Welke klus moet worden gedaan?
houten carport plaatsen kosten
Timmerman Kostenoverzicht

Carport prijzen

woensdag 05 juni 2024

Een carport is een goedkoop alternatief voor een garage en biedt je dezelfde interessante voordelen. Met een carport kom je altijd droog in huis, verleng je de levensduur van je wagen en heb je een extra opbergruimte buiten. Hoeveel betaal je voor een carport aan huis, welke soorten carports bestaan er en welke elementen zijn bepalend voor de prijs van jouw carport? Je leest het allemaal in dit artikel.

Boek een timmerman

Wat kost een carport?

Carports bestaan in alle denkbare groottes, uitvoeringen en materialen. En precies om die reden zijn er geen twee carports die exact hetzelfde kosten. Wat je uiteindelijk gaat betalen voor jouw carport is bovenal afhankelijk van het materiaal dat je kiest. We geven je een gedetailleerd overzicht in onderstaande tabel.

Kosten carport: gemiddelde prijzen per materiaalsoort

Type materiaal veranda Kosten
Houten carport  € 2.200
Kunststof carport  € 3.000
Aluminium carport  € 3.500
Stalen carport  € 3.500
Aluminium + stalen carport  € 3.800
Betonnen carport  € 4.000

*In deze prijzen is er reeds rekening gehouden met de montage- en materiaalkosten en met de btw. Dit zijn indicatieprijzen o.b.v. eerder uitgevoerde klussen op Zoofy. De uiteindelijke prijs kan verschillen van de hiergenoemde prijzen.

Boek een timmerman

Houten carport

Een carport in hout is eerder goedkoop omdat hout een minder lange levensduur heeft dan de andere materialen. Een andere nadeel van een houten carport is het feit dat je je carport regelmatig zult moeten onderhouden. Langs de andere kant heeft een houten carport een mooie, natuurlijke uitstraling, is maatwerk geen enkel probleem en kan je het hout op eender welk moment overschilderen voor een ander uitzicht. De gemiddelde prijs voor een carport in hout schommelt rond de € 2.200.

Houten carport plaatsen prijzen

Kunststof carport

Een kunststof carport heeft een langere levensduur dan een houten carport en vraagt nauwelijks om onderhoud. Daarom betaal je voor deze variant dan ook ietsje meer, nl. rond de € 3.000. Het nadelige aan een kunststof carport is dat het isolerend effect niet zo goed is als bij andere materialen, zoals beton en aluminium bijvoorbeeld.

Aluminium carport

De prijzen voor een carport in aluminium beginnen bij € 2.000 en kunnen, afhankelijk van je wensen, oplopen tot € 7.000. Aluminium is een ijzersterk materiaal dat uitstekende isolatie biedt en grote overspanningen aankan. Een aluminium carport geeft je woning direct een strakke, eigentijdse uitstraling en is uiterst onderhoudsarm. Het nadeel aan dit materiaal is dat het duurder is dan hout of kunststof en dat het kan roesten.

Stalen carport

Een stalen carport wordt in de meeste gevallen gemaakt uit gerecycleerde stukken metaal en is daarmee een zeer milieuvriendelijke optie. Staal is ongevoelig voor vuur en gaat erg lang mee. De uitstraling is natuurlijk wel iets strakker dan wanneer je kiest voor een houten carport. De carport prijzen voor een stalen variant liggen rond de € 3.500.

Aluminium + stalen carport

Wie de voordelen van staal en aluminium met elkaar wilt combineren, kiest voor een combinatiecarport. Deze carport bestaat deels uit aluminium en deels uit staal. Vanwege het specifiek vakwerk, betaal je voor zo'n carport gemiddeld een klein beetje meer dan voor carport in aluminium of staal alleen. Wil jij graag zo'n carport aan huis? Dat kan voor een gemiddelde prijs van €3.800.

Betonnen carport


Beton is veilig, duurzaam en biedt een zeer grote draagkracht. Verder is een betonnen carport een lucht- en waterdichte constructie die jarenlang meegaat en voor een uitstekende isolatie zorgt. Vanwege de vele, interessante voordelen van een carport in beton is dit ook meteen de duurste variant. Voor ongeveer € 4.000 ben je eigenaar van een betonnen carport.
Boek een timmerman

Carport prijzen: soort carport

Naast het materiaal zijn er nog andere elementen die invloed uitoefenen op de kosten voor jouw carport. Eén van de belangrijkste factoren is het soort carport dat je wenst.

Carport prijzen: overzicht per soort

Bekijk hieronder het prijsoverzicht van carporten per soort:

Type carport Kosten
Carport tussen twee huizen  € 2.300
Carport aan huis  € 2.400
Vrijstaande carport  € 3.200

Carport tussen twee huizen

Een carport tussen twee huizen is het goedkoopste alternatief omdat je de kosten kunt delen met je buur. Er is minder materiaal nodig dan bij een vrijstaande carport en toch kunnen jullie beiden altijd droog je woning betreden. Je moet het natuurlijk wel samen eens worden over het materiaal en de afwerking van de carport. Voor een carport tussen twee huizen betaal je ongeveer €2.300 euro.

Carport aan huis

Wanneer je je carport direct tegen je woning aan laat bouwen, heb je meer parkeerruimte omdat er minder palen nodig zijn dan bij een vrijstaande carport. Dit soort carport is relatief goedkoop en ziet er luxueus uit. Nadelig hieraan is dat de grootte automatisch bepaald wordt door de grootte van je huis en dat zulke carports inbraakgevoelig zijn. Een carport tegen je huis aan kost ongeveer €2.400.

Vrijstaande carport

Een vrijstaande carport biedt je enorm veel voordelen. Je beslist zelf over de grootte, je hebt alle vrijheid qua materialen, daken en afwerkingen en je beschikt over de mogelijkheid om er zonnepanelen op te leggen. En, last but not least, je kiest zelf de exacte locatie. Je begrijpt dat je voor al deze voordelen meer betaalt dan het geval is voor een carport tegen je huis aan. Houd rekening met een kostenplaatje van om en bij de €3.200. Ook minder positief is het feit dat je toch nog door de regen en wind zult moeten om je woning te betreden.

Boek een timmerman

Carport prijzen: andere elementen die invloed uitoefenen

 

1) Grootte van de carport

Wil jij een enkele carport die plaats biedt aan één wagen of gaat jouw voorkeur uit naar een grote, dubbele carport waaronder er met gemak twee wagens geparkeerd kunnen worden?

2) Dakmateriaal

Voor het dak van je carport heb je de keuze uit een standaard of een luxe dak. Kies je voor een standaard dak in hout of aluminium? Dan betaal je logischerwijze heel wat minder dan wanneer je kiest voor een luxe dak in riet, glas of zeildoek.

3) Dakvorm

Niet enkel het dakmateriaal, maar ook de dakvorm is bepalend voor de kosten van jouw carport. Ben jij tevreden met een plat dak of wens jij een zadel- of een koepeldak? Hoe complexer de dakvorm, hoe hoger de prijs voor jouw carport.

4) Bestrating

Wordt jouw carport gezet op een plaats waar al fundering en/of bestrating ligt of bestaat de ondergrond nog uit zand? Indien het nodig is om bestrating en/of fundering te voorzien, stijgt de prijs voor jouw carport automatisch.

5) Extra opties

Wil jij verlichting onder je carport, wens je een directe verbinding met je tuinhuis of wil je dakisolatie voorzien op je carport? Voor al deze zaken betaal je een meerprijs.

Extra opties: overzicht van de gemiddelde kosten

Extra opties Kosten
Verlichting  € 150
Dakraam  € 750
Lichtkoepel  € 950
Tuinhuis verbonden aan carport  € 1.500
Opbergruimte onder carport  € 2.000
Geïsoleerd dak  € 3.500
Zonnepanelen  € 4.000

Boek een timmerman

Carport: voordelen

Onafhankelijk van het soort carport en het materiaal dat je kiest voor jouw carport, profiteer je door de aanwezigheid van een carport van een aantal zeer interessante voordelen:

 • Je wagen gaat langer mee
 • Een carport kan snel en eenvoudig geplaatst worden
 • Goedkoper dan een garage
 • Voor ieders budget en smaak
 • Meerdere doeleinden (opbergruimte, extra leefruimte in de tuin, etc.)
 • Onderhoudsvriendelijk
 • Ruimtebesparend t.o.v. een garage
 • Meerwaarde voor je woning
 • Geen vergunning nodig
 • Meer isolatie voor je woning

Een carport laten zetten door Zoofy: voordelen

Financiële voordelen

 • Wij kennen geen voorrijkosten: de voorrijkosten worden bij Zoofy niet doorgerekend aan onze klanten.
 • Wij hanteren vaste uurtarieven: wij hanteren vaste uurtarieven opdat onze klanten de kost voor het laten bouwen van hun carport veel gemakkelijker in hun budget in kunnen plannen.

Gemaksvoordelen

 • Ervaren werkmannen: kies je voor Zoofy? Dan ben je zeker van een feilloos uitgevoerde klus. Al onze vakmannen beschikken over jarenlange ervaring.
 • Korte wachttijden: heb je geen zin om nog maanden te moeten wachten op jouw carport? Wij zijn actief in heel Nederland en kunnen jou daarom altijd snel een vakman sturen.
 • Eenvoudig boekingsproces: wil jij ons opbellen om een klus te reserveren of zit je voor je laptop en wil je graag online een klus boeken? Maak gebruik van ons handig invulformulier en geef aan wat er precies gedaan moet worden en wanneer jij graag wilt dat onze werknemers bij jou langskomen.
 • Snel en eenvoudig betalen: bij Zoofy heb je geen gedoe met opzoekwerk naar lange bankrekeningnummers. Betaal jouw factuur in een paar seconden met de gebruiksvriendelijke betaalapps Tikkie of iDeal.


Ben jij op zoek naar een ervaren vakman voor de constructie van jouw (vrijstaande) carport? Neem contact op met Zoofy en trakteer jezelf op de allerbeste service!

Boek een timmerman

Andere prijsgidsen
veranda kosten

Waarom Zoofy?

 • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
 • ✓De plek voor jouw spoedklus!
 • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
 • ✓Geen voorrijkosten
 • ✓De laatste aanvraag was 2 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

 • Doe je klusaanvraag
 • Melding naar vakmensen
 • Vakman komt langs
 • Betaal via QR code