Glaszetter Kosten plaatsen of vervangen van ramen Kostenoverzicht

Kosten plaatsen of vervangen van ramen

zaterdag 01 juni 2024

Kosten voor het vervangen van ramen

Voor het plaatsen of vervangen van ramen bij jou in de buurt moet je rekening houden met €440-€682,84 per raam. De werkelijke prijs is natuurlijk afhankelijk van de grootte van de opdracht, de voorwaarden en de gewenste afwerkingsopties.

Nieuwe ramen zorgen niet alleen voor een mooie uitstraling van uw huis, ze zorgen ook voor een uitstekende isolatie en energiebesparing. Of u nu van plan bent om te verbouwen of dat het tijd is om die oude, versleten ramen te vervangen, u vraagt ​​zich waarschijnlijk af wat de vervangingskosten voor het raam zijn. Terwijl u de verschillende soorten vensters verkent die beschikbaar zijn, zijn er tal van factoren waarmee u rekening moet houden bij het plannen van uw budget. In deze handige gids wordt meer uitgelegd over de gemiddelde kosten voor het vervangen van kozijnen en waar u op moet letten, zodat u een goede beslissing kunt nemen.

Bij het overwegen van de kosten om de ramen in uw huis te vervangen, spelen talloze factoren een rol. Houd er rekening mee dat de kosten van de ramen slechts een deel van het totale budget zijn, aangezien u ook de arbeid in rekening brengt om de nieuwe ramen te installeren. Een vervangend RAAM kost gemiddeld slechts €150,  tot €750, - per venster. Onthoud dat dit alleen de prijs van het raam is en exclusief arbeidskosten of andere mogelijke kosten. Het type raam, het materiaal van het raamkozijn, de grootte en het energie-efficiëntieniveau zijn ook belangrijke componenten bij het bepalen van de uiteindelijke prijs van een raam.

Ramen vervangen of installeren: de gemiddelde kosten

De gemiddelde materiaalkosten voor het installeren van vervangende ramen bedragen €302,42 per raam, met een bereik tussen €239 en €365. De totale prijs voor arbeid en materialen per raam is €552 tussen €432 en €671. Uw werkelijke prijs is afhankelijk van uw locatie, de grootte van de opdracht, de omstandigheden en de afwerkingsopties die u kiest.

Kosten Om Vervangende Ramen Te Installeren Install
Gem. Materiaalkosten per raam € 302,42
Gem. Kosten ( arbeid en materialen ) voor 1 raam € 552.23
kostenbereik ( arbeid en materialen ) voor 1 raam € 432,99 - € 671,47

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten ramen vervangen of plaatsen

Kosten om ramen te vervangen

Als je naar nieuwe ramen voor je huis kijkt, kun je kiezen uit verschillende kozijn materialen. Deze frames kunnen variëren in prijs en in duurzaamheid, dus overweeg ze zorgvuldig voordat u zich vastlegt.

 • Aluminium ramen: op basis van het gemiddelde dubbele uitzetraam kosten aluminium ramen ongeveer € 157 per stuk.
 • Vinylvensters: Vinylvensters zijn veel duurder en kosten doorgaans ongeveer € 400 per venster.
 • Houten kozijnen:  houten kozijnen kosten ongeveer €586 per stuk, terwijl glasvezelvensters sterk variëren en meestal tussen de €475 en €1.575 per kozijn kosten.
 • Samengestelde vensters: Hetzelfde geldt voor samengestelde kozijnen, die slechts €295 tot €1.300 per venster of meer kosten.

Afgezien van esthetiek, heeft elk type raamkozijn materiaal verschillende voor- en nadelen. Houten kozijnen zien er prachtig uit, maar ze hebben ook de neiging om na verloop van tijd te barsten, afbladderen en kromtrekken. Omdat hout vatbaar is voor uitzetten en krimpen, kan het frame ervoor zorgen dat uw ramen na verloop van tijd los en inefficiënt worden. Houten ramen kunnen worden geverfd, zodat u ze kunt gebruiken om een ​​persoonlijke look te creëren. Ramen van vinyl, glasvezel en aluminium zullen na verloop van tijd niet barsten, afbladderen of kromtrekken. Al deze frames zijn overschilderbaar, met uitzondering van vinyl. Houdt u van de uitstraling van een met hout bekleed interieur, dan bieden raamkozijnen van glasvezel deze mogelijkheid.

Arbeidskosten om vensters te installeren

De gemiddelde arbeidskosten voor het installeren van ramen zijn €49 per uur , met een bereik van € 49 tot € 60 per uur . De meeste aannemers rekenen een vast tarief, met een minimumtarief van 1 uur. Afhankelijk van de complexiteit van het project kan het tot 6 uur duren.

Energiezuinige ramen

Als geld besparen op energiekosten een punt van zorg is, overweeg dan om energiezuinige ramen te laten installeren. Deze ramen zijn meestal minstens dubbel glas en moeten het Energy Star- logo dragen om ervoor te zorgen dat ze gecertificeerd zijn als energiezuinig. Het installeren van deze ramen kan u honderden dollars per jaar besparen op energiekosten en u zult zich meer op uw gemak voelen in uw huis. Deze ramen houden de warmte van de zon buiten om ervoor te zorgen dat uw huis in de zomer koeler blijft, en ze moeten helpen om de warmte binnen in de winter vast te houden om u te helpen de stookkosten te verlagen.

Er zijn verschillende niveaus van energiezuinige ramen als het gaat om de kosten en de constructie van het raam. Hier zijn enkele dingen waar u op moet letten als u overweegt om energiezuinige ramen in uw huis te laten installeren:

 • Meerdere ruiten : een echt energiezuinig raam moet een constructie met dubbele of driedubbele beglazing gebruiken. Elke glasplaat is aan elkaar geklemd met afstandhouders om luchtzakken tussen elke laag te creëren. De lagen voorkomen dat er lucht in of uit uw huis kan ontsnappen. Sommige ramen zijn gevuld met een verscheidenheid aan gassen die het energie-efficiëntieniveau van het raam verhogen.
 • Hoogwaardige raamkozijnen : een energiezuinig raamkozijn moet gemaakt zijn van vinyl, glasvezel, composiet of hout. Aluminium ramen zijn de minst energiezuinige van het stel. Kies goed gemaakte raamkozijnen van hoge kwaliteit om de overdracht van warmte te verminderen en isoleer uw ramen voor een betere algehele energie-efficiëntie.
 • Low-E Coatings: Een speciale coating genaamd low-E houdt de warmte in uw huis tijdens de winter en buiten in de zomer. De coatings regelen de manier waarop de energie van de zon zich verplaatst om te voorkomen dat ultraviolet en ultraviolet licht uw huis binnenkomt. Als u in een koud klimaat leeft, zoek dan naar ramen die het tegenovergestelde doen en gebruik speciale coatings om de warmte binnenin op te sluiten in plaats van deze buiten te houden.
 • Gasvullingen: verschillende gassen, waaronder argon en krypton, kunnen in uw raam worden gevuld om de energie-efficiëntie te verbeteren. Deze gassen zijn veilig omdat ze volledig geurloos, kleurloos en niet giftig zijn.

Kosten om vervangende ramen te plaatsen per type

De installatiekosten van uw raam zijn ook afhankelijk van het type raam zelf. Er zijn verschillende formaten vensters om uit te kiezen, en elk heeft een specifiek ontwerp en type operatie. De twee meest voorkomende raamtypes zijn enkelhangend en dubbelhangend. Andere vensters kunnen erkers, boogramen, decoratieve glazen blokvensters en dakramen zijn. Elk van deze soorten ramen vereist specifieke installatieprocessen en ze zijn ook gemaakt om op een bepaalde manier te openen en te sluiten of om architectonisch belang aan uw huis toe te voegen. Niet alleen het formaat en het materiaal van het raam spelen een rol in de kosten, maar de prijs voor arbeid kan ook stijgen naarmate het moeilijker wordt om ze te installeren.

Een enkelvoudig uithangend venster kost u ongeveer €170 tot €360, terwijl een dubbel uithangend venster begint bij €300 en kan oplopen tot €850 per stuk. Boogramen lopen rond de €325 tot €500, terwijl een erker begint bij €1.150 en oploopt tot €3.550 of zelfs meer. Dakramen zijn een soort raam dat natuurlijk licht van boven naar binnen brengt. Deze vensters kosten ongeveer €900 tot meer dan €2.000 elk vóór installatie. Glazen blokvensters zijn uniek en bestaan ​​uit dik glas, dus ze zijn meestal rond de €400 tot meer dan €1.000.

Waar kun je ramen vervangen

Er zijn talloze verschillende raamstijlen om uit te kiezen. Dit zijn de meest voorkomende raamtypes waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de kosten voor het vervangen van uw raam:

 • Enkelhangend: deze vensters zien eruit als dubbelhangende vensters, maar de onderste vleugel is het enige bedienbare onderdeel. Bij sommige modellen kunt u de vleugel naar binnen draaien om de buitenkant van het raam schoon te maken.
 • Double-Hung: Deze ramen hebben een klassieke uitstraling en hebben zowel een boven- als onderschuifraam. U kunt de sjerpen verlagen of verhogen om lucht naar binnen te laten komen voor een betere luchtstroom en comfort. De meeste dubbelhangende ramen hebben een naar binnen kantelende vleugel waarmee u de buitenkant van uw raam gemakkelijk van binnenuit kunt reinigen. Dit is vooral handig wanneer u vensters op een tweede of derde verdieping probeert schoon te maken.
 • Schuiframen: Een schuifraam beweegt horizontaal langs een reeks bovenste en onderste rails. Deze ramen helpen je om ze half te openen om ventilatie mogelijk te maken.
 • Decoratieve / accentvensters : Bogen, cirkels en andere ongebruikelijk gevormde vensters worden accentvensters genoemd. De meeste accentvensters zijn vast, wat betekent dat ze niet kunnen worden geopend nadat ze zijn geïnstalleerd.
 • Openslaand raam : deze ramen hebben scharnieren aan het ene uiteinde en draaien naar buiten om ventilatie aan het andere uiteinde te krijgen. Ze zijn mooi, gemakkelijk te openen en zorgen voor een goede luchtstroom in huis.
 • Foto: Een raam zit vast en geeft je een groot uitzicht met veel licht, maar je moet de buitenkant van buiten schoonmaken.
 • Luifelramen: Dit type raam is een goede optie voor mensen die in een gebied wonen met veel regen of sneeuw. Een gebogen raam heeft een aan de bovenkant scharnierende vleugel die vanaf de onderkant naar buiten kantelt om regen en sneeuw buiten te houden wanneer het raam open is.
 • Erker: deze grote ramen steken naar buiten en bieden huiseigenaren een plek om te zitten en naar buiten te kijken. Deze decoratieve ramen kunnen niet worden geopend, maar ze laten veel natuurlijk licht binnen en kunnen ook een grotere ruimte creëren om u meer binnenruimte te geven. Erkers kunnen duur zijn om te installeren, omdat ze enkele structurele veranderingen in uw huis vereisen.

Kosten ramen vervangen

Naast het type kozijn en de stijl, zijn er nog een paar andere belangrijke dingen waarmee u rekening moet houden bij het bepalen van de prijs van uw vervangende kozijnen. Ten eerste zou een kelderraam meer kunnen kosten dan een standaardraam, en uitgaande ramen in de kelder kosten doorgaans €2.500 tot €5.000 of zelfs meer. Een badkamerraam kan ook meer kosten, afhankelijk van de grootte en vorm. Veranda-ramen zijn ook duurder en variëren afhankelijk van de grootte en andere speciale vereisten.

Ramen die op de bovenste verdiepingen van uw huis worden geïnstalleerd, kunnen u ook meer kosten, omdat ze meer tijd nodig hebben om te installeren. Houd voor de zekerheid rekening met ongeveer €50 per venster voor een extra uur werk per eenheid. Als uw huis structurele problemen heeft die vóór de installatie moeten worden opgelost, moeten deze eerst worden opgelost. 

Andere prijsgidsen
Kosten openslaande deuren
Wat kost een PVC vloer leggen
Houten vloer schuren

Laminaat leggen kosten

Kosten kunststof kozijnen plaatsen

Kosten kozijnen plaatsen

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 10 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code