Zoek hier je klusje
Klusjesman Kostenoverzicht

Kunststof gevelbekleding prijzen

maandag 06 september 2021

 

Tijd voor nieuwe gevelbekleding? Dan zijn er diverse materiaalsoorten om uit te kiezen. Eén van de beste opties is dan gevelbekleding uit kunststof. Hieronder kom je meer te weten over de voordelen en de prijzen. Zo maak je eenvoudig de juiste keuze!

Gevelbekleding prijs in vergelijking met andere materialen

Als je nog twijfelt tussen kunststof en andere materialen is het een goed idee om de gevelbekleding prijzen van de diverse soorten met elkaar te vergelijken. Door op de hoogte te zijn van het prijsverschil maak je namelijk makkelijker de juiste beslissing. Om die reden vind je hieronder een handig prijsoverzicht!

Kosten gevelbekleding per soort

Type gevelbeklding Kosten per m²
Kaleien  30 euro per m²
PVC  40 euro per m²
Thermowood  40 euro per m²
Sidings  45 euro per m²
Hout  65 euro per m²
Crepi  80 euro per m²
Steenstrips  155 euro per m²

Wat zijn de voordelen van gevelbekleding uit kunststof?

Met nieuwe gevelbekleding is je gevel extra beschermd tegen verschillende weersinvloeden. Daarnaast zorg je zo voor een nieuwe uitstraling van je woning. Kunststof is dan een goede keuze, omdat het heel wat voordelen heeft.

Zo past het bij diverse stijlen. Gevelbekleding in kunststof is namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren en materiaal-imitaties, zoals hout en metaal. Een groot voordeel, want de kunststof gevelbekleding prijzen liggen aanzienlijk lager. Je bespaart dus veel geld uit door te kiezen voor een imitatie.

Een ander groot voordeel is het weinige onderhoud dat dit materiaal vereist. Meestal volstaat het om de gevel om de zoveel tijd met een waterstraal te bespuiten. Je kan het ook eenvoudig bewerken wanneer je nood hebt aan verandering. Kunststof is daarnaast erg veilig, omdat het een laag brandrisico heeft. Het dooft zichzelf uit dankzij de chlooratomen die erin verwerkt zitten. Dit is ook één van de redenen waarom het materiaal zolang meegaat. Zoals je ziet is gevelbekleding uit kunststof dus een uitstekende optie!

Welke kunststof gevelbekleding past bij je woning?

Doordat kunststof gevelbekleding verkrijgbaar is in ontzettend veel kleuren en uitvoeringen, past het goed bij elke huisstijl. Hieronder ontdek je wat voor jou de beste keuze is!

Gevelbekleding voor een moderne woning

Wil jij je woning een moderne uitstraling geven? Dan kan je dit perfect met gevelbekleding uit kunststof. In dat geval is het een goed idee om te kiezen voor een aluminium imitatie look of voor een neutrale kleur, zoals grijs, beige, zwart of wit. Deze uitvoeringen passen ook mooi bij een industriële stijl.

Gevelbekleding voor een klassieke woning

Houd jij de uitstraling van je huis liever klassiek? Ook dan zijn er voldoende mogelijkheden. Je kan zo bijvoorbeeld kiezen voor kunststof gevelbekleding die de uitstraling heeft van stenen. Ideaal als je een authentieke woning hebt en je het karakter wilt behouden.

Gevelbekleding voor een landelijke woning

Voor landelijke woningen wordt er veelal gekozen voor natuurlijke materialen. Als je dus liefst kunststof gevelbekleding laat plaatsen, is bekleding met een houtlook een goede optie. Daarnaast kan je kiezen voor natuurlijke kleuren, zoals beige of bruin om je gevel van een nog meer landelijke uitstraling te voorzien!

Kunststof gevelbekleding prijzen

De kunststof gevelbekleding prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren, maar over het algemeen betaal je tussen de 75 en 125 euro per vierkante meter. Deze prijzen zijn inclusief plaatsing en btw. De kunststof gevelbekleding prijzen kunnen echter variëren van 10 tot 80 euro per vierkante meter en zijn sterk afhankelijk van de gekozen uitvoering en de vakman. Als je dus een exacter prijsoverzicht wilt, is het een goed idee om info te vragen aan één van onze professionals!

Wat zijn de prijsbepalende factoren van kunststof gevelbekleding?

De prijzen van kunststof gevelbekleding hangen vooral af van de vakman en de uitvoering die je kiest. Als je bijvoorbeeld opteert voor een speciale imitatielook liggen de kunststof gevelbekleding prijzen een stukje hoger. Houd hier rekening mee!

Alternatief: houtcompostiet prijzen

Houtcomposiet is een mix van hout en kunststof. Het is een ideaal alternatief voor zij die niet kunnen kiezen tussen de twee materialen. Houtcomposiet bestaat wel grotendeels uit houtspanen en -vezels, maar dankzij de mix met pvc is het heel wat duurzamer. Bovendien behoudt het zijn kleur doorheen de jaren en is het verkrijgbaar in diverse kleuren. Er is een verschil tussen de opgevulde en holle variant. De opgevulde variant kost meer, maar gaat ook heel wat langer mee.

Composiethout gevelbekleding kost gemiddeld tussen de 35 en 50 euro per vierkante meter. Je kan ze zelf plaatsen, maar voor het beste resultaat is het aangeraden om een vakman in te schakelen.

Welk soort gevelbekleding moet je kiezen?

De prijs van gevelbekleding is slechts één van de beslissingsfactoren. Houd ook rekening met de uitstraling, de duurzaamheid van het materiaal, enzovoort. Kaleien is bijvoorbeeld de goedkoopste optie en is ook ideaal als je je woning een mooie authentieke uitstraling wilt geven.

Hout is de meest charmante optie en perfect wanneer je een landelijke woning hebt of je belang hecht aan milieuvriendelijkheid. Crepi past dan weer bij verschillende huisstijlen, want het bestaat in diverse structuren en is verkrijgbaar in vele kleuren. Dit soort gevelbekleding is echter redelijk prijzig. Ben je nog niet helemaal zeker van wat voor jou de beste optie is? Aarzel dan niet om raad te vragen aan één van onze vakmannen!

Kies voor een vakman van Zoofy en geniet van het beste resultaat

Zelf kunststofbekleding op je gevel aanbrengen? Het is niet onmogelijk, maar het is wel een heel gedoe. Als je het jezelf eenvoudig wilt maken, is het dus beter om te vertrouwen op een ervaren vakman. Op die manier ben je ook zeker van het beste resultaat!

Ver hoef je niet te zoeken naar een geschikte vakman, want bij Zoofy zijn er tal van bekwame professionals dicht bij jou in de buurt. Je vindt ze eenvoudig door je gegevens in te vullen. Het duurt slechts enkele minuten en je bespaart hierdoor heel wat zorgen en stress. Zo eenvoudig kan het zijn! Doordat je snel en makkelijk de beste vakman uit je buurt vindt, hoef je bovendien geen voorrijkosten te betalen en ook dat is mooi meegenomen!

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code

Klussen scoren