Zoek hier je klusje
Stopcontact plaatsen
Elektricien Kosten stopcontact vervangen Kostenoverzicht

Wat kost een stopcontact vervangen

woensdag 28 december 2022

Het gemiddelde voor het installeren of vervangen van een stopcontact is € 211. Een nieuw stopcontact  €15 tot wel €100,- Voor het materiaal. Het gehele project varieert meestal van €70 en € 250. Elke houder kost tussen de € 3 en € 50, afhankelijk van het type dat je nodig hebt. De prijs van het inhuren van een elektricien varieërt van €59,- tot €75 per uur, afhankelijk van het gekozen moment dat de elektricen langs komt. Sommige, zoals GFCI-beveiligde of 220-volt-eenheden, zullen meer materiaal en arbeid kosten om te installeren dan andere, zoals een standaard 120-volt-eenheid.

Gemiddelde kosten € 211
Typisch bereik € 70 - € 250
Laag eind - hoog eind € 70 - € 370

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten stopcontact vervangen

Boek een elektricien

Prijzen per stopcontact type

De grootste factor in de prijs voor het installeren van een stopcontact is het type dat u kiest, dat varieert van € 3 tot € 50 . De meeste elektriciens nemen deze kosten op in de totale projectofferte. Als een huiseigenaar al materialen heeft of een speciale eenheid nodig heeft, zal een elektricien alleen de installatie in rekening brengen.

Standaard stopcontacten van 120 volt bevinden zich meestal aan de onderkant van het spectrum voor € 3 tot € 5 per stuk heb je al een wandcontactdoos. Deze apparaten kunnen maximaal 16 ampère leveren. De werkelijke spanning varieert van 110-125 volt en fabrikanten bouwen moderne apparaten om de variaties te weerstaan. Een standaard 16-amp, 120V met twee USB-poorten kost  €13 tot €22 . Door USB-poorten in het stopcontact te plaatsen, kunt u smartphones, tablets en andere USB-gevoede apparaten rechtstreeks in het stopcontact steken om op te laden.

220V, 240V en 250V

Ook de standaard uitvoeringen met een hoger voltage bevinden zich in de lagere prijsklasse. Vroeger konden elektriciens zowel 220V- als 240V-stopcontacten aanbieden. Nu komen de meeste binnen op 250V. Zware apparaten zoals elektrische wasdrogers en ovens vereisen doorgaans deze eenheden met een hoger voltage. De exacte prijs is afhankelijk van het type apparaat en de benodigde stroomsterkte zo kan het ook zijn dat er een perilex geplaatst dient te worden.

Kabel/coaxiale wandplaat

De gemiddelde kosten van een coaxiale wandplaat zijn ongeveer € 5. Meestal installeert een telefoon-, televisie- of internetprovider deze, geen elektricien.

Gemiddelde kosten voor het installeren van nieuwe stopcontacten

Een professionele elektricien rekent gemiddeld €59 per uur , maar de arbeidskosten kunnen variëren van € 59 tot € 75 per uur. Een goede elektricien kan er binnen een uur tot wel 12 stopcontacten vervangen, terwijl het installeren van een enkele nieuwe tot twee uur kan duren . De werkelijke tarieven zijn afhankelijk van het type installatie en het vaardigheidsniveau van de elektricien.

Nieuwbouw en verbouwingen aan het hele huis

Elektriciens rekenen over het algemeen aan het stopcontact voor nieuwe huizen of verbouwingen van het hele huis in plaats van per uur. De elektricien stelt een prijs vast voor elk stopcontact op basis van arbeid en materialen en vermenigvuldigt deze met het totale aantal stopcontacten in huis. 

Vloer vs. wandcontactdozen toevoegen

Door in de vloer of het plafond te installeren, hebben huiseigenaren toegang tot elektriciteit vanuit het midden van een kamer, waardoor gevaarlijke, lelijke snoeren van de muur niet nodig zijn. Het uurloon voor het installeren van deze vloercontactdozen is hetzelfde.

Er zijn echter enkele factoren die de installatiekosten kunnen verhogen door de installatietijd te verlengen. Betonnen vloeren en vloeren boven afgewerkte plafonds kunnen bijvoorbeeld moeilijker zijn om mee te werken dan die over onafgewerkte kelders of kruipruimtes. Evenzo hebben plafonds onder vloeren meer zorg nodig dan die onder zolders.

Drogers of andere apparaten

Perilex stopcontacten voor zware drogers, koelkasten, airconditioners, fornuizen en andere apparaten kosten meer om te installeren dan standaard, 120V-eenheden. Speciale contactdozen kosten meer vooraf en nemen ook meer tijd en expertise in beslag om te installeren.

Een stopcontact vervangen

Vervanging en reparatie is meestal eenvoudig voor een erkende, ervaren professional. Factoren zoals toegankelijkheid of de omvang van het werk kunnen echter de hoeveelheid tijd die nodig is om een ​​project te voltooien vergroten, wat van invloed kan zijn op de projectkosten.

Stopcontact verplaatsen kosten

Dit project kan van €59 tot wel €300 lopen. Het type dat u kiest, is van invloed op de materiaalkosten. De conditie van de muren zal de grootste kostenfactor zijn als het gaat om arbeid. Werken aan zichtbare muren zonder gipsplaat of isolatie kost minder tijd en werk voor een elektricien. Afgewerkte muren kunnen extra werk en gipsplaatreparatie vereisen, waardoor de totale projectprijs stijgt. 

Boek een elektricien

Andere prijsgidsen
Wat kost een nieuwe groepenkast
Kosten gashaard inbouwen
stukadoor kosten
Wat kost een stukadoor
Laadpaal thuis kosten
Kosten inductiekookplaat

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 3 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code