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 6 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code