Welke klus moet worden gedaan?
Timmerman Kostenoverzicht

Overkapping laten plaatsen kosten

dinsdag 09 april 2024

Een vaste overkapping, dus een overkapping die aan je huis vast zit, heeft enorm veel voordelen. Met het laten plaatsen van een overkapping creeer je een extra buitenleefruimte. Je kunt al vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar van het heerlijke buiten zijn genieten dankzij de luxe van een overdekt terras. Een heater of buitenkachel maken het nog aangenamer. Je keuken of je woonkamer worden gevoelsmatig ook groter. Behalve dat een professioneel geplaatste overkapping er mooi uitziet, betekent het ook een waardevermeerdering van je woning. Redenen genoeg dus om een overkapping aan huis vast te laten plaatsen.
Wat de mogelijkheden zijn, wat de kosten voor het laten plaatsen van een overkapping bedragen en wie je hiervoor het beste kunt inschakelen, kun je in dit artikel allemaal lezen.

Wat kost een overkapping?

De kosten van een overkapping liggen nogal uit elkaar en variëeren van een paar honderd Euro tot soms wel € 10.000. Van goedkope prefab modellen uit een webshop tot een luxe en duurzame overkapping op maat die echt bij je woning en tuin past, uitgevoerd in degelijke materialen.

Om je een idee te geven wat de gemiddelde kosten overkapping kunnen bedragen, hebben we de onderstaande tabel ingevoegd. Genoemde prijzen zijn inclusief btw maar exclusief het arbeidsloon van de vakman. Het vanaf uurloon van een timmerman via Zoofy bedraagt € 59.

Soort overkapping Kwaliteit Afmeting Prijsindicatie
Vast aan de woning basis 3 x 3 meter Prijsindicatie € 1.100
Vast aan de woning luxe 3 x 3 meter Prijsindicatie € 1.500
Vast aan de woning basis 4 x 4 meter Prijsindicatie € 2.000
Vast aan de woning luxe 4 x 4 meter Prijsindicatie € 2.700

*Dit zijn indicatieve prijzen op basis van eerder uitgevoerde klussen. De uiteindelijke kosten kunnen afwijken van de factuur die je van ons ontvangt.

Kosten terrasoverkapping plaatsen

Waar moet je aan denken met terrasoverkapping aan huis
wil plaatsen


De afwegingen

• Waarvoor dient de overkapping?
• Wat is je budget?
• Hoeveel vierkante meter moet de overkapping worden?
• Welke zaken (meubilair, buitenkeuken) komen er onder de overkapping te staan?

Zaken die waardeverhogend zijn

• Let goed op de verhouding huis-overkapping-tuin. Als deze verhouding uit balans is, kan de overkapping zelfs tot waardevermindering leiden.
• Hoe meer lichtdoorlatend het dak is, hoe meer het gevoel van een serre ontstaat en in de woning minder daglicht wordt weggenomen.
• Zorg dat de woning en de overkapping een mooi geheel zijn
• Zorg voor voldoende zonwering onder het dak (bij veel glas) en aan de zijkant(-en) van de overkapping

Overkapping laten plaatsen of zelf doen?

• In eigen beheer. Als je twee rechterhanden hebt is zelf bouwen zeker een optie én een goedkope optie. Helaas overschatten veel mensen zichzelf en loopt de planning vaak helaas behoorlijk uit.
• Via een aannemer. Je hoeft alleen een aannemer te regelen en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Mocht het niet klikken, dan heb je een groot probleem
• Het inschakelen van een specialist, bijvoorbeeld via Zoofy. Bij elk onderdeel van de overkapping regel je zelf snel de juiste specialist. Dat levert een mooi resultaat op. Veel tijd hoeft het regelen niet te kosten omdat je via Zoofy snel en eenvoudig de juiste vakman of vakvrouw kunt regelen.

Welke factoren zijn van invloed op de prijs van een overkapping?

Materialen

De kosten van de materialen van de overkapping zijn natuurlijk afhankelijk van de totale oppervlakte en de toegepaste materialen. Golfplaten zijn meestal het goedkoopste, hout is vaak duur en aluminium is het duurste materiaal.Daarnaast is de constructie en in welke materialen deze is uitgevoerd van invloed op de prijs. De constructie zelf is meestal van RVS, staal, aluminium of hout. Een overkapping geheel van aluminium is duurder dan een combinatie van hout met een golfplaten dak. 
De keuze van de materialen is natuurlijk afhankelijk van je budget. Hout, staal en aluminium worden het vaakst gekozen. Hout heeft een prachtige en natuurlijke uitstraling. Je kunt voor geimpregneerd hout, maar ook voor onbehandeld hout kiezen en dat in de kleur van je keuze verven. Hout gaat, mits je het jaarlijks goed onderhoudt, ongeveer 30 jaar mee.
Kies je voor aluminium, dan kan je overkapping tot wel 50 jaar mee én je hoeft er geen onderhoud aan te plegen. Een overkapping van aluminium is duurder dan een overkapping van hout, maar weer goedkoper dan een overkapping van staal.
Staal is dus de duurste optie qua materiaal. Omdat staal zwaar is, kan je er een wat fijner ogende overkapping mee realiseren. Staal gaat net zoals aluminium wel 50 jaar mee maar moet wel thermisch worden verzonken.

Bijzondere toepassingen

Extra opties zijn natuurlijk van invloed op de kosten overkapping. Denk hierbij aan de volgende zaken:
• Afwijkende vormgeving van vierkant of rechthoekig, bijvoorbeeld rond
• Bijzonder design of constructie in een afwijkende RAL-kleur
• Toegepaste zonwering of zonnepanelen
• Beweegbare delen (overkapping is te openen)
• Soort bediening van de panelen (handmatig of elektrisch)

Wel of niet vergunningsplichtig?

Zodra je plannen aan het smeden bent voor het laten plaatsen van een overkapping, adviseren we je vooraf om even via het omgevingsloket te controleren of er hiervoor een vergunning voor nodig is of dat je misschien alleen een meldingsplicht hebt. Het zou erg vervelend zijn als je na het plaatsen van jouw overkapping eventueel problemen (bijvoorbeeld door klagende buren) ondervindt en je in het ergste geval je mooie overkapping moet aanpassen of laten afbreken.

Waarom je het beste Zoofy kunt inschakelen voor het laten plaatsen van een overkapping aan huis vast

Als je je overkapping echt mooi en gedegen op je huis wilt laten aansluiten, kom je als snel op maatwerk uit. Bij deze klus komt precisiewerk om de hoek kijken en daarvoor is specialistische kennis en vakmanschap nodig. Of je nu een prefab overkapping laat plaatsen of de overkapping helemaal op maat laat maken, je kunt dit het beste aan een professional uitbesteden. En laten wij bij Zoofy nu alleen maar uitstekende vakmensen ter beschikking hebben! Op het platform van Zoofy is alleen plaats voor goed scorende vakmannen en vakvrouwen. Die scoren gemiddeld maar liefst een 9,2, iets waar we bij Zoofy enorm trots op zijn. Ruim 9.000 professional staan klaar om jouw klussen uit te voeren. Een geruststellende gedachte in tijden waarin de vaklieden niet voor het oprapen liggen. Om snel met een vakman bij jou in de buurt in contact te komen, hoef je alleen maar drie momenten door te geven waarop contact met jou mag worden opgenomen. Voor je het weet kan deze vakman bij jou aan de slag en kun je snel van je nieuwe overkapping genieten.
Ruim 300.000 tevreden klanten gingen je al voor.

Waarom Zoofy?

  • ✓Je klus verzekerd met het garantiepakket
  • ✓De plek voor jouw spoedklus!
  • ✓Onze vakmannen scoren een 9.2
  • ✓Geen voorrijkosten
  • ✓De laatste aanvraag was 14 minuten geleden.

Hoe werkt Zoofy?

  • Doe je klusaanvraag
  • Melding naar vakmensen
  • Vakman komt langs
  • Betaal via QR code