Trappengat laten schilderen verven
Schilder Kostenoverzicht

Kosten trapgat schilderen

dinsdag 04 juni 2024

Voor een mooie uitstraling van je woning is het een goed idee om je trapgat te schilderen. Voordat je eraan begint, is het echter handig om meer te weten te komen over de kosten van een trapgat schilderen en de aandachtspunten waar je rekening mee dient te houden. Alles wat je moet weten, ontdek je hieronder!

➡️ Boek direct een schilder »

Hoeveel kost een trapgat schilderen?

Als jij je trapgat wilt laten verven, ben jij waarschijnlijk wel benieuwd naar de kosten van een trapgat schilderen. Er een exacte prijs op plakken is echter niet eenvoudig, want de kosten van een trapgat schilderen hangen af van een aantal factoren. Toch kan je rekenen op een gemiddelde prijs tussen de 300 en 1.000 euro. De kosten van een trapgat schilderen per uur zijn ongeveer tussen de 49 en 55 euro. Hieronder een overzicht!

Kosten trapgat schilderen

Werkzaamheden Kosten
Totale kost schilderen trapgat  tussen de 300 en 1.000 euro
Kosten schilderen trapgat per uur  tussen de 49 en 55 euro

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

➡️ Boek direct een schilder »

Welke kleur moet je kiezen?

Een trapgat verven zorgt voor een mooi geheel in je interieur. Maar wanneer je je trap schildert, zijn er uiteraard veel mogelijkheden op vlak van kleur. Welk kleurtje je het best kiest, hangt vooral af van de kleur van de trap en muren. Het is namelijk belangrijk om te zorgen voor een mooi geheel. Kies dus voor een kleur dat mooi bij de rest aansluit!

Zorg er ook voor dat je je trapgat niet te donker schildert, want dan verandert het in een donker gat. Dit is niet zo aantrekkelijk voor je interieur. Wil je toch graag met donkere kleuren werken? Dan kan je bijvoorbeeld enkel je trapleuning een opvallende donkere kleur geven. Wil je graag meer advies over welke kleuren je het best kan gebruiken? Aarzel dan niet om één van onze vakmannen te contacteren!

Trapgat schilderen kosten

➡️ Boek direct een schilder »

Trapgat verven: waar moet je op letten?


Het schilderen van een trapgat is niet zo een eenvoudige klus. Er zijn namelijk enkele aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Hieronder ontdek je hoe je een trapgat moet verven aan de hand van enkele uitdagingen en ontdek je ook meer over de beste schildermethode.

Schilderen van het trapgat in delen

In alle gevallen geldt dat je het trapgat het best in verschillende delen kan verven. Naast het schilderen van de muren, worden ook de leuningen, het plafond en de trap zelf onder handen genomen. Zorg ervoor dat elk deel goed gedroogd is, voordat je begint met het verven van een ander deel. Op die manier zorg je voor het mooiste resultaat. Het is daarnaast verstandig om eerst met de muur te beginnen, voordat je de trap, de leuning en het plafond onder handen neemt.

Houd er ook rekening mee dat elk onderdeel een ander soort verf nodig heeft. Gebruik eerst grondverf voor de trap, de leuning en het plafond. Kies voor speciale trapverf of -lak voor het verven van de trap zelf. De muren moeten uiteraard met muurverf geschilderd worden. Als dit je allemaal te ingewikkeld lijkt, kies je er beter voor om het werk uit handen te geven!

Schilderen trap met vloerbedekking

Het verven van een trap met vloerbekleding zit net iets anders in elkaar. Je kan hier namelijk niet zomaar langs schilderen. In het geval dat de verf op de trapbekleding terecht komt, krijg je het er nog maar moeilijk uit. Afplakken met schilderstape is hiervoor geen oplossing, want de verf loopt er langs. Wat moet je dan wél in deze situatie doen?

Als je een trap met vloerbekleding wilt schilderen, kan je deze het best zo goed mogelijk afplakken en schilderen langs een lange liniaal of lijmkam. Zorg er wel voor dat de liniaal goed schoon is wanneer je hem voor de volgende baan gebruikt!

Schilderen trapgat tot bovenin

Vraag jij je af hoe je een hoge traphal kan schilderen? Dan is dit eigenlijk niet zo heel moeilijk. Je hebt natuurlijk een verhoog nodig, zodat je op de juiste hoogte komt, zoals een ladder, een steiger of een keukentrap.

Is de afstand die je tekortkomt niet zo groot? Dan is het eveneens mogelijk om iets op de traptrede neer te zetten, zoals een stapel tegels of een krukje om op die manier het stukje te overbruggen. Zorg er wel altijd voor dat je bij het verven stabiel staat. Je werkt namelijk met macht en het moet veilig blijven!

➡️ Boek direct een schilder »

Prijsbepalende factoren trapgat schilderen

Wil je nog een beter overzicht van de kosten van een trap schilderen? Dan is het handig om ook de prijsbepalende factoren te kennen. De belangrijkste ontdek je hieronder!

Oppervlakte trapgat

De prijs van het verven van je trapgat hangt uiteraard af van hoe groot het gat is. Hoe meer oppervlakte er geschilderd moet worden, hoe meer verf het verreist en hoe langer de vakman ermee bezig is.

Moeilijkheidsgraad

Is je trapgat erg hoog? Dan is het heel wat moeilijker om de oppervlakte te schilderen. Het kost je daarom meer tijd én geld. Houd hier rekening mee!

Zelf trapgat schilderen of laten doen?

Schilderen is een klus dat je zelf kan doen, maar het is ook moeilijker dan je denkt. Als je ervoor kiest om zelf te schilderen is het namelijk mogelijk dat er lelijke vlekken en strepen ontstaan. Dit wil je natuurlijk het liefst vermijden!

Goed schilderwerk kost bovendien tijd. En als je trapgat erg hoog is of er andere factoren zijn die het schilderen bemoeilijken, wordt het al helemaal lastig om het zelf te doen. Door te vertrouwen op een expert zorg je ervoor dat je jezelf frustraties en tijd uitspaart. Bovendien kan je zo rekenen op een duurzaam en optimaal resultaat.

➡️ Boek direct een schilder »

Kies voor een vakman van Zoofy voor het mooiste resultaat

De juiste schilder vinden voor het verven van je trapgat is geen makkelijke opgave. Je weet namelijk niet altijd of de vakman in kwestie ook betrouwbaar is. Daarom is het een goed idee om te kiezen voor een professional van Zoofy. Elke schilder op onze site werd namelijk grondig gecontroleerd.

De beste vakman uit je buurt vinden, is bij ons bovendien erg eenvoudig. Je dient hiervoor enkel je gegevens in te vullen en je wordt aan de dichtstbijzijnde schilder gekoppeld. Doordat er altijd een vakman dicht bij jou is, hoef je ook geen voorrijkosten te betalen!

➡️ Boek direct een schilder »

Andere prijsgidsen
Ventilatierooster raam kosten
Pelletkachel installeren prijs
Markiezen prijzen
Kosten veranda
Kosten tapijt schoonmaken
Kosten ondervloer te vervangen
Kosten deur op maat
Kosten dakpannen leggen of vervangen

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code