Regel nu jouw timmerman

Overkapping maken

Vanaf €59 per uur incl. btw

Gebaseerd op prijzen van 3145 timmermannen in jouw regio

Een overkapping voor je terras of veranda laten ontwerpen en monteren doe je hier. Wanneer je zelf al een ontwerp hebt is enkel uitvoering ook mogelijk. Maakt hier direct een afspraak met een lokale timmerman.

Regel nu jouw timmerman
13 recensies
Waarom Zoofy?
  • Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • Partners met: Gamma, Praxis, fonQ & Bol
  • Ruim 1.000.000 mensen gingen je voor.
  • De laatste aanvraag was 12 minuten geleden.
  • Onze vakmannen scoren gemiddeld een 9.2
  • Geen voorrijkosten.
Insurance with Zoofy gives peace of mind

Overkapping aan huis bouwen

Er zijn verschillende redenen waarom een overkapping zeer praktisch is. Niet alleen een terrasoverkapping maken, maar ook een veranda of een andere overkapping aan huis kan vele voordelen met zich meebrengen. Zo is het mogelijk om buiten te zitten wanneer het regent, maar het buiten nog erg warm is. Dit maakt het mogelijk om vaker buiten te zitten en te genieten van het lekkere weer. In dit artikel wordt er verder ingegaan op wat het plaatsen van een terrasoverkapping en een veranda precies inhoudt en wat voor kosten het met zich meebrengt.

Zelf een overkapping maken of uitbesteden

Het is mogelijk om zelf een terrasoverkapping te plaatsen of het uit te besteden aan een specialist. Dit is aan te raden wanneer je zelf weinig ervaring hebt met het plaatsen van een overkapping aan huis of je niet erg handig bent. Daarnaast kan het minder tijd kosten om de overkapping af te krijgen. Ook is het voordelig dat het minder moeite kost. Hoewel het wellicht meer geld kan kosten om de overkapping uit te laten besteden door een bedrijf of een vakman, kan het je veel tijd en moeite besparen. Zo kun je nog sneller genieten van je terrasoverkapping of je veranda.

Waarom een overkapping maken

Wanneer je een overkapping maakt, creëer je een plek met een fijne schaduw. Dit kan erg prettig zijn in de zomer wanneer je uit te zon wilt zitten. Bovendien kan het gedurende het jaar handig zijn om je tuinmeubels beschut buiten te kunnen laten staan. Ook dit scheelt moeite, omdat je de tuinmeubels niet naar binnen hoeft te verplaatsen én je hoeft geen passende ruimte te vinden om de tuinmeubels in op te slaan. Als je een terrasoverkapping of veranda wilt laten plaatsen op een juiste manier waarbij de overkapping nauwkeurig aansluit op je huis, is het verstandig om de klus uit te laten besteden aan een vakman. Een vakman heeft kennis en ervaring met het uitvoeren van de klus en kan je eventueel advies geven wat betreft het materiaal dat gebruikt moet worden en de afmeting. Hieronder wordt er verder ingegaan op wat de eventuele kosten kunnen zijn wat betreft het uitbesteden van deze klus.

Overkapping maken

De kosten van een terrasoverkapping maken

Het is belangrijk om bij het plaatsen van een overkapping rekening te houden met een aantal factoren. Denk hierbij aan het verschil tussen prefab en maatwerk. Prefab betekent dat er sprake is van een kant en klare overkapping die wordt geplaatst. Ook spelen factoren zoals het formaat en het materiaal waarmee gewerkt gaat worden een grote rol bij het plaatsen van een overkapping. De kosten van een terrasoverkapping lopen erg uiteen. Zo kost de gemiddelde terrasoverkapping ongeveer 6.000 euro. Maar een uitgebreidere versie van een terrasoverkapping kan een bedrag van ongeveer 10.000 euro kosten. Deze prijzen van het plaatsen van een terrasoverkapping zijn slechts een schatting. Zo zijn de kosten gebaseerd op zaken zoals de gemiddelde prijzen die een vakman rekent voor de klus, de btw die wordt verrekend en de montagekosten die erbij worden gerekend. Houd er rekening mee dat de prijzen van verschillende vakmannen en bedrijven uiteen kunnen lopen en dat de hieronder genoemde kosten slechts een schatting zijn van de gemiddelde kosten dat een overkapping maken met zich meebrengt.

Wat zijn de kosten van een terrasoverkapping maken?

Er spelen verschillende factoren een rol bij het plaatsen een overkapping aan huis, waardoor de hieronder genoemde kosten slechts een indicatie zijn van de kosten.

Verschillende soorten terrasoverkappingen en de prijzen van terrasoverkappingen:

Type terrasoverkapping Kosten
Terrasoverkapping met maatwerk 3.000,- tot 10.000,-
Prefab terrasoverkapping 700,- tot 3000,-

Verschil tussen een prefab overkapping en een overkapping maken op maat?

Wanneer je op zoek bent naar een terrasoverkapping die zeer nauwkeurig aansluit op je huis, dan kun je het beste voor een overkapping maken op maat kiezen. Het is bij een overkapping maken op maat mogelijk om verschillende zaken zelf uit te kiezen. Denk hierbij aan zaken zoals het materiaal, het formaat en de kleuren die worden gebruikt. Dat is een groot voordeel wat betreft het plaatsen van een overkapping. Een nadeel van een overkapping maken op maat kan zijn dat een overkapping maken op maat een hogere prijs betreft, omdat een prefab overkapping een stuk goedkoper is dan een maatwerk overkapping. Het gaat hierbij om ongeveer een verschil van wel 2000 euro. Het is daarom belangrijk om toch een prefab overkapping te overwegen. Het kan je namelijk ook vele voordelen bieden. Denk hierbij aan het kant en klaar aanleveren bij je in de tuin en het zeer eenvoudig plaatsen van een overkapping. Daarnaast is het niet meer nodig om te lakken, te schuren of te zagen voordat de overkapping geplaatst wordt. Zo is het plaatsen van een overkapping aan huis een erg eenvoudige klus.

Wat zijn de materialen voor een terrasoverkapping maken?

Het is mogelijk om bij het plaatsen van een terrasoverkapping uit vele materialen te kiezen. De meest gebruikte materialen zijn staal, hout en aluminium. Hout is een veelvoorkomend materiaal, omdat het een zeer authentieke uitstraling heeft. Daarnaast gaat het voor een zeer lange tijd mee. Hoewel het hout voor een zeer lange tijd meegaat, is het noodzakelijk om het houd te blijven onderhouden. Er is namelijk een jaarlijkse onderhoudsbeurt nodig. Het is daarom belangrijk om rekening te houden met de kosten die deze onderhoudsbeurt met zich meebrengt. Toch is hout een zeer voordelig materiaal in vergelijking met materialen zoals aluminium en staal. Het voordeel dat aluminium met zich meebrengt is de lange levensduur. Daarnaast is het niet nodig om het aluminium te onderhouden, wat wel noodzakelijk is bij het gebruik van hout.

Het nadeel is dat aluminium meer kost dan hout. Het gebruiken van staal voor je overkapping is ook een optie. Er zijn alleen wel wat nadelen verbonden aan het gebruiken van staal voor je overkapping. Zo kost staal het meeste van alle materialen. Bovendien is het een erg zwaar materiaal, waardoor het noodzakelijk is om een slanke overkapping te maken. Ook is het belangrijk om het staal thermisch te laten verzinken, zodat het staal erg lang mee kan gaan. 

De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een veranda

Het plaatsen van een veranda kan vele voordelen bieden. Zo kan je bij mooi weer in de zomer lekker genieten van het weer in de schaduw. Ook is het mogelijk om te genieten van de buitenlucht in de regen. Het kan in vele gevallen erg prettig zijn. Een veranda verlengt je woning en kan beschutting bieden bij een grote verscheidenheid aan weersinvloeden. Zo kan het bij regen voordeel bieden, maar ook op een zomerdag kan het je schaduw bieden.

Een veranda die nauwkeurig is geplaatst, sluit juist aan op je woning. Dit geeft je woning een nog mooiere uitstraling. Bovendien kun je onder je veranda gaan zitten zonder dat je bang hoeft te zijn van eventuele loszittende onderdelen. Ook de twijfel dat het dak het niet aankan bij een storm of regenbui, is niet nodig wanneer de veranda zorgvuldig is geplaatst. Wanneer je zelf weinig ervaring hebt met het plaatsen van een veranda of je hebt twee linkerhanden, dan is het sterk aan te raden om de klus uit te laten besteden. Het inzetten van een vakman voor de klus kan erg handig zijn en het kan je veel tijd en moeite besteden. Op deze manier zal de veranda op de juiste wijze worden geplaatst en kun jij sneller genieten van je prachtige nieuwe veranda.

De verschillende soorten klussen en de gemiddelde kosten van een veranda

Type veranda Kosten
Veranda plaatsen, standaard 7.500,-
Veranda plaatsen, op maat gemaakt 20.000,-

De hierboven genoemde kosten zijn slechts een schatting van de kosten. De precieze kosten hangen af van een aantal factoren. Denk hierbij aan factoren zoals het formaat van de veranda, het gebruikte materiaal en eventuele persoonlijke eisen die er worden gesteld.

Verschil tussen een standaard veranda en een veranda op maat?

Een standaard veranda kan een goede keuze zijn wanneer er geen speciale eisen zijn wat betreft het materiaal en de afwerking van de veranda. Daarnaast is op deze manier mogelijk om zeer goedkoop een veranda te laten bouwen. Een op maat gemaakte veranda kan een zeer goede optie zijn wanneer je specifieke eisen wilt stellen voor het plaatsen van de veranda. Het is in dat geval mogelijk om uit verschillende glassoorten, verschillende materialen en een wat luxere afwerking te kiezen. Hoewel al deze luxe toevoegingen erg prettig kunnen zijn, is het belangrijk om rekening te houden met de eventuele bijkomende kosten.

Andere timmermansklussen op Zoofy
Carport bouwen
Trap plaatsen

 

Voor deze partners handelen wij alle kleine klusjes af